וואו! בריזה קרה!

אינקה

New member
אתה מתכוון לשאלות הבקשות והמחילות?

Mother am I spirit? Mather give me self-Realization! I forgive myself I forgive anyone ?​

אינקה

New member
אני לא יכול לומר שזה היה מוצלח

ההנחיות ברשת לא משהו לדעתי. אני גם לא מבין בדיוק מדוע עלי לבקש ממנה את הידיעה העצמית שלי, או לשאול אם אני רוח למשל. תמיד סברתי כי לידיעה עצמית יש להגיע בעצמך אחרת אינה עצמית. השאלה אם אני רוח (תודעה?) היא בעיני שאלה מוזרה ולא אמיתית מכיוון שהיא מניחה מראש את התשובה. מצד שני לניקוי רגשות האשם והבעת מחילה שלמה יש אכן משמעות בעיני ומנחי הידיים מעניינים. רוח קרירה לא הרגשתי מהראש, אבל אם התאמצתי מאוד יכולתי לדמיין את משב הרוח מהחלון הפוגע בידי המזיעה (מעיסוי הראש) ככזה. בתמונה ברשת נראים האנשים מרימים ידיים בתשובה לשאלה מי הרגיש משב רוח מתוך ראשו. הראשונים הרימו בהיסוס, אחריהם ניתן לראות פתאום את האחרים תופסים אומץ עד שנראה שכל האולם מרים ידיו. זוהי תבנית ברורה של שכנוע עצמי והיענות ללחץ חברתי.

david32SY

New member
חחחח אני מצטער אבל פשוט

"שכנוע עצמי והינות ללחץ חברתי" הצחיק אותי... אני הרגשתי אולי אתה לא עברת על הכול טוב או באמת ביקשת מהלב.

אינקה

New member
עכשיו שכנעת אותי שזו אחיזת עיניים

בהחלט יתכן שלא עברתי על הכל טוב אבל אין קשר בין זה לבין תבנית הרמת הידיים בסוף הסרטון. תסתכל טוב ותראה שרק אדם וחצי היו בטוחים איכשהו שהם חשו משהו. רק כשהם הצביעו (וגם זה בהיסוס) פתאום האחרים הצטרפו. שים לב שקצב ההצבעה בקהל עולה בטור הנדסי מה שמתאים לא לביטוי של החלטה אישית אלא לתהליך השתתפות קבוצתי. צריך להבין שאנשים השתתפו כאן במשהו וקיבלו משהו. ההצבעה בסוף היא לכאורה רק שאלה טכנית אבל משמעותה האמיתית היא הבעת הערכה למורה שהיא באמת אדם מרשים. לכן כל אחד אומר לעצמו "אולי לא ממש חשתי, אבל אחרים כן ואיני רוצה להעליב את המורה או לצאת מפותח רוחנית פחות מאחרים". הטיעון "לא ביקשת באמת מהלב" שקול ל"אתה צריך להאמין באמת כדי שזה יעבוד". אם זו טכניקה שמחייבת אמונה כזו מבחינתי זו אינה טכניקת מדיטצייה בכלל. הטיעון שהבאת הוא טיעון שמקובל על מאחזי עיניים, מכיוון שכל מה שאדם יאמין בו באמת הוא ישכנע את עצמו שזה מתממש, גם אם מדובר בעורבא פרח. אין לי מושג מה דרול מצא בטכניקה הזו, אבל כמי שממליץ שלא להגרר אחר תהליכים קבוצתיים נראה לי שהפעם הוא קצת ויתר, או שהוא עושה אותה בכלל אחרת.

בארס

New member
שוכנעתי שכנעתי שוכנענע

די עם המשוכנעות המיינדית הזאת. נכון אנשים מתנהגים כמו עדר, וגם אם אף אחד שם לא חווה כלום זה עדיין לא אומר הרבה על מהות העניין העולם מורכב ועדיף להכיר בזה שאתה לא יודע מאשר להיות משוכנע שהשערותיך נכונות.

אינקה

New member
על מה אתה מדבר?

