וואו איזה קטע

RM girl

New member
וואו איזה קטע

הרוטווילר שלי בן ה3 חודשים ,רציתי לקנות לו היום קונג אבל בינתים אין במלאי בארץ ,אז קניתי לו בינתים עצם מעושנת אמיתית עם החתיכות בשר עליה קצת עם אתם מכירים(באריזת ווקום)אמרו לי שזה בסדר לגילו,קיצר רקס אפעם לא היה תוקפני כולם נוגעים לו באוכל חופשי אפילו הכלב השני שלי (פינצ'ר).קיצר הבאתי לו את העצם במטבח הוא נבח על הפינצר ולקח את העצם לחדר שלו ,באתי אליו הוא גירגר עלי (רררררר) אמרתי לו מה זה בוא הנה הוא בא אלי אמרתי לו שב הוא ישב....לקחתי מהר את העצם שהוא לא היה לידה ובאתי התיישבתי על הספה והבאתי לו אותה מהיד שלי והוא לעס אותה ,אחכ שמתי אותה על הריצפה הושטתי יד הוא גירגר עוד הפעם צעקתי עליו.......עשיתי את זה שוב והוא נבח עלי ורצה לתקוף ,צעקתי עליו אסור! מה זה ! הבאתי לו כאפה שילמד לקח ולקחתי את העצם,הגור נבהל והביןם שעשה משו רע וניסה להתחבא ממני בין הספה לקיר חח ואחכ התחנף....בקיצר העצם הזאת הוציא ממנו את היצר הרע והוא בחיים יותר לא יראה את העצם הזאת....ואגב יש לו הרבה עצמות רגילות (דחוסות) והרבה משחקים וכדור פשוט חשבתי לצפר אותו בעצם טעימה....

הוא לא "הבין שעשה משהו רע"

הוא חטף מכות, גם אתה היית מתקפל אם היו מרביצים לך. זו לא הדרך.

RM girl

New member
תגובה

אה באמת ,אז לעשות לו קוצי מוצי פוצי שימשיך להיות תוקפן זו הדרך נכון? ידעתי שתהיה פה תגובה כזאת... וסלחי לי הוא לא "חתף מכות" זו היתה מכה קטנה ולא בפנים

תראי...

אני מציעה לך להתייעץ עם מאלף כי לכלב אסור לנהום על הבעלים בשום מצב.. אני עשיתי את הטעות הזאת עם הכלבה שלי ופניתי לייעוץת מאוחר מידיי..הכלב שלך צעיר-תנצלי את זה ותתייעצי עם בעל מקצוע.. עשית טוב כשצעקת עליו ולקחת לו את העצם אבל ממש לא טוב כש"הורדת לו כאפה"...זה רק גורם לכך שהכלב יפחד מהיד שלך..והוא עלול כתוצאה מזה לפתח עוד יותר תוקפנות..

RM girl

New member
את צודקת

ב100% שאסור לכלב לנהום על הבעלים שלו והוא בחיים לא עשה זאת.והוא לא מפחד מהיד שלי הוא תמיד מקבל אלף ליטופים וחיבוקים ולא שפוצצתי אותו מכות, זה היה בלתי מזיק..הוא צריך לדעת מי הבעלים.

לא חינכת אותו באקט הזה

והחמרת את המצב הקיים. המכה שנתת לו גרמה לו לפחד ולאבד אמון בך.

RM girl

New member
אני מצטערת

אבל איזה שטויות....המכה לא הזיזה לו בכלל הוא ניבהל מהצעקות......... "מכה" חבל שהזכרתי את זה ,זה היה ממש חלש ולא רלוונטי בכלל בסיפור הזה....... חבל שכולם ניתפסו על זה כנראה שלא הבנתם את התמונה

חבל שאת לא מבינה את התמונה

ומנסה להקשיב לאנשים עם יותר ניסיון וידע בתחום ממך. לא מגיעים ביום אחד למצב שבו הכלב מגרגר על הבעלים, זה מיצוב של היחסים וההיררכיה בבית. מהדברים שלך משתמע שאינך בעלת הבנה עמוקה בכלבים, (כמובן אין כוונה לפגוע או לזלזל חלילה). מכיוון שהכלב בגיל קריטי לחינוך, רצוי מאד להזמין מאלף ולהתייעץ איתו מספר שיעורים. זה עשוי לעשות הבדל מאד גדול

