וולבו - הסוף (?)

אילן די

New member
וולבו - הסוף (?)

ה- S60 הינה הספורט סדאן הראשונה של וולבו אבל היא כנראה תהיה הוולבו האחרונה שמיוצרת בשבדיה. לפי קאר אנד דרייבר, פורד שקנתה את וולבו בשנת 99 במחיר מציאה של 6.5 מיליארד דולר (מציאה לעומת הרפתקאת פיירסטון שעלתה לפורד כחצי מהסכום הזה), מעבירה את ההנהלה (headquarters) של וולבו לאירוויין, קליפורניה, כ-30 מייל דרומה מלוס אנג´לס (שם גם יושבת הנהלת לינקולן) ושם היא תהפוך לחלק אינטגרלי מקבוצת פורד. אז מה זה אומר לדעתכם ? האם בקרוב נראה וולבו טאורוס או פורד S80 ? מעניין כמה פורד תטמיע את וולבו בתוכה...

ב א ר י

New member
אילן ידידי...

אתה יודע אני מאלה שבחיים לא אהבו את וולבו... לא יודע,אף פעם לא הייתה לי משיכה אל הרכבים האלה. לעומת זאת פורד יכולה למשוך אותי יותר...אבל אם ייצרו את וולבו תחת מותג פורד מה ייצא להם מכך???? מה זה יהיה וולבו עם סמל של פורד ??? המנועים של הוולבו לא מי יודע מה טובים...נהגתי כבר על רכבי וולבו רבים ולא אהבתי את הנהיגה בהם...נהגתי כבר בסידרה שלהם ה S...ולא אהבתי.... האמת גם שאין לי כל כך מושג בדגמים שלהם...אך נהגתי ככה על ה-40 ה-80 ואני לא זוכר אם הייתה גם 60 אז... בכל אופן הרכב היה כבד מידי עבור המנוע... זה כמו כל המרצדסים למיניהם והפולקסוואגן...רכבים כבדים למנוע... הנה למשל גולף דחילק רכב מה זה כבד שאפילו עם מנוע 2 ליטר בקושי סוחב !!!! טוב שאמרתי לאבא שלי לקחת את ה1.8T ולא את ה 2 ליטר שהוא רצה... אמרתי לו גם על ה2.3 ליטר אבל זה כבר היה כבד לו במחיר ובביצועי המנוע הוא "לא מחפש קטר למשוך רכבת..." גם פעם שעברה כאשר קנה את הלגאסי אמרתי לו אבא תקנה את ה 2 ליטר שבאה עם 4X4 קבוע ואינג´קטור,הוא ענה לי ככה בדיוק "מה אני סוחב רכבת..." אז אחרי שנתיים הוא באמת התחרט על כך שלא קנה את ה2 ליטר...וגם כאן הוא עוד יתחרט שלא לקח את ה 2.3 V5 אני בטוח...ואז שוב אני אגיד לו "אמרתי לך !" בארי

אילן די

New member
מה הקשר ?

התדמית שאתה מתאר היא תדמיתה של וולבו לפני 10-15 שנה. לוולבו אין מנועים טובים ? שמעת על T5 ? T6 ? רוב הוולבואים מבצעות טוב למדי. S היא לא סדרה. מרצדסים ופולקסוואגן במשפט אחד ? אנחה

sronis

New member
בארי, חשבתי שאתה נהגת במרצדס

עם מנוע 5000 סמ"ק לא? אז מה אתה מקשקש על רכבים כבדים למנוע? אני בטוח שלחמש ליטר ואיזה 400 כ"ס של המנוע הזה קשה להתמודד עם שני טון מסכנים... וגם וולבו - אילן צודק, S80 עם 272 כ"ס לא מספיק לך? S60 עם 250? S40 עם 200? ממש עגלות... בקשר לפולקסווגן - זה נכון, מנוע השני ליטר שלהם באמת עלוב... 1.8T לעומת זאת חזק מספיק, גם על הפאסאט הכבדה. רוני

ב א ר י

New member
אאאאאאאאוווווווף נמאס לי כבר....

