וגם זו התמודדות

וגם זו התמודדות

אולי זה המקום, אולי לא - גם אם לא אמצא כאן פתרון, אולי אמצא כאן עוד פרספקטיבה: יש לי כיוון מאוד-מאוד ברור בחיים. כבר שנים, עוד מאז ילדותי (וזה היה לפני די הרבה זמן) אני יודע במה אני הולך לעסוק - ואיפה. זהו מקצוע שיש מעט מאוד מקומות שעוסקים בו, ומן הסתם אין הרבה מקומות עבודה בזה. צברתי בזה ניסיון, במקום שבו אפשר להתנדב ולצבור ניסיון, ואין ספק שזה נותן לי יתרון. אז איפה הבעיה? יש בעיה גדולה (ולא רק לי) להתקבל לעבודה בתחום הזה. המקום העיקרי בארץ שבו עובדים בזה, נמצא כבר שנים בבעיה תקציבית סבוכה, קשה מאוד לקבל לשם עובדים חדשים, וכשמתקבלים לשם עובדים - זה בתנאים מאוד לא יציבים, שבוודאי ובוודאי שאי-אפשר להתפרנס מהם. גם למעט הזה קשה מאוד להגיע. חוץ מזה - זה תחום שדורש הרבה כוחניות (לא פיזית) והרבה מאבקי יוקרה, צריך גם מאוד-מאוד למצוא חן בעיני הקובעים (נו, איפה לא?) וגם לדעת להיאבק על מעט המקומות שיש. את התכונה הזו - לא קיבלתי. במשך השנים שעברו אמז השחרור שלי מהצבא, כשניסיתי להשתלב בתחום, למדתי הרבה על מאבקים ועל מרפקים. כנראה שבשביל זה היה שווה לעבור את כל השנים האלה. המקום שאליו אני מנסה להתקבל, עומד לעבור בקרוב רפורמה, שנועדה גם ליעל אותו תקציבית, אבל אחד השלבים שבזה (ומה שמעניין אותי יותר מהכל, מן הסתם), הוא הפרשה של עובדים ותיקים לגימלאות מוקדמות (בשביל צמצום בכוח האדם) והכנסת כוח אדם חדש, בכמות מצומצמת יותר. במילים אחרות - זו ההזדמנות שלי. אבל - נודע לי שיש אפשרות שגם כוח האדם המצומצם הזה לא יוכנס, ועובדים קיימים יידרשו לעשות תפקידים שאין להם בהכרח כישורים אליהם, אבל זה מה שיצמצם שם בכוח אדם. עומדים להיאבק בזה שם, כי זה בלתי אפשרי לתפעל כך את המקום, אבל הלוואי שידעתי שהמאבק הזה אכן יצליח ושזה יאפשר להכניס גם אותי לשם. אבל מה? עכשיו תשאלו - מה אתה עושה בינתיים? ופה בדיוק הבעיה: אני לא מצליח להשתלב בעבודות אחרות. כמה שזה ישמע מוגזם ברוב העבודות שעבדתי בהן עד היום לא הצלחתי. לא הצלחתי ללמוד את העבודה, וכמה פעמים אפילו לא עברתי את תקופת ההתלמדות. במקרים היותר טובים הייתי עובד בינוני, ובמקרים אחרים, גם אחרי זמן רב עדיין הייתי עובד ברמה מאוד התחלתית ואלמנטרית ועדיין הייתי צריך על כל צעד קטן שלי לשאול את האחראים עלי מה עלי לעשות - לא הצלחתי להפנים הוראות והנחיות איך לעבוד. כשזה לא התחום שלי - זה לא התחום שלי ובענק. אני מצליח בעבודות רק כשאכפת לי ממקום העבודה. זה מה שמניע אותי וזה מה שעוזר לי ללמוד את מה שעלי לעשות. לעבוד בסתם עבודה, כדי שיהיה במה לעבוד - זו המכשלה שלי. כמה שזה יישמע קיצוני - אני לא רואה איך אני משתלב בתחום אחר. אני לא רואה איך אני מצליח להכיל תחום אחר שלא התעניינתי בו מעולם ואיך אני מצליח לתפקד בתחום שכל הקשר שלי אליו הוא לא כישורים טבעיים שלי, אלא רק משום שבמקרה הגעתי למקום עבודה שזה מה שעושים בו. התרחיש שהכי מפחיד אותי - מה אני אמור לעשות במקרה שלא אצליח להתקבל לעבודה שאותה אני רוצה? אני לא רואה אתעצמי מצליח למצוא לי תחום חדש וייעוד חדש. כמה זמן אפשר להסתמך על עבודות זמניות לזמן קצר שגם אותן אני מוצא לעיתים רחוקות?

