וגם פה השאלה ממשיכה

Le Fay

New member
ב"ביקורת עיוורת" התכוונת לקבוצת

ביקורת אקראית? המחקרים על משקל המילה בהידבקות במחלות מין שנערכו עד סוף המאה הקודמת לקו בחסר, קודם כל משום שלא בודדו (ובדרך כלל לא ניסו לבודד) את משתני ההתנהגות המינית (השוני בין התנהגות מינית של נימולים וערלים). המחקר הזה (2004-2002) טוב מקודמיו כי הוא בהחלט מנסה לשקלל את משתני ההתנהגות המינית. אבל תקופת המחקר קצרה מדי וסמוכה מדי למילה: המעקב אחרי אוכלוסיית המחקר היה אמור להימשך 21 חודשים. כיוון שחלק מהמשתתפים הפסיקו לבוא לראיונות ובדיקות המעקב, הוא נמשך בפועל 21-13 חודשים, ובממוצע 18 חודשים, שבראשיתם מלו את הפרטים בקבוצת הניסוי. שלושת החודשים האחרונים חסרי משמעות לעניין איידס (כי אם יש הידבקות, אפשר לגלות אותה בבדיקת דם רק שלושה חודשים או יותר אחריה): המעקב המהותי אחר אוכלוסיית הניסוי נמשך אפוא בממוצע רק 15 חודשים. העניין הוא שאחד ההבדלים בין נימולים לערלים הוא, שאיבר מין נימול רגיש יותר לחיכוך, גם כי הוא חשוף (חסר ערלה) וגם כי המילה מוציאה מכלל שימוש את מנגנון הסיכה הטבעי שלו. כפועל יוצא מזה, היכולת של איבר מין נימול לשאת חיכוך ישיר במשך אותם פרקי זמן - נופלת בממוצע בהרבה מזו של איבר מין שלם. כך בכלל, קל וחומר בסמוך לביצוע המילה. משתתפי קבוצת הניסוי דיווחו בראיונות (במידה ואכן הגיעו לשלושתם) ש-6 שבועות אחרי הניתוח הם חזרו למנהגיהם המיניים הקודמים; ולדברי עורכי המחקר תקופת ההתנזרות הזו שוקללה בתוצאות המחקר (לטעמי לא באופן מספק). בנוסף לזה הרשי לי להטיל ספק בכך שגברים שנימולו לפני 42 ימים חזרו לקיים יחסי מין בדיוק כמו הפרטים שלא נימולו בקבוצת הביקורת. אם רוצים תוצאות אמינות, צריך לעקוב אחרי שתי הקבוצות במשך שלוש-ארבע שנים ולבחון את הנתונים מחדש. לשם השוואה: תרופות מרשם כגון ויוקס, הורמונים סינטטיים ומגוון תרכובות אחרות שאושרו לשימוש בעקבות מחקרים בני שנתיים-שלוש, הוסרו מהמדפים בהוראת ה-FDA חמש עשרה ועשרים שנים אחרי כן, כשהצטברו נתונים מלאים על השפעתם. כנ"ל פרוצדורות כירורגיות שהיו מקובלות בעבר, כגון כריתת שקדים. לעומת זאת יש בתוצאת המחקר נתון מעניין אחר: אצל 3.8% מהנימולים הטריים (60 מקרב 1,568 נימולים) נרשמו סיבוכים משמעותיים כתוצאה מניתוח המילה, למרות שהיא בוצעה בידי מנתחים מנוסים בפרוצדורה הזו, ולמרות שהיא פחות דראסטית מהפרוצדורה של ברית מילה. גם אם השיעור בארץ אינו גבוה יותר (בגלל הפריעה), הרי לילד ישראלי ממוצע יש מלכתחילה סיכוי הרבה יותר נמוך להידבק באיידס מאשר להיפגע מסיבוכים בעקבות ברית מילה. מ.ש.ל.

מתלבט13

New member
אחוזי הסיבוכים

מדובר במבוגרים, ואי אפשר להשוות מזה לתינוקים בני שבוע. וחוצמזה נדמה לי שיש נתונים על אחוזי הסיבוכים כתוצאה מברית מילה בארץ (מרפרף לי בראש חצי אחוז, אבל אינני זוכר בוודאות. מה שקובע זה גם סוג וחומרת הסיבוך)

Le Fay

New member
נכון. הפרוצדורה כאן יותר תובענית

ובני שבוע הרבה יותר פגיעים מבני עשרים ומשהו... סטטיסטיקת הסיבוכים כאן מסתמכת על דיווחים מבתי החולים, בעוד שרק מקרים חמורים במיוחד (למשל כשקוצצים יותר מדי) מגיעים לחדרי המיון מיידית ומתועדים כתולדת מילה. אלה לא נתונים מייצגים. בלי להכיר הרבה תינוקות נימולים יודעת על ארבעה מקרים בהם רופא שהוזעק הביתה קבע שיש בעיה (זיהום רציני, פניס שהכחיל ובכי נמשך של העולל יותר משבועיים אחרי) והם מעולם לא נרשמו כסיבוכים אחרי מילה. אחד מהם נותח בגיל 16, לאחר נשארה אסימטריה ואין לי שמץ מה קרה לשני האחרים. כיוון שתינוק, בניגוד לאנשים מבוגרים, לא יכול לנסח תלונה מפורטת, יש בעיות שמאותרות רק בגיל הרבה יותר מאוחר, ואז כבר לא מבררים אם זה קשור לברית אלא מחפשים פתרון.

