ווסט- הבהרה קטנה

לדר' מי זהב, לפיזיותרפיסטים ולכלם

לדר' מי זהב - בשיחה עם רופא CF אודות הווסט הבנתי שאמנם בארה"ב יש שימוש נרחב בווסט ואילו בקנדה, למשל, השימוש הוא שולי, אם בכלל. האם הגורם הוא כלכלי או שמדובר בביטוי של עמדות שונות של המרכזים במדינות אלו. לפיזיותרפיסטים - קראתי את הודעתה של ענת. אני מבינה שלפחות בשלושה מרכזים בארץ (שניידר, תל השומר והדסה הר הצופים - יסמין, לתשומת לבך מבחינת איסוף התגובות, אם ניתן....) בודקים עם חולים את היעילות של הווסט. אני מבקשת להעלות כאן מספר נקודות להתיחסותכם- בקשת טרום.. - אולי תוכלו להסביר למי שלא מכיר- מהו הווסט, כיצד הוא פועל ומהם השימושים בו. ולנקודות עצמן- 1. בשאלה המקורית שהועלתה כאן נשאלה השאלה המתבקשת כנראה במיוחד על ידי המטופלים והוריהם - האם הווסט יכול לבוא במקום מטפל? מהתשובה של ענת ומשיחות עם פיזיותרפיסטים אני מבינה שהתשובה היא שלילית - אם כך, מה היתרון של הווסט , והאם הוא שווה את המאמץ (זמן וכסף)? 2. שאלה "פסיכו-סוציאלית" - אני מתרשמת שהניסיון להכניס את הווסט לשימוש מכניס חלק מההורים ללחץ ולסיחרור של רגשי אשם ושל שאיפה להשיג את הווסט. אנסה להסביר את הלך הרוח של הורה: "אם יש מכשיר שעלותו כל כך גבוהה, סימן שהוא מאד טוב (למי שלא יודע מדובר ב- 15000 דולר אמריקנים). אם הוא כל כך טוב, ובודאי אם במרכז שבו הילד שלי מטופל מציעים לי לרכוש או לשכור אותו, הרי שאני חייב להשיג ווסט כזה למען הילד שלי כדי להבטיח שהוא יקבל את הטיפול הטוב ביותר (גם כאשר התיפקודים שלו יציבים בסביבות ה- 100+). אם אני לא רוכש לו את הווסט זה אומר שאני הורה פחות טוב. אם אני לא רוכש את הווסט , כי אין לי כסף - זה אומר שהילד שלי מקופח..." - מקווה שהבנתם את הרעיון. אני יכולה להגיד (מה שם אמרתי במרפאות עצמן) זה שהנושא מאד מדאיג אותי. ול"כולם"- 1. אם יש בעלי ניסיון שמשתתפים בפורום - אודה לכם אם תשתפו אותנו בניסיונכם האישי. 2. כמובן, תגובות מכל אחד אחר , בכל המישורים - המעשיים והרגשיים - רק יעלו את רמת הדיון. בברכה ריקי

ווסט

בהמשך להסבר של ענת,ווסט הוא מכשיר פסיבי.הוא בנוי,כשמו כן הוא,מווסט אשר לובשים אותו.הווסט מחובר למקור אנרגיה(חשמל/בטריה),אשר מנפח את הווסט וגורם לויברציות.פעולה זו צריכה לגרום לנעור הליחה כמו בצוע clapping. בדר"כ מחוברים למכשיר למשך 20-30 דקות ואח"כ צריך לתרגל נשימות ונקוז הליחה. ישנם מכשירים שונים.חלקם גדולים ומיועדים לבית בלבד וחלקם קטנים יותר ומיועדים לנשיאה ממקום למקום.אלה ואלה יקרים מאוד כשכמובן הניידים,יקרים יותר. אין יעילות מיוחדת למכשיר על טפול של פיזיוטרפיסט.זו פשוט אופציה נוספת,המאפשרת עצמאות בנסיעות וטפול עצמי מעבר לפיזיוטרפיסט. בזמן שמחוברים למכשיר אפשר לקרוא,לראות טלביזיה וכ'ו. מינוס נוסף של המכשיר הוא,שקשה להתרגל אליו.הויברציות די לא נעימות. רצוי לנסות קודם על מכשיר של משהו אחר מס' פעמים לפני שמתלהבים ורצים להוצאה כספית ניכרת. מקווה שעניתי על כל השאלות.

