וואלה משעמם

לא יודעת מה להגיד לך.

בדירה של החברים שלי לא שומעים את המוסיקה הרעשנית וגם לא נתקלים בקליפות של הגרעינים. מרגישים את זה אולי בלובי ולפעמים בישיבות ועד הבית. יש כמה שכנים טובים בבניין, יש שכנים רעשניים ומלכלכים, ויש כאלה שהם לא זה ולא זה. ככה זה בכל רב-קומות. ואני באמת לא יודעת כמה אלטרנטיבות יש. תפוז זה לא יואל. אולי היה קצת בתקופת "נדידת העמים הגדולה" לפני 3 שנים. ביואל אכן הייתה תחושה כאילו הפורומים השונים מנהלים קשרים ביניהם. אולי זה היה גם פה, לפני שהגעתי לכאן. אני לא יודעת אם זה כן קיים בנענע או ב- Ynet. ב"וואלה!" - אני בטוחה שלא. יתכן בכלל שחלק מהעניין הוא כניסת גולשים חדשים לרשת, והפיכתה של הרשת ליותר עממית (מי שיגיד לבנטינית - אסכים איתו) ופחות ופחות אליטיסטית.

Aisha

New member
קצת קשה לנהל קשרים בין מנהלי

פורמים שיש יותר מ 500 פורמים . אולי יש קשרים בין מנהלי אשכולות (למשל מנהלי פורמים באשכול חיות מחמד וחיות אחרות). אני יודעת שבפורטלים אחרים יש כן קשרים בין המנהלים. אבל זה טיבעי למשל שמנהל פורום בוני אתרים ותחבר עם מנהל פורום בנושא מחשבים . בידיוק כמו ב RL אנשים מתחברים עם אנשים שיש להם נושא משותף. אישית נהנתי יותר בתפוז שהייתה ההרגשה המשפחתית. כמה שהוא גדל יותר לדעתי הוא מאבד יותר מהחן שלו.

Aisha

New member
טוב נו לא ישבתי וספרתי

רק מדגיש את העובדה שאי אפשר לקיים קשרים בין כל מנהלי הפורמים שיש כלכך הרבה.

e-magine

New member
לא רואה את הקשר

לרוב האנשים (חוץ מפוליטיקאים) אין קשרים עם מאות אנשים. אילה שיש להם קשרים עם מאות אנשים, אני לאישית לא רוצה קשרים מהסוג הזה.

Aisha

New member
יש לך קשרים

אם כאלה שיש לך נושא שותף איתם. כל מה שאני אומרת הוא שיש פורטלים שיש בין המנהלים הרגשה של משפחתיות . כאן בתפוז היה את זה, אבל בגלל שהוא גדל כלכך כבר בילתי אפשרי שתהיה הרגשה של משפחה אחת גדולה.

זה מאוד פשטני

להגיד שאנשים מתחברים עם כאלה שיש להם נושא משותף איתם. אנשים מתחברים אחד עם השני מהרבה סיבות, ולא כל הסיבות האלה דווקא הגיוניות במיוחד. נושאי שיחה משותפים הם לא תנאי מספיק כדי להתחבר עם מישהו. וגם להפך: מנהלי פורומים בתחומים שונים לגמרי - יכולים למצוא עניין אחד בשני, להרגיש כימיה, ומה שלא יהיה - ולהתיידד. לראייה: בפורום הזה משתתפים מנהלי פורומים מתחומי המוסיקה, טיולים בחו"ל, קומיקס, להרגיש טוב, תמיכה טכנית, ועוד. קשרים בין אנשים, כולל קשרים וירטואליים, הם דבר יותר מידי מורכב מכדי להגיד שרק מנהלי פורומים באותו אשכול ימצאו עניין אחד בשני. וזאת גם לא הנקודה החשובה. הקשרים שיש או אין בין מנהלי הפורומים - בתפוז וגם בפורטלים אחרים - הם לא משהו שאמור להשפיע על הגולשים עצמם וגם לא על ההנאה, העניין, האווירה וכל השאר - בכל אחד מהפורומים.

e-magine

New member
איפה את יודעת עם מי יש לי קשרים?

ועוד שאלה, אגב, בהיותך גולשת בפורטל, מה זה משנה לך אם יש בין המנהלים של הפורומים השונים אווירה משפחתית או אווירה אחרת?

