וויסקי פח:

Desert Seagull

New member
תראה לי בדיוק איפה זה כתוב בבקשה

על בסיס מה קבעת שמאז ומתמיד גראפה הייתה מוצר פרימיום.

תסתור אותי.

אבל יצא לך להכיר מבוגר שמתלהב מקציצת לוף?

זה מה שזה בשביל המעמד הנמוך - מוצר פרמיום. אם המעמד הנמוך היה רוצה רק להתמסטל, אז הוא היה מזקק כל דבר אחר אפילו צואת חיות ושותה אותה (כן, יש דבר כזה)

נתתי לך נימוק. "פרמיום" זה מושג סובייקטיבי

אתה לא יכול לשפוט ממקומך, זה חסר משמעות, צריך לחזור אחורה בזמן ולשאול מה היה הגרפה בשביל העניים המרוטים. כי אולי בשבילך זה היה יכול להיות זבל אבל בשבילם זה מוצר פרמיום מועדף על פני אלטרנטיבות אחרות כגון מה שציינתי בתגובה הקודמת

Desert Seagull

New member
תוכיח את טענתך לפני שתבוא בדרישות

והוכחה אינה נימוק והיא אינה יחסית. הבא סמכים לטענותיך.

יצא לך לראות את הסרט "להרוג את המזל"?
המשפט שהרבי מצטט את אביו הוא אחד האהובים עליי. זה לקראת סוף הסרטון הקצר ומתחיל במילים the first time sombebody calls you a horse. יש לך פה הרבה יותר משלושה אנשים.

http://www.anyclip.com/movies/lucky-number-slevin/meeting-the-rabbi/#!quotes/

חוכמולוג. לא קשור בכלל

אין פה גם מה להוכיח. דיברנו על זה שפרמיום זה מושג סובייקטיבי ושאין שום שום ערובה לכך שמשהו פרמיום איכותי יותר ממשהו שלא נחשב פרמיום

הנימוקים שהבאתי הם יותר על מנת לערער את הבטחון המופרז שלכם בתפיסת המציאות ולא על מנת לקבוע עובדות חד משמעיות.

Desert Seagull

New member
אל תתחמק

אמרת בפירוש שגראפה מאז ומתמיד נחשבה למוצר פרמיום. זו טענה. עליך להוכיח אותה. אם פתאום אתה אומר שזה מונח סובייקטיבי אז אנא הוכח שגראפה מאז ומתמיד נחשבה ליוקרתית. אם אין פתאום מה להוכיח אז הטענה שלך אינה תקפה ואין לה כל יסוד.

הדבר היחיד שאתה מערער פה זה את הקרדיביליות שלך וזה מה שOMEF, הגרזן, נמרוד, מנהל הפורום, דפורטיבו, קנאפר', אני ועוד מנסים להגיד לך. ממליץ לך לרדת מהעץ או להוכיח את טענותיך. לחילופין, קנה אוכף.

אז אתה לא יודע בכלל ממה התחיל הדיון על הגרפה.

אז אני פה, לא בורח ולא מתחמק, עד שתעשה השתלמות.

זה מדהים איך בן אדם רושם משהו בפורום, מתפתח דו שיח ואז מתנפלים אנשים שבא להם להתווכח בלי להבין מה שורש הדיון\וויכוח וממה הוא נובע. ממש כמו שגברים חרמנים וטיפשים מתנפלים על בחורה אחת שנמצאת בחדר או במועדון.

אי אפשר לדבר איתך, אין לך חשיבה מופשטת

Desert Seagull

New member
טול קורה מבין עיניך

כשתרצה לענות לעניין במקום להתחמק ולהתנהג כמו ילד בגן שנעלב אתה מוזמן לעשות כן. עד אז, כמו שאתה נזכר בגברים חרמנים, אתה מזכיר את הישראלי שנוסע נגד הכיוון ובטוח שכל השאר טועים ורק הוא צודק.

ההבדל הוא שכל אחד שהגיב לך יש לו קרדיביליות ושכל ישר. היעדר חשיבה מופשטת? נניח...לפחות יש חשיבה, מה שכנראה לא חל כלפיך אם אלו תגובותיך וזו רמתן.

