ווסט לרוכבי לדו"ג

el plebego

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

שאול DR650

New member
הבעיה היא שאין איפה לשים אותו

אני לא רואה איך זה היה עוזר לי. ככלל אני לא יורד מהאופנוע בדרך שאינה עירונית... ואם כן לא הייתי סומך על שום חתיכת בד שתציל אותי. אצלי באופן אישי יש ארגז אז הייתי מסתדר אבל יש הרבה שרוכבים בלי ארגז ובלי תיק, זה יקשה עליהם. ההבדל הוא שבמכוניות יש תמיד בגאז', לא בכל האופנועים יש ארגז. ובלי קשר לדעתי החוק הזה טיפשי. בשביל זה קיים משולש אזהרה, ואם מישהו נרדם ונכנס בך אז זה לא יעזור...

עוד

1. חזרתי מהכנסת (הסיפור - בהזדמנות), והיתה לי שיחה קצרה עם ח"כ אליעזר (צ'יטה) כהן בנושא. הנ"ל שקל להתנגד, אבל החליט שלא. לדעתו (ואני מקווה שאני מייצג את עמדתו נכונה) היתרון גדול מהטורח (למי שלא יודע, הווסט דווקא די קטן ודק, ולדעתי, לא תהיה שום בעיה - לאף רוכב - למצוא לו מקום אכסון. מקסימום - תיק קטן מחוזר באזיקונים). 2. מה שהרבה יותר חשוב: מחקרים מוכיחים שלשיפור בנראות הנוצר משימוש בווסט השפעה חיובית בכל הקשור לבטיחות. באופן מוזר משהו, מקום הנשיאה המועדף, לכן, צרך להיות... על הרוכב (כלאמר, שימוש קבוע). אני עדיין מתלבט מה צריכה להיות העמדה בנושא, במצב שבו לנראות רוכב כלי הרכב הדו-גלגלי ולמודעות הנהגים לרוכבים מקום חשוב במפת תאונות הדרכים.

C O L T

New member
אם יש מחקרים של ממש המוכיחים יעילות

אז לדעתי המועדון אינו יכול להתנגד, שיקולי תדמית ונוחות מקבלים עדיפות שניה כאשר מדובר בענייני פיקוח נפש. אבל השאלה היא האם יש בכלל איזה מחקר כזה, ממוקד לדו"ג. כי אנחנו לא בדיוק זהים לעובדי מע"צ המסתובבים בכביש או לנהגים שלא למדו להוריד את התחת שלהם מהכביש כדי להצילו, בהחלפת הגלגל.

לבקשתך: מחקר

מתוך המחקר: "הסיכון (לתאונה) לרוכבים הלובשים ביגוד זוהר או מחזיר אור היה נמוך ב-37%"

C O L T

New member
../images/Emo45.gif תודה. אז לדעתי אין סיבה להתנגד

אפילו אם הווסט המגעיל הזה ידפוק לי את כל התדמית
ולא יאפשר יותר לרכב עם חולצת T בלבד למפגש השבועי. צ'יטה כהן צודק והמועדון לדעתי צריך לאמץ את עמדתו, כל מציל נפש אחת וכ"ו.

flecktor

New member
לא רלוונטי לכלום

שלמה אני מאמין בעבודה שלך והתגובה שלי לא קשורה אליך: המחקר מדבר על אנשים בנסיעה עירונית שלובשים ווסטים זוהרים ובמקום קסדות שחורות לובשים קסדות לבנות בזמן נהיגה אין שום קשר בין החוק למחקר הזה, אם אתה רוצה להביא מחקר שיראה שאנשים שעומדים בצידי הכביש מתים פחות אז אני מוכן אפילו לשבת ולקרוא את הכל לעומק ולהגיד מחקר טוב/רע. עד אז הצעת החוק המיותרת הזו לא שווה כלום. שיצמידו משולשים לאופנועים וזהו, מי צריך וסט מגעיל להסתובב איתו בקיץ או עוד משהו מעל החלפס בגשם. חוק לא שימושי בעליל, אני לא רוצה שאיזה נהג יסתכל עלי ויכנס בי כי אני זוהר כמו טמפון רדיו אקטיבי(יש מיקרים שבגינם נחקק חוק בארה"ב שמחייב את השוטר במדינות מסויימות להוציא את הנהג מהאוטו ולרדת איתו מהכביש ולהתרחק מהרכב כדי שבמקרה ונהג שיסתכל על האורות של הניידת לא ידרוס גם את השוטר ואת הנהג שנעצר על לא עוול...) ובקיצור, זה חוק טיפשי שלא חשבו עליו, אם היו מציעים להוסיף ווסטים לרכיבה , הייתי אומר קודם תורידו מס, תפיצו משהו שלא פולט קרינה רדיו אקטיבית, ואז יש על מה לדבר. לסיכום: מחקר לא קשור לכלום חוק לא שימושי ללא מחקר המראה קורלטיביות אמיתית. מי יאכוף את זה ואיזה עונש יהיה? מ-י-ו-ת-ר

