..והתייעצות...

navaco

New member
..והתייעצות...

שלום לכולן, זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן, אם כי מדי פעם "מציצה". רציתי קודם כל לומר שזה ממש מחמם את הלב לראות כמה תמיכה הדדית כולן מעניקות אחת לשניה רציתי להתייעץ כיוון שאני די אובדת עצות כרגע: עברתי 3 שאיבות ו-5 החזרות (לא כולל הזרעות שהיו מבחינתי בזבוז זמן..) פעם אחת היה לי הריון כימי ההחזרה האחרונה היתה של המוקפאים האחרונים (לא שהיו לי כ"כ הרבה, סה"כ 4) ועכשיו צריך להתחיל הכל מחדש...עד שקצת נשמתי לרווחה, הרגשתי הקלה, היה שיפור במצבי הרוח והצלחתי קצת לסגור את הפה...שוב לחזור להורמונים. חוצמזה יש לי אנדו', אומרים שזה גבולי ולא ממהרים לשלוח אותי לניתוח (מאובחן דרך אולטרהסאונד גם במרפאת אנדו' בתה"ש). ואני מטופלת בדיקור שלתחושתי בזכותו פעם אחת נקלט הריון. לצערי בפעם שאחרי לא עזר כלום. אז מה עכשיו - ? אני מתלבטת האם לקבוע תור בביה"ח או ללכת לפרטי, האם יש איזה פרוטוקול פלא שלא ניסו אותו עליי והוא הוא יביא את המזור... אני יודעת שבשביל חלק מכן אני "ירוקה" ולכן רציתי להתייעץ האם תוכלי להאיר את עיני מנסיונכן... תודה מראש

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אנחנו לא יודעות מה היו 3 הפרוטוקולים שלך, אז אם את רוצה תכתבי ונעשה סיעור מוחות. מי הרופא שלך שעשה את הטיפולים, באיזו יח' פוריות את מטופלת? אמנם אין פרוטוקול פלא אבל יש כ"כ הרבה פרוטוקולים ומשחקים ואקסטרות ואם את מוכנה לנסות הכל, אז רופא עם ראש פתוח הוא הכתובת. יש המון מה לעשות/לשנות.

navaco

New member
הי זואילי

תודה על התשובה המהירה, אשמח לסיעור מוחות... עשיתי שתי שאיבות באסף הרופא שלא הניבו תוצאות: בהתחלה לקחתי פיורגון וגונלF ולא היתה תגובה מזהירה (4 ביציות מתוכן הופרו 2) אח"כ מונוגון 4 אמפולות - אותה תוצאה בערך שניהם עם דיכוי, פעם אחת של דקפפטיל 3 מ"ג ופעם שניה הרמונט ודקפפטיל 0.1 מ"ג. אח"כ בהתייעצות עם רופא פרטי קיבלתי מניופור וצטרוטייד, ועברתי לתל השומר. התוצאות היו טובות יותר - 9 ביציות מתוכן 8 הופרו. רק בהחזרה השניה היה לי הריון כימי וההחזרה האחרונה, ששילבו אותה עם פרוגינובה מהיום השלישי של המחזור - נכשלה. זהו, עכשיו אני מתלבטת האם להמשיך רגיל בנסיון נוסף או ללכת לרופא פרטי (ומי מהם..) או להתמקד בטיפול באנדו', למרות שהרופאים אומרים שזה לא חמור אצלי. אשמח אם יש לכן הארות בשבילי.. המון תודה

זואילי

New member
קצת קשה להבין אבל מנסה

הטיפולים הראשונים היו פרוטוקולים ארוכים? התחיל בדקא' ורק אחרי איזה שבועיים התחלת בגירוי? והגירוי היה כמה ימים עם אחד מהעטים ואז עברת למנוגון עד השאיבה? האם גם מהעטים קיבלת מינונים גבוהים כמו של המנוגון? כשעברת לתה"ש, עשית פרוטוקול קצר? הוא היה כולו גירוי עם מנופור מתחילת המחזור עד לשאיבה? ותוך כדי הוספת צטרוטייד? מה היו המינונים של המנופור? לפני שהתחלת טיפול זה, היית על דיכוי? איזה? בגדול, אם היה הריון אז כדאי לחזור על הפרוטוקול שהניב אותו. אם את מרוצה בתה"ש וסה"כ הטיפולים עוברים עלייך ברגוע (עד כמה שניתן) אז תישארי שם. המעבדה שלהם מעולה. אם אינך מרוצה - אז תעברי לפרטי.

