ובמקום ה-7 נמצא:

strahd

New member
ובמקום ה-7 נמצא:

זה ספר חביב עם סופר שעוד יככב רבות ברשימה. אני מדבר על העילוי החדש של מכשפי החוף (זה תרגום זוועתי, אה?), ומלבד כתיבה הוא עוסק גם במחשבים, קבלו נא את כריס פירסון הצעיר והמזוקן שנראה קצת כמו גרסה צעירה של פיטר ג'קסון. הוא גם כותב ספרים שג'קסון היה יכול לביים בצורה מצויינת. זה הספר הראשון שלו ואיזו התחלה מרשימה לבחור הזה. אני כמובן מדבר על: "נשמת הרוח" - גשרי הזמן ספר 1 מאת כריס פירסון אני כבר מודיע מראש שאם מישהו לא קרא את דשל"ק, אז שלא ימשיך הלאה, אני מתכוון לדבר רק על תחילת העידן החמישי ולא יותר, אין ספויילרים לספר עצמו ואני גם מבקש מכל מי שקרא שלא יסגיר את העלילה, אני יודע שזה כיף, אבל יש לי תכנון קטן, אז בבקשה לא לרשום כלום. זהו, החלטתם להמשיך, אז קדימה... דבר ראשון שעלי להעיר הוא שהשם של הספר נובע מכך ששמו של מי-נהר הוא בעצם רוח-נהר וגם יש הסבר בספר על משמעות השמות, כך שאני לא חושב שהתרגום של הספר הוא נכון, אבל מה זה משנה. והנה תקציר העלילה: לאחר סוף מלחמת הכאוס מגלה מי-נהר שהוא חולה במחלה נוראה והוא גוסס ועומד למות. כאשר הקנדרים מגלים שדרקונית אדומה וענקית עומדת להרוס להם את קנדרמור, הם שולחים נציגים אל קרמון הידוע באהבתו לקנדרים, שיבוא לעזור להם. קרמון מסרב לעזור, אך מי-נהר מבין שזוהי הזדמנות אחרונה בשבילו לעזור למישהו והוא מצטרף אליהם. הדבר שאותו מי-נהר לא יודע הוא שהדרקונית היא מאליסטריקס, הראשונה מדרקוני הענק שהגיעו לקרין ומסע הכיבוש שלה רק עומד להתחיל... הטוב: הכתיבה של כריס פירסון היא כמו לראות סרט, הרבה אפקטים, קרבות והפעם הקנדרים הם באמת קנדרים, חביבים ונחמדים אבל משתנים כאשר הם רואים את הסבל שעובר על בני עמם, אף פעם לא קראתי על קנדרים כל כך אמינים (מלבד כמובן וייס והיקמן). מי-נהר הוא הרבה יותר בוגר וכעת הוא כמו צ'יף אינדיאני חכם ואמיץ, אבל אנחנו רואים גם את החולשה שהגיל גורם לו ואת האפתיה של העולם מסביב לנוכח העידן החמישי. הרע: מכיוון שזהו ספר ראשון של סופר ברומח הדרקון, בדרך כלל יש פשלות קטנות ושלו היא חיבור העלילה ביחד. יש כמה פאקים עלילתיים וקושי לחבר בין כל האקשן ביחד, אבל אלו ניטפיקים קטנים ולא הרבה. המכוער: קנדרים מתים ועוד קנדרים מתים, האין סוף לאכזריות ברומח הדרקון? ולא לשכוח שמחר הספר השישי! תגובות יתקבלו בברכה.

Raistlin8r

New member
יפה

תמיד יש לך ביקורות נחמדות... שמעתי שבספר הזה מסבירים על כמה שהקנדרים שהיו בקנדרמור השתנו, ושהם כבר לא דומים לקנדרים. עצוב.

python 4

New member
../images/Emo45.gif

אז רגע, מי נהר ממש מדבר בספר הזה? כאילו יש לו תפקיד ראשי? כמה מוזר!

תודה על הביקורת...

נשמע ספר מעניין בטירוף... ואגב, גם לי נשמע קצת הזוי שמי-נהר מדבר אבל לא משנה...

DARK PROPHET

New member
זה הטופיק ההזוי?

זה הטופיק ההזוי שדיברתם עליו??? מי נהר מדבר זה יותר מהזוי זה........צריך למצוא לזה מילה....................זה גבלשני(המילה החדשה).........חחחח

Moondust

New member
אחלה ביקורת על אחלה ספר!../images/Emo45.gif../images/Emo41.gif

ולא רק שמי-נהר מדבר, הוא גם צוחק! סנסציה! :)

PdLrAaTgIoNnUM

New member
שכחת להזכיר

שבנוסף למי נהר שמככב בספר הזה, 2 כוכבות משנה שתופסות גם הן תפקיד חשוב הן 2 בנותיו היפייפיות של מי נהר (לא זוכר את שמן כרגע), שמצטרפות אליו למסעו להציל את הקנדרים. אני לא אגלה לכם מה קרה להם בסוף, אבל אני אגלה שהוא דיי עצוב.

python 4

New member
היבריש אלרט!

