ווטרס

זה היה הסיבות לפיטוריו ב-79

לכאורה. במהלך שנות השמונים הוא התחתן מחדש, אבל גם פרש למעשה מתחום המוזיקה ולא ניגן שנים. לכן הוא ביקש 'תקופת הסתגלות' כשחזר בסוף העשור. בוודאי ב-pulse הוא כבר היה חבר מן המניין (וגם נשוי בשלישית).

oren29at

New member
מה שהופך את מייסון לסלע היציב שבחבורה

על רקע יחסי דוד-שאול של גילמור ו-ווטרס, ועל רקע ההתפרקות והבניה העדינה מחדש של וייט.

אם רק היה יודע לתופף...

(בכלל- כל אלבומי פינק פלויד מ The Wall והלאה מלאים בכמויות של נגנים שיכולים להספיק ל 2-3 להקות).

ועל כך אמר גילמור:

"לניק מייסון יש חורים בתחת מישיבה על הגדר".

מייסון הוא איש עסקים עם ראש על הכתפיים. הוא יודע מאיפה בא הכסף. לזכותו יש לאמר שבסוף שנות השישים - עד meddle ועד בכלל, הוא באמת השתדל ועשה עבודה לא רעה.

מצד שלישי, למה לבוא דווקא אליו בטענות? ככה זה ברוב הטורים של בני דורם כיום. קראתי איפשהו שהמודי בלוז - מה שנשאר מהם, בכל אופן - יוצאים לטורים עם מתופף "חיזוק", קלידני "חיזוק", זמרי "חיזוק", וחלילנית-מחליפה. גרהאם אדג', המתופף הוותיק שלהם והחבר היחיד בהרכב המקורי (מ-64) שעדיין נמצא שם, כנראה לא מסוגל/לא רוצה לתופף עוד כבעבר.

tzvika321

New member
גם כוורת הביאה מתופף שיחזק את פוגי

גם הוא יותר איש עסקים ממתופף.
יש המגדירים מתופפים כחבר'ה שמסתובבים עם מוזיקאים, איכשהוא חלקם נשמעים לא רע, אולי אפילו קצת מוזיקאים.

oren29at

New member
זה מעורר מחשבות

ומתקשר לעובדה שהרוק הוא זרם אומנותי צעיר, שכותב את ההיסטוריה של עצמו גם בימים אלו, עדיין. תקדימים נוצרים כל הזמן, מכל מיני סוגים.

מהי "להקת רוק"? הביטלס, לד זפלין וגם פינק פלויד מחזיקים אתרי אינטרנט רשמיים, ויש להם management- "הנהלה"- שאחראית על תחזוקת המותג באופן רציף. וזה תקף בעיקר לענין המוזיקה המוקלטת.

בעניין ההופעות החיות, אני תמיד נזכר ב dreadful pirate Roberts מ"הנסיכה הקסומה", שדאג להעביר את שמו והמוניטין שלו הלאה במשך הדורות לפיראטים צעירים ומוכשרים שתיחזקו את המוניטין היטב.

מה מבדיל בין הלהקה ה"מקורית" לבין להקות כיסוי צעירות ומוכשרות? דיפ פרפל בלי לורד ובלקמור היא דיפ פרפל? "יס" שמעניקה את שמה למספר הרכבים שבכולם יש לפחות נגן אחד מהלהקה ה"מקורית" עלתה על אחלה פטנט של שימור והתרבות. הלאה- מי יותר פינק פלויד- רוג'ר ווטרס בדרכים, או דייויד גילמור בדרכים? ואצלנו- כוורת שאם אני לא טועה חוזקה הפעם באופן משמעותי בלהקת הליווי (המצוינת) של דני סנדרסון.

התשובה היא די פשוטה- מה שהקהל מחליט. אם הקהל מאשרר את דיפ פרפל נטולת האנשים שעשו אותה למה שהיא, ומוכן להכיל הרכבים כפולים של אותה הלהקה (יס וגילמור/ווטרס)- אז זה תקף. רוק'נרול תמיד היה מוזיקה עממית, וכנראה שגם הפעם העם מחליט נכון (והמפיקים עושים אחלה כסף).

tzvika321

New member
להקת רוק בהרבה מקרים היא חברה בע"מ

את דעתי בנושא אסביר בדוגמא הבאה:
קריגר ומנזרק ז"ל עם להקת ליווי - זו הופעה של הדורז
דנסמור ולהקת ליווי - הופעה של להקת כיסוי

למה? קודם כל, כי הוא מתופף. שנית, כי מנזרק מסמל את הצליל היחודי של הדורז, והוא לא.
לפעמים הלהקה יכולה להיות מיוצגת על ידי אדם אחד (במיוחד אם קוראים לו פריפ), לפעמים אפילו רוב חברי הלהקה לא יכולים לייצג אותה - נניח ג'טרו טול בלי איאן אנדרסון.