navaco

New member
פרוט

כל הטיפולים היו ארוכים אצלי. אני כבר לא כ"כ זוכרת אבל גם פיורגון וגם גונל קיבלתי במינונים של 200+ בפרוטוקול עם הצטרוטייד נקלטתי רק בהחזרה השניה, בה לא קיבלתי כלום רק עשיתי מעקב זקיקים. השאלה האם יש תרופות וקוקטיילים נוספים שעדיין לא ניסיתי. או האם יש טיפול אחר שנותנים אותו במקרה של אנדו'. בסה"כ אני מרוצה מתה"ש אבל לא כ"כ מכירה את הרופאים כיוון שלשם הגעתי עם פרוטוקול של רופא פרטי ואחרי שעברתי את הביורוקרטיה התחלתי בטיפול. במהלך ההחזרות לא נפגשתי עם רופא. כך שזו תהיה הפעם הראשונה ש"אשב" עם רופא מתה"ש. דרך אגב, השיר שכתבת כאן הוא אחד השירים האהובים עליי..

זואילי

New member
לדעתי הבלתי מקצועית

מהטיפול בו הרית ממוקפאים, ההפריות שלך היו טובות כי הביציות הגיבו טוב לאותו פרוטוקול. זה לא שיש טיפול אחר במקרה של אנדו. זה תמיד תמיד ניסוי וטעייה. אני אכן חושבת ותקני אותי כמובן, שהטיפול עם הצטר' היה קצר. נסי להיזכר איך הוא התחיל? עם הווסת? באיזה יום התחלת בגירוי? בכל אופן - מה שזה לא היה, זה הטיפול בו היו יותר זקיקים וביציות והיו לך מוקפאים ואחד הריון כימי. וזה המון!!! זה מה שנותן תקווה שיש עם מה "לעבוד" וגם להצליח. נסי לקבוע תור בתה"ש לד"ר אליצור (בררי באיזה יום הוא מקבל מרפאה) ולפני כן תכיני לך את כל החומר מסודר, ז'תומרת, טיפול ראשון - התחיל בדקא 3.75... אחרי כך וכך ימים היו כך וכך ימים של גונל/פיורגון במינון כך וכך ואח"כ כך וכך ימי מנוגון. ורשמי כל מעקב על אותו טיפול, מה היו הנתונים בכל פעם. וכמה ביציות נשאבו וכמה הפריות היו. ואז אותו סיפור על טיפול 2 והלאה. תשאלי אותו על פיפל... אם לא יועיל - לא יזיק. ואני מחכה ליום בו אוכל לרשום גם... האמנם, האמנם עוד יבואו ימים בסליחה ובחסד, ותלכי בשדה, ותלכי בו כהלך התם. ומחשוף, ומחשוף כף רגלך ילטף בעלי האספספת או שלפי שיבולים ידקרוך ותמתק דקירתם. או מטר ישיגך בעדת טיפותיו הדופקת על כתפיך, חזך, צווארך וראשך רענן. ותלכי בשדה הרטוב וירחב בך השקט כאור בשולי הענן.

navaco

New member
תודה יקרה

ריגשת אותי... מאחלת גם לך שיבואו במהרה ימים של שקט.. את מכירה את ד"ר אליצור? כי המליצו לי על פר' זיידמן וגם חברה המליצה לי על ד"ר הורוביץ וחשבתי לקבוע תור אל אחד מהם. לגבי הפרוטוקול, אולי את צודקת שצריך לנהל מערך מסודר אבל לפי מה שפגשתי אף רופא לא ממש מסתכל על זה...