כמו שחשבתי, אתה סוס. סוס טרול. לך קנה אוכף וסע לחוות הסוסים בכפר שמריהו. אולי תמצא חציר בחמישים שקלים, שגם הוא עדיף על ויסקי במחיר זה.

אתה לא יותר מעליב מזבוב פרות

אם זה מה שהתכוונת לעשות...

חשיבה מופשטת זה הכל, זה מה שמבחין בין דיון לוויכוח. ואתה סתם עף על עצמך ותמשיך לעוף למחוזות חדשים

Desert Seagull

New member
טול קורה מבין עיניך

כשתרצה לענות לעניין במקום להתחמק ולהתנהג כמו ילד בגן שנעלב אתה מוזמן לעשות כן. עד אז, כמו שאתה נזכר בגברים חרמנים, אתה מזכיר את הישראלי שנוסע נגד הכיוון ובטוח שכל השאר טועים ורק הוא צודק.

ההבדל הוא שכל אחד שהגיב לך יש לו קרדיביליות ושכל ישר. היעדר חשיבה מופשטת? נניח...לפחות יש חשיבה, מה שכנראה לא חל כלפיך אם אלו תגובותיך וזו רמתן.

כמו שחשבתי, אתה סוס. סוס טרול. לך קנה אוכף וסע לחוות הסוסים בכפר שמריהו. אולי תמצא חציר בחמישים שקלים, שגם הוא עדיף על ויסקי במחיר זה.

omef

New member
אנא בסס את טענתך

אני מבקש לשמוע מה המקורות עליהן הדעה הזו מבוססת, כמו כן מדוע לדעתך דאבל אספרסו וטעמים אחרים הם מוצר טוב יותר.

אישית, אני חושב שמה שכתבת הוא גיבוב של שטויות ואשמח אם תשנה את דעתי.

לגבי הטעמים

כי זה עושה את המשקה ליותר ממשהו שהוא נטו כדי לדפוק את הראש. ואני מתכוון לגמרי לטעמים ולא לניחוחות.

הוודקה עצמה בעייתית מבחינת איכות.. למשל שקשה מאוד ליצור וודקה שתחליק בגרון, כדי לגרום לוודקה להיות איכותית (תחליק בגרון) תהליך היצור צריך להתייקר פי כמה (לצורך העניין אני לא מכיר וודקה שמחליקה בגרון, זה בדרך כלל אחיזת עיניים, בדיוק כמו שיש דרך לטעום יין, קונייאק ווויסקי, יש גם דרך להחליק את הוודקה לגרון), אין הבדל מהותי בין וודקה פרפקט, סמירנוף, וואן גוך ועדיין אנשים שותים אותן עם תוספת ובשביל לשתות משהו מצ'ייסר\שוט האיכות של המשקה חסרת ערך, בדיוק כמו שלא שותים וויסקי איכותי עם שוט - אלא אם כן זה אחרי ארוחה דשנה ולא חבל לך על הכסף.

זה פשוט מאוד... ההבדל המהותי בין הוודקות הוא המחיר שאנשים חסרי דעים ומושפעים מוכנים לשלם עליהן. בדיוק כמו אייפון שהוא גם מוצר של המונים, נחות מהרבה אלטרנטיבות אחרות. זה טרנד.

omef

New member
חולק עליך ב-90% ממה שכתבת.

הדבר היחיד שאני מסכים איתך עליו הוא שיש טרנד ואנשים משלמים מחירים מופרכים. בכל השאר אני ממש לא מסכים - אבל גם לא מעוניין לפתח דיון.

תודה על תשובתך.

תגובה

וודקה זה לא מוצר נחות כמו שויסקי זה לא מוצר נחות
יש וודקה גרועות ונחותות ויש גם ויסקי גרוע ונחות

ב-50 ש"ח כל הויסקי גרוע ונחות, אבל חלק מהוודקות הן מאיכות סבירה ביותר

את כל קשקושי "למי המשקה נועד" אפשר לשים בצד - כי טווח המחירים שאתה מדבר עליו הוא בכל מקרה מיועד לאוכלוסיות בעלות רקע סוציואקונומי נמוך (כדברייך) - ולא סוג המשקה

בקיצור, ויסקי ב-50 שקל (כל ויסקי) יהיה גרוע בהרבה מ-ודקה במחיר כזה. מספיק רק שתלמד באיזה קריטריונים המשקה צריך לעמוד בשביל להקרא ויסקי/ודקה ותבין.

