וואיי, איך אני מקנא . . .

אחי

אתה יכול לשלוח אותם לבתי ספר חרדיים. ואח"כ אפשרי להשלים הכל.. אפשר גם לשלב במקום איזה חוג מפגר של שטוית, ללמוד אנגלית..

חלושקית

New member
אני.

אדבר איתם באנגלית ואף ארצה שיהיו בגן של אמריקאים... השקעתי הרבה כדי לדעת את מה שיודעת, אז ארצה להשקיע את ההשקעה הזו גם בהם... אפרופו אנגלית, מחר בחינת הבגרות במועד האחרון באנגלית. בהצלחה לנגשים...

Advice

why do you want to speak ENGLISH? it's not the main of our life if you will want that your children will be very intelligent -send them to YESIVA and i promise that you and your children will be happy every day and very intelligents... good luck

חחחח ומי. . .

מבטיח לך שהילדים שלך באמת יצאו בחורי ישיבה, אברכים, לומדי תורה או לוידע מה... ואז אם הם לא יצאו כאלו אז הם יהיו בטלנים כלומניקים שאפילו מקצועות בסיסיות כאנגלית ומתמתיקה אין להם והם לא יודעים. לכן לא סתם אמרו חז``ל ``טוב תלמוד תורה עם דרך ארץ... שיגיעת שניהם משכחת עוון``. נ.ב. אהבתי את התגובה באנגלית והצלחתי להבין מה כתבת בו. /tapuzforum/images/emo13.gif

עד כמה שידוע לי

בכל ת``ת מלמדים מתמטיקה, דקדוק וכו` לא? (אנגלית רק בתורני, אני יודעת) אני אשלח לת``ת עם מקצועות חול

sarati

New member
למה מקצועות חול?

יוסף דיבר 70 שפות והיה תלמיד חכם. נח ידע מתמטיקה (אחרת איך חישב ובנה את התיבה?) והמדע תמיד שירת את עמ"י.

sarati

New member
אם יוסף למד מצרית

(אנגלית לא היתה אז..) זה לא חול... בואי נסכם על מקצועות חשובים בעדיפות שניה לתורה... נראה לי שזה גם מה שאמרת... לאמשנה...

pinig 2

New member
לענ"ד הכי בסיסי זה לדאוג לפרנסה

צריך לדעת להכניס למערכת הלימודים מקצועות חול כמה שיותר נרחבים לא כהתפשרות אלא כאידיאל, אי אפשר שעם יתקים במדינה בלי להיות מצוין בכל המקצועות,כימיה אנגלית,מתמטיקה,פיזיקה ביולוגיה מחשבים והכול. אני באופן אישי לומד בשיבה תיכונית שחצי יום לומדים לימודי קודש וחצי יום גם קודש(כאילו לימודי חול אבל אצלנו לפחות חלק מהצוות מתיחס לזה בצדק מסוים כמו קודש). לדעתי זו הדרך הכי נכונה כדי שאנחנו נוכל להיות מעורים כמו שאנחנו רוצים בכל תחומי החיים למשל שהרופאים הכי טובים יהיו אנשים יראי שמים וככה גם השופטים בבית המשפט העליון והאנשים באקדמיה שלא תאמינו כמה הם משפיעים על דברים במדינה. יש ל יאיזה ציטוטון קטן שלא מצאתי איפה שחפשתי אז אני אעתיק ממסכת חולין(ותודה לרב גוגל): "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך"(תהילים קכ"ח) רב זביד אמר זוכה ונוחל שני עולמות העולם הזה והעולם הבא אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא אם אני לא טועה יש את זה גם במסכת ברכות עם השוואה לאשרי יושבי ביתך ויוצא מזה שעדיף מי שעובד ממי שלומד אבל אני לא זוכר בע"פ אז לא לקפוץ עליי בגלל זה... מצטער על ההודעה הקצת עילגת...

pinig 2

New member
מצאתי מה שחפשתי

"אשרי כל ירא ה' ההולך בדרכיו, יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך" (תהלים קכח: א,ב) וכדרשת חז"ל: "ואמר רבי חייא בר אמי משמיה דעולא גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים דאילו גבי ירא שמים כתיב אשרי איש ירא את ה' ואילו גבי נהנה מיגיעו כתיב יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך. אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא. ולגבי ירא שמים וטוב לך לא כתיב ביה" (ברכות דף ח עמוד א). (מועתק מהאתר כיפה-|לינק|http://www.kipa.co.il/now/show.asp?id=3699 |סלינק|)

למעלה