jasmine38

New member
מציאות אומללה שמרעידה../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

זה נחמד לחשוב על רעיונות, אך לא מקופ"ח תבוא הישועה. בהנחה שאין ווסט, אילו קופ"ח היתה מגדילה התמיכה, בכדי לממן מטפלים מוסמכים על פני סטודנטים (ולא יפגעו חלילה הסטודנטים), אז קופ"ח היתה מחזירה את ההשקעה, בצימצום ימי אישפוז, והוצאות נילוות להתדרדרות והתלקחויות. ועובדה, שגם את ה-900 הם רואים כ"טובה" וכתשלום לפנים משורת הדין. רוצים דוגמא נוספת? אילו קופ"ח ואו משרד הבריאות היו משקיעים בבדיקות גנטיות, כמה זה כבר היה עולה לנו(למדינה) ? אולי 300 ש"ח לזוג. וכמה היו חוסכים מההתנהלות הזו? וטרם התייחסתי לפגיעה במשפחות שלמות שמלוות את ה-CF, ומחלות אחרות, קשות אף יותר. קופ"ח כמו כל מוסדות הציבור, אינם משקיעים בעתיד. (אין כסף
) כל מנהל רוצה להראות רווחים לטווח קצר. (מאזנים = שם המשחק). מנהל לא מתוגמל על השקעה שתישא פירות בעוד חמש ועשר שנים או יותר, כי זה לא מדיד, אך אם יראה, את החיסכון בהוצאות, ואו את הרווחיות בטווח של רבעון ואו טווח שנתי, יראה מצלצלים שינעמו לו על עמלו. הפכנו להיות אמריקנים, ארץ הפלסטיק, ארץ הזמניות, ארץ המזון המהיר, ארץ החפוז, ארץ "יהיה בסדר", ארץ "אחרי המבול". ומי זוכר שרק אתמול חגגנו "56 "סיבות......."
אנשי החזון מתהפכים בקיברם בחוסר נחת. כולם למען כולם? יש עוד דבר כזה? כמה ממשפחות CF (שיכולות), לא מתגייסות לסייע לפחות ביום ההתרמה?

ווסט לעומת פיזיוטרפיסט

תסלחי גברת רועדים מאושר,אך לעולם לא יוכל גולם להחחליף את מכלול החושים של הפיזיוטרפיסט,כך שאין בליבנו כל חשש מהגולם. הווסט מבצע רק פעולה אחת והיא הרעדת בית החזה.פעולה זו יכול לבצע כל אדם מהישוב,אך להקשיב לריאות,לקלוט היכן יש כניסת אויר ירודה,לאמוד את איכות הנשימה והשעול,לטפל בנוקשות עמוד שדרה גבי ובית החזה ,למתוח ולחזק, ועוד..ועוד...אין מה לעשות-זאת הגולם לא יוכל לבצע ולכן יעילותו חלקית. שלא תביני אותי לא נכון,הווסט מהווה אפשרות טפול נוספת,גיוון ואפשרות לעצמאות.ואי אפשר לשכוח שצריך אחריו לבצע נשימות עמוקות ופעולות ניקוז עצמיות,דבר שאינו מתאים לכולם. ישנם אנשים כמו "בוגרת" ,אשר אינם מסוגלים לסבול את הרעידות הללו.מנסיון,זה לא נעים בתחילה ולוקח זמן להתרגל. כמו שאמרתי כדאי לנסות אצל משהו מס' פעמים. לסכום ,זה מכשיר פסיבי טוב כאופציה נוספת אך לא במקום והוא גם יקר מאוד.

