וואריז ואצבעון.

nathaliesh

New member
אני די מבינה את המבוכה של ראנדיל

שהוא "גבר גבר" ממיטב מסורת מצביאי ווסטרוז, בבן שלו ואני לא ממש מצפה מדמויות בממלכה שבכל זאת מבוססת על ימי הביניים שיכילו את הזר והשונה ברמה כזאת וילכו יחד עם הבן השונה שלהם לקבוצת תמיכה
אבל מכאן ועד "אם לא תעזוב לשחורים אני ארצח אותך" בכל זאת ארוכה הדרך. שמע, מרטין לא עושה לקוראים שלו חיים קלים בבואם לחבב או לשנוא דמות כזאת או אחרת.

חחח אני בעד גבר גבר!

טוב. לעניינינו... א. אני חושב שראנדיל לא היה באמת רוצח אותו. הוא רצה לגרום לו לעזוב. הוא ידע שזה יגרום לו לעזוב. ב. כן.. את צודקת. מתחילה שונאים את סאנדור. אחרי שראיתי אותו עוזר לסאנסה ואיך שהוא מתנהג עם אריה (אחרי התאומים הוא אפילו התנצל!), התחלתי ממש לאהוב אותו. אני מאוד מזדהה איתו. ובאיזה שהוא מקום... באיזה שהוא מקום הוא מזכיר לי את טורין טורמבר מן הסילמריליון. גבה קומה ביותר, חזק מאוד, לוחם אדיר, מלא מרירות מסבל של ילדות, מלא בהרגשת עוול... אחד שבהחזיקו בחרבו מרגיש שאף אחד לא יכול לעמוד מולו....

שכחתי עוד משהו...

השיער השחור, משותף לשניהם. סרטים עם פורעי החוק, משותף לשניהם. גם טורין הרג את ראש פורעי החוק. ההבדל היחיד הוא שטורין היה יפה תואר מאוד, וסאנדור מכוער קצת למעלה מן המוגזם...

nathaliesh

New member
../images/Emo45.gif

חשבתי שאני היחידה עם הפרעת ההשוואות המוזרות

ראנדיל וטייווין, סאנדור וטורין.

האם אלה השוואות מוזרות? אבל הנה לך חתיכת השוואה מוזרה. מוזר שחאל דרוגו הענק, נושא את שם אביו של פרודו באגינס הזוטון... חחחחחח

nathaliesh

New member
מה שהוא עשה לטיריון זאת לא שפלות

זאת חולניות שצריכה להבדק ע"י פסיכיאטר מורשה!
בולטון הוא סוג של דמות מעניינת שהייתי רוצה לדעת עליה יותר. הוא עושה רושם של אדם מאוד מסוכן, ואנחנו לא יודעים עליו ועל מה שמניע אותו כמעט כלום.

טיריון וטישה

זו צורת חינוך קשוחה מאוד. הייתי מוצא הקבלה בין הסגנון של ראנדיל טארלי כלורד וכאב, לבין הסגנון של טיווין לאניסטר כלורד וכאב.

ellendili

New member
ממש אבות למופת,

בגלל זה הבנים שלהם יצאו כאלה בריאים בנפשם וחסרי שריטות...

חחחחח

אל תשכחי שצורת החיים הזו של ימי הביניים כללה סגנונות רבים של אבות שניסו לכפות בכל מיני דרכים על הילדים שלהם ללכת בדרך בה הם סללו להם...

nathaliesh

New member
זאת לא צורת חינוך שמקובלת בשום מאה

לספירה או לפני הספירה, פוסט או פרי פסיכולוגים

העניין הזה קצת מורכב.

ברור שהיה צריך ללמד את טיריון לקח. גם מה שטיריון עשה לא מקובל. בגיל 13 ככה לברוח ולהתחתן עם מישהי שאתה לא מכיר. ואם נחשיב את הדברים שמסביב (מעמד, הורים, יתומה, בלה בלה בלה)... אם טיווין היה אדם רק יותר או סלחני יותר, אני מניח שהוא היה חושב היטב על לקח יותר טוב ויותר חינוכי. אבל טיווין הוא דוגמא להמון דמויות במהלך ההיסטוריה שמשלו על אומות שלימות ויותר, אבל לא הצליחו למשול בביתם. טיווין משל בכל שבע המלכויות. אבל לא ידע שילדיו התאומים מנהלים יחסי גילוי עריות, ולא הצליח להוביל את בנו השימדון. תופעה שיש לה תקדימים רבים.

nathaliesh

New member
מסכימה עם החלק השני

בנוגע לאדם שמושלל בממלכות היטב ולא בביתו. את טיריון היה צריך ללמד שיש לו מעמד שהוא צריך להלום, עד כאן מקבלת. אבל ללמד לקח בצורה שטיווין לימד אותו לקח - זה מעיד בעיני בעיקר על החולניות של ההורה.

אם ככה אין חוסר הסכמה.

גם אני לא תומך בנתינת הרעיה או מה שהיא לא הייתה לכיתת חיילים שיכלו בה את תאוותם, ולבסוף להגיד לילד לעשות את זה בעצמו... זה הרבה יותר מדי. הרבה יותר מדי...

למעלה