וואו, זה היה מפחיד

Ducati999

New member
הערה קטנה

אהבתי את התשובה המושכלת. גם אני מאמין שבכל תאונה הרוכב הוא 100% אשם, לא חשוב איזה רוצח נוסע מולו. רציתי להתייחס לזה: "אם אתה ראשון, תפוס את השליש הפנימי של הנתיב (קרוב לנתיב השני)" היו מקרים שרכב בא מאחור במהירות ולא ראה את האופנוע ולא את הרמזור האדום. לי זה קרה עם אוטו. פשוט ניסו לעבור דרכי כאילו אני לא שם. אני חושב שהיצמדות למדרכה מקטינה את הפרופיל שלך להתנגשות כזו. נדמה לי שזה גם מה שמומלץ בספר של נחום לב וגידי פרדר. אני מדבר כמובן *רק* על המקרה שהגעת לצומת והוא ריק.

tygger

New member
לא מסכים עם ההמלצה הזאת.

הקירבה למדרכה מצמצמת לך את המרווח האקטיבי שלך בו אתה יכול לברוח גם לאמצע הנתיב ואולי לנתיב השני אפילו בזמן שבצד המדרכה אתה בסכנה של דלתות נפתחות, רכבים חונים ובכלל בצד העיוור של הנהגים. כמו כן, נהג לא יהסס לעלות על חצי הנתיב השני תוך כדי שהוא מתעלם ממך על הכביש בזמן שהוא לא ממש יעלה על המדרכה בשביל לעקוף אותך. לדעתי הפיתרון הוא להשאר בהילוך בכל מקרה ולבדוק מה מגיע מאחוריך גם כאשר אתה ברמזור. אין לך זמן לנוח ולהרגע. כפי שציינת, מישהו עלול להגיע מאחוריך. פשוט להמשיך לשים לב כל הזמן.

hmpfy

New member
גם אם תראה את המיג בשמיים

לא יהיה לך ממש מה לעשות אם הוא יחליט למחוק אותך נכון?

Ducati999

New member
אם יצא לך לנסוע ביום שישי בגני

התערוכה, ויהיו לך שלשה מסלולים ריקים, אתה יכול: 1) לנסוע בכיף 2) לנסוע ולפזול כל הזמן לנתיב ממול, אולי עוד ג'יפ פסיכופת מתכוון לעבור את הגדר אליך. מה תעשה? ברור שכשיש שבע סכנות מיידיות, אתה לא מחפש מיגים כי אין לך זמן לזה. אתה חייב להתאים את מידת הפרנויה לכמות המוגבלת של תשומת לב שאתה יכול לתת. לגישתי, הפרנויה תמיד צריכה להיות על פול גז. כביש ישר וריק: מיגים.

hmpfy

New member
אני לא יודע בדיוק מה היה המצב שם

אבל כמו שזה נראה לי, גם אם הוא היה רואה את הג'יפ הוא לא יכל לעשות כלום. תחשוב על זה, הג'יפ עף ישר עליו, מהזמן שהוא סטה עד לזמן שהוא פגע בו עברו בטח שניות אחדות. גם אם הוא היה בולם, או זז, לא נראה לי שזה היה משנה משהו. אבל שוב, לא יודע. יכול להיות שהג'יפ סטה ועשה עוד כמה ספינים לפני שחצה את גדר ההפרדה. לך תדע.

Ducati999

New member
גם אני לא הייתי שם

אבל תחשוב על זה: נניח שהיו אומרים לך שזה הולך לקרות, נכון שסיכוייך לשרוד היו משתפרים? פרנויה מורכבת מהרבה קולות קטנים שלוחשים לך באוזן (אם אתה לא לוקח את התרופות בזמן)

hmpfy

New member
../images/Emo45.gif

בקשר למקרה הזה, הוא מאד קיצוני ואף אחד מאיתנו גם לא היה שם לדעת בוודאות. אבל באופן כללי אני מסכים איתך בהחלט.

WildFade

New member
הי tygger,

לא מסכים עם הכל. לעניין ישר:
"לא עומדים בין הנתיבים בראש הרמזור" - אם אני לא טועה דווקא כן אמורים לעמוד בין הנתיבים. זו הדרך היחידה של הרוכב להמנע מהמכוניות המתפרצות. "צופרים לך מאחור? ... אתה גם ככה באמצע (זוכר?) והם לא יסעו עליך עכשיו"
משפט קצת מכעיס, כיוון שישנו אופנוען או שניים שהרכב מאחור החליט לקחת אותם לסיבוב על הפרונט, לתוך הצומת.
פה אפילו הגיע גי'פ כדי לתת את הפיניש!
בצורה הזאת אתה שם חייך בידי הנהג מאחוריך. אני לא זוכר את הניסוח, אבל אם אני לא טועה אפילו הספר של נחום לב את גידי, טוען שחסימת נתיב שלם לפני צומת לא מאריך חיים...
"לא בולמים להתחמק ממכשול" לא נראה לי מתאים כאן. דמיין צומת T בה מר. בחור עומד לפנות שמאלה, ומצד ימין נוסע גי'פ (על הנתיב הימני שלו), נוסע ישר דרך שני הנתיבים של האופנוען. דרך כל הצומת.
אנרצייה? - ישר לתוך הצד של הגי'פ.
גז? - ישר לתוך הפרונט של הגי'פ.
בולמים כמו מאנייק
לדעתי הכוונה ב"לא בולמים" (שוב אני מתבסס על הספר) הינה, שניתן לצאת מיותר צרות ע"י עקיפה או אפילו חיתוך חד מאחד התדדים של הסכנה, וזה נכון. אבל לא משפט כזה כוללני!
הטעות היחידה שמר. בחור עשה (לדעתי האישית), היא הזינוק פנימה. מתגרים בך? שיתגרו. תעמוד באמצע, ואם אתה צופה צרות, תן להם לרוץ קדימה לתוך הגי'פ.
אל תחנך אותם ע"י חסימת נתיב
כי כאשר נהייה ירוק (ועוד אפילו צהוב), הנהג הישראלי רואה דם בעיניים. אתה צריך לדאוג שזה לא יהיה הדם שלך.
ו
, WildFade

tygger

New member
שים לב טוב למה שנכתב.

