ווטרס

ווטרס

האם נכון הוא שעל החזיר המעופף של פינק פלויד היה מצוייר מגן דוד? איך ניתן להסביר את העובדה שהוא הופיע בארץ?
קישור:
ישראל היא חזיר יהודי לפי רוג'ר ווטרס

תאכלס

אני מכבד את החלטותיו הפוליטיות של מר. ווטרס, אבל הדבר המרכזי כאן הוא שווטרס פשוט לא מעניין. הוא לא רלוונטי. הוא מוזיקאי בינוני שעשה ועושה מוזיקה בינונית. הוא נודניק שרוצה תשומת לב.

yos mar1

New member
אני לא יודע לגבי הקביעה שהוא מוזיקאי בינוני

(כלומר, אני יודע - הוא לא)

מה שכן, הוא קוץ בתחת. בזה אין לו מתחרים....
כמו כל האירופאים, אין לו כח להתעמק בהבנת הסכסוך (אני לא בטוח שאנחנו כבר מבינים אותו),
אז הוא מביע עמדה פופוליסטית על סמך סמלים ואימג'ים תקשורתיים.

Celluloid Hero

New member
לא בטוח שהוא לא התעמק

הנחת העבודה שלי, היא שבנאדם שממש ייתעמק, כלומר ממש יילך לשורשים של הסיכסוך, ויעבור מיתה מיתה, נקמת דם אחר נקמת דם, פוליטקאי צמא כח אחר פוליטקאי צמא כח, פיגוע אחר פיגוע, חומה אחר חומה, שנה אחר שנה, יום אחרי יום, צפוי לסיים בטירוף הדעת. נראה לי שזה מתאים יפה לתיאור של ווטרס כרגע...

לחילופין

אם הוא קאנטרי בוי מארקנזסו, הוא יכול להיות מומעד להדחה מהנשיאות, בגלל שהוא נתפס משקר שיענו לא עשה סקס עם מוניקה. שזה בעצם אותו דבר?

lEchoesl

New member
מוזיקאי בינוני? הכיצד הגעת למסקנה שכזאת?

תרשה לי לחלוק על דעתך. רוג'ר ווטרס הוא אחד הדמויות המשפיעות ביותר בלהקת פינק פלויד, ודווקא הרבה בזכותו פינק פלויד נחשבת ללהקה אגדית וייחודית שאין דומות לה.

ומה לגבי הליריקה שלו? במיוחד באלבומים The Wall ו- The Final Cut, אך לא רק, אשר עמל עליהם כמעט לבדו?
ומה לגבי הקול שלו? אני מוצאת אותו ייחודי ומאוד אמוציונלי - הקול שלו מעביר את המסר הרגשי: את העצב, את ההתלבטות, את האופוריה...
ומה לגבי קריירת הסולו שלו? העבודות שלו ממשיכות להרשים.

הוא לא "נודניק שרוצה תשומת לב". ראשית, הוא לא נודניק... הוא בסה"כ מביע את דעתו הפוליטית. שנית, הוא לא מחפש תשומת לב... הוא לא צריך אותה, מכיוון שהוא מצא אותה מזמן ועד עצם היום הזה הוא ממלא אצטדיונים מלאים בכול רחבי עולם. מלבד זאת, אין צורך "לערבב" בין פוליטיקה ומוזיקה טובה. לדעתי, הוא מוזיקאי מוכשר מאוד והכתיבה שלו מרשימה ועמוקה. אך זאת רק דעתי.

נ.ב - אם רוג'ר ווטרס לדעתך הוא בסה"כ מוזיקאי בינוני, אשמח לדעת מי מבחינתך מוזיקאי מוכשר.

