והפעם שאלה:

יסמין43

New member
והפעם שאלה:

בתשובה לאחת השואלות אמרת שיש בכל זאת אפשרות לקחת T3 במקום T4 (אלטרוקסין). אמרת שלגבי "מרבית האנשים אין יתרון" וכיו"ב. ובכן, האם בכל זאת קיים בכך יתרון לגבי אנשים מסויימים? ומהו היתרון הזה?

יתרון של T3

ליסמין שלום, אני באמת חייבת לך תשובה. נושא ה-T3 שנוי במחלקות. ובכל זאת,ישנם נתונים אשר מצביעים על כך שאנשים שמאוזנים לכאורה על הנייר ולא מרגישים טוב, נהנים מתוספת של T3 אשר בכך מחכה את ההפרשה הטבעית של הבלוטה. הבלוטה מפרישה בעיקר T4 אבל גם קצת T3. זה תכשיר שאינו רשום בארץ למטרה זו, והשגתו כרוכה בהוצאת אישור מיוחד ממשרד הבריאות. הגוף הופך T4 ל-T3, לעיתים אנחנו מנתקלים באשנים שמקבלים מינונים מאד גבוהים של אלטרוקסין ובכל זאת אינם מורידיפ את הTSH שלהם. במקרים כאלה גם יש מקום לנסות T3. המקום העיקרי של התכשיר הזה הוא אצל חולים בסרטן בלוטת התריס שצריכים להפסיק את הטיפול לפני מיפוי כל גופי. מעבר ל-T3 שיש לו זמן מחצית חיים הרבה יותר קצרה מזו של הT3, מאפשרת להפסיק את הטיפול לשבועיים של אומללות עבורם, אבל פחות מה-5 שבועות שהיו נחוצים אם הם היו על אלטרוקסין.

יסמין43

New member
מרתק ביותר! ולמה?

כי מאז ומתמיד הרגשתי שמיום שהבלוטה נדפקה אצלי קיים מצב של "לפני" ו"אחרי". כלומר, שהאלטרוקסין לא מחזיר אותי למצב של "לפני". במיוחד בכל הקשור לתהליכים נפשיים. אני אישית מרגישה שלא חזרתי לעצמי מבחינה נפשית. וקשה מאוד לשים על זה את האצבע, כי בסך הכל אני בן-אדם נורמלי, עם עליות וירידות, לא משהו חריג. אבל כאילו אני מרגישה שמאז נדפק לי "הורמון השמחה", "הורמון השלווה", "הורמון ה-הכל-בסדר-אפשר להרגיש-טוב". אז מובן שאפשר לנסות למצוא לזה סיבות אחרות, הרי אי אפשר למדוד את זה מדעית. אבל באמת שכבר עשר שנים אני הולכת עם ההרגשה הזאת. (וזו לא הרגשה שחולקים בדרך כלל עם רופאים, כי גם לגבי תופעות ברורות יותר נתקלתי בהרמת גבה) (אף שהסתבר לאחר מכן שצדקתי). בקיצור, מעניין אם יש לזה איזשהו קשר למה שהסברת כאן. ובכל מקרה, אני באמת מודה לך על ההסברים היפים, המעניינים, המושקעים וכולי וכולי.

מקום של T3 בטיפול

שלום יסמין, מה שאת מספרת די מוכר. ואת צודקת לגמרי כשאת אומרת שאלה לא מסוג התלונות שרוב הרופאים יקשיבו להן ברצון. מה עוד שלרוב אין הרבה מה להציע. אני מציעה לך לנסות את השילוב. למה לא? על מנת לקבל את התכשיר, תצטרכי שאנדוקרינולג/ית י/תשיג עבורך אישור של משרד הבריאות. מה שקרוי בד"כ טופס 29ג´

יסמין43

New member
מגיעה לך נשיקה.

מה אני אגיד לך, אין לי מילים. את פשוט נהדרת. ואני אנסה. אם יהיה מה לדווח, אשמח לחלוק אתכם.

למעלה