וגם אני סרוג בארון.

וגם אני סרוג בארון.

היי, על "סרוגים" שמעתי כבר מזמן, אבל היא לא עניינה אותי במיוחד. בימים האחרונים נאלצתי להשאר בבית, כיוון שהבריאות שלי איננה במיטבה. החלטתי שהגיע הזמן ונכנסתי לאינטרנט לראות את הסידרה. ראיתי את כל הפרקים ברצף. ראיתי, התעצבתי ובסוף גם בכיתי. אני זוכר את עצמי כילד קורא את "פינת השלולית" בעיתון כל שבוע. פעם היה שם נסיך שכתב לנסיך אחר. איזה התרגשות זאת הייתה, ואפילו לא הבנתי למה. ראיתי את הסידרה והתעצבתי עד מאוד. השורה התחתונה תמיד חוזרת, גם אם אקבל את עצמי, גם אם ארגיש שלם עם עצמי, את ה"סרוג" אי אפשר יהיה להוציא ממני. את הרצון להיות בקשר כמו כולם מסביבי. להתחתן כמו כולם מסביבי.למצוא דירה יחד, להזמין את הזוג מהדירה למטה לארוחת שבת. ראית את הסידרה והתעצבתי עד מאוד. הם אומנם רווקים גלמודים, אבל לפחות יש מקום לתקווה. לי כבר אין תקווה.

אל תאבד תקווה ..

אתה (כמו כל אדם אחר.) יכול להנות מרשות הבחירה המגוונת שלא כמו שאר האנשים על "הכדור" אתה בחרת דרך אחרת כי זה חלק ממך .... ואת התקווה עוד נשמע הרבה פעמים אבל בינתיים קיימת דרך מיוחדת שסלולה רק לך והיא מלאה בחיוכים, שמחה ואושר ... רק תמיד תזכור מה עושה אותך ולמה אתה מרגיש בצורה הזאת ... ולעולם אל תחוש חרטה ... כי באותו רגע זעיר אתה נותן אישור כניסה להרבה מאוד הירהורי חרטה שירצו למחוק חלק מאוד יקר מאותה "דרך" וצריך לראות את הדברים כמו שהם לפעמים ... כי לפעמים המלחמה הפנימית שלך קשורה להרבה מאוד אנשים אז אתה תמיד יכול לקוות שלא תעבור את זה לבד .... =] שלך יהונתן

konito

New member
הארון הוא מחלת נפש

אני חושב שלא מספיק שמים דגש על הנושא הזה. כשאני הייתי בארון החיים שלי היו גיהנום. וזה מדהים איך כל הבכי, הדכאון וההתאבלות על מה שאני רציתי להיות ולא אהיה נעלמו כלא היו. הארון הוא מצב של תקיעות ואי השלמה. יש לארון מחיר מאוד כבר של פגיעה באושר האדם, באיכות חייו ואפילו בעבודתו. אני חושב היום שאדם שמגלה על הנטיה שלו והוא אינו מספר עליה מיד לסביבתו חייב טיפול פיכולוגי שיעזור לו לעשות את זה ולחיות כהומו.

השאלה היא למה אתה חושב שבאת לעולם

אם אתה חושב כמו החילונים שאין שום סיבה לכך שנולדת, ושכל מה שאתה צריך לעשות בעולם זה ללכת אחרי הרצונות הבהמיים שלך, אז ברור שבמצב שבו אתה שונה מהנורמל אתה תהיה בבעיה. אבל אם אתה רואה את עצמך כדתי, שכל תכלית ביאתו לעולם היא בשביל לעשות מצוות ולהגיע על ידי זה לעולם הבא, אז עצם זה שיש לך משיכה לעבירות מסויימות לא אמור לשבור אותך. לכל אחד יש משיכה לעבירות מסויימות, והתפקיד שלנו בעולם הזה זה לקיים את המצוות גם בדברים שאין לנו משיכה נגדית, וגם בדברים שיש לנו משיכה נגדית. אם הקב"ה ציווה שלא לשכב עם גברים אחרים, אז זה שנולדת עם משיכה לעבירה הזאת רק אומר שאתה צריך יותר להתאמץ בקיום המצווה הזאת, בדיוק כמו שמי שנולד עם משיכה לכסף צריך להתאמץ יותר בקיום המצווה של לא תגנוב. ברגע שאתה תבין שאי אפשר לעשות כל מה שהיצר הרע אומר לנו לעשות, ושכל תכליתנו בעולם הזה היא לעשות מה שהקב"ה ציווה אותנו לעשות, לא יהיו לך שום מחשבות של "אין לי תקווה", כי בעצם קיום המצווה של הימנעות ממשכב זכור, אתה מקיים את התקווה האמיתית שלך להגיע לעולם הבא. ומי שלא מאמין באלוהים מוזמן לעבור לפורום "הומואים חילונים" או "סטרייטים כופרים". אתם לא רוצים להאמין? אל תאמינו! אבל הפורום הזה נועד בשביל אנשים שכן מאמינים באלוהים, ובשבילם אני פונה.