efriend

New member
הפרספקטיבה שלי

לא ציינת מהו התחום, אז אני לא יודע אם מה שאספר רלוונטי, אבל הנה. אני במשך הרבה שנים הלכתי במסלול של קריירה אקדמית. גם זה תחום מאוד תחרותי, שמצריך הכשרה ארוכה מאוד עם סיכוי קטן למשרה, וגם כאן יש הרבה מאוד פוליטיקה וכוחנות. לאחר הרבה שנות ייגיעה נוצרה לי אופציה למשרה המיוחלת. אלא שאז גיליתי שבעצם אני לא רוצה את זה, כי אחרי הרבה שנים במערכת ראיתי שזה לא באמת מתאים לי. זה לא באמת מה שחלמתי בילדות. אין לי את הפושריות והאגו הדרוש, אני לא יכול להתמודד עם הפוליטיקה כי אני לא פוליטיקאי, ויותר מדי מלחיצות אותי הציפיות הגדולות ממני, ציפיות כמעט בלתי אפשריות. עזבתר את המסלול ועברתי להייטק. אני לא יודע מה אתה יכול ללמוד מזה. לו היית בתחילת המסלול שמוביל למקצוע הזה, הייתי מייעץ לך ללכת למסלול הזה רק אם המסלול עצמו מענין אותך, ולא רק המשרה בסוף. אחרת, יכול לקרות שגם לא תגיע למטרה וגם תסבול. אבל אתה בסוף המסלול. עשית כל מה שיכולת, ואני מקווה שאם בכל זאת לא תקבל את המשרה, לפחות נהנת מהדרך, וגם זה המון. לא זוכר מי אמר את זה, אבל מי אמר שהאהבות הכי הכי גדולות הן אלה שנמשכות לנצח? עבודה בהייטק (במקרה שלי) לא יכולה להחליף את ה"ייעוד" שיש בקריירה אקדמית. את הצרכים ה"ייעודיים" שלי אני מנסה למלא במקומות אחרים. אולי זה גם מה שאתה צריך לעשות אם לא תזכה במשרה. בכל מקרה, בהצלחה.

אפרט יותר

העבודה שאני רוצה היא עריכה מוסיקלית ברדיו. כן, בסה"כ עבודה "כזאת", אפילו לא מתחום הביטחון או ההייטק, לא עבודה שצריך בשבילה תואר מיוחד. אבל כאן, כנראה, הבעיה - מכיוון שאין תואר רשמי בעבודה כזאת, בניגוד לתחום האקדמי שסיפרת עליו, למשל, אתה צריך להרשים את מי שמקבל החלטות בתחום שאתה מתאים יותר מאחרים. יש כאן הרבה מקום להתרשמות אישית מאשר לנתונים פורמאליים. עד היום הייתי פעיל בתחנות רדיו חינוכיות שקול ישראל' מפעיל במכללות, אוניברסיטאות, בתי-ספר ומרכזים קהילתיים. הייתי פעיל בכמה תחנות כאלה. אלה תחנות שבהן הפעילות היא בהתנדבות, וזה מביא לשם הרבה אנשים שלא באמת מעוניינים להתלמד, אלא לעבוד בשביל התחביב. זה מאוד משפיע על הרמה של המקום. כשראו שם שהרמה שאני מתיימר אליה היא יותר מקצועית, ושאני בהחלט פונה למקומות ה"גדולים", היה ברור שאני שם רק באופן זמני ושאני לא מתכוון לעצור שם. בכל מקרה - כמה זמן אפשר לעשות עבודה בתחום שאתה רוצה להתמקצע בו, בהתנדבות וללא תמורה? חוץ מזה, תיקלטתי בפאבים. אבל גם זה לא יכול להיחשב לעבודה או לעיסוק עיקרי. אתה תלוי בגחמותיהם של בעלי פאבים, ומן הסתם זה לא נחשב למקום עבודה עם תנאים אלמנטריים. שלא כמו במקרה שלך, לא עשיתי את כל המסלול הזה רק בשביל להנות מהדרך. יש לי מטרה, וכל מה שעיתי לא שווה כלום אם לא אגיע. אין שום סיבה אמיתית שלא אגיע לשם. בשום עבודה אחרת אני לא רואה לעצמי מטרה שאני רוצה להגשים.

