וועדת שניט

יtalי

New member
אני שותף לדעתך בדבר הלגיטימציה לשני ההורים

אבל תשימי לב שאת מדברת על "זכויות ביקור". האם זה הקשר שהילד זקוק לו? אבא "מבקר"? הילד זקוק לאמא ולאבא כשני הורים במלוא מובן המילה. זאת אומרת הורה במשרה מלאה, אבל בחלק מימי השבוע: מכין אוכל, לוקח לחוג, עוזר להתרחץ, מספר סיפור, קם בלילה כשיש לילד חלום רע. וזה נכון גם לאמא וגם לאבא. היום מקובל ביותר ויותר מקרים שהילד יהיה שני לילות בשבוע אצל אביו, ועוד שני לילות בסופשבוע אחת לשבועיים. זה הסדר שגם אימהות וגם אבות יכולים לחיות איתו. לא חצי חצי אבל לא רחוק מזה (6 מתוך 14 לילות). במצב הזה, איזו משמעות יש לזה שהאמא "משמורנית"? את ההחלטות השוטפות לגבי הילד כל הורה מקבל כשהילד אצלו. את ההחלטות המתמשכות ממילא הם צריכים לקבל ביחד. זו הורות משותפת (ולאו דווקא "משמורת משותפת"). אבל יש סיבה אחת למה המשמורנות מזיקה במקרה כזה: היא מעודדת את המאבק בין שני ההורים במקום את ההסכמה. ככל שהאבא יותר יטה לכיוון ששנינו (כנראה) מסכימים שהוא רצוי - מעורבות בחיי הילד - ככה הוא יותר יצטרך להילחם כדי לא להפסיד במאבק. ומנגד האמא תחריף את המאבק מצידה, "שלא יקחו לה את הילד". ואז יישלפו ההאשמות המכוערות והמניפולציות והתרגילים ואז הפער בין ההורים הולך וגדל ונעלם הסיכוי לשיתוף פעולה ביניהם. זה כדור שלג שהולך וגדל וסופו רק פגיעה בילד. עכשיו בואי נעשה תרגיל מחשבתי. בואי נוציא את המילה "משמורת" מהלקסיקון ונראה איך אפשר לדבר על הסדר ההורות לאחר פרידת ההורים. תנסי להגדיר הסדר שנראה לך סביר, אבל בלי המילה משמורת. מי יודע, אולי זו לא תרגיל היפותטי בלבד.

עין בעין

לפי התיאור שלך לעיל, אנו רואים את ההורות אצל גרושים עין בעין - בהחלט צריך שהילד ירגיש את אביו בבית, על כל המשתמע מכך, כשאני אומרת זכויות ביקור, אני בהחלט מברכת על אבות שמעורבים בדרך של גידול נורמלי: מקלחת, סיפור, חוג, חברים, מרפאה - פשוט הכול. נכון שהרבה מקרים הם בעייתיים ונכון שיש גם אמהות שמעדיפות פחות מעורבות של האב מכל מיני סיבות - אני בעד הידברות, גישור ושכנוע של שני הצדדים לקחת חלק פעיל ובונה בחיי הילד. כרגע, איני יכולה לומר משהו אופרטיבי, כי אין לנו דוגמה ספציפית על הפרק. אם תתאר קושי מסויים - אוכל להתייחס אליו. אבל איני מתיימרת להשכין שלום בין זוגות גרושים - זוהי מטרה נעלה, אבל מעל כוחותיי - אני סבורה שכן בכוחי/בכוחנו להביא ליתר מקצועיות אצל הגורמים האמונים על טובת הילד במימסד.

קושדסי3

New member
אלו אמצעים את מציעה ?

זה לא חוכמה לדרוש מהמדינה שמרטף ע"ח משלם המיסים לכל זוג שבחר לריב זה עם זו, בהנחה שלא מבקשים מהמדינה תוספת תקציב ואף אחד לא מתכוון לבצע השתלת מח לפקידות הסעד... מה האמצעים שאת מציעה ?

זורקת לך רעיון

יש לי לא מעט רעיונות אבל זה לא רציני להעלות אותם על רגל אחת בפורום - צריך למנות וועדה שתקרא חומר מקצועי, שתשווה למקומות אחרים, שתתייחס לתרבות המקומית - ושתציע את המלצותי. איני מבקשת שמרטף לכל זוג אבל בהחלט מאמינה שניתן לשנות לא מעט בהתנהלותן של פקידות הסעד וכאן אני מכוונת מאמץ. וועדת שניט עקפה את הקשיים כשהיא ממליצה להוסיף סמכויות לפקידות הסעד, לי זה לא נראה. אתה יודע מה, אני אזרוק לך רעיון - אחד הרעיונות שהגיתי, אבל באמת על רגל אחת - הוא לחייב כל זוג לפני גירושים לעבור הדרכה הורית, כתנאי לקבלת הגט.

קושדסי3

New member
מיכל, אשמח לקבל רעיון - איפה ?

לא ראיתי בתוכן התגובה שלך רעיון ופתרון לאמא שמפריעה לקשר הילדים עם האבא. וחוצמזה, הרעיון להדרכת הורים חובה הוא אחלא, אני בעד - אבל הוא לא קשור לנושא המדובר. זה לא כל כך פשוט וברור שהורות תקבע ע"פ מידת ההשתתפות בקורס, ואין בכך מזור למקרים הקשים.

צריך שניים לטנגו

ניחשת את תגובתך מראש - ולכן הקדמתי ואמרתי שלא כדאי להעלות דברים על רגל אחת. בכל זאת, זרקתי לך רעיון כדי לספק במעט את סקרנותך, אבל באמת לא רציני לדבר בפורום שנועד למסרים קצרים יחסית, על עבודה של וועדה שלמה שלא מונתה ולא התכנסה. אולי שווה בעתיד להכניס רעיונות כאלה בקישורים שלנו. נ"ב, מפריע לי ההאשמות החוזרות ונשנות שלך על אמהות שמפריעות לקשר עם האב - זו ראיה חד צדדית. גם האב לוקח חלק במשחק, לא? אולי יש לו חלק במוטיבציה שלה? אולי יש לו חלק בהתנהגות שלה?

קושדסי3

New member
מיכל, אז אל תעלי על רגל אחת שום רעיון.....

אין בי שום סקרנות לרעיונות שלך לא הבחנתי שיש לך.

למעלה