מתלבט13

New member
לא ברור מתי זה יותר פוגע

אפשר לנחש לכל צד. אבל בהחלט ייתכן שבני שבוע מחלימים יותר מהר. גם הניסיון של מוהלים הוא אחרי הכל הרבה יותר גדול בסוג הספציפי הזה של ניתוח.

Le Fay

New member
תלוי מאיזו בחינה. רקמות של יילודים

מתקנות את עצמן מהר יותר, מבחינות אחרות - עצירת זרימת דם לאיבר, שינויים בטמפרטורת הגוף והפרעות בתפקוד לב-ריאות דומני שהם פגיעים יותר. לכן דוחים את ברית המילה של יילודים רבים (עם אבחון צהבת לידה, בשלות מוגבלת ושלל תסמינים אחרים). כי במקרים רבים זו פרוצדורה מסכנת חיים. מבחינה כירורגית ככל שהמנותח יותר קטן הפרוצדרה פחות קלה לביצוע; היא נעשית פשוטה בהרבה אחרי שרוב העורלה נפרדה מהפין והנסיון של כירורגים דרום-אפריקאים שמתמחים בהסרת עורלה בנוסח המקובל שם אינו נופל מזה של מוהלים יהודיים (יש שם גם כאלה). ההבדל הוא שמרבית הלקוחות שלהם הם צעירים בגיל ההתבגרות ולא עוללים בני שבוע-שבועיים. לנחש זה דבר אחד. לראות איך עולל נימול מתנהג במשך שבועיים ואיך הפין נראה תחת התחבושות - זה כבר דבר אחר. לתשומת לבך: כמו ש-justchip ציינה ביושר, המלצות המחקר לעיל לא התייחסו לאוכלוסיה מערבית אלא לאוכלוסיה השחורה באפריקה, ששיעורי ההידבקות בה גבוהים באופן שערורייתי, שכל הנסיונות לשנות את הרגליה המיניים נכשלו, שמסרבת להיבדק ושאינה מסוגלת לממן טיפול גם אם תסכים להיבדק. שתי הבעיות האובייקטיביות בעצירת המגיפה היא שגברים שם מאמינים שהתרופה לאיידס היא משגל עם בתולות, ושהם לא זקוקים להסכמת הנשים שם כדי להשתגל איתן; והמחקרים האלה נערכים כי לגורמים מטפלים מהמערב יותר קל לשכנע את הגברים לעבור מילה מאשר לשנות את נורמות ההתנהגות שלהם.

מתלבט13

New member
בקשר לאיידס במערב

יש איידס באחוזים קטנים. לפי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%99%D7%93%D7%A1#.D7.90.D7.A4.D7.99.D7.93.D7.9E.D7.99.D7.95.D7.9C.D7.95.D7.92.D7.99.D7.94 יש בארה"ב 0.6% נגועים באיידס ו14 אלף מקרי מוות בשנה מה שאומר מעל מאה אלף חולים בכל רגע נתון. אם הסבל לכל נימול אינו גדול יכול להיות שזה משתלם.

doron1955

New member
בגיל מבוגר אין את הצלקת

הטיפול באיבר של התינוקות נתון לסיבוך משום שבמשך הגדילה שלו הוא יושפע מאופן המילה למשל אם המוהל משך את הערלה באופן לא שוה יש סיכון לעקמת הפין מחוסר עור בצד אחד חשוב להבין שאף אחד לא שש לבשר לעולם שיש לו בעיות בפין וכך הנזקים והפשלות כתוצאה מברית מילה נשמרים בחדרי חדרים ואין איפורמציה מדוייקת

