וואלה משעמם

Aisha

New member
ואם לא הייתה חלק מהמערכת

איפה היית מביע אותה?

melancholy man

New member
בפורום המשוב או למשל כאן

או אפילו במייל לתפוז. אגב, יש כל כך הרבה מערכות פורומים ואתרים באינטרנט, שאתר שלא מוצא חן בעיני בסופו של דבר אני עוזב, כך הפסקתי לכתוב בוואלה!, כמעט ואיני כותב ב ynet וגם בנענע אני ממעט לכתוב. כאן אני מרגיש בבית.

Aisha

New member
אני?

בעיקר כותבת בנענע וכאן ובאחרים בעיקר רק קוראת

"עניין של מוסר פנימי"??? ../images/Emo12.gif

כלומר, מה שאת אומרת פה עכשיו זה שכל אותם אנשים, שנענו לפנייתי לתת קישורים לבלוגים שלהם ולפורומים שלהם - אין להם מוסר פנימי??? את רואה את עצמך נעלה באופן מוסרי על כל אחד ואחד מהחברים בפורום הזה?

e-magine

New member
כן, אבל העניין הוא

שאת שופטת אנשים לפי כל מיני דברים שאת חושבת שאת רואה בכתיבה שלהם, ניסיתי להמחיש לך איך זה כאשר אנשים שלא מכירים אותך ולא יודעים עלייך כלום, שופטים אותך על מסך מה שהם חושבים שהם רואים בטקסטים שאת מעלה לפורום.

e-magine

New member
עיישה מגיעה למסקנות בלי לתת לעובדות

לבלבל לה את התאוריה.

אני בספק אם הייתה שם הרבה ברירה.

זו הבעיה כאשר פורטל מתנהל במצב של חסרון כיס. לדעתי, דווקא "וואלה!" עשו את הטעות, כאשר דרסו וגרסו את IOL. אלמלא עשו כך - הם היו היום אתר הקהילות המוביל והגדול בישראל, ולא תפוז.

ailag

New member
לוואלה עדיין יש כמה בעיות

א. הם לא משקיעים בפורומים בתור המוצר העיקרי. אם מישהו יגיד לחבר שהוא בפורום בוואלה ושיבוא, הבנאדם יכנס לוואלה, יראה טונות של מידע ובקושי זנב של קישור לפורומים. בתפוז יש קישור למעלה לדף הפורומים וקידום של פורומים יחידים, בגלל שהם המוצר העיקרי שלנו. ב. טכנית, הפורומים שלהם לא נוחים. לא נוח לנווט ביניהם ולא נוח לנווט בהם. זה אחרי שהם ראו שהמודל של תפוז עובד, מה אם הם לא היו רואים? הם היו עולים על שיטות ניווט טובות יותר לבד? ואני לא יודעת אם כדאי לשים ג. פה, כי לא ניהלתי פורום בוואלה, רק בתפוז.. אבל אני יכולה להעיד שבתפוז אפשר ממש לדבר עם ההנהלה גם על דברים קטנים, עוזרים לי ומעודדים אותי כשצריך (וגם כשלא). אני לא יודעת עד כמה וואלה עושים את זה. הסתייגות: זה בא בתקופות, היתה תקופה שהמצב לא היה ככה - לפחות אצלי.

lady_anne

New member
לא שאני מבינה גדולה בפרסום, אבל

למיטב ידיעתי משתמשים בו בשני מקרים: א. כשיש ירידה ברמת ההכנסות מהמוצר ורוצים "להחזיר" אותו לתודעת הציבור. ב. במקרה ההפוך, כשיש מספיק כסף ורוצים לחזק את המוצר עוד יותר. עכשיו השאלה מה עושים עם זה ולאן מכוונים. מחמם את הלב לקרוא את ההודעה הראשית בפתיל זה ועוד כמה הודעות שנכתבו פה, שגורסות שאין מה להשוות בין תפוז לבין אתרים אחרים כי תפוז איכותי בהרבה. אז תלוי את מי שואלים. מכיוון כמנהלת פורום אני מהווה חלק מהמערכת וזה בוודאי לא אתי לירוק לבאר וכו', אוכל רק לומר שבמשך שלוש וחצי שנותיי בתפוז חל, לדעתי, פיחות ברמתו של האתר. הפרסום הזה מכוון די נמוך ושוב הגענו לשאלה של כמות מול איכות, וכנראה בנקודה הנוכחית בזמן הכמות חשובה יותר.

