וורדע...

מטש

New member
Guarda- אבל לא באידיש ....

כמו וירה ו- מיינה, גם Guarda הגיע כנראה מהימאים האיטלקיים שהפליגו באניות הישראליות אחרי קום המדינה (ובעצם גם לפניה). אבל למה ביידיש, וורדע???

d19511

New member
וורדע,,,

רציתי להכניס קצת משפת ימאים באוניות ליאכטות...לא ידעתי את המקור,עכשיו למדתי,חשבתי שזה הגיע מערבית...תודה למטש.

guarda

באיטלקית ל guarda יש שני פרושים האחד תיסתכל(בלשון ציווי) והשני תיזהר!! (ולא זהירות)

חידון מונחים

אפשר לפתוח חידון למונחים מוזרים לימאים ישראלים לדוגמה - מזה "סטופה" "שוזי" ומעניין מאיפה המושגים הגיעו.

d19511

New member
סטופה...

זה "הסמרטוט" שאיתו מנגבים לכלוך,שמנים וכו',הוא עשוי מחבילת חוטים דקים לבנים מאוד= עד כמה שאני יודע המושג הגיע מימאים יוונים.

d19511

New member
אם כבר....

מהיכן הגיעו המושגים:בוסן,Jacob lader ,donkey man ..?

d19511

New member
פתרונות ...

Jacob lader=סולם חבלים,ניקרא על שם סיפור החלום של יעקב מהתנ"ך,"סולם יעקב".משמש לעלייה וירידה מהירה מדופן האונייה. donkey man=איש החמור,תפקידו להוביל את החמור עם הפחם לאוניית הקיטור של פעם...היום זו דרגה באונייה לאיש מכונה,המשמש כמנהל כל אנשי המכונה רק שהוא אינו קצין.בדומה לרס"ר בכיר בצבא,"הבוסן" הרס"ר של הסיפון...

"לעשות שוזי" הכוונה לקרצף עם מטאטא

את הסיפון/הרצפה הכינוי תפס גם כשם למטאטא כבישים, שכן איתו עושים שוזי. מונח בשימוש בחיל הים מקורו אינו ידוע לי.

מטש

New member
באניות קראנו לזה סוג'י

אין לי מושג למה, אבל באניות קרצוף הסיפון נקרא סוג'י. חיל הים קלט את זה מאוחר יותר וכנראה "עיברת" את המונח כמקובל בצבא. מומלץ לעשות סוג'י כשיורש גשם חזק, עם בגדי סערה, כדי לא להשאיר מלח ועדיין לחסוך במיים מתוקים .......

arye9

New member
סוג'י

השם המקורי הוא "סוג'י מוג'י" קראתי את זה איפה שהוא לפני 40 שנה
. ניסיתי לחפש ברשת ולא מצאתי אולי לא כתבתי את המילה נכון. דרך אגב כאן יש אגרון למונחים ימיים. להתראות אריה

מטש

New member
Chop Chop, אריה

להלן תיאור הסוג'י - סלנג אנגלי מקובל : SOOGIE-MOOGIE (ams - scrubbing paint work, also SUJEE-MUJEE)

מטש

New member
סוג'י-מוג'י הוא הסבון לקרצוף.

לקח קצת זמן - אבל נזכרתי רק לאחר שמצאתי סימוכין לסוג'י: זה היה הכינוי לתערובת הסבון, בתקופה בה עדיין עבדו עם סודה קאוסטיק על תקן של "פוליש" ..... השימוש בסודה נאסר מתישהו יחד עם האזבסטים ושאר החומרים הרעילים. soogie moogie (a soap and caustic soda mix used to clean painted surfaces)

למעלה