justchip

New member
ביקורת עניינית

נחמד שמישהו טורח לקרוא ואף מביא בקורת עניינית. בבקורת עיוורת הכוונה (נראה לי שזה השם הנכון גם בעברית) היא שאוספי/ מנתחי הנתונים לא יודעים באיזה קבוצת טיפול מדובר זה בנוסף לאקראיות תורם לאוביקטיביות המחקר. בנוגע למשך המחקר כמובן שהיה טוב אם משך המחקר היה ארוך יותר כפי שאומרים תמיד אפשר לעשות את הניסוי שוב ותמיד אפשר לעשות אותו יותר טוב, אבל שלא כמו בתרופות השפעות מצטברות לאורך זמן של טיפול כירוגי אמורות להיות פחותות וכפי שמובא במאמר לא היו הבדלים נכרים באחוזי הדבקות בין הנבדקים שהגיעו לכל הבדיקות לאלו שלא כך שיתכן וחשיבות הזמן היא משנית. לגבי זמן חיכוך של איבר ורגישות שוב זה נכנס לתחום הספקולציות כאמור במאמר שבדק את העניין לא היו מסקנות מוחלטות (ומאמר סיני בדק מילה כטיפול לשפיכה מוקדמת וגם לו אין מסקנה מוחלטת). כמו כן החלטות בנוגע לזמן קיום היחסים לאחר מילה הם גם בתחום הספקולציה אם הנבדקים מדווחים על קיום יחסים לאחר 6 שבועות יש להתייחס לנתון זה ולא להשערות סוביקטיביות (למרות שיש מקום לבדוק את מהימנותו). בנוגע לסיבוכים, אחוז הסיבוכים בוולדות קטן יותר מאשר בבוגרים למרות קשיים רבים יותר בביצוע הפרוצדורה בגלל מבנה האיבר בגיל זה ( אם תרצי אחפש את המאמר אח"כ אני פשוט במעבדה ובאמצע ניסוי) . את צודקת בכך שאחוזי ההדבקות בHIV קטנים בישראל מאשר במקומות נגועים באפריקה ולכן אין סיבה משכנעת למילה סיסטמיתית מכיוון שהסיכונים עדיין שווים לתרומה הרפואית בכל הנוגע למחלות שאינם מועברות ע"י מגע מיני כגון דלקות בדרכי השתן סרטן הפין וכדו' אבל בהחלט אין מקום לטענה שנטענה פה שאין שום תרומה רפואית בעניין לכן על הורים לדעתי לקבל החלטה שקולה על סמך נתונים ולפעול על פיה ועל גופים לפעול לתת דעות מאוזנות ובאותה מידה לדאוג שמילה במידה ומתבצעת תתבצע בצורה סטרילית ע"י אדם מאומן ובהרדמה מקומית ולקרוא למניעת מילה מאנשים שהסיכון הרפואי גדול על התרומה (תינוקות עם בעיות קרישה וכדו') במקום לתת מידע מוטעה.

חאלס!!! (גברים בלבד)

אני היחיד מבין הגברים שמקבל צמרמורת לראות את התמונות הגרפיות ואת המאמרים המפורטים של איך בדיוק חותכים לנו את הזין, ומה ההשפעות המדויקות לאחר המציצה של המוהל חולה ההרפס. תעזבו את הזין שלי!! בוא נדבר על הפופיק, בסדר? על הפטמות, על האוזנים, תעזבו את הבולבול שלי! הוא רגיש וכולו מתכווץ מאימה כשהוא שומע את צדדי הויכוח.. לחתוך או לא לחתוך. האימה... האימה.... האימה מכירים את זה כשאתם מקבלים מציצה ופתאום קופצת לראש מחשבה שלא מוכנה להרפות "ואם היא תשכח שזה בולבול ותחליט לנשוך אותו לאמצע?" האימה... האימה... האימה מילה ממיני מני: <תפסיקו לספר לי על כל הדרכים לחתוך אותי, כי תכף אני אורז את הביצים שלי ובורח>

ויפה שעה אחת קודם

אם אתה מסתובב עם מטומטמות שאתה חושש שהן תשכחנה מה יש להן בפה או שאתה לא בוטח בהן עד כדי כך זו כבר בעיה אישית שלך. ועשה טובה, תשתדל לחסוך מאיתנו את תיאורי האימה שלך.

uri80

New member
תגיד תודה שלא קיצצו לך 30 ס"מ

והשאירו 5 כמו אצל לי-קאו. תמיד יש מי שסובל יותר ממך.

סיטרא

New member
לא יודע מה איתכם

אבל לי דווקא הוסיפו איזה 14 סנטימים, ככה סתם בלי שביקשתי. (עכשיו אני יכול לאונן בכיור בלי לעמוד על קצות האצבעות)

סיטרא

New member
את יודעת מה זה

'צוצקי יה גמבה' בצוענית? (התשובה שתי שורות מתחת) 'הו אלוהי, כמה גדול הזין הזה אשר בתוכי'. לא יודע למה נזכרתי בזה פתאום.

uri80

New member
לפחות אתה יכול לפרנס אם כך, את

היצרנים של ויאגרה. גם זה משהו בימינו אתה יודע

לא מאמי, תזכרי באלברט מה אמר

ההוא האיינשטין ההוא.. יחסיות... משהו כזה... הכל יחסי להכל... הבנת'ת'י כפרה עלייך.. יענתוש אם אמרתי מטר, זה גדול יחסית לסנטי מטר אבל קטן יחסית לקילומטר.. הוא אמר עוד משהו על זמן ועל מרחב, אבל בדיוק היתה לי שיחה עם איזו מפיקה מתוסכלת ולא הקשבתי. אבל הבאתי לך דוגמא ויג'ואלית סבבה? יש פו הרבה נקודות .......................................................... יש פו קצת נקודות .................. איין לי כח לסביר אבל זה יחסי ליחסות. בנת?

למעלה