articulate

New member
אני לא חלק מהאתר

ולכן מותר לי: את צודקת, וניסחת את זה בצורה הרבה יותר עדינה כשאני הייתי מנסחת את זה. "פיחות ברמה" אפילו לא מתחיל לתאר את התופעה
.

בקשר ל"יריקה לבאר" -

סיפור אישי: כשהייתי אצל נטע בראיון (לפני כ- 8 חודשים) אמרתי לה, שבפורום שדן באינטרנט - ארצה לדבר גם על דברים שקשורים לתפוז והכוונה לא רק למחמאות, ונתתי לדוגמא את הבלוג .T.V השנוי במחלוקת. ונטע הסכימה איתי שאכן אלה נושאים רלוונטיים לפורום הזה. הסכמנו שהכוונה היא לא להשמצות אלא לדיון ענייני. לדון בפרסומות של פורטלים שונים, כולל הפרסומת של תפוז - זה דיון רלוונטי לפורום, ואין צורך להרגיש ו/או לחשוב שזו יריקה לבאר. הפרסומת הנוכחית של תפוז תמוהה גם בעיניי, וזה בלשון המעטה. לא ברור מה רוצים להשיג, למי היא פונה, ולמה הקרדיט הגבוה ל"וואלה!", כאילו הפורטל עם מערכת הקהילות היותר פרימיטיבית בארץ מהווה תחרות לפורטל עם מערכת הקהילות החזקה ביותר. העניין של האיכות: לדעתי, הכוונה היא לאיכות הטכנית. ואין ספק שמהבחינה הזאת - תפוז השאירו הרחק מאחור את כל הפורטלים האחרים. מבחינת תכנים ואווירה: כל פורום בפני עצמו. ועוד משהו על טכנולוגיה ותוכן: לפעמים עולה הרושם שבתפוז רצים מהר וגבוה עם הטכנולוגיה, אבל לא ממש יודעים מה לעשות איתה. שוב, הבלוג .T.V הוא הדוגמא האולטימטיבית. אני מניחה שזה כלי שמביא הרבה מאוד גולשים לתפוז, אבל הגולשים לא ממש יודעים מה לעשות עם הכלי הזה, מלבד פורנו.

Aisha

New member
יש פתגם שאומר (אם אני זוכרת נכון)

לא כל מה שנוצץ הוא זהב. כפי שכתבתי טכנולוגיה ועיצוב זה חשוב אבל לדעתי(לפחות) חשוב יותר הרמה של הפורטל (רמת הדיונים ורמת הניהל). זה כמו למשל שאני הולכת לראות הצגה. לי כצופה לא ממש מעניין מה הלך מאחור הקלעים בזמן ההכנות(זמן החזרות וכו) אותי מעניין ההצגה עצמה. נכון שחשוב לדעתי שהאולם יהיה יפה והכיסאות יהיו נוכים וכו אבל זה לא העיקר. ככה גם כאן. נכון שחשוב הפלטפורמה והעיצוב . אבל לי כגולשת מה שמעניין אותי בשורה התחתונה זה שהם אני משגרת הודעה (שולחת) האם היא מגיעה ליעד שלה האם האתר עולה מהר? האם העיצוב נוח לעיין? אני למשל אתמול כמאט שעה שאני ניסיתי לשלוח הודעות (בשעות הבוקר) ולא הצלחתי בגלל תקלה טכנית. עדיין יש פה את תופעת "מפלצת ההודעות"
שבולעת הודעות שעדיין לא נפתרה. לפעמים הגלישה איתית וכו. אז בקיצור לי לגולש לא משנה מה קורה מאחורי הקלעים. לא חשוב בשורה התחתונה שאוכל לגלוש ולשלוח הודעות.

