וואו, זה היה מפחיד

hmpfy

New member
וואו, זה היה מפחיד

אני עומד ברמזור במטרה לפנות שמאלה. יש רק 2 נתיבים ושניהם לפניה. אני בין 2 הנתיבים עומד לפני המעבר חציה כי אחריו אין איפה לעמוד. הרכב משמאלי חסר סבלנות וברור לי שאני צריך לברוח ממנו שהוא כמעט מוריד לי את הרגל. יש עוד מטומטם מצד ימין שכבר התמקם לו על המעבר חציה. אוקיי, אין בעייה, איך שהרמזור יתחלף לירוק אני אתן גז ואתרחק ממנו ימינה. הרמזור מתחלף אני מתחיל לנסוע, מבט שמאלה, מבט ימינה. ופתאום הרכבים בצד ימין בולמים כי איזה אידיוט החליט שהוא חונה ישר אחרי הפניה כי יש שם כספומט כמובן. הרכב מאחוריי כבר נמצא על הרגל שלי אני מסתכל אחורה אליו... שומע צווחה מאישה ברחוב, מסתכל חזרה קדימה ורואה ג'יפ גדול בא באדום משמאל במהירות גבוהה. יד מתנפלת על הקידמי, כבר לא אכפת לי שהבחור מאחורה יכנס בי, מזה אני עוד ייצא. אין לי מושג איך הצלחתי לעצור בזמן, סנטימטרים לפני הנקודת פגיעה ועוד שהאידיוט מאחורה לא יכנס בי. כנראה שכשמדובר בג'יפ גדול הוא יודע לבלום ולשמור מרחק יפה מאד. בקיצור, יותר מידי דברים שהשתבשו ביחד בצומת אחת, דווקא כשאני הייתי שם. התוצאה - לב דופק וידיים רועדות. אבל זה יכל להסתיים ממש רע.

offנוען

New member
עוד מקרה של כמעט ../images/Emo5.gif

ממש נורא היחס של נהגי הפחיות לאחרונה ותופעת גניבת הרמזורים מבין אותך מניסיון לא מזמן של מקרה דומה ברגעים כאלו בא לי לרכב על טנק ולדרוס את כל המעצבנים למיניהם!

Pumi

New member
פעם הבאה אל תתכנן על לתת גז

"איך שהרמזור יתחלף לירוק אני אתן גז ואתרחק ממנו ימינה" ראית מה יצא מזה. ואם הזאת לא היתה צווחת? היית עכשיו כתם. אלו מסביבך חסרי סבלנות ומתחילים לגלוש, תן להם לנסוע וצא אחריהם. מקסימום אחד הדבילים הזה היה עכשיו חלק מהגי'פ ולא אתה.

hmpfy

New member
הבעיה היא

שלא היה לי שום מקום לברוח אליו בכדי שהוא יעבור אותי. מימין הרכב היה על המעבר חציה כשלא היה מקום לעמוד לפניו.

Pumi

New member
../images/Emo12.gif כתבתי תגובה וזה מה שנרשם?

בכל מקרה, לא היית צריך לזוז, לא היית צריך לחשוב על לתת גז מההתחלה, שכחת להסתכל לצדדים ולבדוק את הצומת לפני שנתת גז. כל מה שחשבת היה שני הדבילים שהיו מצידיך. ואם היית מחכה שניה, אז הם היו מתחילים לנסוע ואז היה לך קצת יותר פנוי ולא היית צריך להתעסק איתם.

hmpfy

New member
קודם כל כן הסתכלתי לצדדים

לפני שנסעתי הסתכלתי לצדדים. אחרי שהתחלתי לנסוע הייתי עסוק עם האידיוט מאחוריי כי הפגוש שלו היה כבר ברגל שלי. אם לא הייתי עסוק בו וברכב שפתאום החליט לחנות בצד הדרך הייתי שם לב. אבל הכל פשוט קרה בבת אחת ומהר מידי. הדבר היחידי שאני חושב שהייתי צריך לעשות זה במקום לנסות לברוח ממנו לעמוד ישר מולו, כי פשוט לא היה לאן לברוח ולתת לו לעבור. אם הייתי עומד במרכז הנתיב מולו אולי הוא היה שם לב אליי, ואולי לא.

hmpfy

New member
שכחתי לציין

שהכביש שאני הגעתי ממנו לצומת הוא ממש קטן. בצד ימין חונים מכוניות ולכן נשאר רק נתיב וחצי ופשוט אין שם צד לזוז אליו בכדי שהשאר יעברו. מלבד אולי לעלות למדרכה.

tygger

New member
../images/Emo4.gif אתה בסדר, העולם דפוק...