אני מטופלת אצל אליצור בציבורי

בעקרון מרוצה, הייתי אצלו רק לקביעת פרוטוקולים מעבר לזה הוא לא מעורב כלל בטיפול (כך זה בציבורי אצל כל רופא). יצא לי פעם אחת להיכנס להורוביץ (כאשר צצה בעיה במהלך הטיפול) התרשמתי גם ממנו. מסכימה עם זוזו לנהל רישום של כל טיפול, גם אני עושה זאת בהמלצתה.

navaco

New member
תודה, באמת בחירה קשה

והוספתן לי עוד אחד לרשימה..
נראה לי שאנסה לקבוע תור לד"ר הורוביץ, מקווה שלא אצטרך לחכות שנים... פעם ראשונה שלקח לי שבוע להתאושש מהכשלון האחרון ועכשיו יאללה לעבודה.. אגב, מישהי טופלה בפרוגינובה? יודעת לאיזה תכלית היא ניתנת (חוץ מעיבוי הרירית, כי לי נתנו אותה למרות שיש לי רירית טובה ללא התערבות)

טופלתי../images/Emo5.gif

זוועה
תופעות לוואי נוראיות
עד כמה שאני יודעת היא ניתנת רק לעיבוי הרירית.

navaco

New member
לי לא היו תופעות לוואי

למעט קצת מצב רוח אבל זה לא ייחודי רק לפרוגינובה (אצלי) מעניין שהמדקר אמר לי שפרוגינובה לא משפיעה טוב על אנדו' בגלל האסטרוגן, אבל האחות ביטלה את זה ואמרה שהם נותנים אותה כל הזמן גם עם אנדו'. גם נסיונותי לשכנע אותה שיש לי רירית טובה (8-9) ולמה צריך לשפר לא עזרו. היא פשוט אמרה שהם רוצים לנסות בדרך אחרת כי הרי הם לא יתנו בדיוק אותו טיפול שלא הצליח קודם (למרות שדוקא בהחזרה שלא קיבלתי כלום נקלטתי אבל העובר לא התפתח). היתה לי הרגשה שהפרוגינובה הזאת מיותרת אבל לכי תתווכחי איתם (ותקחי את הסיכון שאת טועה..), מה גם שהאחיות מעבירות את הוראות הרופא ועומדות כחומת מגן לפניו שלא יטרידו אותו...

כייף לך...

אני אחרי יומיים, שלושה ביקשתי שיחליפו לי, לא יכולתי לתפקד עם הפרוגינובה. החליפו לי לאסטרופם ואני מרגישה הרבה יותר טוב. אכן אומרים שהאסטרוגנים לא טובים לאנדו', אבל לא מרגישה שזה השפיע/ משפיע עליי כל כך... האמת גם מצב הרירית שלי לא משהו
. את כל כך צודקת, אם היית אומרת שאת לא לוקחת ולא היית נקלטת אז היית מאשימה את עצמך "למה לא לקחתי!".

זואילי

New member
א - הא!

מעולם לא נטלתי פרוגינובה אבל היה לי נסיון חד פעמי עם אסטרופם שהיה לי די והותר. בוודאי שלא זה ולא זה כדאי לנו בגלל האסטרוגן (שגם ככה עולה ועולה עם הסטימולציה). ועם כל הכבוד לאחיות - אותי זה ממש לא מעניין ש כל הזמן נותנים את זה גם לאנדואיות. (וסוד קטן - זה בולשיט גדול. לא נותנים את זה כל הזמן לאנדואיות). אם אין צורך ממשי - אז מבחינתי, ורק מבחינתי - אני מסרבת לכל טיפול שהוא באסטרוגנים. מסתפקת בגירוי. אם הרירית שלי יפה וטובה אין שום סיבה שאקח את זה. (אבל אני כן מוכנה לפיפל..
) ולצערי, היו לי המוני ויכוחים עם אחיות שהשתלטו לי על הטיפולים. כולל לריב איתן. יכולה להגיד לך שנתקלתי באחות/אחיות שלא רק שלא העבירו לי את הוראות הרופא אלא החליטו על דעת עצמן, היה לי גם מקרה בו הן נתבקשו להגיד לי הנחייה והן בחרו שלא לעשות כך. אחרי המקרה הזה - עזבתי את הטיפולים בציבורי. לתמיד. על אף ה"צ'אנס" שנתתי להם. אני יכולה עד מחר להילחם בטחנות רוח (ראי שירשור הלוקרין וקופ"ח) - אבל מנסיוני בלבד ראיתי שיש עוד דרך ארוכה עד שמחלקות פוריות יבינו שיש הבדל מהותי בין מטופלת רגילה למטופלת עם אנדו'. וכל עוד זה לא ישתנה - אני לא מוכנה להרכין ראש ולקבל את רוע הגזירה. אז מצאתי רופא שיודע כי יש הבדל, ואף אחות לא תגיד לי מה היא יודעת שקורה כל הזמן. רק הרופא ואני מחליטים לגביי. ביחד.