את מעלה שני דברים:

1. טכנולוגיה - תקלות, איטיות, מפלצת ההודעות וכד'. 2. רמת הדיונים ורמת הניהול. בקשר לרמת הדיונים, רמת הניהול, ונושאים קרובים כמו אווירה, וכד' - זה בכלל לא משנה מה קורה בפורטל (כל פורטל) בגדול, אלא מה קורה בפורומים שמעניינים אותך. ובהחלט בוחרים להשתתף בפורומים שנעים ומעניין להשתתף בהם, בין אם הטכנולוגיה טובה יותר או פחות. זה שיש באותו הפורטל גם פורומים לא מעניינים, או לא נעימים, או "לא ברמה" לטעם האישי של כל אחד - לא אמור לקבוע את העניין וההנאה מההשתתפות בפורומים שכן מעניינים אותך. זה כמו שאת הולכת לבקר חברים שלך שגרים ברב-קומות. מה אכפת לך מה קורה אצל השכנים שלהם בבניין? או אם להשתמש בדוגמא שלך, על ההצגה: את בוחרת ללכת להצגה שמעניינת אותך, ומה אכפת לך שבאולם השני יש הצגה שלטעמך רדודה? בקשר לתקלות: כן, יש. יודעים עליהן ומנסים לתקן. חלק מהתקלות קשורות בנפילת השרתים בכלל, עד כמה שאני יודעת. אין לזה שום קשר לרמת הדיונים וכד'.

Aisha

New member
לא לרמת הדיונים

אבל כן קשורה שעובדה שטכנולוגיה מתקדמת לא מבטיחה לי תמיד גלישה ללא תקלות. לי כגולשת חשוב ש א' הגלישה תהיה נוחה ומהירה ב' ההודעות שאני שולחת אכן נשלחות ולא נבלעות על ידי מפלצת ההודעות. הטכנולוגיה לא מעניינת אותי אם אני לא יכולה לגלוש או לשלוח הודעות כפי שאני רוצה או מתי שאני רוצה. זה כמו למשל שאני אלך לגור בארמון הכי מפוער גדול ויפה שהברזים מצופים בזהב וכו. אבל כל הזמן נותק לי החשמל והמים. אז זה שהארמון מפוער וגדול לא מעניין אותי . באותו רגע שנותק החשמל והמים אני מעדיפה לגור באיזה בית קטן וצנוע שאין בו בעיות של תשתיות החשמל והמים. לפעמים צנוע וקטן יכול להיות יותר נוח מגדול ומפוער

lady_anne

New member
אבל אם הולכים לבקר חברים

והשכנים שגרים באותו בניין יורקים קליפות של גרעינים מהחלונות ומשמיעים בקולי קולות מוסיקת טראנס משוגעת ומחרישת אוזניים? אני חושבת שלא ניתן לקיים נתק טוטאלי בין הפורומים השונים ובינם לבין הסביבה ה"תפוזית" הכוללת, שכן החלטות שמתקבלות בתפוז משפיעות במידה זו או אחרת על כל הפורומים. בנוסף לכך, לא חסרים מקרים שבהם טרולים מפורומים מסוימים נכנסים לפורומים רציניים יותר ומחוללים שם מהומות. ואם ניקח את אנאלוגיית הבניין והשכנים עוד קצת הלאה: אם האנשים היחידים ה"נורמלים" בכל הבניין הם החברים שלי - כמה זמן הם עוד יוכלו להחזיק שם מעמד לפני שייקחו את הפקלאות ויעברו לגור בסביבה הולמת יותר? אלה דברים שבדיון על כמות מול איכות יש לתת עליהם את הדעת.

Aisha

New member
היו כמה

מנהלי פורמים שלא אהבו את הכיוון שבו צועד תפוז ועזבו להקים בית במקום אחר. הם ראו ש"וועד בית" מכניס לדירה כלמיני אלימנטים שלא נוח להם איתם אז החליטו לעזוב לדירה אחרת.

למעלה