והפעם שאלה לאימהות

והפעם שאלה לאימהות

האם גם אתן הייתן רוצות שהבנים יעברו מקורס לקורס, ממסלול למסלול ובכך יסיימו את השירות? השאלה מופנית לאמהות בשל האבות בשם המצ'ואיזם רוצים כבר לראות בנהם לוחמים

oshiko

New member
Objection!

אני הייתי מעדיף שכל השירות של הבן שלי יעבור במסלול וקורסים. לצערי היום הצוות שלו כבר התחבר לפלגת הלוחמים הותיקה בפלס"ר, לפני צוותי היחס"ר האחרים. יש להם ייעוד חדש שלא היה עד עכשיו, והיה לחץ להכשיר אותם לכך ולהפוך אותם למבצעיים כמה שיותר מהר. עכשיו דיברתי איתו. מבחינתו זה נשמע קצת גאווה - באקט סימלי הם עברו למגורי הפלס"ר הותיק והפכו לחלק מהם. מחינתי זה מוסיף עוד כמה שערות לבנות.

וואווו...צעירים במגורי וותיקים....

כל הכבוד. הם לא עומדים ללקק דבש, אתה יודע... הוותיקים מאד קנאים לוותיקותם. אמנם בפלס"ר נח"ל זה אף פעם לא הגיע למימדים המטורפים כמו בגולני. אבל יש דרג ויש ... בהצלחה. מחזיקה לבן ולצוות אצבעות.

oshiko

New member
אל תדאגי, אני מכיר טוב את כל הצוות

לא עשו אותם באצבע. לפחות אחד מהם אני עשיתי, ואני יודע במה ...

מקטובי

New member
מקורס לקורס

גם אני חשבתי בדיוק אותו הדבר הלואי שיעבר מקורס מכים לקורס קצינים וכו עש שיסתיים השירות בקורסים רק מלחשוב שכבר ברגעים אלו הוא עושה דרכות לגבול הצפון אני משתגעת אבלללל אין מה לעשות כבר מזמן למדתי ללכת בדרכו ולכבד החלטותיו ומה שנשאר לי זה לחכות לטלפון הבא

הטלפון.

אולי הדבר החיובי היחידי - הטלפון. בקורסים מחכים לטלפון מראשון לשישי.

../images/Emo10.gifהבן מתקשר מעט מאוד

טוען שאין זמן לשמוע הודעות . יש לנו ויכוח ניצחי בבית על מיעוט הטלפונים שלו.

מקטובי

New member
טלפון??

אני לא מחכה אני מנזסת עם הודעות SMS וקוליות עד שהוא חוזר אלי אמנם כועס אבל מה'כפת לי העיקר שאני מדברת איתו למה אני נותנת לו פלאפון....

למקטובי, משהו אחר

לא הצלחתי לשלוח לך מסר לכן אשאל כאן. האם את המורה שהכינה אתר על מקורות המים בישראל?

אממאא

New member
אני כותבת בשמי אבל נראה לי

שכמו אושיקו גם בעלי היה מעדיף שהילדים יעברו מסלול טירונות של שנה וחצי, משם יקפצו ישר למכ"ים, ואח"כ ישר לקורס קצינים, ובדרך יעברו דרך הבא"ח לעוד איזו השלמה.... אבל, כידוע זה בלתי אפשרי, אז קיווינו שכל יום יהיה יומיים וכל שבוע חודש, אבל גם זה לא עזר והקורסים הסתיימו וזה תפס לו קו בדרום, והטירון אוטוטו כבר מקבל סיכת לוחם ועולה לתפוס קו באזור בלתי סימפטי לחלוטין (ואני פה מתפללת שיצא למכ"ים מוקדם רק שהוא רוצה להרגיש קו ורק אח"כ לצאת לקורס). אולי השלישי יעשה קצת נחת לאמא ויעביר את שרותו הצבאי בדילוג מקורס לקורס (הוא עומד מאחורי ומסנן עכשיו בחלומות, בחלומות...)

oshiko

New member
אממאא - לגבי השלישי - סופי גולני?

אנשים כבר מקבלים את התאריך המעודכן בטלפון לבקו"ם. אם התאריך 20/11 זה אומר שהוא הולך לגולני.

אממאא

New member
הוא בסוף החליט לוותר על הכל

וללכת על החלום שלו, רק שהוא מהקטנים וגם הוא יתגייס במרץ (19/3)

בניגוד לרצון הילדים../images/Emo4.gif

ילדי כבר מחכים בנרות לסיום המסלולים. לשמחתי יש עוד לא מעט זמן. ואחד מבני ב"כאילו" להכעיס אומר ,לאחר המסלול אהיה קודם לוחם ואחר כך אצא לקורס קצינים בטענה שיהיה קצין טוב יותר. למרות צדקת דבריו ,אני מקווה שזה לא יהיה כך. אבל קטונו.

אימשל2

New member
כן ולאו דווקא

כן, מהסיבות המובנות. לאו דווקא, מהסיבה שאנחנו מסבירים להורים חדשים לחיילים קרביים, ששום מקום לא בטוח. לצערי מכירה מקרים של חיילים שנפגעו קשה גם בקורסים (כולל המט"ק שנהרג בצמ"פ שזו תקופת הכשרה ולא שטח). כך שאני אומנם נוקטת כמו כולם במדינות בת היענה ומדמיינת שכשהם בקורסים או מפקדים בקורסים זה לא הדבר האמיתי, אבל בסתר ליבי מתפללת תמיד לשלומם, בקורס ובשטח.

כמובן, ולדעתי גם האבות היו רוצים,

לפחות אצלי. לא שהאבא לא שמח שהבן בתפקיד משמעותי ורציני אבל דואג ומפחד שלא האמנתי שזה אפשרי אצלו.

למעלה