RM girl

New member
לשזיף המתוק

אולי את וטרינרית או מאלפת כושלת שמצאה את חייה בפורום הזה או לא יודעת מה הסיפור שלך אבל את זו שלא מבינה מהחיים שלך פה ומאיפה לך הזכות להגיד בכלל "לא מגיעים ביום אחד למצב שבו הכלב מגרגר על הבלעים שלו,זה מיצוב של היחסים וההיררכיהבבית." כאילו את מכירה אותי או את הכלב..?? ממש חוצפה ,הכלב בחיים לא עשה דבר כזה,זה בגלל העצם החיה. לידיעתך כלב זו עדין חיה,עם אינסטינקטים,אולי בבועה הורודה שאת חיה בה כלב זה יצור תמים וחמוד ובלתי מזיק,וכל גרגור או נביחה של הכלב זה באשמת הבעלים בלבד,לכלב יש חשיבה ותכונות מולדות משלו,שצריך חנך אותו ולעצב את אופיו.לידיעתך מאלף, נותן לכלב פקודות רגילות בהתחלה ואם הכלב אינו מקשיב מחמירים עד שהכלב יקשיב.וזה בדיוק מה שעשיתי. חוץ מזה שהכלב שלי אוהב אותי ואני מחנכחת אותו באהבה וכולם מתפעלים מיכולת שלו מגיל קטן להישמע לפקודה שב ותן יד, אז את לא תגידי לי שלי אין הבנה בכלבים.!

noasn

New member
חבל

לענות בטון כזה שזיף רק ניסתה לעזור לך כמו כולם כאו שאוהבים כלבים ורוצים לשתף ולדבר עליהם רק ניסו לעזור בכל מקרה בהרבה בהצלחה לך ולכלב המתוק

AllRed

New member
את מוכיחה שוב כמה הבנתך את עולם הכלבים

וכיצד הם חושבים שואפת לאפס בכל מה שאמרת.... חבל שאת לא מוכנה להקשיב ולהפתח לניסיונם של אנשים אחרים שאינם מאלפים.

shaharc1

New member
היי

התלבטתי אם לענות לך לאור העקשנות וחוסר הרצון להקשיב, אבל יש לך רוטווילר ולי יש חולשה אליהם, אז אני אנסה לגרום לך להקשיב....
אני לא צריכה לספר לך איזה כלב יש לך. זה כלב שהולך להיות חזק מאוד פיזית, בדרך כלל עם בטחון עצמי מאוד גבוה, ועם כלב כזה רצוי לצמצם טעויות מהתחלה. הכלב שלך בן 3 חודשים, הסימן שהוא נתן לך צריך להדליק לך נורה אדומה גדולה מאוד, ועליך להבין שאת צריכה לטפל במצב, ועכשיו, כשהוא גור. כל גור בן 3 חודשים אפשר ללמד פקודות. זה גיל שהם לומדים בו מצויין, - ובדיוק בגלל זה , זה הזמן הטוב ביותר גם לעבוד עם הכלב, כדי ליצור איתו תקשורת נכונה, וללמד אותו איך להתנהג בצורה שמתאימה לך .מכות וצעקות, או אפילו רק צעקות - לא יביאו אותך למטרה הזאת. את צריכה ללמוד איך לחזק התנהגות שרצויה לך, ואיך לתקן התנהגות שלא רצויה - וע"פ זה לפעול, כשהידיים שלך והרמת הקול - בכלל לא משחקות פה תפקיד כלשהו. ממליצה לך בחום לפנות למאלף, ולפחות כהתחלה, לשבת לדבר איתו, ולקבל ייעוץ ראשוני אם לא שיעורים. ועד אז.... אל תתני לכלב לעלות על ספות/מיטות, אל תשאירי לו אוכל זמין 24 שעות אלא רק ארוחות מסודרות, ובאופן כללי אל "תמרחי" עליו כל היום. (אם את עושה זאת), במקום זאת צאי איתו לטיולים. בהצלחה...

ilufklavim

New member
חזק ואמץ

אני מוריד את הכובע - לא יכולתי לכתוב טוב יותר - כל ילה נכונה זוהי ההודעה הכי רציניצ שראיתי פה בינתיים נעים להכיר גל וקרן (באיזה איזור את נמצאת אני מקבל פניות מכל הארץ?) גל - 052-3308908