המשפט במלואו אמר לחסום את הנתיב על ידי תפיסה של השליש החיצוני שלו. לא כולו, ולא באמצעו. ברור לי שאין פה שום הבטחות של בטיחות מלאה ולכל דבר יש חסרונות. אבל החישוב הוא פשוט. אם תעמוד בין הנתיבים, אתה מסכן את עצמך סתם. אף רכב לא יתייחס אליך בכלל. אם אתה עומד בנתיב, ולא נכנע לשאננות של "אני ברמזור, יהיה בסדר", אז אתה נשאר בהילוך, מוכן לזנק הצידה במקרה ויקרה משהו. עמידה בקרוב לאיזור המרכז של הנתיב פותחת לפניך אופציות של זינוק הצידה מנתיב הרכב. זה יותר מסוכן לעמוד במרכז הנתיב כי אז רכב צריך לנחש אם הוא עובר אותך או לא, וכמו שאתה בטח ובטח ראית מספר פעמים לא מועטות, הנהגים של הארץ לא יודעים לשמור על הנתיב שלהם בעקומות פשוטות ביותר, אז אני לא לוקח אותם בתור פונקציה ברמזורים כאשר אתה עלול לגלות כי יש לך מכונית על הרגל. במקרה שלו, כאשר הג'יפ הגיע מהצד וחתך את נתיב הנסיעה לחלוטין, הוא פשוט היה אמור להסיט מבט הצידה. הרכבים אבל כבר נסעו, ופה יש לו בעיה רצינית כי אז הוא עומד במרכז נתיבים "חיים" כאשר הוא פשוט לא זז. בעיה לכל הדעות גם אם הרכב מימינו היה נפגע ואז היה עף עליו. שוב, טיפה מרווח בטיחות זה חובה בנושא זה.

t d m 900

New member
זה עצוב טיגר שרק שנינו כאן מבינים ש

אסור לעמוד בין הנתיבים ברמזור. כבר היה דיון לא אחד על זה בעבר. אכן הפורום מסוכן לאור דעות כמו של פומי שממליץ לעמוד בין הנתיבים ולהמתין למשיח. ברמת הנהג הארצי ישראלי המצוי, הרי הם לא יודעים לקחת סיבוב. ויעלו על הרוכב הממתין או לפחות על רגליו או שידחפו אותו יחד איתם. לי ברור שפומי הוא רוכב של שבת בלבד. כי אחרת לא היה שורד עם פילוסופיה עקומה כשלו ולא היה זוכה לכתוב כאן את השטויות שלו. שיכולות לקטול בקלות רוכבים לא נורא, יש דמוקרטיה בפורום. וממך פומי אבקש אחריות. כדי לשרוד בכביש הציבורי לא מספיק להטות האופנוע בנ"ה ולחשוב שאתה רוסי

orenk9

New member
ה"כמעט" שלי - במיוחד ל Ducati999

קראתי מה ש Ducati טען שכל תאונה אפשר למנוע - אז הנה ה"כמעט" שלי, תגיד לי אם אתה חושב שיש סיכוי להתחמק אם לא היה לי טיפה מזל: שבת מוקדם בבוקר, כביש 6, וחוץ ממני (על GS) ועוד אופנוע, אין כלב באופק. גם לא כתמי שמן ולא בורות. כלום. תענוג צרוף. סוף סוף מזדמן לי לבדוק "כמה סוגר" ה GS שלי (המחוג הראה 190, אבל אני יודע שהוא זייף את האורגזמה הזו...
) כל המקרה לקח עשירית השניה, ולקח לי כמה שניות טובות אחר כך להבין בכלל מה היה, וכמה הייתי קרוב לעשות חיקוי של סופרמן: פתאום ציפור מצד שמאל דופקת לי צלילה מטורפת לתוך הגלגל הקידמי. היא עברה במרחק של סנטימטרים ספורים מהגלגל
שוב, כל העסק היה יותר מהיר מהיכולת של המוח בכלל לעבד את המצב. אז הייתי מרוכז, דאגתי לשמור מרחק מהאופנוע השני, חיפשתי קדימה מכשולים מסוגים שונים, אבל לדבר כזה הייתי אומר שקשה להתכונן... אני חושב שמקרה כזה, חמסה חמסה, מסכם את הויכוח הם אפשר למנוע ממש 100 אחוז מהתאונות או רק 99.999 אחוז. לא ככה, Ducati?

WildFade

New member
הוא מהשרופים. אין מה לעשות.

גם אם תסע מתחת לגשר ויפול עליך פסנתר יגידו שאתה אשם. עוד יותר בכביש ישר שבו יטוס מיג ויזרוק עליך פסנתר - עדיין אתה אשם.

למעלה