אני רושם כל הודעה פעמיים ואין לי כוח לחזור על כל ההודעה שוב מפני ששכחתי להעתיק אותה...אז תגובה תישלח מחר !!! ולמה פעמיים לסקרנים שביניכם ????!!!!! כי השרתים של תפוז דפוקים !!!! בארי

מצמץ

New member
אילן,

אל תדאג, כל החברות שתחת חסות פורד עוברות לשם אבל הן יהיו "עצמאיות", פשוט בשביל להקל על השת"פ בינהן, פורד החליטה לרכז את כל החטיבות (חברות בת).אם וולוו תמכר ליצרן אחר לא תהיה כל בעיה להעביר את המטה לארץ אחרת. לא צריך לדאוג, פס היצור של וולוו, אסטון ,יגואר מאזדה וכו´ לא עומדות לעבור לארה"ב, מה שכן זה שהם בטח יפתחו בארה"ב כמה מפעלים נוספים. וחוץ מזה כל חברה שפורד נגעה בה רק פרחה אז אני ממש לא דואג (חוץ ממרקיורי
, ומהפנים הלא איכותי של הXJ220) מצמץ, אם כבר אז מונדיאו T5.

בארי, אני מחכה להסבר שלך הפעם...

כי הפעם אני כבר באמת לא יודע איך הראש שלך עובד... וולבו S80T6 שמגיעה ב 7.1 שניות ל 100 קמ"ש , זו עגלה? וסתם שאלה - מה יותר טוב, הוולבו הזו או סובארו לגאסי ?
שיהיה שבוע טוב

לא, אתה לא מבין, הלגאסי עושה 0-100

ב8 שניות, למרות שכל הנתונים וההגיון השפוי אומרים 11 שניות... אז עם הבדל כזה, ועם ההתנהגות כביש ה"ידועה לשבח" של הלגאסי ברור שהיא עדיפה על הT6...

ב א ר י

New member
ידידי...

בערב תקבל תשובה לאחר שאסע בה היום קצת במידה ויהיה לי אופצייה !!! אם יהיה לי מעט זמן בעבודה אקח אותה מהבוס שלי ואראה מה היא מסוגלת לעשות !!! בארי

אם התשובה היא לטובת הלגאסי...

הרשה לי לפקפק, האמת, שאני כבר מעכשיו מפקפק... איך בכלל אפשר להשוות??? סטו"ד - שמנסה לתהות הרבה זמן על הגיגיו של ב א ר י...

ב א ר י

New member
הגיגיי הבלתי מובנים !!!

טוב אז קודם בנוגע לוולבו...מצטער אך לא נהגתי עליה עקב פרישה מוקדמת מן העבודה היום...נשבר לי הגב מהמשאית... ועכשיו אני תוהה האם יש טעם לנסות ולהסביר את הגיגיי.... טוב אז ככה, אני כנהג אוהב לנהוג והרבה ! כמו שקראתי כאן הודעה,לפעמים יש את החשק הזה פשוט לצאת מהבית להיכנס ופשוט לנסוע לא חשוב לאן !!!! הרבה פעמים יצא לי מצב שיצאתי מן הבית נכנסתי לרכב בשעות הלילה המאוחרות לנהיגה מממ...נגדיר אותה כפרועה.אתה יודע הרבה גז,פניות חדות,חצאי צלחת והרבה זריקות זנב וכאלה...יעני כמו ראלי <אבל טוב-לי> על הכביש ככה כאשר הוא ריק מתנועה ! בכל אופן הקטע שלי ממכוניות שאני אוהב להרגיש שאנישולט בכל מהלך על הכביש,מכוניות שייתנו לי את השליטה הזו בכל מצב !!!! שייתנו לי,כוח,דיוק,יציבות והנאה !!! יותר אני מחפש את ההנאה שהרכב נותן לי...אני לא מחפש שיהיה לי שם ביד כמו :BMW,VOLVO,MERCEDES או JAGUAR וכל האחרים ! האמן לי שהייתה לי כפי שקראת ולא בגלל השם שלה אלא בגלל איכות הנהיגה שלה ! ובהזדמנות הראשונה כאשר אראה אחת כזו דומה אני בטוח שאקנה ! אבל בינתיים יש לי את ה LEGACY GL 1.8 שלי שאני מבסוט ממנה עד השמיים !!!! והאמן לי שהיא נותנת לי כזו הנאה כמו שאף רכב לא הצליח לנטוע בי !!! ונהגתי בים של מכוניות ובים של דגמים !!! וולבו מעולם לא אהבתי אותם והאמן לי גם כאשר נסעתי על הדגם הישן יותר 960 עם 3 ליטר והרבה הרבה כוח ובאמת שיש לה את זה היא ואני לא היה בינינו קליק !!! אני על רכב אם אין קליק לא נדלק ! אבל ביני לבין הלגאסי עוד בהיותה רק על הכביש ככה מנהיגה ראשונה שלי עליה בגיל 15-16 בשנת 92 אני חושב...נדלקתי עליה !!! וכיום אני בעליה של אחת !!! ואני מאמין ששנה הבאה אם לא אמצא GX אז או שאעבור לB4 או שאעבור לSVX !!! ואשאר סובארו ותמיד סובארו,כי היא הוכיחה את עצמה מספיק עבורי !!! אם הייתי עושה עם כל רכב אחר מה שעשיתי עם הסובארו במשך 5 שנים (!!!!) אני בטוח שהייתי מבלה הרבה הרבה במוסכים. הרכב היחיד שעוד הראה לי טוב באמינות ככה זו הייתה המאזדה 323 סדאן,גם בה התעללתי קשות אבל באמת קשות במשך חצי שנה <היא הייתה מושכרת> והיא לעולם לא צייצה לכיוון המוסך כאשר הייתה ברשותי !!! בכל אופן ידידי הסטו"ד וכל שאר ידידיי,אנילא יודע אם תצליחו להיכנס לי לראש,אבל את הראש שלי יבינו רק אלה שאוהבים נהיגה באמת ואני לא מדבר על חולי הגה צעירים,אני מדבר על אהבת נהיגה אמיתית אם בפרארי,לגאסי או מיני מיינור <הלוואי והייתה לי אחת כזו> !!! בכדי להבין אותי צריך לאהוב נהיגה כמוני או יותר ממני ! מקווה כי הפעם תצליחו להבין את הג´וקים שלי מה שלא בטוח... בארי