אומר זאת כך -

ממש אין לי בעיה עם דעותיו של ווטרס. אני חושב שהוא צודק בלא מעט דברים שקשורים לסכסוך הארוך שלנו עם הפלסטינים. אני גם חושב, לצערי, שהחרם אותו הוא מבקש להטיל על ישראל עשוי להיות יעיל ואפקטיבי, ואני גם חושב שחרם שכזה הינו כלי לגיטימי בהחלט. אני רוצה לקוות שאנחנו יכולים לפתור את העניין ללא חרם שיפגע בהרבה אנשים, כולל בי כמובן, אבל ייתכן ואין ברירה אחרת.
למרות כל הנ"ל, אני חושב שווטרס לא רלוונטי ולא מעניין בתור מוזיקאי. היו לו יציאות פה ושם בעברו, לא משהו מדהים לדעתי. העניין הוא שבארץ אנשים מתים על פינק פלויד משום מה, והשילוב בין מישהו מפינק פלויד ל"איזה אנטישמי שונא ישראל שרוצה להחרים אותנו" הוא שילוב קטלני כאן בארץ, ולכן יש לו תהודה גדולה.
מוזיקאים מוכשרים יש הרבה, נראה לי קצת מוזר לתת כאן רשימה ודירוג של מוזיקאים. אותי ספציפית ווטרס לא מעניין, אבל אני יודע שאני במיעוט כאן בארץ וזה בסדר גמור.

oren29at

New member
ברור לי שאני צריך להרגיש לא נוח

אבל אני לא מצליח לזייף את הרגש הזה

כנראה בגלל שווטרס הוא לא אמן משמעותי עבורי. אני מאד אוהב את פינק פלויד, ובעיקר את התקופה ה"מסחרית" שלהם (73-79) (מצטער, למנהל הנוכחי יש טעם טיפה מפוקפק במוזיקה). אני יודע שווטרס אחראי לכל הטקסטים המצוינים, ולרוב הרעיונות המוזיקליים/אומנותיים של התקופה הזאת. הייתי אפילו בהופעה ההיא שלו בישראל, ונהניתי למדי. ובכל זאת- הוא לא ממש מעניין אותי.

כנראה שטרחנותו הכרונית עומדת לו למכשול במקרה שלי, ואני מקווה שלא רק במקרה שלי.

יצא לי להרגיש הרבה פחות נוח במקרה אחר, של שרשור בפורום שהתייחס לדעותיו הפוליטיות של אריק קלפטון. אולי משום שהמרחק בין הפרסונה האומנותית של קלפטון לפרסונה הפרטית הוא בלתי ניתן לגישור. במקרה של ווטרס יש סינכרון די גבוה, אז קשה להיות מופתע

למי אכפת

בשלב הזה, ווטרס נמצא בתחרות עם מוריסי על תואר האיש הכי מעצבן ברוק. עד כמה יש לו השפעה? ז"א עד כמה הוא מזיק? לא הרבה. נראה לי שבישראל נותנים לו יותר תשומת לב מכל מקום אחר. שווה לתת כאן לינק לתשובה של שוקי וייס (היה בוויינט לפני כמה ימים) ואפילו של בר רפאלי.

קל לצחוק על ווטרס כיום: הקריירה שלו כרגע נשענת על מיחזור חומרים ישנים. הוא מנסה כבר 20 שנה להוציא אלבום חדש, ללא הצלחה. ספק אם הוא יוציא, מאחר ואין אנשים כישרוניים לצידו והוא לא מסוגל לעבוד עם אחרים.

לא יודע למה

בארץ הקטע של פינק פלויד תפס לא רע יחסית לרוק כללי. מי כמוך כמנהלת פורום פינק פלויד לשעבר יודעת זאת.

אני לא מבין מה הבעיה שלו לקחת איזה ישראלי סקספוניסט, שחושב שהוא פלסטיני, כאשר ידוע שהוא עבד עם חבר שלו (לשעבר?) על כיסא גלגלים. שיועילו השלושה להכנס לאולפן הקלטות מעניין מה יצא.

האיש העיף את אריק קלפטון מטור שלו

נראה לך שהוא יצליח לעבוד עם וואייט או עם מאן דהוא אחר? האגו שלו מונע מאחרים להכנס בדלת, מלכתחילה.

אולי יש להם דעות פוליטיות הפוכות

אבל שניהם חובבי ציד-שועלים וחברים טובים מסתבר.