התכוונת וודאי לומר שחר-בהיר וסהר-שיר, לא?

SaberTooth

New member
כשכותבים שם באנגלית...

כשהוא במקור באנגלית, זה לא היבריש... Oo

python 4

New member
סתם התבדחתי על הנטייה של כל מני

אנשים בפורום (לא נציין שמות,
) לתרגם לעברית כל דבר שזז..
ולא יעזור לך... טאס לנצח!

KagomeSama

New member
תסתכל למטה למטה... ../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

לעבר ההודעה הארוכה והמושקעת שכתבתי לך, שלא טרחת לענות עליה! צק צק צק...

python 4

New member
סליחה... רק עכשיו שמתי לב להודעה..

בכל מקרה אני מסכים עם כל מילה שלך - בתרגום לעברית בהחלט יש מקום לשנות את פלינט לחלמיש ואת סטורם לסער, עם זה אין לי ולא היתה לי שום בעיה! להפך - תרגום לעברית צריך לכלול את השמות, כי אדם שקורא את הספר בעברית ולא יודע אנגלית שם כמו סטורם אולי לא יגיד לו שום דבר על הדמות, אבל השם סער כן ירמז לו שמדובר בדמות שיש סערות רבות בנפשה (איך זה?
חשבתי על זה הרגע). יותר מזה - בתרגום לעברית יש הרבה שמות בעלי משמעות שלא תורגמו, כרגע אני יכול לחשוב על סילברה ועל שמות של מקומות כמו סולמניה ופקס-תרקס, למשל. אז על זה אנחנו מסכימים. מה שאני דיברתי עליו באותו שרשור הוא שאם אני כותב כאן טאס או גולדמון זה לא נורא בכלל וזה לא היבריש, זה השמות שאני רגיל אליהם כי אני קראתי באנגלית ואלו השמות שיש להם משמעות לגבי. אני לא חייב לכתוב tas, אני יכול לכתוב טאס וזה בסדר גמור.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
איזה משמעות יש באנגלית לשמות

כמו פקס תרקס, אבנסיניה או סולמניה? אלו הם שמות מונפצים באנגלית בדיוק כמו בעברית...

python 4

New member
לא בדיוק...../images/Emo9.gif

לשמות האלה אומנם אין משמעות מילולית מפורשת כמו לשמות הדמויות (פלינט-חלמיש, סטורם-סער וכו') אבל בהרבה שמות אחרים שטרייסי ומגי השתמשו בהם יש מין משמעות נסתרת כזו.. לפחות לדעתי. פקס, למשל זה שלום (בלטינית אומנם..), וזה אומר שפקס-תרקס היא מקום של שלום (כפי שהיא היתה בעבר, מבצר שסימל את השלום בין הגזעים אחרי מלחמת ה- kinslayer). סולמניה, אני לא יודע אולי זה רק אני, אבל זה מזכיר לי את שם התואר solemn, שזה רציני או חמור, דבר שמתאר את מסדר האבירים. בהרבה מקומות ברשומות, בתקופה בה האבירות מוצגת כמוסד שמרני וסגור, טריי ומגי כותבים the solemn knight said... או the knight said solemnly.., שזה מתורגם ל- 'האביר חמור-הסבר אמר' או משהו קרוב לזה, אבל גם נשמע כמו 'האביר הסולמני אמר'.. זו איזו תופעה ספרותית שאני לא זוכר את השם שלה (תסלחו לי, למדתי ספרות לפני עשור). עוד דוגמא שעולה לי עכשיו היא flotsam - העיר שבה תאניס פוגש את קיטיארה. אני לא זוכר אם תרגמו את זה בגרסה העברית או לא? המשמעות היא שברים צפים על המים. ואל תשכח את solace ו- haven שכן תורגמו לעברית. אבל הדוגמא הכי טובה היא סילבנסטי - silvanesti; הסיומת nesti מצטרפת ל- silvan, שמשמעותה 'של היערות' או משהו שייך ליער, וזה ברור - סילבנסטי היא ממלכת היער (האלפים). למה זה לא תורגם? לסיכום, זה נכון שטריי ומגי המציאו שמות של מקומות מהראש, אבל כמעט בכולם מסתתר איזה משהו שמרמז על האופי של המקום.

python 4

New member
ואולי פספסתי את הנקודה שלי -

מה שרציתי להגיד שכמו למשל שבעברית תרגמו את סטורם לסער, כדי שלקוראים בעברית יהיה ברור שמדובר בדמות 'נסערת' (לדעתי), אולי אפשר היה גם לתרגם את סילבנסטי לעברית (בדרך כלשהי, אין לי מושג... זה התחום של
הד) כדי שהקורא ידע שמדובר בממלכת יערות.

למעלה