וודקה קפואה

וודקה קפואה

אני נוהג לשמור וודקה בפריזר. כך טעים לי וכך מקובל נדמה לי... עד לאחרונה היה לי וודקה סמירנוף שהיתה נשמרת בהקפאה צלולה וסמיכה. לאחרונה רכשתי סוגי וודקה אחרים (זולים יותר), כמו אימפריאל, ובהקפאה הם נוטים ממש לקפוא. בכל אופן לא נשמרים צלולים וקשה למזוג אותם. האם יש למישהוא נסיון ומידע בעניין זה? תודה

Jack Daniel

New member
וודקה אמורה....

אני לא מכריח אותה אבל היא אמורה לקפוא ב 40° - צלסיוס, מכיוון שאמורה להיות בעלת 40% אלכוהול. וודקה עם פחות אחוזי אלכ' זה דרעק מהול או זיוף, כמה כבר יש במקפיא -18 -20 ? שמור על בריאותך וקנה וודקה איכותית.

benedictine

New member
הסיבה להקפאת וודקה

היא ניטרול ריחות וטעמים. וודקה איכותית היא וודקה נטולת טעם וריח לחלוטין. אגב, לוודקה איכותית, כדוגמת Russky Standart Premium אין צורך לנטרל ריחות וטעמים ולכן אפשר לשתות אותה בטמפרטורת החדר (אם החדר בנמצא באיזור סיביר, בישראל אפשר גם לשים במקרר...) לדעתי גם Grey Goose מספיק איכותית על מנת שיהיה אפשר לוותר על ההקפאה. כמובן שאת סמירנוף, אבסולוט ופילנדיה חייבים להקפיא - הן לא מספיק איכותיות.

Jack Daniel

New member
Russky Standart Platinum

כך קוראים לגרסת הפרמיום שלהם, וודקה חלקה נהדרת לא צריך להקפיא או למהול חו"ח אפשר לשתות אותה כמשקה איטי (ואני לא מגזים) עם אוכל טוב כמובן.

D r a m b u i e

New member
אני לא רואה שום וודקה

שאפשר לשתות כמשקה איטי, לא הגריי גוס הצרפתית (אם כי מיזם אמריקאי) המצויינת, לא הרוסקי סטנדרט, לא וודקת הדגל הרוסית, כך סיפרו לי, משהו בשם אקרמן של 200$ בקבוק, שבחיים לא שתיתי, ולא הקייטל 1 ההולנדית המצויינת. הסיבה היא פשוטה, וודקה, גם בשיאה, היא משקה סופר נקי ונייטרלי, לא משקה רב טעמים שמתענגים עליו, זו פשוט לא מטרת המשקה. זה כמו להגיד שמים מינרלים, בשיאם, אפשר לשתות כמשקה קל מענג. זו כמובן תהיה טעות כי זו לא המטרה. זה נכון גם על הוודקה. הוודקה הטובה ביותר היא לא רבת הטעמים ביותר, היא הוודקה המחליקה ביותר, החלקה והנייטרלית ביותר, ולכן גם אותה לא נכון יהיה לשתות לאט בסניפטר או משהו כזה. בקשר להקפאה זה נכון, אם כי לדעתי וודקה קפואה תמיד תחליק טוב יותר.

Jack Daniel

New member
את הפלטינום...

אני אישית קניתי ב "טיב טעם" המחיר בסביבות פחות מ-100 ש"ח. הקטע איתה הוא שלפי טענת הייצרן, היא מטוהרת 5 פעמים דרך פילטרים המכילים כסף (מתכת לא שטרות, כן)
והיא חלקה... אגב הם מוכרים גם סמירנוף בלאק ב-280

Jack Daniel

New member
כן ו...

על הבקבוק יש ספרון קטן המפציר בך לא להקפיא הרי היצרן לא מעוניין שתעשה פרצוף של "סירופ לשיעול" כשתלגום. תנסה, את הפלטינום אבל, הסטנדרט הרגיל הוא- סטנדרט רגיל

MEIMIS

New member
למה אתה מקלל???? ../images/Emo46.gif

סתם אני צוחק.. מה הבעיה עם העברית אני יסדר לך את זה.. כתוב לי מסר

capsicum

New member
זה באמת אחלה וודקה!

לפני מספר חודשים חזרתי מביקור ברוסיה. בין היתר ביקרתי בסנט-פטרבורג, שם בין כל המוזאונים מצאתי זמן גם למוזאון הוודקה :) בצמוד למוזאון קיימת מסעדה קטנה, המגישה אוכל רוסי מסורטי בליווי עשרות סוגי וודקה. ניתן לנסות את כולם בשוטים קטנים של 25 או 50 מ"ל במחירים ממש מצחיקים. תאמינו לי, זה לא פחות מרתק מטעימת יין !!! אומנם וודקה "סטנדרט רוסי- פלטינום" אינה היקרה והמשובחת ביותר שם, בהחלט שמור לה מקום של כבוד גם במוזאון וגם במסעדה. בקרוב- התמונות

D r a m b u i e

New member
וואלה?

אני אשמח לשמוע על זה... בכל אופן, ג'ק, בטמפ' החדר אני בהחלט מסכים איתך, יש וודקות שראויות לזה. בלגימות קצרות ומהנות, ממש לא, שום וודקה, אולי למעט הסמירנוף השחור שמזוקקת בזיקוק דודי מה שמשאיר לה מלא טעמים ומפריד אותה משאר הוודקות בעולם.

Jack Daniel

New member
ובנוסף, דרמבואי...../images/Emo26.gif

שים לב שהבקבוק של הפלטינום כבד ועבה מהרגיל, ואפרפר. הייצרן טוען שעשוי מקריבטל מלאכותי. בכל אופן תניח עליו את היד ויד אחרת על בקבוק רגיל ותרגיש שהוא קר יותר, וזאת לא פסיכולוגיה. ג'ק. נ.ב. אחרי כל כך, הרבה שבחים לוודקה הנ"ל חטא לא לסגור איתה את השבוע.

D r a m b u i e

New member
מאה אחוז

כנראה שזו וודקה שלא צריכה את ההקפאה ומחליקה בגרון לבד. בכל אופן אני לא מוכן להוציא כזה מחיר על וודקה. מעריך את מי שכן, אבל לדעתי סמירנוף זה המקסימום שאני מוכן להשקיע, מעבר לזה אני אשקיע במשקה אחר. מאתיים ש"ח, פלוס, על וודקה, נראה לי טירוף, אבל שוב, כעקרון זה עניין של טעם.

למעלה