רצונות של חילונים הם לא בהכרח "בהמיים"

הנה כמה דוגמאות של פעילויות של חילוניים שניתבו את הרצונות "הבהמיים" שלהם אל מטרות חיוביות מחקר על הסרטן. תיכנון חללית שמגיעה למאדים כתיבת שירים ומנגינות ויצירות מפוארות תכנון בניינים וערים ריפוי עיוורים אהבה לבן זוג במשך שנים ארוכות

גנימדס

New member
יש לןנו הרבה ללמוד מהבהמות

הבהמות לא שונאות אף אחד, הבהמות לא פוגעות באף אחד הבהמות לא מעליבות אף אחד הבהמות הן יצורים שקטים ורגועים שמסתפקים בעשב וקורת גג הבהמות לא דוקרות אנשים במצעדי גאווה הבהמות לא יוצאות נגד היצרים שלהן במלחמת צניעות טבולה בשנאה

Nחמן

New member
שלום לך, אריה ארז

לצערי הרב האינטרנט שלי מושבת בימים האחרונים (המחשב גוסס) ואני נאלץ להגיב ממחשב אחר בקצרה. אישית אני מקבל את עמדתך אבל אני סבור, שלא כל אחד אמור לחשוב כמוך. לפיכך הייתי מציע "לעדן" מעט את התיאורים השליליים. לעצם העניין ולטובת המגיבים האחרים אבקש להגיב גם על דבריהם. לאדם יש גוף ונפש לעומת הבהמה, שיש לה רק גוף. החיות שלה היא יצר, שטבע בה הקב"ה ואין לה שליטה על כך. לאדם לעומת זאת יש זכות הבחירה. האדם יכול להתעלות לפסגות שיא בקידום המדע והטכנולוגיה בשירות האנושות ובזה הוא באמת נעלה. לעומת זאת יכול האדם לרדת לשיא השפלות במעשיו (לא אפרט כעת יותר) ובזה הוא גרוע מבהמה, שכן טבע הנחש הוא להכיש אבל האדם יכול לשלוט בכוחות הטבע שלו. לגבי השאלה של פיקוח נפש (גמינדס?) אכן פיקוח נפש דוחה כל המצוות שבתורה חוץ משלוש עבירות. רק מי אמר לך, שקיום משכב זכר הוא פיקוח נפש? יכול אדם לטפל בבעייה (וזו באמת בעייה) ולהשתחרר מצורך זה ללא שום סכנה.כבר כתבתי בעבר, שיתכן, שזה לא יהיה קל אבל אפשרי בהחלט. ישנם גולשים, הקובלים על כך, שהפורום אינו בשבת, ומבקשים לכתוב בו דווקא בשבת להכעיס. צר לי עליכם, גולשים יקרים. הפורום נועד בראש וראשונה לציבור הדתי וכל אורח, שמגיע לכאן, יבורך בברכת ברוך הבא. רק זכרו את אשר כתב כאן אופיר: בבית שלי שומרים שבת ולא יעלה על הדעת, שמישהו מבחוץ ירצה להתארח אצלי ולהדליק אור בשבת. בלי בושה אבקש ממנו, שיעשה זאת במקום אחר. ועוד: מהמעט, שאני מצליח לקרוא בימים האחרונים עולה, כאילו יש כאן מלחמת התשה בין מנהל הפורום לבין כמה גולשים, שלא שייכים לפורום. הגיע הזמן לומר את האמת: אופיר עושה מלאכתו בהתנדבות ולשם שמים. עוד לא התחלנו להעריך את אפס קצהו שלח טוב ליבו ורק מפעם לפעם עולות כל מיני תגובות, שקוראות לו ללכת. אני מודיע בזאת, כי אני תומך באופיר ללא שום סייג. הוא נמצא כאן בשבילנו אבל עליו לשמור על כבוד הפורום ועל מטרותיו. אנא מכם! הניחו לו ואל תנסו להתיש אותו במלחמות סרק. אי חושש מהיום, שבו לא יהיה מנהל לפורום, או אוליי לא יהיה בשיעור קומה כשל אופיר, ואז דינו של הפורום יהיה להיסגר. מי ירוויח מזה? כולנו נפסיד! לחברים החדשים אזכיר, שאני נמנה על ותיקי הפורום אולם בשבועיים האחרונה אני רק קופץ לביקור. הפורום תרם לי רבות להעשרת הידע ולהבנת הזולת וכן גם מלרבים אחרים. לכן הוא יקר ללב כולנו. שמרו עליו! לא יהיה לנו עוד אחר כמותו! שבת שלום לכולם Nחמן