הצד המשפטי כאן הוא די מסובך

לכאורה מי שהוא בעל הזכויות בשם יכול לצאת לדרכים עם נגנים מחליפים ולקרוא לעצמו בשם הלהקה. אבל מהסידור הזה מרוויחים רק עורכי הדין, המטפלים בתביעות ובתביעות-שכנגד. מי שמפסיד זה הקהל, שאינו יודע מראש בדיוק את מי הוא יקבל על הבמה.

בשנים האחרונות נוצרו פתרונות-ביניים שמאפשרים לנגנים להופיע תחת שם הלהקה עם שינוי, בעוד במקביל הציבור יודע את מי הוא מקבל. כך, למשל, קארל פאלמר מופיע כ-Carl Palmer - ELP Legacy. הוא מנגן קטעים של ELP, בלי שיהיה ELP. סטיב האקט מופיע תחת השם Steve Hacket - Genesis Revisited וכו' וכיו"ב וכן הלאה. זה נראה לי יותר הוגן מאשר לשמור על שם המותג המקורי, כאשר רק חלק קטן (משמעותי או לא) מהלהקה המקורית עדיין שם.

oren29at

New member
בקיצור- להקות כיסוי, עם חבר מקורי לכיסוי

והקהל שמצפה לחוות ניצוץ, התעלות על אנושית, רק משום שיש בלהקה מישהו שממש ניגן את השירים/קטעים בשעה שהוקלטו לאלבומים ששינו את החיים של האנשים, וגרמו להם ללכת להופעה 30-40 שנה אחרי ששמעו את אותו אלבום, כדי לחוות ניצוץ, התעלות על אנושית וכן הלאה.

כשאני חושב וכותב על זה, נדמה לי שמה שמעניין פה הוא הקהל של המוזיקה, ולא המוזיקאים עצמם וסידור העבודה שלהם לעת פנסיה.

זה גם אומר משהו על כוחה של מוזיקה מוקלטת, הדרך שבה היא נצרכת, והאופן שבו היא משפיעה על חיים של אנשים. אני לא חושב שמוזיקה חיה משפיעה באותה הדרך.

tzvika321

New member
זו בדיוק הסיבה שמנזרק וקריגר לא הופיעו תחת

השם המפורש הדלתות, אלא משהו דומה.
הסיבוך המשפטי פחות מעניין אותי. מה שניסיתי להגיד זה שגם כשיש הרכב חלקי או מצומצם, זה משנה מי נמצא בהרכב, וברמה סוביקטיבית לחלוטין.
יש מי שילך להופעה של רוג'ר ווטרס וירגיש שהוא במופע של פינק פלוייד, ויש מי שלא. זה תלוי במשמעות שיש לכל רכיב של הלהקה אצל הצופה הספציפי.

בגלל עיניינים אלו אני מחבב קאברים

במיוחד אם הם מצליחים להעביר את רוח האמנים, מהבמה למאזינים. אפילו אם האמנים המקוריים לא נמצאים בהרכב. הנה מוצרט לא חי לנצח, אבל בעולם מנגנים אותו לפעמים בהצלחה ולפעמים לא.
יש שיגידו עדיף ליצור משהו חדש ומקורי מאשר לעשות חיקוי טוב. אז אומר לכם שלא תמיד חדש ומקורי = טוב.

