וולעק אחים שלי ממצב

וולעק אחים שלי ממצב

וואלה תשמעו דיברתי עם חברים שלי מושון ובוזגלו והם אושים לי וואלאק אתה חכם בפצצות אח שלי כאילו אתה היכיד ביננו שיודע קרו וחתוב. אתא צריח לעזוב אותנו וללכת לחברה שיותר יתעימו לך. אז מה אתם אומרים חברה עפשר בבקשה להתקבל למנסע?

יש תודה אח שלי! נשמע כפרה עליח!

ועכשיו ברצינות, אני אאתגר אתכם אנשי מנסה בחידה קטנה שחשבתי עליה בהשראה מנושא תורת המשחקים שיצא לי ללמוד אותו בקורס מבוא לכלכלה. (אהממ רמז) בכל אופן זאת החידה : מושיקו, יוסי ואלמוג הם חברים טובים. (למרות שאלמוג הוא צפוני בהכחשה) יום שישי אחד הם נפגשו להם יחדיו וחשבו על מה לעשות. אך אבוי הם לא הצליחו להחליט מה כדאי להם לעשות. נראה שכל אחד רצה לעשות משהו אחר לחלוטין : העדיפויות שלהם היו כדלקמן : מושיקו : 1. ללכת לסנוקר 2. ללכת למועדון 3. ללכת להצגה. יוסי : 1. ללכת למועדון 2. ללכת להצגה. 3. ללכת לסנוקר. אלמוג : 1. הצגה. 2. סנוקר. 3. מועדון. החליטו לפתור את זה בדרך דמוקרטית ולהצביע לאן ילכו. מושיקו כמנהיג החבורה היה צריך להחליט אם ההצבעה תהיה חשאית או גלויה, ואת סדר המצביעים. וגם מכיוון שמושיקו היה מנהיג החבורה במקרה של תיקו (כל אחד מצביע בעד משהו שונה), הוא ינצח. כיצד יארגן מושיקו את ההצבעה כך שינצח בוודאות והם ילכו לסנוקר. הניחו כי הם כולם בעלי בינת על ומעוניינים קודם כל בעדיפות הראשונה שלהם, אם לא בשניה - ובשום אופן אינם מוכנים ללכת לשלישית. בהצלחה!

neko

New member
הממ.. |ספוליר|, נסיון לענות...

ברור שמושיקו ירצה הצבעה פתוחה, וראשונים יצביעו יוסי ואז הוא, כך שההצבעה תעמוד על סנוקר מול מועדון (יוסי יצביע ראשון, ולכן בודאי יבחר את האופציה המועדפת עליו). ברור גם שאלמוג יעדיף סנוקר (מכיוון שהוא מאד לא רוצה מועדון) ולכן יצטרף למושיקו בהצבעה לסנוקר, או יצביע להצגה שהוא רוצה, ואז מושיקו ינצח ע"י תיקו. מצד שני, אם ליוסי יש בינת על, והוא יודע מראש על רצונות החברים, הוא בעצמו יצביע להצגה כדי לחסום את מושיקו.

למרות הפיתוי- לא הסתכלתי על פתרון

אחר שהועלה פה.. וחשבתי שמושיקו ירצה הצבעה פתוחה, ויתחיל הוא, יבחר סנוקר, ימשיך אחריו יוסי שירצה מועדון כמובן, ואז אלמוג שאינו טיפש..ידע שאם יתפשר על הצעתו השנייה "הסנוקר" אז ילכו לסנוקר , כלומר להתפשר ולא להגיע לבסוף למועדון חלילה
אמממ..ואולי זה לא כיוון או דרך הפתרון..אמרתם כלכלה ולא יודעת מ.ה..שזה לא בדרך שלי
אבל ניסיתי..

זורקת עוד אפשרות לחלל הפורום../images/Emo4.gif

הבחירות תהיה חשאית ולכן הסדר לא הכי משנה יוסי שאינו מוכן להגיע לסנוקר, יעדיף להגיע עם אלמוג לתיקו, ויבחר הצגה (כאמור הוא יצא מנ' הנחה שאלמוג ידבק בהעדפתו) אלמוג שלא מעלה על דעתו שיוסי תמך בו מבלית ברירה, בוחר גם הוא בעדיפות השנייה שלו, שהיא סנוקר, ומבטיח שלא יהיה סיכוי למועדון מושיקו כמובן נצמד עשיפות שלו ובוחר בסנוקר, ובכך נוצר רוב תיקו לסנוקר!

טוב נו

לפחות מסקנות מתבקשות: אלמוג ויוסי יודעים שעליהם להסכים על משהו.. בכדי שמושיקו לא ינצח אלמוג יודע שאינו יכול להסכים עם ההעדפה של יוסי כי היא לא מתאימה לו בכלל יוסי יודע שאלמוג לא יסכים לעדיפות שלו מושיקו יעדיף שכל אחד ידבק בהעדפה שלו ולכל הפחות שלא יהיה תיאום השאלה היא האם אלמוג ויוסי מודעים לזה שרק הם מוכנים להתפשר על העדיפות השנייה ומודעים לעובדה שמושיקו יעשה הכל על מנת שרק הסנוקר ייבחר!?

שניכם טועים

אבל אתם בכיוון... וכן שכחתי לציין שכל אחד יודע את רצונות החברים האחרים...

neko

New member
אם כך (../images/Emo58.gif - עוד נסיון...)