ווסט- מהמנסים

גם אנחנו ניסינו את הווסט בעיקר בגלל התחושה שאין לנו פיזיותרפיה מקצועית ואולי הווסט יציל את הילד. לא כך היה והוחלט ע"י הצוות הרפואי להפסיק את העבודה עם הווסט. אנחנו עובדים היום אחרת והמצב הרבה יותר טוב. אשמח לדווח לכל המתעניין בטלפון. ריקי יודעת על מי מדובר כך שאפשר לקבל טלפון ממנה. אנחנו שכרנו את הווסט על בסיס חודשי. חשוב שכל חולה והוריו ( אם הוא צעיר) יבדקו שאין ירידה במצב הבריאותי ואולי אפילו ישאפו לראות שיפור בגין ההשקעה האדירה של החולה וסביבתו. לילה טוב

jasmine38

New member
לרועדים מאושר

לא הבנתי את תשובתך. לאיזו שאלה שלי השבת? כזכור לי, אני התייחסתי רק לרעיון הנאיבי של שת"פ עם קופ"ח. פרט לכך, אספתי מידע ברשת (בעיקר תמונות), והבאתי כחומר גלם לטובת הדיון.

פיזיוטרפיסט קבוע

בוקר טוב לכולם,נכון מוקדם מאוד,אך יש כאלה שמשכימים קום. ניתן ואפשר לסדר פיזיוטרפיסט קבוע. אנא צרי קשר עם האיגוד או איתי(04-8542768) ונעזור לך למצוא ,כי שברון הלב בשינוי מטפל כל תקופה הוא קשה מאוד. אל דאגה לא נורא נעלבנו למרות שלא נעים להיות מקבילים לגולם.ישנם מכשירים נפלאים בעולם הרפואה,אשר מחליפים את האדם אבל הווסט באמת אינו אחד מהם,לכן אין לא סיכוי !שלא כמו ענת ,אני לא שוללת דבר על הסף.יש מצבים אשר ווסט יכול לעזור,אך אין טעם לרוץ בהמוניכם לרכוש/להשכיר את המכשיר ולא בטח בכספים,המיועדים לפיזיוטרפיסט אלא רק אם יש בנוסף. יום נעים.

