וואי זה פשוט מחרפן!

ANZ1

New member
IELTS אקדמי בציון 7.5

זה כנראה דרישת המינימום לקבלה לתואר שני טיפולי, לא יקבלו אותך אם תקבלי פחות.
כך שלא, אין סטודנטים בתואר שני טיפולי עם אנגלית בינונית או נמוכה.
מסביב יש הרבה סטודנטים בן לאומיים עם אנגלית בינונית אבל הם לומדים לתארים מדעיים או הנדסים, איש מחשבים צריך שהשפה העיקרית שהוא יודע זה שפת מחשבים ואנגלית רק מסביב.
מעבר לקבלה, מהיום הראשון את תצרכי לקורא, לכתוב ולדבר שוטף על הרבה חומר גבוהה, אני לא רואה איך תסתדרי, יש הבדל גדול לטייל באוסטרליה ולהצליח לדבר עם מישהו בחנות מאשר לקרוא ספר אקדמי ולכתוב חיבור ברמה טובה עליו.

יותר מזה, יצא לי לדבר עם כמה מהגרים (בניו זילנד לא אוסטרליה) עם מקצועות טיפולים , אפילו לא פסיכולוגים, אלא עובדים סוציאלים, הם מתארים קשיים רצינים בעבודה, אפילו שהם יודעים אנגלית טוב מאד.
כדי להיות מטפל בנוסף לאנגלית צריך להבין את הסלאנג, ביטויים,את המבטא, את התרבות, את ההיסטוריה, תחשבי על מטפל בישראל שמגיע מטופל, סביר להניח שהוא ישמע אחד הביטויים הביטויים הבאים במהלך הטיפול : טקס יום הזכרון, תאומי מנגלה, רצח רבין, אלטלנה, חומוס ציפס סלט, מלחמת לבנון השניה, ציפי ביב ובוגי, שלמה ארצי, ציטוטים מסרטי בורקס, ציטוטים של הגשש...
כל אחד מאלו ואלפי פרטים אחרים כאלו מכיל עולם שלם של מידע, ישראלי ממוצע יכול לדבר על כל אחד מהנושאים האלו רבע שעה, עם עולם של דימויים ופרטים.
גם מי שמיודע עברית מצוין לא יצליח להבין את האדם מולו בלי להכיר אלפי שירים, אלפי פרטי היסטוריה , תרבות ,אוכל...

estee from ynet

New member
Studying abroad with basic English

In order to be accepted into any overseas university/college, you would have to pass an English exam. With basic English you will not pass the exam.

http://www.studyinaustralia.gov.au/global/apply-to-study

http://www.studyinaustralia.gov.au/global/apply-to-study/entry-requirements

https://www.unsw.edu.au/english-requirements-policy

https://www.unsw.edu.au/english-requirements-policy#english-waivers

If you still want to study in Australia, I suggest that you start by working on improving your knowledge of English.

idohatam

New member
טרול חמוד.

GeJuFan

New member
התפקיד שלנו זה לא לעודד

אלא לתת לך את התמונה המלאה והאמיתית..
אני קיבלתי את אותן תגובות לפני אי אילו 6 (7?) שנים כשהתחלתי בתהליך לתואר ראשון הן מהפורום והן מהמשפחה.
ההבדל? לא ויתרתי כי כמה אנשים בפורום אמרו לי שזה לא אפשרי.
ההבדל היותר גדול? רמת האנגלית שלי כבר הייתה אז ברמה כנראה יותר גבוהה משלך.
ההבדל היותר יותר גדול? עשיתי המון עבודת הכנה והבנה של הנושא.

אם ללמוד בחו״ל זה משהו שאת ממש רוצה אז את צריכה לעבוד קשה לשם כך - החלום הוא שלך ואין fairy godmother שתצוץ בניצנוצים או וואטאבר, עם מטה קסמים ותעשה את הכל יפה ומתאים (וגם אז - להזכירך מהסיפור- הייתה תפוגה למתנה). חלומות מתגשמים כי אנחנו קודם כל עובדים קשה לשם כך, אח״כ אולי תבוא עזרה מבחוץ- החיים זה לא סינדרלה (ל-99.9999% מאיתנו בכל מקרה)

הייתי מתחילה בלחפש תוכניות esl- english as second laguage באוסטרליה (תצטרכי לחפש לבד אני המון דברים אבל fairy godmother I am not). זה יאפשר לך מצד אחד לשפר את האנגלית שלך ומצד שני ללמוד באוסטרליה לתקופה מה ולאפשר לך להבין אם לימודים בחו״ל - ועוד בחו״ל כל כל רחוק!- בכלל מתאימים לך.

