וואי זה פשוט מחרפן!

פלונית30

New member
וואי זה פשוט מחרפן!

אין שום מידע באינטרנט על לימודי פסיכותרפיה באוסטרליה! מנסה למצוא בכל מקום, התקשרתי אפילו לשגרירות שאולי יכוונו אותי ואף אחד לא יודע.
אולי מישהו כאן יושיע אותי ויגיד לי איך אני מוצאת מוסדות לימודים שם שמלמדים פסיכותרפיה הוליסטית (יכולה להתפשר גם על סוג אחר של פסיכותרפיה)!
חשוב לי לציין שאני מסיימת תואר ראשון.

תודה מראש לכל מי שיעזור לי!!

GeJuFan

New member
אולי אין מידע כי זה לא קיים?

זו בד״כ הסיבה העיקרית לקושי למצוא.
&nbsp
המלצה נוספת: אם את מכירה אנשים שלמדו את התחום לשאול אותם היכן סיימו את הלימודים. את יכולה לחפש כאלו שעובדים באוסטרליה ולראות איפה הם למדו.
דרך נוספת זה לשאול מרצים שאת מכירה מהתחום אם הם מכירים. לחפש מאמרים מדעיים ותיזות בתחום ולראות איפה כותבי המאמרים למדו.

Philip Jr

New member
הסיבה העיקרית

היא שאנשים לא יודעים לחפש, כלומר איך לחפש, מה הם מחפשים, או איפה לחפש. לדעתי ברוב המקרים המידע קיים ועוד איך.

פלונית30

New member
היי

איך אדע מה מביניהם יותר טוב?
מאסטר הכוונה לתואר שני?
אם אני מחפשת נגיד לימודי תעודה?
&nbsp
אם האנגלית שלי היא בסיסית, אתה ממליץ לי לוותר למרות שזה החלום שלי ללמוד בחו"ל?
אתה חושב שאספיק להתקבל לאוסטרליה עוד השנה?
אתה יודע אולי אילו מבחנים הם דורשים?ממוצע ציונים?
&nbsp
סליחה על החפירה פשוט אני לא יודעת מאיפה להתחיל, זה נורא מבלבל ומייאש ככה.
&nbsp
תודה!

Philip Jr

New member
תשובות

אני ממליץ לך לוותר, אבל לא בגלל האנגלית שלך ישירות. תראי, יש הבדלים משמעותיים בין החלום ללמוד בחו"ל ובין המציאות. המציאות לא פשוטה.. מאד לא פשוט להשאיר את המשפחה, החברים וכל מה שאת מכירה מאחור וללכת ללמוד במדינה זרה, עם תרבות ושפה זרים, עם כל האתגרים שקשורים בכך, בנוסף לאתגר שהוא חלק מכל תוכנית לימודים.
&nbsp
אם את כל כך מבולבלת ומיואשת רק מתהליך החיפוש של תוכנית, גם כשמגישים לך קישורים ומידע - מדוע את חושבת שלימודים בחו"ל יתאימו לך? יכול להיות שחלק מהיאוש נובע מהקושי עם השפה שאת מזכירה, ושוב - אם זה מייאש אותך לקרוא עמוד או שניים של הסברים ברשת על תנאי הקבלה, או אם את מתקשה להבין טופס application - איך תצלחי כמה שנים (או אפילו שנה אחת) של לימודים אקדמאיים באנגלית?
&nbsp
אם את בכל זאת חושבת שלא הבנתי כהלכה את מצבך, אז לשאלותייך:
&nbsp
1. יותר טוב מאיזו בחינה? אני לא יודע מה השאיפות שלך לעתיד, מה את רוצה לעשות עם ההכשרה, איפה את רוצה לעבוד בטווח הארוך..
&nbsp
2. כן, מאסטר זה תואר שני.
&nbsp
3. יש כמה וכמה אפשרויות של לימודי תעודה בקישור ששמתי בהודעתי הקודמת.
&nbsp
4. כן - אני שוב ממליץ לך לוותר, בין השאר בגלל האנגלית.
&nbsp
5. את תספיקי *להגיש בקשות* קבלה. להתקבל זה כבר עניין אחר.
&nbsp
6. מבחן אנגלית בין השאר, אבל שאר תנאי הקבלה תלויים בתוכנית אליה תגישי.