למה אי אפשר לומר בפשטות..

שאתה "דלוק" על סובארו לגאסי או על סובארו בכלל כמו הרבה ישראלים אחרים שיש להם את ההתמכרות למיצובארו... אני לא חושב שיש משהו לא ספורטיבי במכוניות אחרות, אפילו וולוו 850 היחסית ישנה לוקחת את הסובארו בכל קריטריון שלא לדבר על מנועי T5 ו T6 החדשים, כמו שכבר אמרו לך פה... אין לי רצון להתנצח איתך סתם על מה יותר טוב, אבל תודה שזה ה"באג" שלך, התמכרות לסובארו לגאסי.. ויש גם מכוניות יותר טובות...
סטו"ד - שחשב מההתחלה שבהליכה עיוורת אחרי לגאסי מדובר.

ב א ר י

New member
אגיד לך למה לא בפשטות...

בעיקרון אתה לא מכיר את עברי...אבל בוא נגדיר זאת כך...לא קשור לעברי אבל היות והייתי תלוי ברכב צמוד כל העת...אז החלפתי הרבה רכבים מהשכרה ! כך שיצא שבמשך שלוש שנים נסעתי ונסעתי המון בהרבה דגמים של רכבים ! לגבי הוולבו 850 T5,נהגתי ברכב הזה מחיפה בצפון עד לבאר שבי בדרום ולא אהבתי את הנהיגה בכלל !!!!!!! רכב כבד ומסורבל מאוד מאוד !!!! ותגיד מה שאתה רוצה עכשיו כי אני יודע היטב על איזה רכב אתה מדבר ! ואני לא מכור ללגאסי,אני מכור להנאה שהיא נותנת לי ביחס למה שאני מבקש ממנה !!! ובקשר לסובארו,הם פי אלף אמינים מכל חברה ומפעל רכבים שאני מכיר ! וכפי שאמרתי הייתה ברשותי מרצדס כבר והרגשתי טעמה ואני מוכן לעוד...אבל <!>,לא כל מרצדס !!! אנימדבר רק על סידרת ה S300 ומעלה !!! משנת 84 עד שנת 91 וזהו !!! מעל שנת הדגם ה91´ אני לא אוהב את מרצדס בכלל,בגלל המראה,לא אהבתי ! אבל משום מה הדגמים החדשים של שנת 02 דווקא נראים די טוב...ואני בקרוב אנהג אחת כזו SL600...אעביר לכם את רשמיי ברגע שיהיה. ונהגתי גם ביגוארים,BMW,קדילאק,וולבו ומרצדסים כמובן...ונהגתי אני מתכוון נהגתי !!! ומה תגיד עכשיו ??? וחוץ מכך...מה יש נגד סובארו ???? הידעת שיש להם דגמים שהם לא מייבאים לארץ בגלל שאין להם אישור תקינות וגם מפני שלא מאמינים שבארץ ייקנו אותם,אבל למעשה גם מבחינת עליונות טכנולוגית וגם איכות הרכבה והנאת נהיגה הם יובילו על כל רכב שתביא !!!! על כל מרצדס,וולבו או יגואר !!! וכן סובארו החברה שייצרה מכוניות עבור העם בישראל,זו ששלטה במכירות במשך 20 שנים !!! אני חושב שהם הוכיחו את עצמם !!! רכב ששווה מרצדס בעיניי !!! <----כנס ותראה !!!! הדבר הבא בתחום הרכב !!!! !!!!!!!subaru outback vdc sedan