עיין שנית:

המחקר מדבר על אנשים בנסיעה שלובשים ווסטים. החוק מדבר על משהו שונה - אבל יוצר מצב שבו יכול להיות שעדיף יהיה לרוכבים להצטייד בווסט - וגם ללבוש אותו - ובכך גם לקבל תועלת בטיחותית -- תועלת שלא אליה כיוון החוק. המחקר, מכוון בדיוק לתועלת זו. ביחס לתועלת מהצעת החוק כפי שהיא - אין לי מידע או התייחסות. השאלה היא האם לאור התועלות הבטיחותיות בלבישת ווסט, תועלות שלא אליהן התכוון המחוקק, ושאין החוק יוצר חובה בלבישתו -- עדיין יש להתנגד ולפעול לקבלת פטור לרוכבים מהצטיידות בווסט.

flecktor

New member
הסיבה שצריך להתנגד

רשמתי שאם הנהג יסתכל על רוכב האופנוע כי הוא זוהר ויסטה לכיוון שלו, הוא יוריד אותו, ואין איזה פחית שתגן עליו, לדעתי זה יכול להעלות את הסיכון של פגיעה בשוליים.

אם תעיין במחקר -

תראה שהמצב הפוך לגמרי. למען האמת, צריך לשאול את השאלה מה קדם למה: האם רוכבים זהירים, המעורבים פחות בתאונות, רוכבים עם ווסט או רוכבים הרוכבים עם ווסט נראים יותר, ולכן מעורבים פחות בתאונות. בכל מקרה, למי אכפת: לרכיבה עם וסט יתרונות בטיחותיים לדו"ג.

אם תעיין במחקר -

תראה שהמצב הפוך לגמרי. למען האמת, צריך לשאול את השאלה מה קדם למה: האם רוכבים זהירים, המעורבים פחות בתאונות, רוכבים עם ווסט או רוכבים הרוכבים עם ווסט נראים יותר, ולכן מעורבים פחות בתאונות. בכל מקרה, למי אכפת: לרכיבה עם וסט יתרונות בטיחותיים לדו"ג.

Treker

New member
What is the big issue../images/Emo35.gif

Here in the UK allot of bike rider wear the reflector vests and it is good. They wear it even on top of their riding suites. Drivers can notice them from a distance and it is much safer. All the time we are wining that drivers can't (or don't want to) see us on the road, now they will be able to see us. so stop whining, finaly a good thing is happening.

D the kid

New member
../images/Emo79.gifI can see clearly now...../images/Emo79.gif

COLT באופנה החדשה עם ה"טנק" שלו ועם הווסט הזוהר...
WOW |COLT|"את באה לסיבוב בובה"
חברה מהצד לוחשת לאוביקט באוזן:"עזבי אותו, סתם עובד בכביש". והאוביקט
: "בטח עוד אחד מאלה בטיולי מועדון, ישחרר עליי בערב את כל הקציצות" |COLT|"איפה השלמה כהן הזה"
ואז גם יתחילו אנשים לפוצץ את הווסט במדבקות של NO FEAR (|בנדיט 400|) וכל מיני כאלה...
: "לא רואים את הווסט מ-20 מטר"
: "אבל גבירתי השוטרת, הכלב קפץ לי על השולחן כדי לאכול את המחברת עם שיעורי הבית והעיף את כל המדבקות בדיוק על הווסט"
|מחזיק אצבעות|
: "אתה לא רואה את השפם
"(
)
: "נו, אז
מה את מנסָה להגיד בזה
את שוטרת לא
(דא!)"
: "
"

למעלה