אתה קובע עובדות

אני רק אומר מה כל אחד מהמשקאות ולמה הוא נועד משחר ההיסטוריה.

זה שהויסקי והוודקה התמסחרו ואנשים מכל העולם התחילו לצרוך אותם ללא פרופורציות ובלי לדעת להתנהג ומבלי להבין ממש את הפן הכלכלי ואת תהליכי היצור ומשמעותן.
אלכוהול מסוגים שונים זה טעם נרכש, יש אנשים שנהנים מכל סוג של אלכוהול ובכל טווחי המחירים במידה יחסית אחידה ויש אנשים שנותנים משקל מוגזם לדקויות שונות במשקה ויש אנשים שמפתחים חיבה\הרגל למשהו רק בגלל שיווק אגרסיבי\פרסום ולא כי הם אניני טעם ויודעים להעריך משהו באמת. והגבול בין השני והשלישי הוא מאוד דק

כל הקריטריונים למשקה נועדו כדי להגן על יצרני הפרימיום ועל הצרכן, אותו הדבר עם הקונייאק והארמנייאק ואין בהם שום אינדיקציה לגבי איכות המשקה ביחס למשקאות אחרים ולגבי תמכורן כי מה שקובע את המחיר מבחינתי הוא יחסי היצע\ביקוש ושיווק אגרסיבי בלבד. בדיוק כמו שיש מזקקות קטנות שמוכרות את הוויסקי שלהן במחיר כפול ממזקקות גדולות יותר שמיצרות את הוויסקי שלהן באותן טכנולוגיות ושהעלות השולית לכל ממכר נע בקירוב יחסי

לפי דעתי וודקה ברמה של פינלדיה לא צריכה לעלות יותר מ30 שקל ל750 ml. בעוד שמשקה מיושן 3 שנה כגון הוויסקי המדובר שעובר גם תהליכים הרבה יותר מסובכים יהיה בהכרח איכותי יותר מאשר וודקה מכל סוג שהוא אחרת לא הייתה שום הצדקה ליצור שלו.

בינתיים אני מעדיף לשתות נקי וויסקי בלנדד ב-50 שקל מאשר וודקה מכל מיני סיבות.

אשמח אם תעיר את עיני מאילו סיבות *בודאות* הוויסקי ב-50 ש"ח פחות איכותי מהגרנדס למשל.

סחתיין, לקחת קורס מבוא בכלכלה...

אם כך, בוודאי תוכל להסביר את המשפט הבא: "ושהעלות השולית לכל ממכר נע בקירוב יחסי". אני לא בטוח שהמשפט הזה תקין אפילו בעברית...

אני מודה שכשאני קונה מוצר צריכה אני לרוב לא ממש מבין את הפן הכלכלי (לאשורו) ואת תהליכי הייצור ומשמעותם (תהליך זה זכר). זה לא מפריע לי לקחת את המוצר מהמדף ולשלם עבורו, ואז לצרוך אותו. אין לי מושג למה זה מפריע לך.

אין לי איך להתמודד עם טענה כמו "אין בהם שום אינדיקציה לגבי איכות" כשאתה מתייחס לקוניאק, למשל. בחרת את המשקה האלכוהולי שהכי לא מתאים לתמוך בטיעון שלך (להוציא אולי שמפניה). לפי ההיגיון הכלכלי שלך מזקקה תמכור ויסקי בהפסד בגלל יחס ההיצע-ביקוש: אם היא מייצרת הרבה ואין יותר מדי קונים היא פשוט תקבע את המחיר כך שמישהו ייקנה ממנה ולא משנה אם הוא מחיר שאפשר להרוויח או להתאזן ממנו או לא. גאוני.

