וזהו

maayan i

New member
תיקונצ´יק

אני מניח שכשאמרת הפוך הכוונה הייתה לכיוון הסיביוב- טעות שלי. מצאתי בחנות ברעננה פרופלור דוחף... עמך הסליחה.

hifly

New member
מעין-תהיה בעיה עם המנוע

בגלל שאתה משתמש בפרופ דוחף,אומנם יש יניקת אויר על המנוע לקרור אבל בגלל שזה לא מטוס,ואתה עוצר מידי פעם או גם נוסע לאט המנוע יתחמם מאד... קח את זה בחשבון. זאת הסיבה שראש מנוע של מכונית יש לא צלעות קרור עצומות לעומת צלעות שלמנוע טיסנים,כדי שיוכל לשחרר את כמויות החום מהר לאטמוספירה. במיקרה זה אתה מיסתכן בתפיסת מנוע. אמיר

maayan i

New member
אוקי- הצעות?

יש לך הצעות כיצד להגדיל את שטח הקירור? גם בעבר המנוע עבד בתנאים לא תנאים, אני משתמש בכיוון סיכה מאוד מאוד עשיר, כזה שנותן למנוע לעבוד ללא כיבוי ונותן כמובן כוח-אך לא מדובר בעוצמה כזו שתביא טיסן לאוויר. לכן גם אני משתמש במנוע גדול יחסית. ע"מ לוודא שאין נזקים אני בודק את מצב הבוכנה והצילנדר באופן עיקבי- מחפש סימני עיוות ואו שריפה של הבוכנה. הצעות שאני יכול ליישם יתקבלו בשמחה.

hifly

New member
לא עולה לי כרגע רעיון

להגדלת הצלעות..זה קצת מסובך. הפיתרון זה להפוך את המנוע שהפרופ יקרר אותו.

אסף ו

New member
לי יש רעיון

כל פעם שאתה הולך להסיע/להטיס את זה תבוא עם שקית קרח גדולה. האמת אני לא יודע כמה זה יזור אבל תנסה להכין לך איזה כונס אויר מפלסטיק מן משפך כזה שיורכב על ראש המנוע (זה יעזור ממש מעט בגלל שהיא לא תיסע מספיק מהר). דרך אגב אם עוד לא שמת אז כדאי שתשים איזו רשת עדינה על הפתח של הקרבורטור בשביל שהחול והאבק לא יגמרו לך את המנוע.

Guy H

New member
תשים מניפה כמו שיש במחשב

לקרר את המעבד ותחבר אותה עם בטרייה נטענת

hifly

New member
קרח קרח עלינו..........:)

הרעיון עם הקרח הכי הכי.........ניראה לי :). אם יש לך כושר וחוש טכני,ואיזה מחרטה תחת היד,תבנה מאריך לציר המנוע,כדי שתוכל לחבר עליו גם את הפרופלור הדוחף,וגם את מניפת המעבד,המניפה תקרר את המנוע,והפרופ יסיע......וסע לשלום. וקח קרח בשביל לקרר את הקולה. אמיר

poziman

New member
הוא התכוון

לא לחבר את המאוורר למנוע המאוורר יותנע על ידי סולל ויכוון למנוע לא שהמנוע יתניע אותו ךפחות זה מה שנראה לי שהוא התכוון

hifly

New member
זה לא יספיק

ההספק של המנוע החשמלי,רק יגרד אותו,אבל לא יקרר. הפיתרון הטוב הוא להרכיב את המנוע בכיוון נורמאלי שהפרופ מקרר אותו.כל קישקוש אחר יהרוס את המנוע תוך דקות!!!

maayan i

New member
אני שמח

למרות שלא קיבלתי אפילו רעיון אחד שאני מוכן לחשוב עליו- אני מודה לכם. אני שמח שאני לפחות משעשע אותכם...
בכל אופן אני אנסה אותה כפי שהיא, כיוון שגם ככה גם הצילנדר דפוק וגם הבוכנה דפוקה- יש שריטה שמורידה את הקומפרסיה- אין סכנה של ממש להרוס אותו יותר- הוא גם ככה די הרוס... אם מישהו מוצא רעיון אפשרי- ניתן ליישום הוא מוזמן להציע- לא משהו שדורש כלים שאין בבית רגיל. אני חושב שמחר תיערך נסיעת המבחן- אני אדווח.

swift173

New member
הצעה

תרוץ אחרי המכונית ותנשוף ממש חזק סתם יש לי הצעה רצינית: תקח צינורית נחושת ותלפף סביב המנוע, תוציא אותה משם, תמלא מים, תכניס למקרר, תוציא אחרי שהיא תוקפא ואז תחזיר על המנוע, זה אמור להספיק ל4 עד 7 דקות(אני חושב) תכין עוד כמה כאספקה זהו נ.ב. כדאי לשים צינורית נחושת עבה, כדי שיכנס יותר מים וזה יהיה קפוא ליותר זמן

maayan i

New member
אמיר- שאלה

למה התכוונת כשאמרת שאני מסתכן בתפיסת המנוע? מה הכוונה? תודה.

hifly

New member
כי כל ההצעות האלה לא יעזרו לקרור

קרח,מים,מיפרשים וכו לא יקררו את המנוע.ומנוע שמיתחמם יותר מידי,מטבעו שהוא ניתפס. אז אם בא לך להמשיך לשחק אין בעיה. אמיר

למעלה