ובכן, שלום לכולם..

sela v

New member
בקיצר תגיע לשם

תמצא את זה טוב, אבל לא הייתי בונה על זה.

אמנון כ

New member
נצל"ש - אמריקה ש(כנראה) לא הכרתם

גם אני עשיתי טיול תרמילאים אחרי הצבא בארה"ב. כתבתי כתבה חדשה המספרת על הטיול הזה, על אמריקה האחרת, העיירות הקטנות, הפארקים הלאומיים ואפילו על הזמר טום וויטס ששר על כל אותם אנשים קטנים (אך שמנים) שגרים בכל המקומות האלו. הכתבה זכתה לככב גם בשער של אתר תפוז כשפורסמה אתמול. קריאה מהנה!

natyh

New member
מחוף לחוף ברכב

במקרה מיוחד זה חד אופן טיול שבוצע בשנות ה 80 המוקדמות ע"י קיית קאש אמריקאי צעיר אז בן 24 מעניין אותך ? נתי

genghis

New member
../images/Emo13.gif בסופו של דבר...

הדעות כאן מאד חלוקות.. וקשה לי להסיק מה הדרך העדיפה לנוע בארה"ב באמצעותה. כנראה שזה משהו שאשאיר לזמן בו אהיה שם שלי ואבחן שם. נושא השותפים כרגע מאד קריטי כאמור, הן מהפן הכלכלי והן מהפן חברתי - שכאמור מי שטרח לקורא את השרשור מתחילתו יודע שאין לי כרגע פרטנר קבוע לכל הנסיעה לאני גם לא בטוח שאני רוצה אחד - מה שהופך את העניין לבעייתי מאד מכיוון שלא ניתן לבנות על טיול לטווח ארוך כך ולסמוך על הגורל... היכן אם כן ניתן למצוא שותפים - שם - אם וכאשר ? איתי

אמנון כ

New member
רכב בארה"ב

בטיול שלי מצאתי פתרון לבעיית התחבורה בדרך הבאה: חברים שלי עשו טיול מאוד ארוך עם רכב בארה"ב. הם קנו אחד משומש ונתקעו עם המכירה שלו ובסוף מכרו במחיר ממש מגוכך. הם גם נתקעו כמה פעמים בדרך ודרשו מהם מחירים אסטרונומיים על התיקונים. אני עשיתי 2 סיבובים מעגליים של כשבועיים כל אחד ושאר ועוד PASS של רכבות חופשי-חודשי במרכז-מזרח ארה"ב. שאר הזמן היינו בערים גדולות, והסתובבנו באמצעות תחבורה מקומית. זה פתרון מצויין לדעתי משום שהבירוקרטיה והמחיר של קניית רכב הם אדירים ומצדיקים את עצמם רק אם הטיול מאוד מאוד ארוך (או אם יש לכם המון כסף).

אמנון כ

New member
הבהרה....

עשיתי 2 סיבובים מעגליים של כשבועיים כל אחד ברכב שכור. המחיר זול למדי ו-2 סיבובים שכאלו יתנו תמורה אדירה לכסף ויורידו ממך את הלחץ הבירוקרטי והחשש מפני תאונות, תקלות וכו'. בנוסף תקבל רכב חדש לחלוטין, נוח ועם שירות תיקונים/ גרירה/ ביטוח וכו'. אפשר למצוא שכירת רכבים בכ- 35$ ליום. לדעתי זה בהחלט שווה את הכסף. שבועיים נשמע מעט אבל אנחנו עשינו בשבועיים את 2 המסלולים הבאים (מתוך הכתבה שפרסמתי אודות ארה"ב): 1. מסן פרנסיסקו לווגאס, ומשם לפארקים המדהימים שבאזור: Bryce Canyon, Zion Park, Grand Canyon. משם ללוס אנג`לס כולל כל הפארקים כמו דיסנילנד, אפקוט וכו` ומשם לסנטה ברברה וחזרה לסן פרנסיסקו דרך Highway One המפורסם. 2. מוונקובר להרי הרוקיס הקנדים כולל בנף, ג`ספר והפארק הלאומי ווטרטון (קנדה), משם לפארק הלאומי גליישר (הרים מושלגים וקרחונים מדהימים במונטנה, ארה"ב), סיאטל, פארק לאומי אולימפיק (יער גשם מדהים הנושק לאוקינוס) וחזרה לוונקובר

אמנון כ

New member
והבהרה אחרונה...