לפי דעתך וודקה וכו' צריכה לעלות כך וכך. הבעיה היא שלדעה שלך יש השפעה מזערית ביותר, עד לא קיימת כמעט, על המחיר בשוק (זאת, גם לפי המודל הכלכלי שהמצאת). אם כך - הכיצד דעתך רלוונטית לנושא המחיר? לכל היותר אתה רשאי שלא לקנות. גם שאר ההסבר שלך לגבי הצדקה לייצור לא עולה בקנה אחד עם תיאוריות כלכליות נהוגות.

בקיצור, אף אחד לא מפריע לך לשתות בלנד ב-50 ש"ח ולהרגיש שדפקת את השיטה. שאלת, ולכן ענו לך שניים שמבינים משהו מהחיים שלהם, שבמחיר הזה עדיפה וודקה זולה/סבירה על פני ויסקי (ופה, כמישהו ששתה איזה ויסקי בחיים שלו, אודיע לך שבאופן אישי לא הייתי שותה ויסקי ב-50 ש"ח גם אם החלופה היתה מים). בהצלחה.

אז אני אסביר לך למה התכוונתי

א.ישנה הנחה מבוססת תאורטית ומעשית שככל שנגיד מפעל מייצר יותר ממוצר מסויים, עלות היצור יורדת. אפשר לומר גם שולי רווח אבל זה מושג יותר כללי.

ב. זה לא מפריע לי, פשוט יש כאן אנשים שמטיפים לי מה יותר שווה, מה פחות ומה זבל. כי כמו שאמרת גם הם לא יודעים מה שוויו של מוצר ומה איכותו ביחס למוצרים אחרים (איך אפשר להשוות בכלל וודקה חסרת טעם שבא לך להקיא ממנה אם אתה שותה אותה כמו תה לוויסקי שאפשר לשתות אותו כמו כלום והוא מלווה בטעם כלשהו)

ג.על סמך מה אתה אומר שהקונייאק לא מתאים לטיעון שלי? קונייאק זה עוד טרנד מנופח, תחשוב שהצרפתים מעדיפים הרבה יותר ארמניאק מקונייאק ויש ברנדים לא פחות טובים במחירים סבירים יותר.

ד. נכון מאוד. מזקקה ש*יצרה יותר ממה שצריך* תרצה להפטר כמה שיותר מהר מהמלאי הנוכחי כי עלות ההחזקה של המלאי עולה כסף ובנוסף העלות האלטרנטיבית של הפסקת פעילות המזקקה גדולה הרבה יותר. עוד מניע למה למזקקה למכור במחירי הפסד - הצפת השוק בסחורה כדי לחסל מתחרות שנמצאות באותו זמן בקשיים.
לפני שמייצרים כמות מסויימת נותנים תחזית משוערת להזמנות ובשביל זה יש מחלקה שזה התפקיד שלה. כל טעות בתחזית משמעותה הוזלת סחורה על מנת להכניס סחורה חדשה שצפויה להכנס בשנה הבאה נגיד.

מנגנון שמסייע לפטור באופן חלקי את הבעיות האלה הוא חוזי הספקה ויש גם נגזרים למשל ביטוחים שונים לחוזי הספקה

ה. אני לא רוצה להשפיע אני רק מבקש שיהיו כאן אובייקטיביים ולא יתנו לי המלצות לפי מחיר כי זה חסר הגיון. זה כמו מגפת האבסולוט לפני 10 שנים שכל המדינה התלהבה מהזבל הזה וקנו אותו בכמויות בזכות שיווק אגרסיבי ולא בזכות איכות המוצר. חשבו גם שוודקה פרפקט או אימפריאל הן לא וודקות טובות אבל הן לא יורדות בדבר מהאבסולוט וכדומה.

ו. ביקשתי חוות דעת ממי שמבין בתחום הוויסקי ויכול להסביר לי את הסיבה לתמחור הנמוך של הוויסקי המדובר כי אולי באמת דפקתי שיטה, כי אף אחד לא יכול להסביר מה גורע מהוויסקי הזה.

גילוי נאות - אני לא לקחתי שום קורס בכלכלה, זה פשוט אחד מתחומי העיסוק שלי. כלכלה היא שפה בינלאומית להראות דברים כפי שהם, דברים שאי אפשר לתפוס ע"י מילים

למעלה