ובכן... שלום

alond

New member
LOL

לא שמעת=לא קיים? אני לא התייחסתי לטריקים אלא לסבירות שאין אף אחד כזה. מילולית אף אחד. אני משוכנע שיש חילוניים כאלה (מעטים עד כדי מספר זניח אולי, אבל לא אפס!) אבל אין לי הוכחה. אני לא מכיר אחד כזה. אם הייתי מכיר, היית מאמין לי?

begone

New member
אתה כל הזמן צוחק

לידיעתך, הסימן LOL משמעו: Laugh Out Loud דהיינו, אם לא צחקת בקול רם וחזק, אל תשתמש בביטוי הזה. קשה לי לחשוב שאתה כל הזמן צוחק בקול רם. לגבי סבירות העניין - מכיוון שאני לא מכיר אף אדם כזה, אני מניח שהסבירות לקיומו היא נמוכה. בכל מקרה, רק מחזירים בתשובה וחרדים קיצוניים משתמשים בטיעון של "שלום, אני חילוני ואני נורא רוצה להיות דתי ולא יכול, איזה עולם אכזר". הטיעון הזה שקוף בגלל שמשתמשים בו כל הזמן גם בהיבט הפוליטי "שלום לאנשי הפורום, אני הייתי פעם שמאלני יפה-נפש והיום אני יודע את האמת ולכן אני ימני גאה" וכו´ וכו´. "אם הייתי מכיר, היית מאמין לי?" תביא אותו לפורום, ואז נדבר. אני מעדיף שלא להאמין לאף אחד. מה שבטוח - הפורום הזה מוצף במחזירים בתשובה קטנים, סתם פקידים סוג ג´ שעובדים בכל מיני ארגונים חרדיים כושלים. מדי פעם הם שופכים את הסחורה הפגומה שלהם אל תוך הפורום כדי לבדוק את תגובות הקהל. יש אנשים שנופלים בפח ומגיבים ברצינות. אני כבר יודע שמדובר בעסקנים עם שטריימל.

alond

New member
אני כל כך שמח שהסברת לי מה זה LOL

עד היום חשבתי שזה lay on linda .לומדים משהו חדש כל יום... לגבי הטיעון השני, אני לא מכיר חילונים שזיינו את |שם של ידוענית לבחירתך| ולכן יש סבירות נמוכה לקיומו של אחד כזה. זה רמת הטיעון שלך.

begone

New member
טיעון חלש

"אני לא מכיר חילונים שזיינו את |שם של ידוענית לבחירתך| ולכן יש סבירות נמוכה לקיומו של אחד כזה. זה רמת הטיעון שלך" יש הבדל עצום בין פעולה ספציפית וייחודית באוכלוסיה ובין נטייה של בן-אדם כלשהו לומר "אני מצטער שגדלתי בבית חילוני". להגיד לך את האמת - אני גם לא מכיר אף חרדי או דתי שאומר "אני מצטער שגדלתי בבית דתי/חרדי". אנשים פשוט לא נוטים לומר "אני מצטער שקיבלתי את החינוך הזה והזה". הם מקסימום אומרים "אני מצטער שגדלתי בבית עם אלימות".

שופר

New member
הפורום הזה מוצף בטומשים ושרידים

הופהההה קבלתם 6 מנדטים עכשיו כולם עסקנים אפסים סוג ג" (אלה שקבלו 17). לדעתי רוב אלה שהגיעו לפורום הזה הם אנשים חילונים שסובלים משנאה עצמית יהודית וחפשו פורום מתאים להתבכיין על זה שהם יהודים ועל זה שייש בארץ הזאת מחזירים בתשובה שמצליחים ובגדול , לעומת החברה החילונית , הקלוקלת, הכושלת, החולה. ואתה "בגון" נראה לי איזה אחד שיכול להסתדר יופי עם המנהיג שלך טומי ממפלגת שינוי המשונה . חכו ותראו בחירות הבאות למרות שש"ס מורידה את הראש ולמרות כל ההתנשאות של הרשעים עליה היא תביא בס"ד מעל 20 מנדטים , אני מקווה שאני גם יוכל לבחור בחירות הבאות.

alon14

New member
היטלר ביוני 32 קיבל 230...