itzik93

New member
בארי, אני ממש לא מבין אותך...

על מה אתה מבזבז את הזמן שלך ? בלהסביר לכולם מה יש לסובארו ? הם עוד תקועים בימי ה DL הענתיקות משנות ה 90.... לא תצליח להזיז (את רובם) מהדעות הקדומות הללו...כשלא רוצים להבין, לא מבינים. בכל מקרה, WELCOME TO MY CLUB
איציק בהווה: אימפרזה 1.6 1994 LX ידנית אימפרזה 1.6 1993 GL אוטו´ בעבר: לגאסי 1.8 אוטו´ DL 1993 1.3 ל´ DL 1982 ידנית 1.3 ל´ 1983 DL אוטו´ 1.3 ל´ 1984 DL ידנית 1.6 ל´ 1986 DL אוטו´ 1.8 ל´ 1982 GLF אוטו´

ב א ר י

New member
איציק צודק !!!

אין על מה להתווכח שהם ייסעו על כל השאר אני אסע לי על לגאסי וזהו !!!! ובקרוב SVX או B4 ...אם לא אמצא GX 1.8 ידנית... בארי

itzik93

New member
שוב אתה מחרטט... (ולא מבין)

קודם כל, תרשה לי לתקן אותך, לא מדובר על "מיצובארו" אלא על סובארו (לאיית לך ?). דבר שני, הוא לא בדיוק דלוק על סובארו מאותה הסיבה ששאר הישראלים "דלוקים" על סובארו ומיצובישי (אמינות בעיקר) אלא מהסיבה הפשוטה שהוא נהנה לנהוג על הלגאסי 1.8 ל´ הידנית שלו... כל כך קשה להבין את זה ? באמת, לא צריך 50 יחידות בגרות בשביל להבין מה שבארי אומר... לא ? אני לפעמים ממש לא מבין איך אנשים "מבינים" אחרת לגמרי מה שהאדם העומד מולם מנסה לומר להם - ומפרשים כל דבר על סמך מה שתקוע להם בראש (דעות קדומות, מחשבות ושמועות) מבלי לנסות להבין במדוייק מה האדם מולך מנסה לומר לך... יש מכוניות יותר טובות ? ברור
, אבל לפני שכל אחד קוטל את השני, כדי שיסתכל במראה (או ליתר דיוק, בחניה למטה) ויחשוב... ועדיף שישתוק. מה שאני אומר (בנוסף לכל) הוא דבר פשוט - מי שהיה לו ניסיון אישי עם הרכב הזה לאורך זמן (1.8 אוטו´ או 1.6/1.8 ידני) שתוחזק במצב טוב, סביר להניח שידבר עליו שבחים...בסה"כ מדובר על אוטו מרווח מאוד, נוח, בנוי טוב ונעים לנסיעה... כל השאר שמקשקשים כאן (ויש הרבה) פשוט ניזונים משמועות, מבחני דרכים ודעות אישיות ונוטים להתווכח ולקשקש על מה שהם לא מבינים או לא התנסו בו מעולם... אין בכוונתי להלל ולשבח יתר על המידה כל רכב בו התנסתי או נהגתי, אבל בהחלט אפשר לשים דברים בפורופורציה ולתת כמה מילים טובות על רכב שנהנתי/נהנתם עימו בעבר... זה עדיף על להתווכח על אותו הדבר מבלי להבין אחד את השני - רכב שמגיע לו קרדיט, אז למה לא ? אף אחד לא בא לשבח פיאט אונו על SLK ממוצעת... שימו דברים בפרופורציות
- ואם שכחתם לרגע, עדיין לא דובר פה על השוואת האוטו של בארי מול STI/EVO-7/SLK.... איציק

למעלה