מושיקו יעדיף הצבעה חשאית, שאז יוסי ואלמוג לא יוכלו לתאם עמדות, ולכן כל אחד מהם יבחר את המועדף עליו, ומושיקו ינצח מפאת התיקו.

גם זאת לא התשובה..

אני לא אסביר כרגע מדוע, אבל אם אני אראה שלא מצליחים לפתור אני אכתוב פה פיתרון מפורט.

בסופו של דבר, נראה לי שזה לא חשוב

כי כמו שזה הולך - הם לא יגיעו לשום החלטה. נגיד שמושיקו מארגןהצבעה שתיקח את כולם לסנוקר ובכך יצא מלך מבחינת יכולת מניפולציה. אבל אם אנחנו מנסים לזכור שגם יוסי הוא אדם חושב, וסנוקר מבחינתו זה חרא בילוי, הוא יעמוד על דעתו שממש לא בא לו על סנוקר, ואז יווצר מצב שמושיקו "הפסיד" את נקודת העליונות שלו, ולא השיג כלום. בנוסף - אחרי שיוסי יביע את רצונו לוותר על הבילוי וללכת הביתה - אלמוג יהיה בנקודת הכוח של להחליט - על פי שיטה דמוקרטית - לאן ילכו - אם להצגה או לסנוקר.... ואם זה יימשך ככה כל הלילה - הם יזמינו פיצה ויבהו בסרט כחול או כדורגל בבית....

אוקיי... אז יישארו בבית וינסו לענות

על 4 מאוזן בתשבץ ההגיון של "הארץ".... זה כבר ישאיר אותם בבית לזמן ממושך...

אוי נו באמת

זה כולה חידה, מה עשית מזה אופרת סבון. חוץ מזה יוסי כפי שאני מכיר אותו הוא לא בכיין
ואם זה מה שיצא בהצבעה בלית ברירה הוא ילך.

לא אופרת סבון, אבל מבט עם נסיון

לשים את הסיטואציה במציאות. אם מושיקו הוא המנהיג של השלישיה - כל הצבעה היא מראש מיותרת - ולכן אם הוא בכ"ז מעמיד פני דמוקרט ביחסיו עם שני ידידיו - הוא יבחר בהצבעה פתוחה - וכך יוכל להצביע אחרון וקובע. אבל אם מושיקו הוא המנהיג - אזי יוסי ואלמוג לא מוכיחים "בינת על" בהתירם עליונות מסוג זה של מושיקו. יוסי אולי לא בכיין, אבל הוא בנקודת נחיתות במשוואה הזאת מכל נקודה שלא מסתכלים עליה, ואני מקווה בשבילו שהוא יידע להפיק לקחים לגבי העתיד.... (אני נורא נהנית לסבך לשלושה האלה את החיים - זה לא אישי....)

למה כל הצבעה מיותרת?

אם היא פתוחה, יוסי יכול לבחור הצגה שהיא בחירתו השנייה (רק לא סנוקר) ועם זה אלמוג חוגג ובוחר גם הצגה וכך מקבל את שלו..בזה מושיקו למרות שהוא מנהיג ..אוכל אותה!!! כך שזה לא כזה מובן מאליו שבכל מקרה בגלל שהוא המנהיג הוא יצליח פה!

אין בעיה...

ניתן לשים את הסיטואציה במציאות. לשם כך אני אשנה כמה הנחות : א. הם אינם בעלי בינת על אלה סתם כמה חבר'ה מאוד חכמים. ב. הם מוכנים ללכת לעדיפות השלישית שלהם בשביל לא להישאר בבית ויודעים שבסוף מישהו יצטרך להתפשר, אבלע עדיין מעדיפים את העדיפות השניה והראשונה. ג. מושיקו הוא לא באמת מנהיג החבורה אבל החברים שלו יודעים שהוא בעל הרצון הכי גדול ללכת לסנוקר ולכן במקרה של תיקו הם יחליטו לוותר לו. ד. הם אומנם מאוד חכמים אבל לא מספיק בכדי לעשות חישוב כל כך מסובך שיוכיח שלמושיקו יש אפשרות לנצח בוודאות. ובגלל שהוא גם הכי אקטיבי מבינהם הוא גם מציע את הרעיון לאיך תתנהל ההצבעה. ולפי ההצבעה הם כבר יכולים להבין מה יקרה בכל הצבעה שלהם (זה לא כזה חישוב מסובך). מרוצה? חוץ מזה כשאני אחשוף את הפיתרון תבינו שדווקא יש לזה מוסר השכל מאוד מעניין שכן נוגע למציאות.

אה ועוד משהו...

ישנן אופציות שבהן מושיקו יפסיד, רוב האופציות למעשה. ישנן רק שני אופציות בהן הוא ינצח בוודאות. כך שההצבעה ממש לא מיותרת.

neko

New member
../images/Emo58.gif יכול להיות שעליתי על משהו.

אולי אתה מתכוון שעדיף למושיקו להמנע בהצבעה, ואז שני האחרים בהכרח יבחרו את האופציה המועדפת עליהם? אבל אין בזה שום טעם יותר מאשר אם יצביע לסנוקר...
אני סתם מנסה לחפש משהו שונה...

למעלה