באמצע שנות השמונים - אאל"ט 1985 - ווטרס יצא לטור, בין היתר כ"דווקא" לאקסים שלו מהפלויד, להראות להם שהוא מסוגל להסתדר בלעדיהם. הוא ביקש מקלפטון ללוות אותו בגיטרה בטור, וקלפטון הסכים. (מדוע הסכים להיות גיטריסט-ליווי לווטרס? אלוהים יודע). בכ"מ, קלפטון ניגן בגיטרה כמו שהוא יודע לנגן. זה לא בא לווטרס בטוב: "מה זה האילתורים האלה"? הוא התרעם "תנגן בדיוק את התווים שאני אומר לך". דרכיהם המוזיקליות נפרדו זמן קצר לאחר מכן.

oren29at

New member
קלפטון היה יותר מגיטריסט ליווי לסיבוב הופעות

קלפטון ניגן גיטרה מובילה באלבום הסולו הרשמי הראשון של ווטרס The Pros and Cons of Hitch Hiking שיצא ב 1984. (שאת לא תדעי את זה? אני המום ומזועזע, בחיי).

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Pros_and_Cons_of_Hitch_Hiking

שמעתי את האלבום הזה לפני שנים הרבה, ואני זוכר שחשבתי שהוא נשמע כמו תיקון ל The Final Cut שנכפה על ווטרס להיות אלבום של פינק פלויד ע"י דייויד גילמור, אם אני לא טועה. יש הרבה נגנים משותפים לשני האלבומים. למעשה, בהתייחס לשני חברי פינק פלויד הנותרים (רייט הועף מהלהקה ע"י ווטרס מתישהו אחרי The Wall)- ניק מייסון הוא לא האיש שיקבע אם לאלבום כלשהו יש את החתימה הפלויידית, ובאשר לגילמור- קלפטון הוא בהחלט רכש נוצץ ורב משמעות. אבל כל זה היה באמת מזמן, ואני לא מתכוון לבדוק את האלבומים האלה שוב. החיים קצרים מדי.

הפדנטיות (שלא לומר האנאליות) של ווטרס לא מפתיעה אותי. בהופעה שלו בארץ הוא נעזר בשני גיטריסטים- סנואי וייט ז"ל, ששמו הלך לפניו, ואיזה דייב אחד שאפילו את שמו אני לא זוכר. אני הנחתי שוייט יהיה אחראי על קטעי הגיטרה המשמעותיים, והופתעתי לגלות אז שוייט משמש כצ'ירלידר, בעוד דייב משהו מנגן, אחד לאחד ובדיוק על אנושי, את כל התווים והפראזות שדייויד גילמור ניגן בשעתו.

ואני שואל- לא היה יותר פשוט להרים טלפון לדייויד גילמור ולתאם משהו ביחד? התשובה היא כנראה כן, אם אתה לא רוג'ר ווטרס.

הסניליות כנראה אוחזת בי

כי לא רק ששכחתי שקלפטון ניגן באלבום pros and cons, אלא שגם לא זכרתי שסנואי ווייט מת.

רגע, הוא לא מת. לפחות לא לפי וויקיפדיה. חי וקיים.

רייט הועף מהפלויד בזמן הקלטות "החומה" בשווייץ/לוקסמבורג/משהו באיזור. הלהקה לא הודיעה על כך, והעסיקה אותו במהלך הופעות "החומה" הגרנדיוזיות ב-1980, על בסיס משכורת. למעשה, פיטוריו לא נודעו עד הוצאת the final cut. למעשה ב': הוא היחיד מהלהקה שהרוויח מהטור של "החומה", כיוון שההכנסות מהכרטיסים לא כיסו את עלות התפאורה הגרנדיוזית והבובות ושאר הירקות.

oren29at

New member
ענק הקטע עם וייט ו The Wall

למעשה, הוא אף פעם לא חזר ללהקה אם אני זוכר נכון. הוא המשיך להיות מועסק על בסיס חוזי גם בהמשך הדרך, עד הסוף.

עוד דוגמה חיה לפער שבין הנשגב (המוזיקה) למגוחך (המוזיקאים).

הוא חזר להיות חבר בשלב כלשהו

לאחר שגילמור החליט להתניע-מחדש את המותג. לפי זכרוני המעורפל, כשחזר בסביבות delicate sound of thunder היתה לו "תקופת הסתגלות", אותה ביקש בעצמו בגלל חוסר בטחון, שלאחריה חזר להיות חבר מלא.

tzvika321

New member
נדמה לי שהיתה טענה שהוא היה שכיר

מתוך חסד, משהו עם גירושים קשים, סמים ושאר צרות.
אבל זה רק זכרון מעורפל.

למעלה