מבטיחים כאן בריזה מהראש ושאם לא הגעת לכך "לא ביקשת מספיק מהלב". יכול להיות שהעולם מורכב ושאין בעיה שאנשים שמפיצים טכניקות נפלאות עושים זאת דרך מניפולציות מיינדיות ולחץ קבוצתי, אבל אותי מה לעשות - הם פיספסו בדרך הזו.

EarthWind

New member
נראה לי באמת שקצת פספסת...

נראה לי שחשבת יותר מדי... זה אמור להיות משהו שעושים בלי יותר מדי מחשבות וקישקושים האם זה נכון?! האם זה לא נכון?! תעשה עד הסוף ואז תגיב! פשוט תזרום בלי להעביר יותר מדי ביקורת בדרך.. אתה תראה איך זה פועל.. מנסיון...

תיכנע אינקה

תתמסר
יש כאן לחץ חברתי עליך להודות באמיתות הס"י ! ואם כזה לחץ נוצר ע"י מתרגלים טריים מאוד, לפי עדותם, דמה בנפשך... לגבי דרול, מהיכרותי הקצרה איתו, נראה שהוא מדבר אך ורק על הטכניקה היוגית עצמה נטו, שהיא אינפוז יעיל כדבריו, במיוחד בים שם יש בריזה בשפע

אינקה

New member
זהו שדרול מתעלם משום מה

אני די בטוח שהוא לא מתרגל ספירה בלב של בקשות לסבתא שתיתן לו את הידיעה העצמית שלו. גם לא שאלות האם הוא רוח.

drall

New member
דרול היה טיפה עסוק

אבל עכשיו מצאתי את הזמן ואני מקווה לענות על התהיות שלך. קודם כל , ההדרכה באתר היא גרועה. אילו אני הייתי מסתמך עליה , ייתכן שגם אני הייתי נכשל וחושב שמדובר במניפולציה מיינדית . אבל אני לא למדתי את הטכניקה באופן הזה . לפני כמה שנים הגיעה קבוצה של פעילים של הסאג'ה יוגה משוויץ והם ביצעו הדרכה של הטכניקה בבית ציוני אמריקה. אחרי ההדרכה הפומבית , הם הסתובבו בקהל ועזרו לכל אחד שהייתה לו בעיה בתרגול והסבירו לו איך מבצעים את התרגול באופן אישי ותרגלו איתו עוד הפעם. אחר כך הם חילקו דפי הסבר מפורטים גם בעברית וגם באנגלית למי שירצה לתרגל בבית . אני תרגלתי אז כמה פעמים והגעתי לתוצאות טובות ואחר כך הסתבר לי שאחד מראשי התנועה באנגליה גם כן מגיע לארץ והגעתי להרצאה שלו , והבנתי אפילו טוב יותר את הטכניקה, אם כי אז לא חשבתי שמדובר ממש במדיטציה , אלא במין סוג של דימיון מודרך. כמה שנים אחרי זה ,היה לנו בפורום הזה פעיל מרכזי של הסהג'ה יוגה בארץ וניהלנו ויכוח לגבי האופי של הטכניקה. קראו לו עמיחי88 והוא הצליח לשכנע אותי שמדובר בטכניקת מדיטציה לכל דבר , למרות שהתרגול אינו "קלאסי" , אבל זה לא משנה. בכל מקרה , לא מדובר כאן על שיכנוע עצמי , או משחק בכאילו. זו טכניקה שעובדת אם אתה מאמין בה , או לא. העניין הוא של"תוצאה" זאת אומרת לבריזה מהראש , קשה להגיע. לא לכל אחד זה יקרה בתרגול הראשון או השני או השלישי , אבל עניין הטכניקה הוא לא התוצאה הזאת. הבריזה היא רק תוצר לוואי , היא אינה העיקר. במשך השנים לימדתי כמה אנשים את הטכניקה הזאת וכולם הסכימו שהיא מצויינת. דרך ההצגה של הטכניקה , כפי שנראה כרגע בפורום היא מעצבנת וקצת מיסיונרית ואולי הגישה המוטעית הזאת היא הסיבה לאנטגוניזם. בכל מקרה , האנשים שלימדו אותי בהחלט לא התבטאו באופן כזה ואולי בגלל זה הרושם הראשוני שהיה לי מהטכניקה הרבה יותר טוב משלך.