אתה יודע מה הכי הורג אותי? השטויות שלפעמים אנשים כותבים פה ומצפים לתשואות סוחפות עולם. שים לב רגע אחד, אתה עמדת בין הרכבים. בין שני הנתיבים עומד לפני מעבר החציה... החלטת לתת גז איך שיתחלף לירוק הסתכלת אחורה על הרכב בלמת... אתה רוצה הסבר עם תמונות לכמה דברים אידיוטים עשית, שחלקם גם לא חוקיים, אבל זה לא משנה כל כך כמו העובדה שהם טפשיים לגמרי. אולי צריך גם תמונות בשביל להסביר לך כמה פעמים אתה שמת את עצמך מול גורמים של "לא נודע" וסכנות כאלה ואחרות למרות שעם טיפה חשיבה יכלת למנוע את זה די בקלות. אתה רוצה לחשוב על זה או שאני אפרט לך בדיוק מה עשית? ולא, אצלי לא קיבלת צל"ש.

hmpfy

New member
לא ציפיתי לצל"ש

אולי בוא תסביר לי מה היית עושה אחרת בכדי שאלמד לפעם הבאה?

tygger

New member
בשימחה.

1.
לא עומדים בין הנתיבים בראש הרמזור
אני לא יכול להדגיש מספיק את הנקודה הזאת, אבל תביט רגע אחד סביבך. בתור רוכב דו גלגלי, שמתלונן יחד עם כולם (בצדק) כי נהגי המכוניות לא מתייחסים אלינו על הכביש, מדוע ולמה אתה עושה להם את החיים עוד יותר קלים להתעלם מאיתנו?!? אתה עומד במרכז, בין הנתיבים ופשוט דורש שמישהו ידרוס אותך בגלל שהוא לא שם לב אליך.
הגעת לרמזור ראשון? יופי, אם אתה ראשון, תפוס את השליש הפנימי של הנתיב (קרוב לנתיב השני) תוך כדי חסימת הנתיב בצורה מקסימלית. למה? ככה! כי אז לא יפתיעו אותך.
הגעת לרמזור אחרי מכוניות? יופי, דלג לפני אחת המכוניות תוך כדי תשומת לב כי הרמזור לא מתחלף לפתע וכי הוא גם רואה אותך. צפור אם צריך, אם את בחורה, הסרת החולצה פועלת יופי במקרה זה.
לא מתפרצים לתוך צומת ישירות אחרי שהרמזור מתחלף
שוב, ושוב ושוב ושוב אנחנו קוראים/רואים/שומעים/מתנסים בנהגים ישראלים ש"גונבים את הרמזור". לפעמים זה שניה אחרי, ויש כאלה גם שמתפרצים לצומת שניות ארוכות אחרי שהרמזור כבר אדום. אם לא היה ברור פה, אז אולי האחריות של הנהג היא לעצור, אבל האחריות על החיים שלך היא עליך בלבד. לנהג זה לא ממש יכאב אם הוא ידרוס אותך. זה גם לא ממש יפריע לו עם הקנס בתשלומים והעונש על תנאי. תתחיל להפנים שאם אתה לא תשמור על התחת שלך, סביר להניח שתהפוך להיות יופי של קישוט לאיזה ג'יפון עירוני או איזה גראפיטי על הכביש.
הרמזור התחלף לירוק, צופרים לך מאחור? מה איכפת לך? אתה גם ככה באמצע (זוכר?) והם לא יסעו עליך עכשיו. עוד שניה לא תהרוג אותם אבל יכולה לחסוך לך חודשים ארוכים בלנסות להבין איך מזיזים את הרגל, תוך כדי שאתה שותה גרבר דרך איזה קשית בגרון ומנסה להבין אם אי פעם תוכל לעשות עוד משהו חוץ מלהכתים את הכריות כאשר הקטטר שלך מלא עם מה שנשאר לך שם.
שמור את המבט שלך על הכביש. יש לך מראות. רק יצאת מהפניה. שמור את המבט שלך קדימה לעבר מה שהולך להגיע. אם אתה רוצה סיבה רציונאלית, אז היא מאוד פשוטה. המכה ממנו עם האינרציה של הרכב שלו והמשקל הכולל תהיה הרבה יותר כואבת מאשר המכה מאחור. שמור את המבט קדימה וחפש את הרוצח הפוטנציאלי הבא. אם זה קשה לך, אז לפני שאתה עולה על האופנוע, קשור מטפחת אטומה היטב, פשוט את כל בגדיך, ועלה על האופנוע לרכיבה מהירה נגד כיוון התנועה באיילון. לא יודע, אולי אתה מתאמן לזכיה בלוטו ומנסה למצוא את המזל שלך, אבל לא בכביש.
לא בולמים להתחמק ממכשול
התגובה האוטומטית שלך לבלום היתה שגויה מיסודה. אם הבנתי נכונה (וגם אם לא, אגב), היו שני נתיבים באותה פניה. אותו הג'יפ שהגיע, בין אם הגיע על אותו הנתיב שלך, או בנתיב הנגדי לחלוטין תוך כדי שאותו הרכב בימין חוסם אותך, עדיין היה לך לאן לברוח. גם אם אותו ג'יפ עבר באדום, עדיין הוא לא יכנס באוטו החונה בימין, מה שלרוב ישאיר לך מספיק מקום לברוח בינו לבינו. אם אין לך מקום לברוח, אין לך לאן להדחק, ואתה מול רכב חוסם מצד אחד, ג'יפ מצד שני, ורכב מאחוריך, זה אומר שעשית משהו ממש לא נכון. בכלל לא היית צריך להיות שם ולא נמנעת מהדברים הבסיסיים כמו להביט לתוך הפניה ולחפש את המכשולים...