כולכם צודקים

והמעניין הוא שלקהל האוהדים הוותיק, לפחות, זה לא ממש אכפת. או פחות או יותר לא אכפת. אפשר לצפות בזה בימים אלו, עם כל תופעת הטורים הנוסטלגיים, ועוד יותר עם תופעת הקרוזים, בה אוהדים מוציאים אלפי דולרים - סכומים נכבדים - בכדי לצפות בלהקות שאהבו לפני עשורים - וכן להקות קאברים ומחווה שונות - מופיעים בספינת שעשועים, ולא משנה באיזה הרכב. קרוזים מוזיקליים תפשו תאוצה בשנים האחרונות, ועושים כסף רב. יש קרוז של מטאל, של פרוג, של רוק דרומי(!) וכן הלאה וכן הלאה יש כמה דברים מעניינים (סוציולוגית) סביב התופעה הזו, אבל זה כבר לא לשרשור הזה. בכ"מ, ברוב המקרים הלהקות לא מופיעות בהרכב המקורי המלא שלהן, אבל לקהל הנוסעים זה כלל לא אכפת. זה בולט במיוחד בקרוז של הפרוג וזה של המודי בלוז, שאחר עלילותיהם אני עוקבת מתוך הנאה סדיסטית.

...

קשה לשפוט, ולמען האמת אני לא רוצה לעשות תחרויות ולשפוט אמנים בסוף הקריירה שלהם.

דרך אגב, ישנו קרוז פרוג יותר קטן בים הבלטי. קרוז שרוב ההרכבים שיופיעו בו הם שוודים.

oren29at

New member
למה קברתי את וייט באמת?

צריך להיזהר עם העניין הזה של מנהל פורום- אני עדיין לא אלוהים.

ובמקרה הזה- טוב שכך

כתבות על הפרשיה של ווטרס

Waters barks back at Israeli watchdog
http://psychedelicsight.com/waters-israel-wall-2157/

ב YNET
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4409388,00.html

כתבה של הרב אברהם קופר מנהל מרכז שמעון ויזנטל בלוס אנג'לס
http://www.algemeiner.com/2013/08/02/roger-waters-and-his-ilk-are-the-real-hate-mongers/

התשובה של ווטרס
https://www.facebook.com/notes/roge...open-letter-from-roger-waters/688037331210720

החזיר - קיראו את התגובות בעמוד היוטיוב
http://www.youtube.com/watch?v=Wb3Jb3txATY&feature=player_embedded

oren29at

New member
אחרי שקראתי את תגובתו של ווטרס

ובהמשך למה שהשוטה התיאורטי אמר- ווטרס צודק. דעותיו הם דעותיו. יש לישראלים (או לפטריוטים ישראלים) מקדם התקרבנות גבוה שגורם להם לערבב עיקר וטפל, ולאבד את היכולת לספק הסברה יעילה של עמדותיהם.

לא כל עמדה אנטי ישראלי היא אנטישמיות. לעומת זאת, כשכורכים עמדות אנטי ישראליות עם אנטישמיות באופן עקבי ורצוף גורמים, בסופו של דבר, לזיהוי עוולות של המדינה הישראלית עם איזה רוע יהודי אימננטי, או בקיצור- אנטישמיות...

גם על בואי ניסו להדביק בזמנו תווית האנטישמיות

אם אני לא טועה. לי נדמה שהלהקות/אמנים שלא מגיעם לארץ ואחרי שהניסיונות להביא אותם נכשלים, די חושדים בהם כנגד-ישראל ואף כאנטישמים. צריך להבין שאנחנו לא יעד מועדף מבחינה כספית- רווחית, הקהל כאן קטן לעומת מדינות אחרות, לדעתי יותר עניין של כדאיות מאשר עניין פוליטי או גזענות. ובכל זאת ווטרס כן נתן הופעה בארץ אם כי בשטח ניטרלי יהודי-ערבי וזכותו.

Barmelai

New member
ווטרס הוא אישיות בעייתית מרבה בחינות

אבל גזען הוא לא, אף פעם לא היה. השקפת העולם שלו היא אנטי גזענית והומאנית מובקת. את צודקת בהחלט ויפה עשית שהבאת את הלינקים הללו. תגובות גוועלד-אנטישמי נורות כאן אוטומטית כנגד כל מי שמעז להביע דעה שלילית על מדיניות ישראל והן מזכירות יותר שטייטל מבוהל במדינה מזרח אירופאית מאשר אזרחים גאים במדינה ריבונית עם מינימום של ערך עצמי.

למה על החזיר היה מגן דוד?

אפילו שהסמל מס' 1 של היהדות הוא המנורה, עדיין מגן דוד מזוהה כסמל יהודי.

הטלאי הצהוב גם היה בצורת מגן דוד

השימוש בטלאי הצהוב נעשה לפני קום המדינה.

למעלה