וואטסאפ

משתפרת1

Well-known member
יש לכם קבוצה ב וואטסאפ לדיירי הבניין?
לא רלוונטי עבורי.
אבל קבוצות ווטסאפ יכולות להיות מאד מועילות, ועם זאת להיות מכה. יש מי שמתעורר ב 5 לפנות בוקר, ואז מהגגים בווטסאפ. הנייד שלי ליד המיטה (יש לי סיבות שרלוונטיות עבורי) והצליל של הודעה נכנסת מיותר בשעה זו. לא פייר, אני הולכת לישון מאוחר אבל נמנעת מכתיבת הודעות אחרי עשר בלילה. למה לא משיבים לי במטבע דומה?

כוכבית מצויה

Well-known member
לא רלוונטי עבורי.
אבל קבוצות ווטסאפ יכולות להיות מאד מועילות, ועם זאת להיות מכה. יש מי שמתעורר ב 5 לפנות בוקר, ואז מהגגים בווטסאפ. הנייד שלי ליד המיטה (יש לי סיבות שרלוונטיות עבורי) והצליל של הודעה נכנסת מיותר בשעה זו. לא פייר, אני הולכת לישון מאוחר אבל נמנעת מכתיבת הודעות אחרי עשר בלילה. למה לא משיבים לי במטבע דומה?
תשתיקי את כל מי שלא רלוונטי לך לשמוע באופן מיידי את כניסת ההודעה.

EL LIE

Active member
במכשיר שלי (שיואמי) יש אפשרות להגדיר משהו שנקרא DND (Do Not Disturb). אני הגדרתי את זה כך שברגע שאני מפעילה את זה (מפעילים את זה כמו שמפעילים סטטוס "שקט", בלחיצת כפתור) הפלאפון לא ישמיע אף צליל, למעט שיחות מכמה אנשים ספציפיים, שידוע לי שהם יתקשרו בשעות כאלו רק אם זה עניין של חיים ומוות. מאוד נוח. אם הולכים לישון בד"כ באותה שעה וקמים באותה שעה, אפשר גם להגדיר הפעלה אוטומטית של ה-DND בטווח שעות מסוים. אולי שווה לך לבדוק את זה...

משתפרת1

Well-known member
במכשיר שלי (שיואמי) יש אפשרות להגדיר משהו שנקרא DND (Do Not Disturb). אני הגדרתי את זה כך שברגע שאני מפעילה את זה (מפעילים את זה כמו שמפעילים סטטוס "שקט", בלחיצת כפתור) הפלאפון לא ישמיע אף צליל, למעט שיחות מכמה אנשים ספציפיים, שידוע לי שהם יתקשרו בשעות כאלו רק אם זה עניין של חיים ומוות. מאוד נוח. אם הולכים לישון בד"כ באותה שעה וקמים באותה שעה, אפשר גם להגדיר הפעלה אוטומטית של ה-DND בטווח שעות מסוים. אולי שווה לך לבדוק את זה...
הטלפון פתוח גם בלילה בגלל האפשרות לשיחות חירום

EL LIE

Active member
לא ייעצתי לך לכבות את הטלפון. גם אצלי הוא פתוח. אבל רק לשיחות מאנשים מסוימים. בדיוק כמו שאמרת - למקרי חירום.
אפשר גם להגדיר את מצב ה-dnd כך שיצלצל לכל השיחות אבל התראות של ווטסאפ, סמסים, רשתות חברתיות למיניהם יושתקו.
רק מציעה לך אופציה להתמודד עם התראות באמצע הלילה שלא יעירו.

משתפרת1

Well-known member
לא ייעצתי לך לכבות את הטלפון. גם אצלי הוא פתוח. אבל רק לשיחות מאנשים מסוימים. בדיוק כמו שאמרת - למקרי חירום.
אפשר גם להגדיר את מצב ה-dnd כך שיצלצל לכל השיחות אבל התראות של ווטסאפ, סמסים, רשתות חברתיות למיניהם יושתקו.
רק מציעה לך אופציה להתמודד עם התראות באמצע הלילה שלא יעירו.
תודה

Harrington

Well-known member
מנהל
סיוט הדבר הזה. בתור מי שבמשך הרבה מאוד (עשרות) שנים נאלץ להיות זמין להודעות נכנסות גם באמצע הלילה, בשבתות וחגים ובכל שעה של היממה וכל יום בשנה, הודעות סתמיות שמישהו שולח באיזו קבוצה באמצע הלילה חרפנו אותי. ותמיד כשאתה מעיר 'אבל אתה יכול להשתיק'. אז זהו, שלא יכולתי כמובן (גם השיטות שהועלו פה אינן רלוונטיות במצבים כאלה). אז אמנם לא נהגתי להתנתק מקבוצות כאלו כדי לפתור את הבעיה, אבל זה תסכל אותי כל פעם מחדש (במיוחד בשבת, כשאתה נאלץ לצפות בהודעה חסרת כל דחיפות שאיזה מישהו הרגיש צורך להעלות דווקא באותו רגע על אף שיש שומרי שבת בקבוצה, מתוך חוסר התחשבות מופגנת, אך כאמור גם בלילות זה לא תענוג גדול.
רק כשבשנים האחרונות אני אט אט מתנתק מהתחום ה'חירומי' שעסקתי בו רוב חיי, אני מגלה עד כמה הדברים האלו השפיעו עלי בעבר בלי שבכלל קלטתי את זה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא רלוונטי עבורי.
אפשר לכבות את המכשיר, זה מה שאני עושה.

למעלה