וויסקי פח:

knappertsbusch

New member
רק נקודה אחת

תנסה להחזיק מחסן עם סחורה שלא אמורה לזוז ממנו במשך 3 שנים לפחות,
ותגיד לי כמה זה עולה לך.

זה נכון גם לגבי ויסקי וגם לגבי קוניאק.

עכשיו תשווה לוודקה שיכולה לצאת מהמפעל כמה ימים לאחר
שנכנסה לתוכו מכולה עם חיטה, אחרי זיקוק וביקבוק והכול.

- - - -

וודקות פרימיום זה סיפור אחר שמהותו שיווקי, אל תבלבל ביניהם.

גם וויסקי

ואל תחסוך בנקודות.

אתה וגם אני לא יכולים להעריך את עלות האחסנה בלי שום בסיס.

אבל בוא ניקח דוגמא מהארץ, בחקלאות. שטח האכסנה של עגבניות על שיח על שטח של עשרות דונמים כנראה מגולם כבר במחיר העבנייה והעלות של העבנייה לא בשמיים בשל כך.

וללא ספק הוויסקי שנמצא ברשותי נח 3 שנים בחבית ומחירו בכל זאת 50 ש"ח. לי זה נראה לגמרי מציאותי.

מסקנה: המחיר הסופי נקבע בסופו של דבר בנקודת איזון של פונקציית היצע\ביקוש ומלאי שכמובן תלויים ישירות ביכולות התפוקה ובמידת האגרסיביות בשיווק וכמובן בתמימות של הצרכן

נכון, דוגמא לא כזו מוצלחת אבל מה עם הצפיפות?

שים לב לצפיפות (דלה) של הסחורה על פני שטח כזה ענק בעוד שוויסקי מאוחסן בחביות של מאות ליטרים בתוך שטח יחסית קטן ולא רק לאורך ולרוחב אלא גם לגובה

נכון, דוגמא לא כזו מוצלחת אבל מה עם הצפיפות?

שים לב לצפיפות (דלה) של הסחורה על פני שטח כזה ענק בעוד שוויסקי מאוחסן בחביות של מאות ליטרים בתוך שטח יחסית קטן ולא רק לאורך ולרוחב אלא גם לגובה

matroz

New member
אני מקווה שכלכלה זה לא המקצוע העיקרי שלך

כי חלק מהדברים שאתה כותב בסעיפים א' ו ד' חסרים עד מאוד.

לגבי ו' - ניצחת. דפקת את השיטה. אני ממליץ לך מאוד לחפש וויסקי נוסף
בשם בארון סלקט, שלדעת המומחים אף עדיף ממנו. אני ממליץ לעשות חיפוש בפורום לדביו.

כתבת "העלות השולית לכל ממכר נע בקירוב יחסי"

ולטעמי (אחד שדווקא כן לקח קורס בכלכלה, אולי אפילו שניים) מדובר בגיבוב מונחים חסר פשר.

זה נראה כאילו אתה מנסה להסביר דברים באמצעות ידע נרחב ומעמיק, לכאורה, אבל בפועל זה חסר לך ובמקומו אתה ממציא נימוקים שנראים לך הגיוניים וסבירים. זה לא עובד ככה, בטח לא בדיון מקצועי. אפשר לראות הדגמה יפה לכך בניסיון שלך להסביר את אותו משפט סתום על ידי שימוש במושג אחר, הוא "שולי רווח". אתה כותב על משהו שנראה כמו "עלות שולית" (העלות לייצור היחידה הנוספת, האחרונה) ומכנה את המשהו הזה "שולי רווח" (שהיא התוספת לרווח ממכירתה של אותה יחידה אחרונה, נוספת). בקיצור, סלט שלם.

כל הנ"ל מביא אותך לכתיבת סעיף כמו ד', שבו הדעות האישיות שלך (לצד רצונות ופנטזיות) הופכות להיות עובדות מדעיות ואקדמיות. אני משוכנע שאתה לא מבין מה אומרים חצי המושגים בהם עשית שימוש, ובוודאי לא מסוגל לקשור אותם יחד לתיאוריה נאותה. זה לא מפריע לך להמשיך ו"להסביר". אני מציע לך לחשוב ברצינות על העובדה שאתה (א) לא מבין על מה אתה מדבר ו-(ב) משוכנע שאתה צודק ושהשכנוע הזה הוא-הוא מה שמראה שאתה צודק. כלומר, אני מקווה שתבין שאתה לא יכול לדעת שאתה נשען על אמונות וחצאי-רעיונות ועדיין לחשוב שאתה יכול לבסס טיעון רציני מבלי להצדיק אותו.