...וזה היה, למען הסר ספק, 37.3% מהקולות. לשם השוואה, הדמוקרטים (הליברלים) קיבלו 11 אם זכרוני איננו מטעני (ואני נבחן על זה מחרתיים אז כדאי שאני אזכור).

begone

New member
שופר? שלום, אמנון יצחק

"לדעתי רוב אלה שהגיעו לפורום הזה הם אנשים חילונים שסובלים משנאה עצמית יהודית" אני דווקא מאוד אוהב את עצמי, וגם לא שונא חרדים. רק מרחם עליהם. רחמים היא תכונה ´יהודית´ מובהקת, לא? (אני אומר את זה בצחוק). "לעומת החברה החילונית , הקלוקלת, הכושלת, החולה" אהה. ממש שכנעת אותי. "ואתה "בגון" נראה לי איזה אחד שיכול להסתדר יופי עם המנהיג שלך טומי ממפלגת שינוי המשונה" חן חן. "חכו ותראו בחירות הבאות למרות שש"ס מורידה את הראש ולמרות כל ההתנשאות של הרשעים עליה היא תביא בס"ד מעל 20 מנדטים" לא ברור לי עד היום איך לא פסלו את מפלגת ש"ס מלרוץ לכנסת - היא הרי שוללת את אופיה הדמוקרטי של מדינת ישראל, וזה אסור על פי חוק. אם אני הייתי יושב בוועדת הבחירות, הייתי פוסל את ש"ס ויהי מה. "אני מקווה שאני גם יוכל לבחור בחירות הבאות" אם תצליח להבין מה כתוב בפתקי הבחירות. הרי ש"ס לא מלמדת אתכם לקרוא, היא מקסימום מלמדת אתכם לומר את המשפט ´דופקים את הפרנעקים´.

korinalir

New member
נכון בהחלט

אני גם לא מבינה איך עוד לא פסלו את המפלגה הלא דמוקרטית היום. אגב בשיעור אזרחות אחד השנה הצלחתי לגרום למורה שלי להודות שלפי החוק היבש כבר מזמן היו צריכים לפסול את ש"ס. וזה אפילו לא לקח דיון ארוך... ש"ס אפילו לא מתימרת לתמול בדמוקרטיה היא אומרת בגלוי שהיא שואפת למדינת הלכה מתי הבזיון יפסק?? ואגב באזרחות הגישו אותי על 95 אבל זה בלי קשר

את אותו טיעון של ביגון אפשר להחיל

על אומללי פורום חוזרים בשאלה. LOL = lay on linda הרסת אותי מצחוק! לולא החריצים בין המרצפות הייתי מתגלגל על הרצפה.

rami052

New member
עכבישותך הנורבגית מצריכה בדיקה

לגביי, מה כ"כ מפליא שחילוני אומר שהוא מצטער שהוא גדל בבית חילוני ללא עקרונות ללא ערכים ללא שורשים ללא דרך ארץ, עובדה שבגלל כל הריקנות הזו הרבה חילוניים מצטערים שהם חילונים וחוזרים בתשובה. אני אישית מרגיש שהחילוניות לא סיפקה לי את מה שלדעתי הייתי יכול לקבל בבית דתי מבחינה רוחנית. ולצערי גם אין לי מספיק כח לשנות את זה. ובניגוד לרוב האנשים אני עושה הפרדה מוחלטת בין הפוליטקאים הדתיים המושחתים ובכלל כל דתיים המזוייפים לבין התכלס שהוא התורה שזה מדריך מדהים והוראות הפעלה לחיים.

begone

New member
אתה מחזיר בתשובה סוג ד´

"בית חילוני ללא עקרונות ללא ערכים ללא שורשים ללא דרך ארץ" דמגוגיה חסרת משמעות - אין טיפה של ערך בטיעונים מלאי השיטנה שלך. אתה פשוט משמיץ בלי שום ביסוס. "שבגלל כל הריקנות הזו הרבה חילוניים מצטערים שהם חילונים וחוזרים בתשובה" יש אנשים ריקניים בעולם הזה שמתאבדים. האם זה פתרון לריקנות? בוודאי שלא. לכן גם חזרה בתשובה איננה פתרון רלוונטי. אם אדם ריקני - שיילך לקרוא ספרים, שיצפה בהצגות, שישמע קונצרטים, שיעסוק באמנות או במדע או במקצוע כלשהו. הפתרון לריקנות איננו חזרה בתשובה. "ובניגוד לרוב האנשים אני עושה הפרדה מוחלטת בין הפוליטקאים הדתיים המושחתים ובכלל כל דתיים המזוייפים לבין התכלס שהוא התורה שזה מדריך מדהים" התורה כולה מזויפת - היא מתבססת על קיומו של אלוהים, שאיננו קיים. לכן כל התורה כולה, מהמילה הראשונה ועד האחרונה, היא זיוף אחד ענק. זה לא מדריך לחיים, זו אגדה חסרת-הגיון לחיים חסרי הגיון. תמשיך להאמין באלוהים - אתה מבסס את חייך על אגדות.

