סיפור עם מגאנה- אנזגי העכביש
אנזגי העכביש- סיפור עם מגאנה
יום אחד בא אנזגי העכביש לאלוהי השמיים ואמר לו: רוצה אני לשלוט בכל הסיפורים, להחליט למי ומתי לחלק סיפורים. ענה לו המלך: ולמה אתן לך לשלוט בסיפורים?
כי אני רוצה להיות חשוב, אני מבטיח לשמור היטב על הסיפורים, בבקשה..
חשב אלוהי השמיים, ואמר לו : אתן לך 3 משימות אם תבצע אותן, אעניק לך שליטה על הסיפורים. דבר ראשון עליך להביא אלי את נחש הפיתון הגדול ביותר.
העכביש הסכים והלך.
חשב וחשב והחליט לנסות, הרי כל כך רצה להיות חשוב , הלך אל היער ובדרכו אסף מקל ארוך הכי ארוך שנמצא ביערות גאנה וחבל קשירה. אחר כך קושש זרדים והניח על פתח מאורתו של הנחש, הוא הצית את הזרדים, העשן שהתאבך דגדג את נחיריו של הנחש, והוא התעורר משנתו.
אז שמע את העכביש מדבר לעצמו: "הוא יותר ארוך, לא, הוא לא כל כך ארוך, כן,, בוודאי, באמת הוא ארוך יותר מהמקל? ואולי לא? " הי מי זה שם? קרא הנחש,
אנגזי העכביש ? מה אתה מקשקש שם?
התוכחתי עם החיות, צעק אנגזי לתוך המאורה, כולם אמרו שאתה קצר ואני אמרתי שאין ארוך ממך. ודאי , שאני הכי ארוך, ענה הנחש, אם כך, צא מן המאורה ואמדוד אותך, כך שאוכל להוכיח להם שצדקתי, הפיתון שהיה הכי ארוך, והכי גדול יצא החוצה בזחילה. שכב ליד המקל הזה, אמר לו העכביש ונתחיל במדידה, שים הראש בצד אחד ואת הזנב בצד שני. הנחש ציית להוראות, תנסה להימתח כמה שיותר, הנחש מתח את כל טבעותיו. עדיין לא מספיק, אמר לו אנזגי, עכשיו תן לי ואקשור אותך אל המקל, העכביש סיים לקשור את הנחש, ואמר לו: אתה באמת ארוך, והוא הכתיף את הנחש על כתפו והביא אותו אל אלוהי השמיים. ועכשיו שהבאת לי את הנחש הכי ענק, היכון למשימה השניה. אמר לו. ומהי? שאל העכביש. הבא לי כד מלא דבורים. אין בעיה, בקלות, אמר העכביש ונעלם ביער. הוא הגיע לכוורת עצומה, שמתוכה בקעו קולות רבים של זמזום. החל אנגזי לדבר אל עצמו: "לא הן לא רבות, הן לא תמלאנה כד גדול".
וכן הלאה דיבורים של כן ולא. שמעה מלכת הדבורים את העכביש, יצאה מן הכוורת וזימזמה: מי זה שם? האם זה אתה אנגזי? ומה אתה מקשקש? התווכחתי עם חיות היער, ענה, הן אמרו שמעט דבורים יש בכוורת שלכם, ואילו אני אמרתי שאתם המונים. אין ספק שנמלא את הכד הגדול, זמזמה הדבורה. היא קראה לכל הדבורים שבכוורת להתאסף והנחיל כולו פרץ החוצה בבת אחת ונדחק פנימה לתוך הכד. באמת , צדקתי גם הפעם, והוא מיהר לחתום את פי הכד ולקח אותו אל אלוהי השמיים. יפה , יפה, אמר אלוהי השמיים, הבאת כד גדול ומלא. נותרה עוד משימה אחת, ואם תעמוד בה תהיה גיבורן של כל האגדות והסיפורים .
המשימה השלישית - האריה, הוא החזק מכל חיות היער, אם תביא אותו חי, אמלא את משאלתך. זה הכל? אמר העכביש, אין בעיות, הוא סב לאחור לעובי היער, לקח איתו רשת דייגים גדולה, פרש אותה לפני פתח מאורתו של האריה, שילב זרועותיו , הסתובב הלוך ושוב ליד הפתח והחל לדבר עם עצמו: " אני יכול לסחוב אותו בקלות, אני קטן אומנם , אבל אני חזק" ועוד כהנה. התעורר האריה, התהפך על משכבו והציץ מהפתח. מי שם בחוץ? אנגז, זה אתה? השתגעת? מה אתה ממלמל שם? הערת אותי משנתי. הוד מלכותך: ענה העכביש, "החיות מתכנסות היום לאסיפה גדולה הם ביקשו ממני להזמין אותך לשבת בראש, מלך נכבד שכמוך אינו יכול לבוא סתם כך, מן הראוי שישאו אותו באפריון, ואני שואל את עצמי אם אוכל לשאת אותך בכבוד הראוי לך.
נעמו הדברים לאוזני האריה. בוא ננסה, אמר העכביש, שכב על הרשת ואקשור אותך, ביקש אנזגי, האריה השתרע על גבו על גבי הרשת, והעכביש מיהר וקשר אותו. תן לי ואהדק הקשירה, אמר העכביש, והוא חיזק החוטים. " אנא, סלח לי אם אגרור אותך על הקרקע" , יקשה עלי להרים אותך, אבל אין זה יאה למלך לרטון, כשהוא מובל אחר כבוד לאסיפה. והוא התחיל לסחוב ולגרור את האריה בין העצים, והאריה לא פצה פה. עד מהרה הביא אנזגי את האריה אל אלוהי השמיים. יפה, יפה, אמר, באמת עמדת בכבוד בכל המשימות שלך, וראוי אתה להיות גיבורן של כל המעשיות והאגדות המסופרות .
אחרי שאנגזי קיבל את כל הסיפורים, הכניס אותם לשק ענק ורצה לתלות את השק על עץ גבוה ולקחת משם רק לעצמו.
התחיל לטפס על העץ, החליק, נפל, השק נקרע וכל הסיפורים עפו משם ברוח.
כל מי שהיה באזור אסף ,גם אני הייתי והצלחתי להביא משם לא מעט סיפורים.