אני מבין קצת בתחום הוויסקי ובתמחיר: המחיר הנמוך של הוויסקי הזה נובע מעלויות ייצור נמוכות (חומרי גלם, ידע, בקרת איכות ועוד), עלויות שינוע נמוכות (נמכר בסיטונאות ובנוסף לקיים), תמחור בהתאם לשלב החדירה (במודל "מחזור חיי המוצר") ובהתאם למתחרים (בחירה במחיר על פני איכות או זמן תגובה לשוק) וכו'. מדובר במוצר בסיסי מאוד שלא מצדיק כיום מחיר גבוה יותר (ושלטעמי לא ראוי בשתייה). יש מבין?

"זה נראה"

זה נראה שאתה עוד לא נתקלת בשום דבר מעמיק. מה שאמרתי היה בסיסי ביותר.

והניסוח שאתה מצטט לא מנוסח היטב ולכן תיקנתי אותו בסעיף א' בתגובה לך.

אני ארחיב קצת ובזה נסיים:

העלות יצור לכל המתחרים (בניכוי חומרי הגלם, נתרכז רק במזקקה עצמה) לא משתנה משמעותית כל עוד התהליך דומה.

אז נצא מנקודת הנחה ששולי הרווח של יצרן הוויסקי שיש ברשותי - סבירים. ואם זה וויסקי שגם מיושן 3 שנים בחבית ניתן לשער שאיכותו לא יורדת בהרבה מוויסקים אחרים ויקרים מאותה קטגוריה.

בוא ניתן גם משקל לפרסום, שיווק וכ'ו שמחירם עולה ככל שהם יותר אגרסיביים ונוסיף לזה את הפרמייה על הביקוש הרב שיש למותג. אני חושב שהגענו לאיזון עם וויסקים ב-50 ש"ח.

זה הכל עניין של תמחור המוצר על ידי העדר שלוקה בהבנתו ומודעותו הצרכנית. כך זה גם עם שוק הרכב וענפים רבים אחרים כגון סיגריות ושירותי מין.

knappertsbusch

New member
זה מדהים באיזו קלות...

אפשר לגבב רצף של משפטים בעלי תחביר סביר בסה"כ,
בלי שום קשר הגיוני ביניהם לבין עצמם או המציאות.
נשגב מבינתי.

לא מבין הרבה בכלכלה, מבין קצת בוויסקי

כל ההנחה שלך לגבי ״עלות ייצור״ משוללת בסיס. כל שלב ושלב בייצור הויסקי יכול להיות איכותי או זול, ואתן רק דוגמאות בודדות מבין רבות:
זן השעורה, איכות החביות, אופן הפעלת דודי הזיקוק ושיטת הזיקוק כמובן, תנאי איחסון החביות והיישון.
כל אחד מהם משפיע על איכות המוצר ועל עלות הייצור. אמרת שהעלות לא משתנה אם התהליך דומה - זה פשוט לא נכון (או שמבחינתך התהליך הוא כל הפרטים הקטנים האלה כך שהמשפט נותר ריק מתוכן).

פרמטרים חשובים מאוד בעלות שקל לשכוח הם מידת האוטומציה בתהליך (יש מזקקות המופעלות ע״י טכנאי אחד בלבד המבקר את כל התהליך - Braeval, לעומת מזקקות שמעסיקות חצי עיירה - ספרינגבנק), או אתר היישון (מחסן קלאסי ונושם או האנגר מפלצתי של דיאג׳ו)

הנקודה שלי היא שלא כל הויסקים אותו דבר, וגם הויסקי שלך מזיקוק רציף בן 3 שעלה 50 ש״ח ירגיש באיכות שונה ונמוכה לגמרי מויסקי צעיר בן 3 של מזקקה איכותית. שלא לדבר על העובדה שחצי מהויסקי שלך הוא בכלל קרמל E150... תהייה בטוח שהוא לא נראה שונה מאוד מוודקה לפני כן.

אז יפה.

תן לי שם של וויסקי שעובר את תהליכי היצור ההכי הייטקיים ויעילים שאתה מכיר מבין הסינגל מאלטים, אני רוצה לעשות סקר שוק.

לגבי הוויסקי של ה-50 שקל אני לגמרי בטוח שהוא עדיף על וודקה באותו מחיר בעוד שהמגיבים חושבים מסיבות שאינן ברורות שוודקה עדיפה על וויסקי זול. אני חולק על זה ואפילו נימקתי

חלק מהטענה שלי ש"תהליכי ייצור הייטקיים"

היא שבהרבה מקרים מרגישים את זה בויסקי, ולא לטובה.
יש משהו נכון וטוב בדרכים הישנות, שנותן לויסקי אופי ושוני.
בניגוד אולי לוודקה, ויסקי צריך את הזמן שלו. צריך לזקק אותו לאט, וכדאי גם לקרר את האדים לאט - ישנן מספר שיטות ועדיין מהניסיון שלי בעיבוי בשיטת worm tubes מתקבל ויסקי עם מרקם וגוף מיוחדים (טאליסקר למשל).
זו שיטה יקרה, איטית, שתופסת שטח רב. בקיצור - בדיוק להיפך ממודרנה.
או ספרינגבנק, שמלתתים בעצמם עם ציוד של המאה הקודמת בערך... (אחפש את הביקור שראלפי ערך שם וצילם). מרגישים את ההשקעה הזאת בויסקי שהוא מהמורכבים שטעמתי.

