וזה כבר שובניזים...

וזה כבר שובניזים...

החושף חשב כמה דקות איך לכנות את השובניזים הזה ולצערו הרב המילה היחידה שהוא הצליח להעלות זה שובינים היטלראי. אז אולי זה קצת רחוק אבל בעצם למה רחוק? זה ככה. אז הנה דברים שאמר אפי פיין: "הכפרים הערבים בגליל הם כסרטן בגוף המדינה, הם הורסים את המדינה ונושאים איום כבד, שמסכן מערכת בעלת סדר טוב", "אום אל-פאחם למעשה יוצרת הרס שמשבש את הסדר הטוב והתקין במדינה"., "התרבות הערבית היא תרבות נשית, בעוד שהתרבות המערבית היא גברית, ואשה היא אף פעם לא מה שאתה רואה" והחושף לא שמע אותו באופן אישי אבל קרא את הציטוט כאן. יש קשר בין שמאל לפמניזים? יש קשר בין ימין לשוביניזים? אמיר הוא היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל?

אפרת_ח

New member
???

כל כך שטותי, שאין אף נקודת אחיזה להתווכח איתה. פשוט 100% טיפשות.

זו אמירה קשה ורעה ומסוכנת מאד

וזה גם בניגוד לאפרת - אבל בלי לריב חו"ח - ראוי לגינוי, לפסילה ולהוות דוגמה כזכרתנות קיצונית, אפילה ומאיימת על בסיס הדמוקרטיה. לקחת את הגברי והנשי, לתת להם גוונים בסגנון חיובי ושלילי ולשייך אותם לתופעות פוליטיות, במדינה כשלנו במצבה הנוכחי, זו לא רק השתלחות פוליטית אלא השתלחות סקסיסטית גרועה ביותר. אין לי מילים. פשוט אין לי מילים. אני מכירה את עצמי ומוכרת ע"י אחרים, כמישהי שהמילים רצות לה החוצה בקלילות שוצפת. כאן , רק אני נשארתי שוצפת.

מה שהוא אמר לי שהכי הציק לי היה:

"ערבים הם סרטן בגוף המדינה". מכיוון שאת ההאשמה הזו שמעתי *רק* ממקור אחד, בעבר, ודווקא נגד יהודים ולא נגד ערבים, רמת הצמרמורת אצלי היתה גבוהה ביותר. מעניין שלא שמעתי ולא ראיתי אף התייחסות אחרת לדמוניזציה הזו, דווקא.

Boojie

New member
דווקא שמעתי את הביטוי הזה פעמים

רבות (הרבה פעמים לגבי שמאלנים), והוא חביב על אותם אנשים שאוהבים את הביטוי "סכין בגב האומה".

nirdagan

New member
או כמו שאני אומר בלגלוג...

סרטן בגב האומה, וסכין בגב הסרטן. ניר

aaa123

Member
קראתי כפרים ערבים ולא ערבים ויש

הבדל. מדובר גם על רקע שונה ,ואני מאמין שאילו היו יהודים ששולחים מתאבדים להתפוצץ כדי לחסל לא יהודים היו יותר מקרים של אנטישמיות.

שתי נקודות למחשבה:

האחת: אמירה זו משליכה לא רק על המתאבדים ושולחיהם אלא גם על כל אדם חף מפשע בכפרים אלה. השנייה: יצירת הקבלה בין קבוצה מסוימת ומחלה מהווה ביטול אנושיותה של קבוצה זו. ביטול אנושיות של אדם (תהא זהותו אשר תהא) עלולה להיות פעולה מסוכנת, משום שהכרה באנושיות של כל אדם מהווה נדבך יסודי בחברה הדמוקרטית. דמוקרטיה "ליהודים בלבד" מחייבת מתן מענה לשאלה "מיהו יהודי" והתשובה עלולה שלא להתאים לתפישתך. אפליה המבוססת על זיהוי קבוצתי מוכיחה את עצמה כמסוכנת (ברמה של שפיכות דם) בכל מקום שבו היא מבוצעת. ביטול אנושיות של קבוצה כלשהי מצמררת במיוחד בקבוצה אתנית/דתית שחבריה סבלו לפני 60 שנה מהתוצאה הרדיקלית ביותר של ביטול אנושיות שכזה.

aaa123

Member
אני לא יודע אבל אמיר איננו היחידי

בימין מתוך הכותבות בפורום זה. ספיר גם ימנית ,וגם אני מגדיר את עצמי כימני(אני מצביע לימין למרות שבנושאים מסויימים אפשר להגדיר את העמדה שלי כשמאלית).

