אופטימי יקר וחביב!
כמו מצפה לגאולה גם אני מכבד אותך ואת דעתך אבל כמו כל הגולשים האחרים גם אני ב"ארון" ובכל זאת לא חושש לצאת לטיול. כמו שכתב אופיר: מה זה "בארון"? מפני מי אני מתחבא? אנחנו יוצאים קבוצת חבר'ה, שהכירו זה את זה בפורומים חברתיים, לטיול של כייף למשך יומיים. כל המשתתפים ידעו את שמי ואת זהותי. אז מה? מה החטא בטיול כזה? אף אחד לא מתכוון לנצל את הטיול לדברים אסורים. יש חוק בלתי כתוב, שכולם מבינים אותו, /שבכל המפגשים הקבוצתיים אנו דנים בדברים ענייניים. אין בזה שום איסור -לא מדאורייתא ולא מדרבנן. אהה! אולי יש איזה גולש סמוי... וכו' אז כפי שכתב אופיר, אף אחד לא יבוא לטיול כדיע לפגוע בזולתו. אין מצב כזה בעולם. גם חסידי "תולדות אהרן" יירקבו במאה שערים ולא יבזבזו את זמנם לריק. אז אם בכל זאת בסיכוי של אחד למיליון יבוא אחד להציץ, מה הוא יראה שם? יראה 30 חבר'ה לבושים במיטב הצניעות: מינימום מכנסיים קצרים וגופיה (או בגד ים כפי שמקובל גם בחופים למהדרין). אז מה האיסור בזה? גם אצלי בבית אני לבוש באופן דומה. תאמין לי, שהטיול הוא לא בשביל החבר'ה. הטיול הוא בשביל כולם כולל אותך. אתה יכול לבוא בלבוש חרדי כפי שאתה רגיל ללבוש בטיולים חרדיים ואף אחד לא יאמר עליך מלה רעה. אדרבא! תראה, אלו צדיקים ישנם כאן! הקפדה מלאה על שמירת תורה ומצוות בזמן הטיול: תפילות במניין (ואני יודע לפחות על שני כוהנים, שכנראה יברכו אותנו בתפילת שחרית), אוכל כשר למהדרין ועוד ועוד. אין לך ממה לחשוש. יש עוד אנשים רגישים במצבך. אני הוא אחד מהם. למזלי הספקתי להכיר כמעט את כל הגולשים הקבועים בפורום. אין לי חשש מאף אחד מהם. לא אחד התארח בביתי וב"ה שערה אחת משערות ראשי לא נפלה וגם לא תיפול. בוא לטיול! רוצים לראות אותך ביחד וגם אתה זקוק לזה. דווקא כאשר תכיר את החבר'ה שמאחורי המסך, תבין את הדברים, שכתבו כאן, ותרגיש הרבה יותר בטוח.