זאת לעומת גלנפידיך או גלנליווט, שהם מתועשים למדי, שלא לדבר על מזקקות יותר עלומות שם של דיאג'או מהן (כמעט) כל התוצרת הולכת לבלנדים. פשוט לא תמצא אותם כסינגל מאלט, אז זה לא רלוונטי.

ולגבי אותו וויסקי של 50 שקל - אני לא אוהב וודקה ולא מכיר לעומק, אבל כמו שציינתי קודם - רום וג'ין עבורים ייצור דומה והם טובים בהרבה. כל אלה יהוו בסיס טוב יותר לקוקטייל כלשהו מאשר הויסקי. והאמת, יש גם ברנדים ספרדיים לא רעים בכלל מתחת ל-70 ש"ח. אפילו כאלה שהייתי לוגם נקי.

נחמד.. ובקשר לאחרון

יש הבדלים מהותיים בין גי'ן לרום ווודקה.. עלות הייצור של הוודקה כמובן אמורה להיות הכי זולה. רום עובר יישון, ג'ין עובר בעיקר תיבלון ואולי יש עוד דברים.

איזה ברנדי ספרדי וזול נראה לך סבבה?

תראה

אתה כותב פה בליל ציטוטים מקורס ברמנים

אתה מערבב פה בין השאלה המקורית שלך, לבין מרמור על אנשים שצורכים פרימיום, לבין דיון על כמה צריך לעלות כל משקה לפי דעתך.
זה שלושה דברים שונים בעליל.

פרמיום זה מושג שמשתמשים בו בעיקר ב-ודקות יקרות ואין לו שום משמעות מלבד מיתוג.

אני מאוד שמח שאתה חושב שפינלנדיה צריכה לעלות מחיר מסוים אבל אתה לא בדיוק מראה פה ידע אז אין סיבה להאמין לך גם לגבי זה. המחיר נקבע לא רק ממחיר הזיקוק אלא גם ממי שצריך להרוויח עד שזה מגיע לארץ, כולל המדינה.

לפני שהתחלת להתבדר לנושאים אחרים שאלת מה לקנות. ויסקי ב-50 שקל זה שיקוץ ורוב הסיכויים שזה זיוף או זיוף למחצה שלא ראוי להיקרא ויסקי מבחינת החוק. במחיר כזה וודקה תיתן לך משקה יותר נקי ואיכותי - נקודה.

וגרנט'ס (לא גרנדס, כנראה שגיאת הקלדה בחוברת של הקורס) עולה 90 ש"ח ולא 50, ואם הוא יותר ""טוב"" מפינלנדיה או לא זו כבר שאלה של טעם (לטעמי עדיפה פינלנדיה).

לסיום - גם כל הסיפורים שאתה מספר על היסטוריה וכו' לא מדויקים. גם ויסקי התחיל את דרכו כמשקה נוראי שזוקק בצורה בלתי חוקית ונצרך ע"י השכבות העניות.

טוב שאתה יודע איך הוויסקי התחיל

כי אף אחד לא יודע את זה.

מה שבטוח הוא שההיסטוריה מתחילה מהעת בו הוויסקי היה תרופה.

וזה בכלל טימטום להשוות וויסקי וודקה (זה מה שאתה עושה)

ועדיין, אתה לא ענית לי על שום דבר, לא העשרת אותי בשום דבר חדש אז כנראה שאתה יודע אפילו פחות ממני.

ובין השאר אני גם כלכלן כך שאתה יכול לחסוך מעצמך את הספק שאני לא יודע מה אני מדבר.

ולגבי הוויסקי שנמצא אצלי - יש לו נוכחות בחנויות ברחבי העולם, זיוף זה לא. אם כבר אז אפשר לזייף את הבלנדדים ה"איכותיים" שאתה שותה ואולי אתה אפילו לא יודע להבחין בין וויסקי של 50 ש"ח ל-300 ש"ח. אני בספק

איחלתי לחייל בהצלחה

מחכה בקוצר רוח לשאלות אינטליגנטיות נוספות ממך והמשך דיון ענייני

למעלה