קראתי את השרשור כאן

ועניתי שם (משאירה פוליטיקה ישראלית בפורומים שלה....). מסכימה שגיעות חשוכות מגיעות מאותו מקום שמגיע ממנו השובניזם ושאר מיני אור ושמחה

הנושא:נשיות - גבריות ומה שביניהן../images/Emo123.gif

משום מה הלך הדיון הנ"ל לכיוונים פוליטיים מדיניים. אני מנסה להפנות אתכן למקומות הקשורים לנושא שלנו: נשיות מול גבריות ומי הטוב . פיין ידוע בדעות קיצוניות פוליטיות, אבל כאן יצא עוד מרצע מהשק: דעות זכרתניות מהסוג הגרוע ביותר. הוא נכס מיניות לתרבות ובאותה נשימה מודיע לנו ש"אשה היא אף פעם לא מה שאתה רואה" וזה מה שהחושף התכוון אליו: זכרתנות בוטה במסווה של דעות פוליטיות. נא שימו לב: ערבים זה רע, כפרים ערבים הם סרטן במדינה, סרטן, כידוע, מחלה קשה שמתפטרים ממנה באמצעים אלימים, אחרת היא הורגת, הערבים באים מתרבות נשיית (בלי לפרט מזה) התרבות המערבית היא גברית (בלי לפרט מזה) היות ואנחנו איננו ערבים, מכאן שאנחנו מערביים וגבריים, ולסיכום - אשה היא משהו שנראה כך אבל למעשה הוא אחר. כלומר, זהירות, כאן מוליכים אותך שולל. ואם מוליכים אותך שולל, במראה האשה, ואם ערבים הם מותני נשיות בתרבותם, אזי גם ערבים מוליכים אותך שולל. בקיצור: נשים וערבים הם יצורים שאין לסמוך עליהם ועל מה שהם משדרים ורצוי להתפטר מהם כמה שיותר מהר.

אוקיי, אז אם לחזור לנושא הדיון

מקביל פיין, נציג מוביל של ציבור גדול וחשוב במדינת ישראל, את הנשיות עם אפלה ועם האויב בשער שהוא מאיים עליו. Now how does that make YOU feel? תחושת הבטן שלי היתה שהוא מסוכן ושהאמירה שלו על נשיות נובעת לא מתוך מחשבת ישראל (שיש בה המון דברים נאורים, אם כי הגשמתם מהווה עניין של בחירה -- ובחירה שהחברה הדתית לאו-דווקא בוחרת בה, בימינו) אלא מתוך מידור-יתר צבאי באופיו.. היתה לי את ההרגשה שפיין רואה בכל אחד ואחת כבעל תפקיד מוגדר ובלתי-ניתן לשינוי שהוא/היא נולד/ת לתוכו. אלא שראיית עולם זו מנוגדת לחלוטין לאופיה של מדינה דמוקרטית. דמוקרטיה היא מקום שמאפשר את ההזדמנות לשינוי מעמד/תפקיד/דרך/אורח-חיים. כל עוד הדמוקרטיה מהווה אבן-יסוד למדינת ישראל. וברגע שישראל אפילו לא מנסה להיות דמוקרטיה, מי יישאר בה? וזו הסיבה לכך שאני מוצאת את התבטאויותיו של מר פיין מטרידות. דינה

ובמחשבה נוספת

כל מה שאומר אדם בעל שאיפות פוליטיות כאלה (הוא מטווח על כס ראש הממשלה, כך זה נראה) גולש בהכרח לדיון פוליטי. לאו דווקא דיון במלחמה, אבל בהחלט דיון בסדר היום הפוליטי של המדינה בה הוא רוצה לשלוט.

אמיר.

New member
את מי הוא מוביל בדיוק ???

למיטב ידיעתי, מעבר להיותו מרואין פופולרי משום מה אין לאפי איתם לא מפלגה ולא תנועה. אמנם יש המיעדים לו תפקדי פוליטי, אבל אני מקווה שזה לא יצא לפועל, חסרים לנו גנרלים ?????

calisto

New member
תרשו לי נק´ מבט אופטימית על העניין

דווקא אמירה כ"כ בוטה, כ"כ ברורה וכ"כ מכוערת של פיין משמחת אותי. היא מציגה בצורה המגעילה ביותר, דיעות שנחשבות ללגיטימיות ואף הגיוניות. תודו שכשמסבירים אותן ככה, הקיצוניות הופכת למגוחכת, נראה שאף לדעת כאלה ששקלו לתמוך בה. אז אולי דווקא יש משהו בכל העניין הזה של חופב ביטוי ככלי לחשיפת האמת. נראה לי שכשאיש כמו פיין יוצא עם אמירה כזו, זה לא פעם מחזק את הפמיניזם והליברליזם, פשוט בזכות הגועל מהאמירה.

למעלה