Pumi

New member
בקשר לאחרון אני לא הכי מסכים איתך

הכל מקרה לגופו. במקרה הזה אם הוא היה נותן יותר גז אז יכול להיות שזה לא היה מספיק והרכב שעבר באדום היה עולה עליו. ההסבר של הבחור קצת לוטה בערפל. יש מקרים שבהם עדיף לבלום ויש מקרים שעדיף להתחמק.

matliran

New member
אני כבר רוכב כשנתיים על אופנועים

וזה לא משנה כמה אני מנסה להרגיל את עצמי, במצב של 'כמעט' היד הולכת לבלם הקידמי. וזה ממש מטריד שהאינסטינקט הוא שגוי מה עושים?

tygger

New member
נכון שכל מקרה לגופו. אבל הבעיה היא

שהאינסטינקט שלו היה ללכת על הבלמים. לי יצא כבר מספר פעמים לחמוק דרך מדרכה, לתת גז או פשוט לא להתחיל את הנסיעה. המסקנה שלי לא משתנה. הוא לא היה צריך להיות שם בכלל. מבט נוסף, עוד חצי שניה, אולי סתם מבט לכיוון התנועה שעלולה להגיעה (ואכן הגיעה)

לי קרה דבר מפחיד שאם הייתי משתמש

בבלם הייתי עכשיו בלווינשטיין! יכול להיות שזה בגלל שלמדתי נהיגה מתקדמת על אוטו ויצא לי להשתמש במצב זה(התחמקות ממחשול ולא לחיצה על הבלם-אוטו בלי ABS) כמה פעמים וגם על הכנסת רעיון זה לראש שלא לוחצים על הבלם כאופציה ראשונה וזה גם כתוב בספר של גידי!!

hmpfy

New member
קודם כל צודק ב100%

אם הייתי לפניו במרכז הנתיב הבעייה הייתה נפתרת. העניין הוא שכל מה שהיה לפניו זה מעבר חציה ולפניו צומת. ואני פשוט לא אעמוד על המעבר חצייה. (וגם אם רציתי לא הייתי יכול כי היו עליו אנשים). בקשר ללבלום כהתחמקות, לא הבנתי אותי נכון כנראה. הג'יפ בא משמאלי ופשוט חצה אותי. כשמימני יש את הרכב שכבר עצר גם ככה כי נחסם לו הנתיב. מה שדרך אגב נתן את הלגיטמציה לג'יפ פשוט לעבור באדום. האפשרויות היו או לבלום, או לתת גז ולעבור לפניו מה שלא היה עובד, או להתחמק מאחוריו מה שלא יכלתי כי היה לי רכב שהבהיר יפה מאד שהוא נמצא מימיני כבר. אז מה אני אעשה פעם הבאה? אעמוד על המעבר החציה מולו.

למעלה