והפעם בפינה...

הולי שיט....הייתי אמורה לכתוב את זה בפורום

אחר....אבל טוב נו,תהנו משני פינות בו זמנית

Amy Winehouse

אני חושבת שאם אני אתייחס אך ורק לפן הטכני,אני אהיה חייבת לבחור בביונסה כי אני חושבת שמבחינה ווקאלית היא כנראה הזמרת עם הכי הרבה עוצמה ווקאלית טכנית(למרות שהיא גם יכולה לפעמים כן לרגש בדרך כלל הקול שלה יותר טוב טכנית מאשר מרגש).אבל אם אני אתייחס לשילוב בין ווקאליות טכנית אדירה לבין הגשה עוצמתית ומרגשת,אני חושבת שאיימי ווינהאוס היא הווקאליסטית שמייצגת את זה.גם כריסטינה אגילרה מרגשת אותי לפרקים וטכנית יש לה קול ענק אבל לפעמים זה נדמה שהקול שלה מתכתי מידי ולא בהכרח נעים לאוזן. גוון הקול הזה שלה הוא מאוד מיוחד אבל לפעמים הוא צורם. אני חושבת שאם הייתי צריכה לדרג זה היה ווינהאוס מקום ראשון,כריסטינה מקום שני וביונסה מקום שלישי.

סבבה שאיימי מרגשת אותך והכל

אבל היא ממש לא נחשבת לווקאליסטית. יש לה קול טוב, ולא מעבר. אם היית בוחרת בדאפי למשל עוד איך שהוא הייתי מבין כי יש לה יכולות הרבה יותר מרשימות מאיימי. ביונסה וכריסטינה יותר מתאימות, ואני אישית הייתי מוסיף גם את אלישיה קיז וקלי קלארקסון

לאיימי יש לה קול שחור גדול ומאוד מפואר.

זה כבר מעבר לסתם קול טוב.אלישיה קיז לא נחשבת לאחד מהווקאליסטיות הטובות מבחינה טכנית.היא מרגשת לא מעט ואני מוצאת בה רובד איכותי אבל אף פעם לא החזקתי ממנה יותר מידי. ולקלי קלאקסון יש קול טכני טוב אבל היא סתם מעפנה.

נכון, יש לה קול שחור

אני לא מזלזל בקול שלה, הוא מעולה, ולמרות הכל היא לא עומדת בשורת הווקאליסטיות הגדולות, בעיני לפחות. קלי קלארקסון וכריסטינה יכולות לשיר שירי סלין/מאריה/וויטני בלי למצמץ, איימי בחיים לא תוכל להתמודד עם שירים כאלה טכנית. ויש מצב שגם ביונסה ואלישי קיז, אבל טכנית הן הרבה יותר טובות מאיימי.

מבחינה טכנית היא לא כמו ביונסה וכריסטינה,

אבל כן,יש לה קול ענק. טכנית הן יותר טובות ממנה,זה לא סותר את העובדה שגם לה יש יכולות ווקלאיות אדירות.

*ווקאליות...

ואגב,בגלל זה אמרתי שאם הייתי צריכה לשפוט אך ורק לפני טכניקה,הייתי בוחרת בביונסה. אבל כריסטינה יותר מרגשת אותי מביונסה ואיימי יותר מרגשת אותי משתיהן.

לדעתי אין לה קול ענק.

יש לה קול טוב ומיוחד, וזהו. מילא היית שמה אותה רביעית, חמישית, אבל ראשונה? בדירוג של ווקאליסטיות? לא מסכים עם זה. מה שמרגש אותך כמובן זה עניין של טעם, אבל השאלה היתה מי הווקאליסטית הכי טובה בעשור האחרון, ואיימי לא מדגדגת את כריסטינה/קלי ווקאלית.

אז מבחינתי הבחירה האולטימטיבית

היא קלי קלארקסון שמצד אחד יש לה יכולות ווקאליות גבוהות מאוד שאין היום להרבה זמרות, ומצד שני גם יודעת לרגש, בניגוד לכריסטינה למשל שיותר שמה דגש על צרחות, מה גם שמזמן היא כבר לא מה שהיתה פעם

איימי נחשבת לאחת עם ווקאל שחור ועוצמתי.

היא זאת שהביאה את הרטרו של הפופ סיקסטיז בשילוב מוזיקת סול-אר.נ.בי שחורה ולא רק מבחינה הפקתית אלא גם מבחינה הווקאלית הטכנית שלה,שהיא אדירה.

למעלה