מרק אבן - גרסה אחת מני רבות
אשמח שבתגובה תוסיפו גרסאות אחרות
סיפור אנונימי - תרגום מהגרסה בספרדית שהופיע באתר ciudad seva
נזיר אחד היה במסע של מגבית באזור שהאנשים היו ידועים כקמצנים גדולים. הוא הגיע לבית של חקלאים שלא רצו לתת לו כלום. מכיוון שזאת הייתה שעת צהריים והנזיר היה מאד רעב הוא אמר להם: אני אכין מרק אבן מאד טעים.
מבלי לחשוב פעמיים, הרים אבן מהקרקע, ניקה אותה והסתכל עליה טוב טוב כדי לבדוק אם היא מתאימה למרק. החקלאים התחילו לצחוק מהנזיר. הם אמרו שהוא ירד מהפסים. אבל הנזיר אמר להם: אל תגידו לי שאף פעם לא אכלתם מרק אבן. זה מעדן!
צריך לראות דבר כזה, זקן משוגע!
זה בדיוק מה שחכה לשמוע הנזיר הפקח. הוא רחץ את האבן בזהירות במעיין שהיה לפני הבית ואמר:
אתם יכולים להשאיל לי סיר? כך אוכל להוכיח לכם שמרק אבן זה אוכל משובח.
החקלאים לגלגו על הנזיר אבל השאילו לו את הסיר כדי לדעת עד לאן מגיעה השגעון שלו. הנזיר מילא את הסיר עם מים ושאל אותם:
האם תסכימו שאכנס לבית שלכם כדי להעמיד את הסיר על האש?
החקלאים הזמינו אותו להכנס והראו לו היכן נמצא המטבח.
אוי, כמה חבל! - אמר הנזיר - אם היה לי קצת בשר בקר הטעם של המרק היה משתבח.
אם המשפחה נתנה לו נתח בשר למורת רוחם של שאר המשפחה. הנזיר השליך אותו בתוך הסיר וערבב את המים עם הבשר והאבן.
כעבור זמן קצר הוא טעם את המרק ואמר:
"הוא קצת תפל. חסר לו מלח.
החקלאים נתנו לו מלח. הוא הוסיף אותו למים, טעם שוב את המרק ואמר:
"אם היה לנו קצת כרוב, המלאכים היו מתלקקים עם המרק הזה.
ראש המשפחה אמר לנזיר בטון לגלגני שיחכה קצת, שעוד מעט הוא יביא לו קצת כרוב מגינת הירק וכדי שהמלאכים לא יקטרו על
מרק כל כך תפלהוא יביא לו גם תפוח אדמה וכרפס.
אין ספק שזה ישפר מאד את המרק שלי - ענה לו הנזיר.
אחרי שהביאו לו את הירקות, הנזיר רחץ אותם, חתך אותם והשליך לסיר שהמים כבר רתחו בו.
עם קצת נקניק יהיה לי מרק אבן ראוי למלך.
קח את הנקניק קבצן משוגע!
הוא שם את הנקניק בתוך הסיר ואחרי שהרתיח שוב כל המרק, הוציא מהתיק שלו נשיקה של לחם שנותר לו מארוחת הבקר, התיישב ליד השולחן והתחיל לאכול את המרק. המשפחה הסתכלה עליו איך הוא טבל את הלחם במרק ובסוף אכל. הוא לא השאיר בסיר אפילו טיפה. טוב, בעצם השאיר את האבן או זה מה שחשבו החקלאים כי כשסיים לאכול לקח את האבן, רחץ אותה במים, נגב אותה במגבת מטבח והכניס אותה לתיק.
אם המשפחה שאל אותו: אחי, למה אתה שומר את האבן?
אם אצטרך להשתמש בה בפעם אחרת. שאלוהים יברך אותכם!