פלונית30

New member
ואתה רוצה להגיד לי

שלא נתקלת באף אחד שלא יודע אנגלית או שיודע אנגלית בסיסית והצליח לסיים תואר שני שם?
&nbsp
היית פעם באוסטרליה?

Philip Jr

New member
אני רוצה להגיד לך

שבמיוחד במקצוע טיפולי, יכולת התקשורת והבנת התרבות היא קריטית.
&nbsp
אני רוצה להגיד לך שלימודים בחו"ל הם גם כך אתגר גדול, אדרבא ואדרבא כשיש קושי משמעותי לקרוא, לכתוב ולהביע את עצמך בשפה שבה את לומדת.
&nbsp
אני רוצה להגיד לך שבהחלט לא נתקלתי באף אחד שהצליח לסיים תואר שני בחו"ל ולא ידע אנגלית, כי אדם כזה לא היה מתקבל מלכתחילה לאור דרישות הקבלה, שכוללות בין השאר מבחנים באנגלית, או מבחנים שדורשים בעקיפין אנגלית טובה +
&nbsp
לא הייתי באוסטרליה, אבל זה לא רלוונטי לשיחתנו.

idohatam

New member
גם אני לא הייתי באוסטרליה אבל כל האוסטרלים שפגשתי

דיברו אנגלית ממש לא ברורה ועם מבטא מוזר, מה שגורם לי לחשוב שגם שם הם לא כוכבים באנגלית.
אם המקומיים לא חזקים באנגלית נראה לך שמישהו זר שלא חזק באנגלית לא יוכל להסתדר שם?! אם האוסטרלים יכולים ללמוד באנגלית אפילו שהם לא יודעים אנגלית ממש טוב אז גם היא תוכל!

ANZ1

New member
למזלך לא פגשת קיווים

ועוד יותר לא פגשת קיווים מאורים שנולדו (יענו) במדינה דוברת אנגלית.
יש היום מילונים עם מאות מילים וביטויים שונים תרגום מאנגלית קיווית לאנגלית אמריקאית

http://www.nz.com/new-zealand/guide-book/language/dictionary.aspx

לדבר בפעם הראשונה עם בחור מאורי אתה תצליח לדלות מילה פה ומילה שם מכל מה שהוא אומר.

בנוסף למבטא... אמריקאים דוברי אנגלית (ככה הם חושבים) שמגיעים לניו זילנד , מתפלאים כל כך על השפה הלא ברורה, כותבים בלוגים ומעלים המון סרטונים איך הם מופתעים על השפה הלא ברורה, מצד שני אמריקאים בטוחים שאמריקה היא המקום היחידי בעולם וכולם כמוהם.
הנה כתבת חדשות מקומית על הצורך לדבר לאט עם תיירים

https://www.youtube.com/watch?v=TZXlrkaYXkA

idohatam

New member
אני מניח שזה כמו עם ילידים בדרום אמריקה, לוקח זמן להבין

את הניב הספרדי בו הם מדברים במהירות האור. אגב, לא קונה את זה שיש דבר כזה קיווים, בסה"כ דרום דרום אוסטרליה
.

ANZ1

New member
מי שגר בקנדה, אסור לו לצחוק על עמים מומצאים אחרים

הרי אם נשים בצד את המייפל, כל מה שנשאר מקנדה זה החלק המשעמם של צפון צפון אמריקה.
לפחות בניו זילנד, כל הזמן יש הצעה של פוליטיקאי אוסטרלי כזה או להתאחד עם ניו זילנד, מה שלא נראה לי לגבי אמריקה, הם יודעים שבקנדה באמת לא קורה כלום.
אפילו כל האנשים שיצאו מקנדה והם מוכרים נראים כמו פריק שאו, איזה ראש עיר נרקומן, זמר ילד שלא יודע מה הוא רוצה, אההה, ולא נשכח את הציצים של צפון אמריקה, פמלה אנדרסון

למעלה