פלונית30

New member
תודה על התגובה

ברור לי שצריך לעבוד קשה, השאלה שלי מה נגיד את עשית בשביל להתקבל ולשפר את האנגלית? איפה למדת ומה למדת? אשמח אם תשתפי

ANZ1

New member
2 הערות

1. לגבי האנגלית, ידע בשפה כמו כל ידע אחר מורכב מ2 תחומים, ידע תאורטי וניסיון,
אם האנגלית שלך נמוכה את צריכה לשפר את 2 הנושאים.
את הידע אפשר לשפר בקורסי אנגלית או לימודים לבד על ידי ספרי לימוד, ואת הניסיון משפרים בקריאת ספרים ועיתונים באנגלית, צפייה בסרטים וסדרות באנגלית ודיבור כמה שיותר עם אנשים באנגלית.
2. יש עוד נושאים רבים שצריך להתמודד איתם כשחושבים על לימודים במדינה אחרת במיוחד אוסטרליה, למשל כסף, שכר הלימוד באוסטרליה לסטודנטים זרים הוא מאד יקר, סביר להניח כ15-30 אלף דולר לשנה (כפול שנות הלימוד), והמחייה באוסטרליה מאד יקרה, נכון הדולר האסטרלי צנח ב30 אחוז ב3 השנים האחרונות אבל עדיין אוסטרליה היא מדינה יקרה למחייה, במיוחד הערים הגדולות כמו סידני ומלבורן.
בתור סטודנטית תוכלי לעבוד רק 20 שעות בשבוע, ומכיוון שהלימודים עצמם כנראה לא קלים ובמיוחד לך שתצטרכי להשקיע הרבה יותר זמן בגלל השפה, לא יהיה לך אפשרות ממשית לעבוד, כך שאת צריכה הרבה כסף מראש ללימודים, יש לך ?
בנוסף את צריכה לבדוק האם התואר המסוים מוכר בישראל על ידי הגופים הרלוונטים אם את מתכננת לחזור לישראל אחרי הלימודים.
ואת צריכה לבדוק מה דרישות הקבלה, יש לי תחושה שאת רוצה ללמוד בחול גם כי הדרישות בישראל לתואר שני הם מאד גבוהים בפסיכולוגיה, גם במדינות אחרות הדרישות גבוהות, את צריכה לראות אם הציונים שלך מספיקים.

וכן, המציאות הרבה יותר מסובכת מהחחלומות, בחלומות לא צריך למלא מיליון טפסים, לקבל ויזה, לחפש איזה דירת חדר עלובה ולנסות לחסוך כל דולר כי הכל נורא יקר, אף אחד לא העליב אותך ,רק כתבו לך את המציאות.

פלונית30

New member
היי

אני רוצה ללמוד תואר שני מהסיבה שאין תואר שני בארץ בפסיכותרפיה, לא בגלל דרישות גבוהות. אני יכולה להתפשר גם על קורס. אני פשוט נעולה על פסיכותרפיה. האמת שחשבתי גם על ניו יורק בין היתר, אבל הבנתי ששם יותר יקר מאוסטרליה.
כסף אני יכולה לחסוך...

idohatam

New member
אופס, יצאתי טמבל סליחה. כתוב שם שלא מוצע בישראל.

קוויט יור דיי ג'וב, את לא טרול וכאלה.

ANZ1

New member
עוד 2 הערות

1. ניו יורק לא יותר יקרה מסידני אוסטרליה, אם נסתכל על המחירים, נראה שהשנה אחרי שהדולר האמריקאי עלה והאוסטרלי ירד, ניו יורק יותר יקרה ב10 אחוז מסידני, אבל לפני שנתיים ,סידני היתה יותר יקרה מניו יורק באותם אחוזים, כך שבאופן עקרוני הם בערך אותו הדבר יקרות, כשאנחנו לא יודעים מה המצב יהיה בדיוק כשתתחילי ללמוד.
2. את צריכה 30-40 אלף דולר לשנה, אם הלימודים שנתיים או שלוש, את צריכה כ100 אלף דולר אמריקאי מראש, אי אפשר לחסוך את זה בשנה או שנתיים (אם את לא מנהלת בנק), כך שהתוכנית שלך להתחיל ללמוד השנה בכל מקרה לא תקרה.
3. את יודעת שאת תוכלי לעבוד בישראל רק עם תואר ראשון וקורס קצר ? לא צריך תואר שני ?

Philip Jr

New member
יש *אינספור* מקומות בארץ

לקבל בהם הכשרה בפסיכותרפיה. למעשה כל תוכניות הלימוד בישראל מאד מוכוונות לפסיכותרפיה. אני ממש לא מבין איך הגעת למסקנה הזו.

GeJuFan

New member
הבנת הנקרא זה גם משהו

מאד חשוב ללימודים גבוהים.
&nbsp
כתבתי ש-״רמת האנגלית שלי כבר הייתה אז ברמה כנראה יותר גבוהה משלך.״ משמע אני לא הצטרכתי שום הכנה ממשית מלבד לעשות את מבחן הטופל פעם פעמים בשביל ללמוד את הפורמט שלו כראוי.

למעלה