מוטי ש

New member
זה טיפה מעצבן

כי מדובר "בסוג" של פרסומת סמויה(ויש לי יכולת לאמוד זאת סגנונית).יחד עם זאת נראה לי מוזר שיטרחו לפרסם כך טכניקה,הרי הם לא לוקחים על זה כסף וכדומה..:) בכל אופן ,אני נכנסתי ללינק המדובר וממנו הגעתי ללינקים אחרים ושמהם הגעתי למסקנה שגם על הטכניקה הזאת(שבפני עצמה יכולה להיות טובה|)מעמיסים יותר מדי תיאוריות,שאת חלקן מעמיסים על חשבון השמצת מורים רוחניים אחרים ושיטות אחרות. הטיעונים דומים מאלה שהורגלנו להם בעבר משיטה אחרת,דהיינו,האחרים לוקחים כסף,משעבדים את האדם,מביאים אותו לכל מיני חוויות מפחידות מהתת מודע וכדומה ואילו אנו מאפשרים לאדם לעלות על מסלול מהיר ביותר על עבר ההארה מבלי כל הדברים הללו. לא נשמע לי טוב,דהיינו עוד ארגון שיש לו טכניקה ורעיונות והוא סבור שהאמת היא בידו וזה מה שהוא מעביר לתלמידיו(או למצער מה שחלק מתלמידיו מבינים מהעניין:) מצד שני,זאת היא רק עניות תפיסתי ואני ידוע כעני העומד בשער ומוכיח, אז נכון שזה הופך אותי לקבצן,יחד עם זאת גם אלוהים הוא קבצן,עובדה היא,שהוא מקבץ גלויות ולכן כל התורה יש לה סימפטיה גדולה לקבצנים ולעניים..:) אם כבר עני אז סיפור לשבת. יום אחד הארי הקדוש התפלל יחד עם תלמידיו מחוץ לעיר ולפתע אחזה בו חלחלה. "אוי ואבוי" הוא אומר,"אוטוטו הולך לעלות על העיר צפת ארבה שיכלה את כל המזון מהעיר ולא יהיה עוד מה לאכול ונרעב כולנו ללחם". "מה קרה?" שאלו התלמידים,"למה מתחוללת צרה שכזאת על ראשנו".? "כי בשמים יצאה הקול כי על היות תלמיד חכם אחד רעב ללחם בעיר ואין איש השם לב לשברו נידונו לדבר הזה,אלא אם כן נלך אל אותו תלמיד ונבקש ממנו שיפסיק לבכות כל היום ולהאשים את האחרים" "ההא" אמרו התלמידים ואז שלח הארי הקדוש את אחד מתלמידיו הבכירים(נדמה לי שזה היה רבי חיים ויטאל)אל תוך העיר אל בית התלמיד ההוא שידע מה שמו וכשהגיע שאל אותו: "תגיד,מה בדיוק הבעיה שלך,למה אתה בוכה עד שכבר שבשמיים עצמם כבר חייבים להתערב למענך"? "תראה מה קרה לי,נשברה לי קערת החרס שבה הייתי אוגר מים ומאיפה אקנה עכשיו אחד חדשה ואין ידי משגת לכך?" "לשתות מים חיים זה חשוב" אמר רבי חיים ויטאל,"אני אתן לך כסף לקנות קערת חרס חדשה,רק תעשה לי טובה,אל תבכה יותר מדי,כי חבל על כל טיפה" :) רבי חיים ויטאל נתן לו את הכסף והארבה שכבר החל מגיע אל העיר עף לפתע לכיוון הים וטבע.ועל זה גם נאמר(או שלא): "מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה,אלא אם כן תצא בריזה קרה מהראש ותעשה זאת ללהבה" :) טוב,אני לא יודע למה הסיפור הזה טוב,אבל שיהיה...:)