rami052

New member
צודק באמת אני מחזיר בתשובה סוג ד´

וכראיה , אפילו את עצמי לצערי אני לא מצליח להחזיר בתשובה. וכן אני עדיין חושב שהתורה מדהימה, וגם אם היא הייתה מזוייפת כטענתך עדיין הייתי חושב כך, יש בה כ"כ הרבה מידע ומוסר השכל וחוכמה יותר משלומדים לתואר בפסיכולוגיה באוניברסיטה. עובדה, אחרי שאנשים מתייאשים מהפסיכולוגים הם פונים לרב. סע ב5 בבוקר לבית הכנסת של הרב פירר בבני ברק ותראה כמה חילונים מחכים בתור כדי לשוחח עימו, כשבעצם כל מה שיש בידו הוא החומש. התורה בסה"כ מורה לך את הדרך להתמודדות עם הקיום שלנו בעולם אליו היגענו בעל כורחינו ואכן מצוטט בכתובים שהיגענו לעולם בעל כוחינו אך משהיגענו עלינו להתמודד, וזו כל המהות, התמודדות עם כל רגע ורגע עם כל נשימה ונשימה עם כל מחשבה ומחשבה עם כל מעשה ומעשה. וגם אם זה סיפור שמישהו המציא, אז לדעתי מי שהמציא את הסיפור ומי שהמציא את אלוהים הוא גאון. כי בתכלס כל האמונות מובילות אל אותו המקום ולכולם יש מטרה דומה רק שהדרכים מתוארות אחרת, אבל תאר לך שכל אדם שנולד היה צריך להיות עסוק כל הזמן בלחפש בעצמו שיטות להתמודדות עם החיים והרי יש שיטה כזו ושיטה אחרת ועוד שיטה ועוד אחת, האדם היה ניתקף בילבול ושיגעון ואם הוא לא היה שם קץ לחייו כמו שרבים עושים הוא היה מממשיך להיות עסוק במשך כל חייו המתוסכלים לחפש את הדרך "הנכונה". וכל דרך יכולה להיות נכונה, אבל אם אתה גר בישראל תתעסוק בתורה של ארץ ישראל, אם אתה גר בהודו אז תעסוק בתורתו של בודהה ואם אתה גר באירן תעסוק בתורתו של מוחמד, וזה מה שהרוב עושים, העיקר שתוכל לעבור את החיים האלה בהתמודדות ראויה. בסה"כ למרות כל המחקרים והלימודים והספרים שנכתבו, אין לנו הסבר ממשי למשמעות החיים, ההסבר ההגיוני היחיד זה למצוא הסבר לא הגיוני וזה הדבר ההגיוני היחיד שאפשר לעשות כדי להתמודד עם חוסר ההגיון שבקיומינו. האנשים שכתבו את התורה, בין אם שהמציאו אותה או שלא, היו חכמים דיים לקלוט את הכאוס בו האנשים נמצאים בחיים ואת חוסר המשמעות הקיומית עד שראו צורך לכתוב מדריך לחיים, בין אם הוא סיכום של מאורעות אמיתיים ובין אם אלו סיפורים שהומצאו לצורך הבנה והסבר של עניין מסויים. פעם לפני שנים חשבי לעצמי בגיחוך , כיצד החרדים יכולים להיות כ"כ טיפשים??? הרי היה לי ברור עוד כשהייתי ילד קטן שאין כלום ואלוהים בכלל לא קיים, כשגדלתי קצת ראיתי קצת מעבר לכך, הבנתי גם שעדיף להיות מרומה מאשר להטיל ספק בכל. ראיתי פעם כתבה מדעית על אישה חולה שהייתה צריכה לעבור ניתוח אך למרבה הצער היא הייתה רשיה לחומרי הרדמה עד כדי סכנת מוות, לכן עשו לה את הנתוח תוך שימוש באוטוסוגסטיה היא החליטה בהסכמה להאמין בא נאמר בבלוף מסויים שישכנע אותה שלא כואב לה כלום, וכך היא נותחה כשהיא במצב היפנוטי בלא שתחוש כל כאב כשחתכו את בשרה. אנשים מאמינים כי הם רוצים להאמין, למה? כי ככה יותר קל לחיות. דרך החיים שלך יותר טובה? לפי העוינות שבתגובות שלך כאן אני למד שההתמודדות שלך עם החיים קשה ומתסכלת ובוודאי לא מספקת כמו שהיית רוצה שהיא תהיה. איזה משמעות יש בחייך? אם בכלל...

