וודו

וודו

משהו יכול לספר על כישוף הוודו? הוא כישוף שחור? אם אעשה אותו (דוגמה, אין לי כוונה לעשות את הכישוף הזה!) הוא יחזור אלי פי שלוש? תודה. יערה1

Only me16

New member
אממממ

הכל חוזר...גם אם שחור וגם אם לבן... הכישוף השחור ממש לא מומלץ... ואיזה סוג של כישוף את צריכה? זה לא אברה-קדאברה הוקוס פוקוס ויש לי את מה שרציתי... המון אנשים לא מבינים זאת... כישוף אמיתי הוא לא בהנפת יד והופ..יש לי את מבוקשי...

אממ..

בעצם, דווקא וודו הוא לא הכרחי. אני צריכה כישוף שיגרום לאובדן הכרה, אולי מתוך כאב. הבעיה היא שכל הכישופים האלה הם בעצם מזיקים, ולכן הם נקראים כישופים שחורים (אם הבנתי נכון?). למרות שהמטרה היא טובה- להציל שלוש נשים מהוצאה להרוג ולהוריד אותן מהעגלה, אבל את זה אפשר לעשות רק על ידי הזקה לעגלון, או הסחת דעתו. יערה

ToryMaster

New member
כה כה

את מדברת על משהו בסגנון של "קרושיאטוס" בהארי פוטר? שגורם לאותה מטרה? לא'דעת, ארדן טוב בדברים האלה, לי לוקח יותר מדי זמן לחשוב על זה

RainBird

New member
פעם אחר פעם הסברתי... וודון, זה לא כישוף של בובה עם סיכות שנועצים בתוכה: ז-ו דת! כן, כמו היהדות, יש וודו. זו דת שהעבדים השחורים "יבאו" מאפריקה וערבבו עקרונות שלה עם הקתוליזם של העולם החדש. הכהונה מאוד דומה למה שהיה באפריקה משמע זימון "לואות" (רוחות אלוהיות) כדי לשנות אספקטים בחיים האנושיים שלנו. מה זה אומר? שיש ריטואלים של שינויי העונות, של העולם והכל, ויש רוחות יפות ונחמדות ויש כאלו של-א. אחת הלואות למשל היא הברון סמאדי, הלוא הוא מוות. זה בעיקרון גולגולת שיש לה כובע של ג'לטלמנים שנותנים לה סיגרים כמנחה. זה עשוי להראות גרוטסקי, והומוריטי אבל זו האמת. כולה. זה הוודון. ויש טקסים דתיים, שיגרמו לשיגשוג, אהבה הצלחה וכדומה, ויש זרם קטן מאוד, אפל מאוד בדת שפוגע בעזרת הלואות. הוא נקרא בוקור. המכשפים השחורים. עכשיו לגבי הבובות: זה נקרא קסם סימפטטי. לינק לחפץ או אדם שמשמש אותנו מאגית. לרוב הם משמשות לריפוי, (אפילו של מחלות נפש!) הבאת עושר, הגנה ושאר ירקות. עכשיו אם את כוהנת וודו, שהיא *במקרה* בוקור ויש לך את היכולות לזמן רוחות אלוהיות של פגיעה, אז לא. את לא תסבלי כתוצאה מן הכשף. למה? כי הוואדנים לא מאמינים בקרמה, בצורה שאנשים אחרים מאמינים בה. אם את לא וודאנית ולא מבינה את השלכות הטקס, אז עדיף כבר שתוותרי עליו, בין כה וכה יש שיטות אחרות לקסם סימפטטי. ואם את מאמינה בחוק הקרמה הוא ישפיע עליך. אם לא לא. ככה הכל עובד במאגיה. אני מקווה שעינייך הוארו, ארדן

Nizzan Cohen

New member
ארדן ... [לינק]

יערה היא סופרת לא מכשפת
. אבל דווקא מאמר מעניין
. מוות עם כובע ג'נטלמנים בשם סמאדי?! ממש מעניין. זאת בהחלט ניראת דת מבוססת גרוטסקיות
. אתה יכול לספר על עוד דמויות שכאלו ?!

RainBird

New member
זה נעשה גרוטסקי בגלל חוסר אמצעים לרוב. זו דת של עבדות והיה מאוד קשה לעשות מקדשים של זהב ושיש. למשל בובה ישנה עם חיתול היא אלילת הפיריון, (כניגוד לבתולה הניצחית מאריה) והסמל המקודש שהפך להיות הסמל והשם של הדת הוא נחש ענקי בשם דובלה וודון. (אגב וודו פירושו רוח, נפש) שמסומל אפילו בתור צעצועים. ככה זה. ולמרות שיערה סופרת החושים שלי אומרים שהעיניין שלה במאגיה הוא מעבר לזה.ואני יודע מתי לסמוך על החושים שלי. ארדן.

ToryMaster

New member
הום

למעשה אני חושבת שההתעניינות שלה שווה להתעניינות של כל אדם נורמלי במה שבשבילו הוא ה"נסתר" וה"בלתי ידוע" או ה"מיוחד", רק שיערה, גם עושה משהו מעבר לזה

דת?

אכן עיניי הוארו, תודה. זה הרבה מאוד דברים שלא ידעתי. אבל לא הבנתי דבר אחד- אם הוודו הוא דת, אז למה מקשרים את הדת הזו לבובת המחטים? גם כישוף לבן חוזר אליך? הוא מוכפל? האם קרה למישהו מכם שהכישוף שעשיתם חזר אליכם? יערה

ToryMaster

New member
כה

על השאלה האחרונה בכל אופן
בעצם, זה לא הכישוף שחזור אלייך, אלא האנרגיות

למעלה