(אני פשוט חולה,ולכן כנראה המוח לא עובד משהו...) כל אחד מהמסלולים שציינתי לקח שבועיים, כלומר סה"כ חודש עם רכב שכור.

sela v

New member
הבעיה ברכב

שכור שרוצים לנצל אותו עד הסוף, ואז למשל לא תגיע לפארק ותטייל בו 3 ימים ברגל או אפילו שבוע, כי שילמת הרבה בשביל האוטו.

אמנון כ

New member
לאו דווקא

אי אפשר להגיע ללא רכב לפארקים הלאומיים, ולכן חלק זה חלק מהמחיר שצריך לשלם. חלק ניכר מהזמן בו היה לנו רכב שכור היה בפארקים, והאמת היא שגם צריך רכב בתוך הפארק בשביל להגיע מנקודה לנקודה. ועם זאת, אנחנו אישית לא עשינו טרקים של יותר מכמה שעות ברגל, ואם המטרה היא טרק של שבוע, אולי אפשר לחפש פתרון אחר. לדעתי גם טרק של יום-יומיים מחייב ברכב בשביל ההגעה למקום וסחיבת הציוד.

sela v

New member
שותפים

אפשר או למצא באתרים יעודים או באכסניה בה תשהה. מה הסיכוי? אי אפשר לדעת וזה גם תלוי בך כמה אתה חברותי וכו'. יש עוד אופציה וזה לשהות אצל מקומיים בבית, תסתכל בקישורים תחת לינה/מגורים. לא הייתי מציע לכל הטיול, אבל זה אופציה מעניינת.

בקשר לתחבורה

אני בעד רכב - זה כל כך מקל ונוח ויש מקומות שפשוט אי אפשר להגיע אליהם ללא רכב...חבל (לא משנה כרגע אם שכור או קנוי - אבל העיקר שיהיה) בקשר לשותפים זה בעיה - החדרים הם ל4 אנשים ויחד עם הרכב והדלק זה 3 ההוצאות הגבוהות ביותר ולכן ככל שיהיו יותר שותפים (עד 4) החיסכון גדול יותר..... לדעתי כדאי לך אולי לדאוג לשותפים לחלק מזמן הטיול (עוד מהארץ נראה לי עדיף....בכל אופן אם תחליט על לפגוש שם קח בחשבון שאולי בסוף תהיה לבד - אז שיהיה גבוי כלכלי לעניין ) אור

sela v

New member
מחכה לטיול חוצה היבשת

שלך על חד אופן, אחריך אני בטוח שיהיו עוד כאלה שיעשו טיול רכיבה כזה מהארץ. דרך אגב ממה שאני זוכר אף אחד לא דיבר כאן על טיול חוצה יבשות על גבי אופניים, וגם מהפורום אופניים בתפוז נדמה לי שהיחידי שטייל טיול ארוך על אופניים זה היה באירופה. האם אין ישראלים שחצו יבשות על אופניים?

natyh

New member
חוצי יבשות

על אופנוע חפש את אלן כץ ואת רונן היימן , ויינון רמון שטייל איתי קטע מדהים בדרום אמריקה ולקטע זה נטש את האופנוע עליו חצה את דרום אמריקה בחור בשם גלעד צלניקר שאף הוא טייל בחברתי ומאוחר יותר קנה אופנוע וחתך את דרום היבשת. בעניין אופניים זה לא כל כך ספורט ישראלי , ובעניין חד אופן ממש לא . קרא את הסיפור של קיית קאש לעומק הוא מאלף .

sela v

New member
אבל פורום אופניים

מלא בישראלים שאוהבים לטייל באופניים, ואתה חושב שלמשל באנגליה כולם רוכבים על אופניים? עדין שהייתי באוגנדה, פגשתי אנגלי שרכב מאנגליה עד למצרים באופניים, ואז טס ממצרים לאוגנדה.

למעלה