nissimhania

New member
סוג ד´?? אתה מחזיר אותי! ../images/Emo13.gif

אתה נשמע עצוב, תפסיק עם זה! גם אני מנסה "להחזיר את עצמי בתשובה" כבר הרבה זמן, זה לא קל אני יודע, אבל זה לא סיבה להיות עצוב, ההיפך... (אין לי מושג למה ההיפך, אבל העיקר שאני מאמין בזה
). יהיה טוב, אחי, אם יש לך תובנות או השגות, אשמח לשמוע ולהתעניין.

begone

New member
אתה פקיד במשרד להחזרה בתשובה

"אני עדיין חושב שהתורה מדהימה" מדהים איך אנשים מאמינים באלוהים שגרם לשואה. "יותר משלומדים לתואר בפסיכולוגיה באוניברסיטה" רואים שלא למדת באוניברסיטה. "אחרי שאנשים מתייאשים מהפסיכולוגים הם פונים לרב" ואחרי שמתייאשים מהרב, מה עושים? "סע ב5 בבוקר לבית הכנסת של הרב פירר בבני ברק ותראה כמה חילונים מחכים בתור כדי לשוחח עימו" כי הוא מקורב להמון רופאים במערכת הבריאות החילונית, ואין קשר לעובדה שהוא רב. "ומי שהמציא את אלוהים הוא גאון" כל כך גאון עד שהוא לא מסוגל להבין שהעולם עגול. "כל דרך יכולה להיות נכונה" בהחלט לא. יש דרכים שמובילות לשגיאה. "אבל אם אתה גר בישראל תתעסוק בתורה של ארץ ישראל" לא רוצה. מה תעשה לי? "אם אתה גר בהודו אז תעסוק בתורתו של בודהה" בהודו יש גם הינדים ועוד בערך אלף כתות אחרות. "אין לנו הסבר ממשי למשמעות החיים" ברור שאין הסבר, כי אין משמעות אובייקטיוית. כל אדם מוצא לעצמו את המשמעות הסובייקטיוית המתאימה לו. "כיצד החרדים יכולים להיות כ"כ טיפשים?" זה מאוד פשוט: תראה מיליארד מוסלמים, תראה מיליארד סינים, תראה מיליארד נוצרים. יש המון טיפשים בעולם. לא חסר. "הבנתי גם שעדיף להיות מרומה מאשר להטיל ספק בכל" אני לא מטיל ספק בעובדה שאתה מרומה. "אנשים מאמינים כי הם רוצים להאמין" יש אנשים שמאמינים מתוך חוסר-מחשבה ועצלנות, או כפייה. לא כולם ממש רוצים להאמין. "ככה יותר קל לחיות" ראיתי הרבה חרדים בחיי, ולא קל להם בכלל. "דרך החיים שלך יותר טובה?" בהחלט כן, והיא גם מציאותית. "ההתמודדות שלך עם החיים קשה ומתסכלת" בהחלט לא פשוטה, אבל לא מתסכלת. אני רואה את החיים כאתגר מעניין. "איזה משמעות יש בחייך?" זה בוודאי לא עניינך, אלא ענייני הפרטי.

alon14

New member
begone...

...תוכל בבקשה לבדוק לפני שאתה לוחץ "שלח" שאין לך ירידות שורה מיותרות בסוף? היו לך לפחות 20 פה...

rami052

New member
אתה מספיק טיפש בכדי להיות מציאותי..