לא הבנתי מה רצית מדין פיקוח נפש

נראה לי שההודעה הזאת לא הייתה קשורה אליי, ולא יכולתי להבין בדיוק מה כוונתה, אבל כמדומני שהיא באה לומר שאם זהו מצב של פיקוח נפש, מותר לשם כך לעבור על משכב זכר. אם אכן הייתה זו כוונתך, הרי ששגגת הוראה חמורה יצאה מתחת ידיך, שכן משכב זכר כתובה בספר ויקרא בתוך פרשת עריות, שכן כפי שמפורש במסכת יבמות, דינה של עבירה זו הוא ייהרג ובל יעבור, כמו כל העריות, שאדם מצווה למסור את נפשו למיתה ולא לעבור עליהן. אם טעיתי בהבנת כוונתך, אני מבקש סליחה מראש שחשדתי אותך בטעות שכזו, אבל אתה מבין שלא יכולתי להבין בדיוק למה התכוונת.

Nחמן

New member
צר לי, ארז

אכן לא ירדת לסוף דעתי ולא בכדי. הרישא של ההודעה כוונה אלים ואילו ההמשך הייתה תגובה כללית לגולשים אחרים, שלא מצאה לה את הזמן המתאים מהסיבה, שנכתבה בראש ההודעה. דעתי היא חד-משמעית: משכב זכר איננו פיקוח נפש אלא קיפוח נפש. אכן זהו רצון בהמי ואף גרוע מזה. עם זאת למרות האיסור החמור שבדבר אינני מוכן לשפוט אף אחד באופן אישי, כי כפי שאומרת התורה: "תועבה היא" = "תועה אתה בה". מתנצל על אי ההבנה אך קבל גם אתה עצת זקן: אנו נמצאים בפורום כדי לתמוך ולעזור ולא כדי לשלול. יש הרבה איסורים בתורה, שאינני מעז לעבור עליהם, אבל לא כולם חושבים כמוני. בתורה יש מצוות "ואהבת לרעך כמוך" ו"דעלך סאני, לחברך לא תעביד" (כולם יודעים את הפירוש). הבה נתפלל, שכל התועים ילמדו בינה להבין ולהשכיל, לשמוע, ללמוד וולמד, לשמור ולעשות ולקיים... לילה טוב ותודה על ההארה. מממ... יש מחשב חדש אבל טרם הותקנה בו מערכת ההפעלה. קצת סבלנות.

רציתי להגיב בקשר ליציאה מהארון

אנחנו לא יודעים מד ה טוב לחבר, כל עוד שאין לחבר רצון לצאת מהארון ולא משנה מה הם הסיבות שישמע לקול הפנימי שבו! ליציאה מהארון חייבת להיות בשלות פנימית ורצון פנימי עז - יציאה מהארון ללא כל הנ``ל היא יכולה להזיק מכל הבחינות, בכלל אני חושב שאנחנו צריכים בעיקר להקשיב זה לזה - אולי זאת התמיכה הגדולה ביותר - אני מאמין שכל אחד יודע מה טוב לו ולא כדאי לעורר את הרצון כל עוד אין בשלות פנימית ואמיתית ליציאה מהארון! והיציאה מהארון לא צריכה להיות בקול תרועה וחצוצרות - אם אתה משתף חבר מכר אמין וכנה בתחושות שלך, במעשיך יש כאן גם יציאה מהארון! אני הקשבתי לאדם עם פתיחות מאוד גדולה, אדם סבלני וסובלני, ממש אישיות ואני יודע שהוא משתף יחידי סגולה בנטייתו ההפוכה, אבל ישנה קבוצה אהובה עליו ולא משנה מי הם שאותם הוא משתף והסיבה הוא מרגיש וחש שהיציאה מהארון תפגע בהם תערער את מנוחתם ושלוותם. בקיצר בקיצר צריך לכבד את תחושות החבר את הלבטים את הפחד ואת החשש ועוד ועוד . ואני לא חושב שביציאה מהארון יש אומץ ופתיחות בלי המוכנות בלי הבשלות בלי ההשלמה בלי כל החישובים האפשריים שיתעוררו ביציאה. גם בכניסה אנונימית לפורום כאן תחת שם וניק שאולים ישנה יציאה מהארון. בקיצר בואו לא נתקוף את עצמנו ואת החברים

בקיצר אין שום כללים ביציאה מהארון

מה שטוב לך טוב לך! מה שטוב לך ומתאים לך לא בהכרח טוב ומתאים לחבר שלך! אנחנו אנשים שונים עם רגשות שונים , עם עבר שונה עם השקפות עולם שונים עם דעות ומעשים שונים! כל אחד שיעשה מה שמתאים לו ושמח בו

איפה מוצאים את התקוה?

