וזהו

maayan i

New member
וזהו

טוב עבדתי קצת, התוצאה לא יצאה יפה, הקודמת יפה הרבה יותר. אל תיבהלו- השם הוא "כיעורי" אני רק מקווה שהיא תסע יותר טוב מאיך שהיא נראת. בכל אופן אני די רואה בה דגם ניסיוני, אני משוכנע שהיא תעבור שינויים קיצוניים- או לחילופין תופיע אחת חדשה. יש לי הרבה זמן פנוי...

ggaziv

New member
משעשע....

מזכיר לי איזה נסיון ישן שלי להפוך מכונית חשמלית למכונית שמונעת עם פרופלור... יצא לי מכוער לאללה

poziman

New member
עבודה יפה בהחלט

בהחלט מרשים רק הייתי מגן על האלקטרוניקה מהלכלוך שיוצא מהאגזוז

poziman

New member
עבודה יפה בהחלט

בהחלט מרשים רק הייתי מגן על האלקטרוניקה מהלכלוך שיוצא מהאגזוז

maayan i

New member
כרגע

היא בנויה כמו הקודמת מקורות אורן, בהמשך אני אצור משולשים לחיזוק מבלזה. היא צבוע בצבע עץ- גוון חמניה, לשימור הגוון של עץ האורן. המשקל של השילדה הוא אפסי, כשפירקתי את האוטו הקודם פתאום שמתי לב כמה זה קל וכמה זה גם חזק... אני אמדוד את המשקל של הרכב ואדווח בהקדם.

maayan i

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני מתכוון לשים על האגזוז צינור שיש לי ולהפנות את גזי השריפה אחורה. המדחף אגב הוא הפוך, מה שמצולם זו החזית. אני מקווה שהיא תיסע טוב, הוספתי ברגעים אלו ממש שני קפיצים קטנים לכל גלגל- כדי למנוע זעזועים מיותרים לשילדה. לילה טוב, לכולם, אני בטח אמשיך לשפר קצת, ולסדר את החדר...

maayan i

New member
מעט נתונים

הנתונים היבשים: משקל כולל - יבש בלי דלק 1.190 קילו. הספק המנוע- בתיאוריה (זה קצת דפוק)- 1.2 סוסים. מרכז הכובד כמו בקודמת נמוך, המנוע מורכב הפוך. ע"מ לקבל חלוקת משקל טובה האלקטרוניקה נמצאת בחזית- נק´ האיזון כמעט במרכז הרכב- נטייה מעט לחלק האחורי (צריך לבדוק מה קורה עם דלק במיכל). תודה לכם על המחמאות, רק נראה מה היא שווה בעוד מספר ימים- מחר אני לא בבית לבדוק אותה.
אני מתכוון להוסיף מעין פגוש קידמי- לתאונות קלות, זו לא נבנתה כמו הקודמת- כמו טנק , עמידה לכמעט הכל. הרעיון היה לבנות שילדה חזקה, קלת משקל, וקלה לתיקון ושיפור. עד סוף השבוע היא כבר תעבור נסיעת מבחן- אני מבטיח לדווח.

noam weissman

New member
שלום מעין

קודם כל יזמה מענינת, יפה מאוד. מספר הערות חיוביות, למה המנוע הפוך זה אמור להיות רכב שטח, אם אתה עושה מאריך לקרבורטור כמו במכוניות שטח אמיתיות זה סביר. אבל כמו שזה נראה אתה תגמור את המנוע מהר מאודת גם אם יש פילטר. לגבי החיבורים של המסגרת. חיבור בסטריפים לא יחזיק מעמד לאורך זמן, מומלץ לקשור עם חוט קוולר + דבק. עם הדבקת עם דבק מהיר קח בחשבון שהדבק לא יחזיק מעמד (פריך), עדיף דבק פלסטי (אליפטי או לבן) או אפוקסי. האם המנוע הזה עובד הפוך ?. לא זכור לי מנועים סדרטיים שמתוכננים לעבוד הפוך. בברכה.

poziman

New member
...............

רכב שטח לא יכול להיות עם פרופלור, הוא יפגע ברצפה.... עד איזה טווח מגיעים הגלגלים מבחינת פניה?

maayan i

New member
זו בעיה...

כיוון שעדיין לא נערכה נסיעת מבחן ( בבוקר אי אפשר, ואני יוצא עוד מעט.
), רק במהלך הנסיעה עצמה ניתן להגדיר את זוית הפניה- ע"מ לתת כיוון עדין ויציבות תוך הפניה. לאחר נסיעת המבחן והכיוון אני אדווח.

maayan i

New member
היי נועם- מעט הסברים

תודה על הערות, הנה מספר הסברים על התיכנון והבנייה: החיבורים של הסטיריפים נועדו למנוע התפרקות של הגלגל החוצה במקרה של יציאת הברגים (מניסיון זה קורה)- עקב וויברציות. חיבורי השילדה בתחילה נעשו ע"י דבק מהיר, לאחר מכן כמובן חיזקתי בעזרת כמות נכבדה של אפוקסי. המנוע נמצא הפוך, מניסיון אכן קל יותר להתניע מנוע במצב "נורמלי" אבל מרכז הכובד גבוה מידי והרכב בפניות מהירות מאיים להתהפך. בנוסף המנוע נלקח מהצמפיון שם הוא עבד הפוך - המנוע הנ"ל משמש למכונית מכוון שהוא איבד דחיסה- כנראה בהתרסקות האחרונה של הטיסן... ע"מ למנוע חדירת עצמים זרים אל הקרבורטור נבנה פילטר (שופר על סמך הערה של אמיר- תודה) ובנסף הוא מוסתר ע"י קורה -עדיין יש מספיק מקום לינקת האוויר. ובכלל כיוון שהרוח של המדחף היא לא לכיוון הקרבורטור אני מתאר לעצמי שהסכנה פחותה עוד יותר. עוד קצת על המנוע ומיקומו, כיוון שאין רוח על המנוע הוא נמצא חשוף מכל כיווניו לאוויר- ע"מ לספק קירור נדרש. המנוע אגב בדר"כ נמצא ב-1/4 מהכוח. הרכב כמובן לא נועד לנסוע בשטח אלא רק בכביש, מהסיבה הפשוטה שאין כוח שעובר אל הגלגלים. תודה על העצות- אם יש לכם רעיונות לשיפור אני אשמח לשמוע. בידידות מעין.

למעלה