אך מה היא המציאות? לצערי גם אני כמוך תמיד סומך אך ורק על הראש, על המיינד,על השכל ואני כ"כ חכם עד שאני סובל מזה, רק מחשבה אחת קטנה יכולה להוציא אותי מדעתי, כמו למשל המחשבה על חללית שטסה לה מיליוני שנות אור במרחביי החלל, לכיוון אחד, ולעולם לעולם !!! לא תגיע לסוף... אפשר להבין את זה ביכלל????????? זה הרי בילתי ניתפס !!! זה לא הגיוני, איך זה יכול להיות??? אבל אולי בסוף כן נגיע לאיזשהו קיר ונגלה שכל החלל העצום הזה " כלוא" בין "4 קירות",משהו כמו קופסא גדולה שבתוכה כל החלל נימצא ואז נהיה רגועים, הינה היגענו לסוף... אבל..... מה מחזיק את הקופסא??? ואיך זה יכול להיות שהחלל נגמר??? הרי לאף אחד אין הסבר הגיוני. אז מפה אנו יכולים לבחור במספר אפשרויות מצומצם. אפשר להיות חכם ורציונלי (כמוך) ולנסות להבין מבחינה מדעית את פשר האין סוף או אולי את היש סוף ואיך זה יכול להיות בכלל האין סוף ואיך בכלל יכול להיות כן סוף ולבסוף לאחר כשלון מוחלט בלהסביר או להבין את העניין להיבהל ולהשתגע, לאבד את עצמך (לדעת)... או למצוא הסבר רציונאלי אחר? (אלוהים)? או שאולי זה הסבר לא רציונאלי? אבל רציונאלי מאיזו בחינה? מבחינה מדעית ? מבחינת איכות החיים? מבחינת רוגע נפשי? מבחינת החופש מלפטור עצמי מדאגות ושאלות שאינני יכול להתמודד איתם? האם זה לא מספיק רציונאלי כדי לבחור שלא לתת לעצמי ללכת לאיבוד מכ"כ הרבה דעת והירהורים? לא בכדי רשום " הישמר מן ההרהור..." נכון כנראה שהדרך שבה אנו הולכים היא יותר ראציונאלית מבחינה שכלית מטמטית, אבל מה, תמיד קינאתי באותם טיפשים... טיפשים, לא רציונאליים ושמחים בחלקם. וניראה לי שהאמונה באלוהים היא לא בכדי ש"הוא" יעשה בשבילי דברים טובים ויציל אותי אלה בכדי שאוכל להשלים עם הדברים שאינני יכול לשנות.

begone

New member
שאלות מהותיות שאלת

אכן, זה לא פשוט להגות במחשבות קיומיות מסובכות. זה גם מטריד לדעת שאנחנו אנשים די קטנים ביקום עצום בגודלו, שאת גבולותיו אין לדעת במדויק. כמו כן, זה מאוד מטריד לדעת שלחיים אין משמעות אובייקטיוית. אבל זה לא אומר שצריכים להיכנס לדיכאון או להשתגע. אפשר להתמקד בדברים שאנחנו *כן* יכולים להשפיע עליהם: החברים, המשפחה, הקהילה, המדינה, התרבות, המדע. אפשר להשקיע מחשבה בכשרונות הספציפיים שלנו ולדעת למצוא את הכיוון המיוחד שיגרום לנו לחוש שאנחנו מממשים את הפוטנציאל שלנו בחיים. הדת היא פתרון קל, אך שיקרי, ולכן הוא מזמין צרות וסתירות. הפתרון היחיד שאני יכול להציע - להסתכל למציאות לעיניים ולהתמודד בלי לחשוש משיגעון או דיכאון. אחרי הכל, יש מספיק דברים טובים בחיים בשביל לשמור על איזון. ואם אתה מוטרד מעומס השאלות המעיקות - אתה יכול תמיד לדעת: כאשר תמות בעוד מספר עשרות שנים, זה יהווה סוף לכל המחשבות המעיקות. אז תהנה מהאפשרות שיש לך לחשוב עכשיו, כי זה לא יימשך לנצח. בסוף כולנו נפסיק להתקיים, אז כדאי לנצל כל רגע שיש לנו כאן בשביל להרגיש שלא בזבזנו את חיינו לשווא.

begone

New member
לא מקבל

"אני מצטער שגודלתי חילוני" אמור מעתה - היה לי חינוך גרוע. חינוך חילוני איננו טוב או רע. חינוך חילוני הוא חינוך חילוני.העובדה שאתה מצטער של משהו לא קשורה לחינוך החילוני שקיבלת, זה מן הסתם קשור לדברים אחרים לחלוטין. אבל אני לא הפסיכולוג שלך. בכל מקרה, לומר ´אני מצטער שגודלתי חילוני´ זה כמו לומר ´אני מצטער שגדלתי בבית עם קירות´. זה חסר משמעות.

למעלה