הגישה שלי

זה אם מה שאתה רוצה לעשות לא מצליח.. אולי תנסה לעשות אותו יותר בגדול. אני גם מתחום המוסיקה.. ויש הרבה "בעיות" ברדיויים בימינו בישראל, יש הרבה שיט, יש הרבה מה לשפר, והקהל כן צמא לדברים חדשים.. זה לא שהסקאלה מפוצצת בתחנות וכבר יש הכל... חסרים דברים ! אז מה דעתך לפתוח משהו חדש? מה דעתך להקים עסק? למה שתעבוד אצל מישהו? זה כל כך בוער בך?... תעשה את זה בגדול.

זה בכלל לא פשוט

לפתוח תחנת רדו זה לא דבר שאפשר לעשות סתם כך כי רוצים. בשביל שידור ארצי יש מונופול של 'קול ישראל' ושל גלי-צה"ל, ובשביל רדיו איזורי ישנה הרשות השניה, שמפעילה את התחנות האיזוריות. כדי לפתוח תחנה במסגרת הרדיו האזורי, צריך שקודם כל יהיה מכרז באיזורים מסוימים, וגם אז צריך לזכות במכרז. גם אם זה היה אפשרי - לי אין כישורים להקים עסק ולנהל עסק. אני בכלל לא מתכוון להיות מנהל - אני בסה"כ רוצה להיות עורך מוסיקה. ושלא תקלו בזה ראש - הקמת תחנת רדיו אינה עניין פשוט כלל וכלל. צריך להקים תשתית טכנית יקרה מאוד, צריך צוות מקצועי, צריך לדעת כיצד להגיע להסכמים בנוגע לתמלוגים ולזכויות יוצרים, צריך גם רישיון לתדר, וכו' וכו'. לא כל מי שיודע לערוך תוכניות אמור לדעת גם לתפעל את כל זה, בדיוק כמו שלא כל מחזאי או שקחן אמור לדעת איך להקים חברת הפקות לסרטי קולנוע.

זוהי טעות אופטית

לקבוע ש"יש מלא תחנות". נכון שיש לרשות השניה תחנות איזוריות רבות, אבל בכל אחת מהן יש תקן לעורך מוסיקה אחד או שניים, כך שמתכתחילה לא מחפשים שם עורכים רבים. ב'קול ישראל' יש מקום ליותר עורכים מאשר בכל מקום אחר, אבל שם הבעיה היא עם גרעון תקציבי שלא מאפשר להכניס כוח אדם חדש. גל"צ מסתמכים בעיקר על חיילים סדירים, ורוב העריכות שם הם בגלגל"צ, שעובדת בשיטת הפלייליסט - למעשה השיטה הזו הופכת את העריכה לעבודת פקידות נטו, שבשבילה רצוי לא להתמצא במוסיקה יותר מדי. כך שלא נשארנו עם הרבה אפשרויות.

efriend

New member
נסה למצוא מה הדבר העמוק שמושך אותך בעבודה הזו

שני דברים עולים בדעתי: 1. יכול להיות שמה שאתה רוצה לא קיים? נניח שתתקבל לעבודה הזו. הרי הפוליטיקה, הסובייקטיביות, השרירותיות שבהערכת איכות העבודה, יישארו! אז במקום לא להתקבל תחשוש שיפטרו אותך, שידחקו אותך לפינה, שישמיצו אותך. אולי מה שאתה מחפש הוא אוטופיה? 2. אני לא מנסה להרוס לך, אלא להציע משהו. אולי תנסה להבין מה בדיוק מושך אותך בעבודה הזו, מה נותן לזה את הסיפוק הרגשי הגדול. האם זה הפירסום הרחב? אתה צריך קהלים? אולי אפשר למצוא מסגרת אחרת שעונה על אותם הצרכים הרגשיים? אני לא מאמין שיש עבודה אחת ויחידה בעולם שהיא ורק היא תעשה אותך מאושר, לא?