שלום לכולם

נכנסתי כי הנושא נוגע לי מאד. יש לי, כפי שאתם יודעים, בת בת 13.5 . אנחנו משתמשים בווסט מזה שלושה חודשים. אני יכולה לומר מניסיוני האישי שהווסט מקל עלינו את החיים מאד. הבת שלי יכולה להתחבר אליו לבד ולעשות, ללא נוכחות אדם נוסף, את רוב הטיפול. היא מורעדת ע"י הווסט במשך 30 דקות ( 3 פעמים 10). אחרי ההרעדות אני עושה איתה תרגילי נשימה עמוקה לפינוי הליחה. התרגילים כוללים שכיבה על משהו מוגבה באזור השכמות לפתיחת בית החזה ותרגילי נשימת בטן + נשיפות נגד התנגדות ( מסכה מיוחדת) + שיעול. החלק האקטיבי נע בין 10 ל 20 דקות, בהתאם לכמות הליחה. אני חייבת לציין שתפקודי הריאות של הבת שלי היו מצויינים ונשארו מצויינים עם הווסט. עוד נקודה, הווסט עצמו מעלה ליחה וגורם להוצאתה בזמן ההרעדות. עבורנו הווסט משחרר ומשנה את כל סיפור הפזיותרפיה. היו לנו שתי סטודנטיות שעשו פיזיותרפיה ( אגב מקסימות שאנחנו אוהבים ונמצאים בקשר עד היום). אחת עזבה והשנייה נוסעת לחו"ל המון במסגרת עבודתה. אכן, סיפור הסטודנטים מתיש ומייאש. הבת שלי עברה משבר בכל פעם שסטודנטית עזבה. היא גם בגיל שלא ממש נעים לתת כל יומיים למישהו אחר חסר ניסיון לגעת בה. שמעתי על השיטה של ענת דמרי. ( למען האמת אפילו הכרתי אותך , ענת כשתמר נולדה). אני חושבת שאין חשוב מהפעלת בית החזה. לצערי זה לא נעשה עד היום בגלל שהטיפול ע"י סטודנטים אינו מקצועי. החיים שלנו עמוסים כרגע אבל ברגע שאוכל אנסה ללמוד את עקרונות השיטה כדי לשלבם בחיינו. אולי אפשר למצוא חוג התעמלות שעובד לפי השיטה הזו? לאבא דואג, את הווסט אנחנו שכרנו מחברה בשם M.B טכנולוגיה רפואית מתקדמת. הם יושבים ביהוד. המחיר הוא 1200 שקלים בחודש. מתוכם מוחזרים לנו כ 930 ע"י קופ"ח - כספי פיזיותרפיה. את ההפרש אנחנו משלמים . ( גם קודם שילמנו יותר מ 930 לחודש כי אף סטודנט לא מוכן לצאת מהבית עבור פחות מ 40-50 שקלים לטיפול. הבת שלי שמחה על העצמאות וחוסר הנידנוד בטיפול ויחד עם זה היא מתגעגעת לפיזיותרפיסטיות שלה כי הן היו עבורה תמיכה רגשית יותר מאשר טפול מוצלח. אני שמחה שהווסט מנוסה במס' בתי חולים בארץ למרות ששמעתי שהוא מוצלח בארה"ב. אני חייבת לומר נקודה נוספת. לנו הייתה שיטת טיפול ייחודית לפני הווסט. אנחנו השתמשנו במכשיר הרעדה מאז שביתנו אובחנה. הסבנו מכשיר עבודה של נגרים לצורך הרעדת בית החזה. התוצאות של תפקודי הריאות מדברות בעד עצמן. ההרעדה, אצלנו עבדה מצויין. אנחנו כרגע מתלבטים אם להוציא 1200 ש"ח בחודש עבור מכשיר משוכלל מרעיד או להסתפק בזה שהיה לנו , שעלה 300 ש"ח. הבעייה היחידה עם המכשיר שלנו היא שהוא מצריך מטפל לאורך כל הטיפול וכאמור , אצלנו זה היה מסובך למצאם, להכשירם......ולאבדם בזה אחר זה. מקווה שעזרתי מיכל

מכשיר ויברציות

שבת שלום לכולם, נכון אכן היה מכשיר כזה.קראנו לו ויברטור וכולם צחקקו בהנאה. השתמשנו בו בעיקר ביחידות לטפול נמרץ ובמחלקת נתוחי חזה,כי במקומות אלה החולים היו מורדמים ולא שתפו פעולה או שחוברו לכל כך הרבה מכשירי נתור ולא היה מקום לעשות clapping. המשיכו לעשות clapping באופן עצמי או ע"י מטפל.אין כל רע בכך,נהפוך הוא.ישנן שיטות נוספות וכדאי ללמוד אותן כדי לאפשר גיוון ועצמאות טפולית. ישנם מכשירים רבים כגון אקפלה,פלטר,טריפלו וכדומה אשר עושים את הויברציות ואיך שכחנו,יש גם את הווסט אבל יש גם לנו וגם למטפלנו ידיים טובות וצריך להשתמש בהן.פשוט להתאים לכל מצב ולכל מצב רוח שיטת טפול אחרת וכך תצאו נשכרים מכל הכוונים. בהצלחה.