הזכרת לי...

הולכת לבקש ממנו פיפל הפעם... מקווה שיסכים לעשות לי... ושלא אשכח עד יום ראשון
המוח שלי הפך ל
מכל ההורמונים

navaco

New member
בהצלחה!

כבר עשית פיפל בעבר? אני שאלתי את הרופא והוא לא המליץ לי, בדר"כ עושים פיפל כאשר יש בעיה עם הרירית, לא?

לא עשיתי

בסבב המוקפאים הנוכחי היו בעיות עם הרירית עד שכמעט בוטלה ההחזרה, שתיתי סלק בכמויות
וגם לא עזר מי יודע מה לרירית ולוקחת 4 אסטרופם ביום (לא מהסכימו לתת לי יותר). הסבב עוד לא הסתיים... אבל כבר שריינתי תור לרופא כדי לא לפספס חודש. עושים גם פיפל ללא בעיות רירית ,מכירה מישהי שהרתה לאחר פיפל ללא בעיית רירית.

זואילי

New member
כל מה ששנוי במחלוקת

ואין לו יותר מדי ביסוס מדעי - אז לא כל הרופאים ממליצים לעשות. סו וואט? אם עשיתי דיקור, אז לא אנסה פיפל??
... נראה לי שאת יכולה להבין כבר שאני מטופלת "בעייתית"..

זואילי

New member
בהחלט מקווה שיסכים

וגם אם לא יסכים, אם את מחליטה שאת רוצה לעשות פיפל, אז את גם יכולה להחליט שאם רופא X לא יסכים, אז תלכי לרופא Y שכן יסכים. אני ביקשתי, שמעתי את כל ה - "למה זה לא הכרח" ופשוט אמרתי שאני הולכת לעשות פיפל, השאלה היא רק היכן ומי יעשה. (ובוודאי שהייתי מוכנה גם ללכת למישהו אחר שיעשה לי בפרטי, בדיוק כמו שעשיתי עם בדיקות הקרישיות. אם לא היו מאשרים לי אז הייתי עושה בכל מקרה בפרטי). את הפיפל עשיתי בטיפול שהיה בציבורי. עד היום לא יודעת לגבי התשובה של הביופסיה... אליצור עשה במיומנות על. ממליצה לך על משכך+כדור הרגעה... וכמובן תדווחי שבכוונתך לקחת את זה. אם את רוצה אמצא את הסירטון על פיפל. בהצלחה!!

לא תודה בלי סרטונים ../images/Emo5.gif

לאור בעיות הרירית האחרונות אז נראה לי שיש קצת בשר לשכנע...

navaco

New member
אשרייך

כנראה שעברת הרבה ולמדת מכל תחנות הרוח שנלחמת בהן. אני בבי"ח הקודם הייתי בהרבה התנגדויות אך הגעתי למסקנה שזה מתיש אותי ולא תורם הרבה לטיפול כשאני באה ממקום חשדני ולוחמני, לכן כשעברתי לתה"ש החלטתי לתת להם קרדיט וצ'אנס - כלומר לבטוח בהם. עד כה הם בסדר גמור, לרבות היחס של כל הצוות, ואני מקווה שאמשיך להרגיש שם נוח יחסית ולא אתחיל לנדוד שוב. לגבי פרטי - שמעתי גם מבנות שלא היו מרוצות ואמרו שאפילו היחס לא שונה, אז את כנראה באמת נפלת, או נכון יותר-בחרת- טוב (את מי אם מותר לשאול?)

למעלה