Aisha

New member
אווירה משפחתית נותנת הרגשה נעימה

מאשר אווירה מרוחקת וקרה

e-magine

New member
אני מבין

אווירה בין אנשים שאת לא מכירה ולא כותבים בפורומים בהם את משתתפת, נותנים לך הרגשה כזאת או אחרת במקום שהם אינם כותבים ואולי אפילו לא קוראים. למיטב ידיעתי והבנתי, רוב האנשים שמנהלים פורומים עושים זאת למען נושא מסויים או קהילה מסויימת או אג'נדה מסויימת ולא על מנת להשתייך לאיזו קבוצה חברתית של מנהלים.

ailag

New member
1000

ובקשר לאם המנהלים קשורים זה לזה, לי אישית יש קשר עם אנשים שמנהלים פורומים שונים לגמרי משלי, והקשר לא קשור ל"מי מנהל מה". איך זה עוזר לקהילות? לדעתי אם תהיה קבוצת מנהלים שיש לה את החבורה שלה, והגולשים האחרים יסתכלו מלמטה על הקשרים שלהם שמחזיקים הכל .. תווצר היררכיה, יווצר אליטיזם. אני בעד שגולשים שהם מנהלים וכל גולש אחר שרוצה יסתכלו על תפוז בתור פרדס ולא בתור הפורום-שניים שמעניינים אותם. והיי, זה בערך מה שקורה עכשיו.. (בד"כ)

צודקת בהחלט.

בתנאי שאת יכולה לסמוך על זה שבעל הבית הקטן והצנוע יכול לשלם את דמיי החכירה והארנונה, ושהבית הקטן והצנוע לא נמצא על סף סגירה כל הזמן בגלל מחסור במזומנים לתשלום החשבונות.

לא בהכרח:

"וואלה!" הם קודם כל אתר תוכן. והם נותנים תוכן לייט, אם אפשר לקרוא לזה כך. מלבד זאת, הידיעה מספרת על גידול בהכנסות, וגידול בהכנסות נובע מכל מיני סיבות (כמו מסחר אלקטרוני), לאו דווקא מגידול במס' הגולשים באתר. אם כבר, אז מעניינת השורה הזאת: "הפורטל הגדיל את הוצאות הפיתוח שלו בתשעת החודשים הראשונים של השנה" - איפה, איפה רואים את הפיתוח הזה???

e-magine

New member
אכן, רמת ההכנסות נובעת גורמים שונים

גם מרמת השרותים המוצעים וממספר הגולשים אך גם מגורמים שונים, כמו שיווק נכון למפרסמים ואפילו ממזל. לא משנה לי איך את מגדירה את וואלה, הוא מציע תוכן הוא מציע מגוון שרותים, וזה כן מושך גולשים. נכון, הפורומים שלהם לא מושכים גולשים ולא יכולים למשוך גולשים. אבל כנראה שהחדשות, המסחר האלקטרוני, התוכן הבידורי, אולי הצ'אט, כן מושכים. אין ספק שהדואר האלקטרוני החדש שלהם עם כל המחלות שלו, הוא שרות שמושך גולשים. לגבי פיתוח, לדעתי סעיף הפיתוח העיקרי שלהם הוא הדואר האלקטרוני ואולי יש להם דברים שפותחו ועוד לא עלו.
לדעתי השכיל לרוץ כדימה בכמה תחומים ולגרום למתחרים לרדוף אחריו ולהריח לו את האגזוז. אני מניח שזכור לכם הסיפור עם העתקת עיצוב עמוד הפורומים של
ע"י נענע. ביום שנענע הכריזה על מערכת פורומים חדש, (שלדעתי די ניסתה להידמות ל
, תפוז יצאה עם 2 - 3 חידושים.

אני מסכימה עם כל מה שכתבת כאן.

רק רוצה להדגיש, שכל הדברים האלה שיש ל"וואלה!" - הם לא דברים שנמצאים בסל של תפוז, שהוא אתר קהילות בלבד. ואם "וואלה!" לא מצליחים לשמור את הגולשים שבאים בגלל הסל של התוכן, האימייל וכל השאר - גם בפורומים - אז "וואלה!" הם לא בני תחרות לתפוז.

קטעים, מה?

מישהו בתפוז בטח חושב שבפורום הזה גולשים מאלייאנים, שירצו לתת חסות לפורום, ולכן הם מציעים ת'הצעות האלה...

למעלה