האמת היא שאני לא לגמרי בארון. החברים הקרובים יודעים. מכבדים מאוד, ואוהבים מאוד. ועדיין..מה כל זה שווה? בסופו של יום אני נשאר לבד עם המחשבות והפחדים. כל כך לבד.

לא רק אתה "לבד"

אתה חושב שאנשים שלא בארון, או שלא גיי בכלל, לא מרגישים לבד, או באמת לבד? תראה אפילו אומנים גדולים ומצליחים עם בית של מליונים ו10 מכוניות...

תנסה להשאר בסוף היום עם מישהו שילווה אותך

כל חייך, בן זוג אוהב. כבר עשו את זה רבים וטובים. רוצה שאכתוב כאן שוב את הרשימה של כתריסר זוגות גברים מכרים וחברים שלי שחיים ביחד בשמחה כבר 15 עד 42 שנים?

אסור לעבד (לאבד?) תקווה!! אסור!!

אני אל מכיר או לפחות לא ראיתי את "סורגים", מה שאני יודע זה ממה שכתבת. אסור לך לעבד (או כותבים לאבד?) תקווה. אף פעם. זה לא שאתה חלילה חולה שאי אפשר לרפאות אותך. למרות זאות אני גם הרבה מרגיש מייאוש, אבל אני לא מעבד אף פעם תקווה. ואני מבין אותך במה שאתה אומר, אבל צריך להחזיק חזק, ולהלחם. אין ברירה. זה החיים! תהיה חזק. ותסתכל במסרים שלחתי לך.

konito

New member
אני מה שאני

חייך הם העמדת-פנים, התחזות, שקר, בלוף עד שאתה יכול לעמוד ולצעוק בקול רם אני מה שאני. חיים פעם אחת אז זה הזמן לפתוח את הארון, החיים לא שוים דבר עד שאתה יכול לומר; עולם נכבד, אני מה שאני. תורגם בחופשיות מהשיר הנפלא של גלוריה גיינור "אני מה שאני" (צרפתי גם את הקליפ של ג'ון בארומן (כן, היפיוף הזה הומו) עם הסיום הנפלא שלו מ TOURCHWOOD שגם אותו צרפתי): I am what I am I am my own special creation. So come take a look, Give me the hook or the ovation. It's my world that I want to take a little pride in, My world, and it's not a place I have to hide in. Life's not worth a damn, 'Til you can say, "Hey world, I am what I am." I am what I am, I don't want praise, I don't want pity. I bang my own drum, Some think it's noise, I think it's pretty. And so what, if I love each feather and each spangle, Why not try to see things from a diff'rent angle? Your life is a sham 'til you can shout out loud I am what I am! I am what I am And what I am needs no excuses. I deal my own deck Sometimes the ace, sometimes the deuces. There's one life, and there's no return and no deposit; One life, so it's time to open up your closet. Life's not worth a damn 'til you can say, "Hey world, I am what I am!"

הבעיה היא...

שלפי הדת לא חיים רק פעם אחת. לפי הדת אחרי שהאדם מת הוא ממשיך לחיות באיזה עולם אחר כלשהו, והוא נשפט על מעשיו שעשה לפני מותו. לכן המאמינים פוחדים מאד מן המוות, משום שלפי האמונה, אחרי מותם יש המשך חשוב ומשמעותי הרבה יותר מאשר תקופת חייהם. איך אמר מארק טוויין: אינני חושש מן המוות. לפני לידתי הייתי מת מליארדי שנים.

konito

New member
זאת מעולם לא היתה הבעיה של הדתי באשר הוא

את הרוב מטרידה הסביבה החברתית בה הם גרים. וזאת הבעיה העקרית של ההומוסקסואל הדתי. פתרון פרשני גם יש.

אתה מניח שאנשים הם דתיים רק בגלל

לחץ חברתי עליהם. אני מכיר אנשים שהם דתיים רק משום שהם מאמינים בכתובים, ללא קשר לסובבים אותם.

למעלה