ווסט ו CF

טוב, אני בסופו של דבר אמור להביא את "דעת המומחים" וזה צריך להיות יותר מדעי מדיעות אישיות או נסיון אישי שיכול להיות חשוב אך מאוד סובייקטיבי ולא בהחלט מייצג. אז ראשית - עובדות- אכן בארה"ב הווסט מאוד פופולרי- לדעתי סביב 60-70% מהחולים משתמשים. בקנדה - הרבה פחות. בטורונטו כמעט ולא היו חולים על ווסט. ההבדל נובע מגורמים שונים כולל מערכת הבריאות, לחץ ומעמד החברות המייצרות ומפיצות את המכשיר ועוד. מה ידוע על הווסט- יש רשימה ארוכה של עבודות שהשוו את הווסט לפיזיו קונבנציונלית- חלק מהעבודות נעשו בצורה מדעית וטובה, חלק פחות, חלק בבי"ח בזמן התקף וחלק כטיפול ממושך- נראה לי די מדויק לומר שבכל העבודות כמעט לא נמצא הבדל בין השיטות בתפקודי הריאה ובמדדים קליניים נוספים. עבודות מסוימות הראו מעט עליה בייצור כיח אך גם כאן ברוב המקרים לא היה הבדל. יש מחקרים שהצביעו על כך שבווסט אכן יש שיפור באיכות החיים ובעצמאות החולה. יש חשיבות רבה לעצמאות החולה אך לא ברור שהווסט אכן פוטר מהצורך בעזרה בניקוז הליחה. כפי שהעידו כאן מס משתתפים יש מקום לשלוב הפיזיו עם הווסט. כמו כן נושא העצמאות הוא חשוב אך יש שיטות לביצוע ניקוז ללא עזרה גם בלי הווסט הווסט הוא כנראה לא פחות טוב וכאמצעי נוסף יכול אף להיות מצוין אך אחזור לנק' שכבר העליתי לא מזמן- השאלה היא תמיד איפה להשקיע וכמה. אם הווסט היה מכשיר זול ופשוט הגישה יכלה להיות- בואו ננסה אך הרי ברור שדבר בא על חשבון השני. אם נציע ווסט שיעילותו על פני פיזיו קונבנציונלי מאוד מוטלת בספק ובגלל זה לא יהיו משאבים לדברים החשובים לנו באמת- יצא שכרינו בהפסדינו.

gilad1b

New member
the vest

since you do not seem to be acquited with this product that has given new life to many people you should first try to READ . go to www.thevest.com. your advise as a good and responsible physiotherapist should be based on knowledge, varifcation rather than on ignorance. Good reading...

gilad1b

New member
the vest

you can try the product in israel. Go for more information to www.thevest.co.il To try it in Israel send an email to [email protected]. The vest has improved many peoples lives.

jasmine38

New member
../images/Emo101.gif ( THE VEST ( by gilad

להלן הודעת המקור ותרגומה.... you can try the product in israel. אפשר לנסות את הווסט בישראל The vest has improved many peoples lives. הווסט שיפר את חייהם (איכות חייהם) של אנשים רבים Go for more information to www.thevest.com למידע נוסף (באנגלית) גשו לאתר: www.thevest.com To try it in Israel send an email to: לנסות את זה בישראל, שלחו דוא"ל לכתובת הבאה: [email protected].

ווסט, ענת ומה שביניהם

לדעתי ולניסיוני כאמא לחולה עם תפקודי ריאות נמוכים: יד, עין וגם ראש ולב של פיזיותרפיסט טוב לא יוחלף לא במכשיר ולא בטיפול על ידי אדם לא מקצועי או החולה עצמו. אבל כל מאתנו בסופו של דבר פועל לפי שיקול דעתו. אני מקווה שהבחירה באה ממקום של ידע ולאחר בדיקה רצינית. הרבה בריאות ושמחה

כל כך אוהבת את הגישה שלך../images/Emo24.gif

אני תמיד בעד שילוב של הטוב ביותר מכל שיטה ושל המתאים ביותר לאותו מטופל ולמצב בו הוא נתון. אני, להבדיל, עובדת עם ילדים בתחום חנ"מ ( הוראה + התייחסות לתחום רגשי). אני משלבת את הטוב מכל שיטה ובונה שיטות משלי, מתאימה את הנכון ביותר לכל ילד ומתגמשת בהתאם למצבו בכל זמן. לא מתאים לי להתקבע לסוג טיפול אחד באף תחום. בזמן הפיזיותרפיה אני משלבת את הווסט עם תרגילי נשימה תוך פתיחת בית החזה. אני חושבת שחסרה אצלנו התעמלות ( בין הייתר גם של בית החזה). מקווה להשלים את החסר מיכל

למעלה