../images/Emo6.gif

לתהיית הכסף, כידוע כסף זה לא הכל בחיים לפעמים הוא מומר בשער חליפין למטבעות אחרים העוברים לסוחר הרוחני
נגיד, כוח, צדק, שליטה, סטטוס, אמונה, לגיטימציה, הרגשה טובה? ובכלל, בכתות כסף לא תמיד משחק תפקיד מרכזי מכיוון שיש לנו כאן ניסיון רב באנשים שבאים ומנסים לשכנע אותנו (גם את עצמם?), אפשר להניח שנוכל להסתדר גם הפעם בלי להתעצבן
וודאי נוכל ללמוד דבר אחד או שניים חדשים

אינקה

New member
זה באמת נשמע שונה

אשמח אם תוכל להביא לנו את הדגשים של הטכניקה כפי שאתה מכיר אותם.

drall

New member
בסדר

אני אכין משהו ואני אתן את זה למוטי שיפרסם במאמרים.

בארס

New member
הם אולי פספסו אותך

אבל את מי זה מעניין בכלל? מה שמעניין הוא מה אתה מפספס...וזה כמובן צריך לעניין רק אותך. ואני מדבר בעיקר על טבע השגת ה"אסמכתא" והאישוש על בסיס צורני חיצוני. ככה עובד המיינד, ככה בנויה ונבנית החומה (א-לה ר. ווטרס ;) מי שמחפש את האמת, את המהות, לא נעצר במישור הזה אלא בודק הרבה יותר לעומק, מעבר לתבניות הצורניות של עולם התופעות. אני לא נכנסתי ללינק המדובר בכלל. וגם לי נראה שאם אני אכנס אליו אני אחטוף בריזה לא במקום ה"מצופה" בכלל ;) וכל מה שאני יודע על התרגול ההוא הוא מה שקראתי כאן, אבל, בעצמי אני יודע שלמשאלה ולבקשה עמוקה יש עצמה ממשית לא רגילה. וללמוד ולתרגל 'לבקש' זה דבר גדול מאוד בזמן האחרון אתה מתעניין לא מעט בחיפוש ובשאלה מהו החלק האקטיבי של האדם בחיפוש ובבניין הרוחני, אז זה בהחלט אחד מהכיוונים והוא מקרב את האדם לאקטיביות בצורה חדשה שלא מוכרת ל (וע"י ה) מיינד ע"פ רוב. והעניין הזה קשור להרבה מאוד סוגיות חשובות ומעניינות מהמעלה הראשונה בכל הקשור למסע ההתפתחות הרוחני, ביניהן 'זימון' והשפעת עולם המחשבה (גם המכאנית) על המציאות, הסובייקטיבית והאובייקטיבית. יש כמובן את הגישות המוכרות (כמו שדוברו בהן לא מזמן) שתולות את כל קיומו של העולם באופן התפיסה שלנו אותו ובמחשבות שלנו (שנה את המחשבה שלך וכך תשנה את העולם), זו כמובן תפיסה בעייתית וע"פ רוב מסולפת במידה כזו או אחרת אבל יחד עם זאת בהחלט יש קשר מסתורי בין העולם הפנימי שלנו לחיצוני. מהי מהות הקשר הזה באמת? זו שאלה חשובה :)

מוטי ש

New member
היי היי :)

מהיום והלאה במקום " אישוש על בסיס צורני חיצוני" אמור האונה השמאלית והמערכת האסוציאטיבית שלה,אני מכיר את מנהל הפורום באופן אישי ורק זה פוליטקלי קורקט אצלו,אז נא להתיישר לפי הקו של מנהל הפורום...:)

בארס

New member
קפוץ לי !

(קורץ בעין שמאל = פעולה קלאסית של האונה הימנית P:)

אינקה

New member
תרגלתי לפי ההוראות

וללא משוא פנים, עדיין לא הגעתי לתוצאה המצופה, והאמת היא שאפילו לא ציפיתי להגיע אליה בתרגול ראשון. הדיון שלי כאן הוא עם המסיונרים של השיטה והמסרים שלי מיועדים לאזניהם, לכן חשוב שיבינו שהפספוס הוא שלהם בנסיון המגושם והאגרסיבי לשווק. שאלה מהלב אכן חשובה, אבל גם ברור שלא ניתן לכפות שאלה כזו או להתנות בה. תודה על ההארה ושבת שלום.

למעלה