הנה אסביר

אילו הייתי מחפש פרסום - לא הייתי מחפש אותו ברדיו. פרסום אפשר למצוא בצורה יותר נוצצת בטלויזיה. קודם כל - יש לי מעט ניסיון ברדיו, אבל לא כעובד. כבר שנים שהקשבה שלי לרדיו, וגם סתם למוסיקה, היא לא כמו הקשבה רגילה. אני תמיד יודע איפה היתי משבץ כל דבר, איך הייתי עורך תוכניות מסוגים שונים, איך זה צריך להישמע, וכו'. לעולם לא אקשיב לזה כמו מאזין רגיל. את זה - אני רוצה להגשים. יש לי את הטאץ' הזה ויש לי את הפוטנציאל - אין שום סיבה שבעולם שלא אגשים אותו. כל מי שהקשיב אי-פעם לעריכה שלי (אם ברדיו ואם בפאבים) יודע שהרמה שלי מאוד-מאוד טובה ושיש לי את זה. בקיצור: אני טוב במשהו - אני חייב להגשים אותו

efriend

New member
הבנתי,

וקודם כל אני מקווה שתמצא עבודה כעורך מוסיקלי ברדיו. אני מבין שמה שמושך אותך בזה הוא איזשהו חוש אמנותי, איזשהו רצון ליצור ולהציג את היצירה שלך. מן הסתם האהבה למוסיקה היא עניין מרכזי כאן. אני לא מבין כלום בתחומים האלה (פרט לכך שאני מאוד אוהב מוסיקה), אבל הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לך הוא להתחיל לחשוב ברקע על תכנית פעולה ב', למקרה שלא תמצא משרה כפי שתרצה. אולי בכל זאת ניתן להגשים חלק מהבעירה הזאת שלך גם בדרך אחרת?...

ברוך הבא אלינו ../images/Emo24.gif

האם יש משהו שקרוב לתחום ומעניין אותך והיצע התפקידים בו יותר גבוה. אני למשל הייתי ממש מלאת רצון להיות מורה, גננת מבחינתי היה נראה כמו בייביסיטר ותו לא, והייתי בטוחה שאני ממש אסבול בעבודה מעשית בגן, אבל הנה גיליתי להפתעתי שאני אפילו מעדיפה יותר את הגן על פני ביה"ס וגיליתי את ייעודי האמיתי מבחינתי. אולי שווה לתת צ'אנס לדבר שקרוב אבל לא בדיוק אותו הדבר, ככה פחות מרגישים את הפספוס לדעתי.

היי ../images/Emo140.gif

כמו שפירטתי, בתחום הזה, עריכה מוסיקלית רדיו, אין הרבה חלופות. גם החלופות המעטות שיש, מי שעושה אותן רוצה, בעצם, להגיע לרדיו, או סתם לעשות אותן בתור תחביב לא מחייב, שזה ממש לא הכיוון שלי.

פעם שמעתי הרצאה של סטף וסטהיימר

הוא טען שההתפתחות הטכנולוגית תגרום למצב בו כל אחד יצטרך לרכוש כמה מקצועות בימי חייו כי אופן היצתור משתנה, וככה גם המקצועות המבוקשים ישתנו בעתיד אז לא מספיק ללמוד מקצוע אחד , צריך להשתלם בכמה מקצועות

גישה מעניינת../images/Emo127.gif

אני ממש-ממש לא פוסל את האפשרות לעבוד בעבודה נוספת ואולי אפילו לא במקצוע נוסף. מה שכן, כבר הבנתי מזמן שעד שלא אממש את עצמי קודם כל ברדיו, עם מה שאני רוצה להגשים כבר המון שנים - לא אוכל להכיל מקצוע נוסף. וניסיתי.

למעלה