Ultra marine

New member
מסכימה. ורוצה להוסיף משהו

לגבי עניין ניפוף ידיים על הכלב. מהניסיון שלי, ממה שאני רואה ברחוב, סביבי ובכלל דווקא כשמנופפים ידיים לכלב הוא מגיב בצורה "לא רצויה" ואני אנסה להסביר את עצמי... לדוג' אני הולכת עם אולי משוחררת בחוף נטוש יחסית בים אם יחלוף מישהו (ריצה, הליכה, אופניים) היא תתעניין, אולי תתקרב אבל לא תגיב בצורה קיצונית, לא תקפוץ, לא תחוג סביבם. סתם תתקרב תראה במי מדובר (וגם זה היא לא תמיד עושה) וזהו. אם האדם יראה פחד והכוונה היא להרמת ידיים למעלה (בכדי שלא תגיע אליהם) ויעשו איזושהי דריכות עם הגוף (נגיד מהחשש) היא תתלהב מהם הרבה יותר (זה לא סיפור קוראים לה ונגמר העניין) אם אני צריכה לקחת את זה לכיוון של טיקה (כשאז מדובר על קשורה ברצועת 10 מ' בחוף הים) אז מה שהיא קורה זה שאם אדם היה מראה חשש כמו שציינתי - הרמת ידיים למעלה ודריכות היא פשוט היתה תוקפת או מאיימת לתקוף (גם זה היה נגמר מהר כי אחרי הכל יש רצועה..) בקיצור מה שאני מנסה להגיד שהרבה פעמים כלבים לא מפרשים נכון התנהגות חששנית. אני רואה מה היה קורה בהתחלה אצלי בבית עם בן הזוג שלי שכשהיא היתה מנסה לשחק איתו ונשוך קלות את כפות הרגליים שלו, בהתחלה הוא היה נרתע וזה היה גורם לה להגביר את ההתנהגות המשחקית בצורה מוגזמת שכוללת גם לקפוץ בעוד שכרגע בלי להניד עפעף הוא פשוט יגיד "לא" באסרטיביות ובזה העניין יגמר (כמובן שהיא כבר הרבה פחות עושה את זה מלכתחילה). גם אמא שלי היא דוג' טובה. היא כ"כ חוששת מהגודל של אולי שהיא כולה דרוכה מולה וזה גורם לאולי להתנהג בצורה "לא יפה". אני חושבת שכותבת ההודעה המקורית חייבת להתייעץ עם איש מקצוע גם בגלל שלדעתי היא לא תדע לפרש התנהגות של הכלב או מה גורם לה וכך גם איך להפסיק אותה. הרבה פעמים אנחנו משדרים משהו לא נכון לכלב שגורם לו להתנהג בצורה שהוא מתנהג (מלבד עניין של דומיננטיות מולדת בכלב). אמנם פורסם פה לאחרונה שלכלב יש חשיבה מורכבת אבל הבסיס של התניות הוא הבסיס הרלוונטי לאילוף/חינוך (מבחינתי זה אותו הדבר) מה שאתה מתנה לכלב זה מה שהוא ילמד. אם תלמד נכון מהתחלה יהיה לך קל. אם תלמד טעויות יהיה לך קשה אח"כ. וכמובן חשוב להיות אסרטיבי מהתחלה. בדגש על אסרטיבי. ישנם כלבים שכדאי אפילו לחנך כמעט אך ורק ע"י חיזוקים חיוביים והתעלמות מוחלטת במקום חיזוקים שליליים (דוג' הדני הענק..)

avia4pets

New member
../images/Emo106.gifאגב, החתימה שלה בדיוק מסכמת בשתי

מילים למה אתם חייבים מאלף..

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif ככל שאת כותבת יותר ניתן להבין

שחסר לך המון ידע..וחבל שאת לא יודעת לקבל ביקורת ולשמוע הסברים של אנשים בעלי ידע וניסיון.. חבל - את רק מפסידה בגישה הזו!! אף אחד פה לא נגדך - רק מנסים לעזור אבל את עם האף למעלה - ההפסד כולו שלך!! לפי מה שכתבת, לא רק שאינך מבינה בכלבים, גם בדרכם של מאלפים אינך מבינה - ואל תקחי את דבריי כתקיפה אלא כניסיון לעזור!! הכלב שלי - כלב גדול ששוקל 40 ק"ג, אף פעם לא נהם ולא גרגר עליי - ולא משנה איזו עצם היתה ברשותו, איזה אוכל או איזה חטיף, גם אם אכניס את היד לצלחת האוכל שלו בזמן שהוא אוכל הוא לא יעשה שום דבר אלא יתן לי כבוד ויחכה לראות מה אני עושה - וזאת כי הוא מבין שאני ו/או בעלי הם המנהיגים בבית, הוא מבין את מקומו בהיררכיה!! אני מציעה לך לקבל ייעוץ והדרכה ממאלף טוב!! כי אם תמשיכי בדרך הזאת היחסים בינך לכלבך רק יחמירו.

למעלה