ובכן, שלום לכולם..

genghis

New member
ובכן, שלום לכולם..

בעוד כ 5 חודשים (ברוטו!! אני לא גונב זמנים..), אשתחרר משירותי הצבאי for good. תוכניתי היא לנסוע לאלתר לארה"ב, ולנוע שם מחוף אל חוף ברכב. מאחר ואני ותיק בפורומים של תפוז חשבתי כי יהיה זה אך הגיוני אם אתייעץ ואשתתף לראשונה באופן פעיל בפורום שלכם, וארכוש קצת מידע שאין לי כרגע למעט תוכנית כללית (שזה אגב חלק מיופיו של הטיול לדעתי - היות ואני טייל די מנוסה באירופה). בתקווה לשיתוף פעולה - ובתקווה שאחזור לעיתים קרובות מספיק הבייתה כך שלא ישכחו אותי.. איתי יהיו גם שאלות!

shaishoo

New member
טיפים קטנים

הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך לטיול מסוג זה, הוא לעשות את הרשיון הנהיגה הבנלאומי בממסי ולא ברשות הדואר כי בממסי הם נותנים לך חינם מנוי ל AAA שנותן הרבה הנחות בכל מקום בארהב (כמו כרטיס לוחם של האמריקאים) תמיד תשאל אם יש הנחת AAA אבל יותר חשוב זה נותן לך בכל סניף של AAA מפות, אתה רק נכנס, מראה את הכרטיס שלך ואומר להם איזה מפות אתה רוצה (כבישים,ערים, וכד) והכל בחינם !!! טיפ נוסף זה אם אתה מתכנן להיות בהרבה פארקים : אז בפארק הראשון שלך תקנה מנויי שנתי פארקים הלאומיים, אחרי 3 פארקים כיסית את המנויי ! טיפ נוסף: בכל מדינה מחירי הדלק משתנים לדוגמא קליפורניה בדר"כ זולה יותר מנאבדה ובטקסס זה בכלל זול, אז לפני שאתה עובר ממדינה זולה ליקרה למלא מיכל ! עוד טיפ: בערים גדולות שווה להזמין מלון דרך האינטרנט מראש, אחד האתרים היותר טובים שנתקלתי בהם הוא hotwire.com הקטע של האתר הוא שיש הרבה מלונות איכותיים שאין להם תפוסה מלאה אז הם משכירים חדרים במחיר הרבה יותר זול, העניין הוא שרק אחרי ההזמנה אומרים לך את שם המלון אבל בדר"כ אתה יודע אם הוא טוב או לא מראש עלפי השירותים שהוא מעניק, אני השגתי ב50$ ללילה בואגס את מלון "אי המטמון" על השדרה ! (מחיר חדר רגיל ללילה הוא 150-250). עוד אתר טוב הוא hotels.com וגם expedia.com לחלק מהאתרים יש מספר 1-800 אז לא צריך אינטרנט טיפ שינה: בארהב אסור לישון בצידי הכביש זה נגד החוק, אי אפשר כמו בארץ, לעצור בצד הדרך ולישון, אבל יש מדי פעם נקודות עצירה לנהגי משאיות או דיינרים שאתה יכול לישון שם בחניה. בחלק מהמקומות תוכל למצוא חניון אוהלים או קרוואנים שאתה יכול לישון שם בזול (המקומות האלה מסומנים במפות של AAA ) אז תהנה בהצלחה

genghis

New member
אוקי. עוד :)

ובכן, אשמח אם תאמרו לי על פי נסיונכם אם התכנית שלי לא בדיונית.. בגדול, התכנון הוא כללי כלומר רצף האתרים הכללי ידוע ומעבר לזאת אין לי מגבלות (למעט קצת משפחתולוגיה ואתרי חובה, נו..). אטוס לניו יורק קרוב לוודאי באביב (סוף פסח, עם נפילת המחירים וסוף החגים), ואחתוך לכיוון פלורידה, תוך שהיות בוושינגטון, פילדלפיה, פוטומק, מיין, (כאמור שיקולים אישיים פה ושם) > אורלנדו (פארקים..) > מיאמי. בנקודה זו המגמה הכללית היא לנוע לכיוון טקסס (דלאס ,יוסטון, ס.א), תוך מעבר בלואיזיאנה (ניו אורלינס!) בוירגינה ובטנסי (הכרחי?) בנקודה זו מחבר לכיוון אריזונה (יש מגורים בטוסון!) > וגאס > הפארקים ולחוף המערבי (ל.א, ס.פ וכו' כל פי מגבלות הזמן והתקציב. - עד כאן הרעיון הכללי. התוכנית היא לטוס מתחילת מאי עד ספטמבר, מה שמותיר גמישות לא רעה בזמנים, והתקציב טרם נקבע (סיכוי ל"תידלוק" ביולי, ההורים רוצים לנסוע גם...:) נקודה נוספת שהייתי שמח אם תחוו דעתכם עליה היא נושא השותפים. אין לי כמובן עניין לנסוע לבד החסורונת ברורים, הנקודה היא שגם אין לי עניין ל"משוך" את כל הטיול עם פרטנר צמוד אחד.. (וגם לא נראה לי שאמצא מישהו שיסכים לגחמות שלי.. כל הזמן..), אצא כמובן עם חבר אך התכנית היא להפרד בשלב מסויים. שאלתי היא האם ניתן למצוא פרטנרים בקלות ולבנות על זה? במהלך הטיול? נקודה מעניינת נוספת: האם טיול בסדר גודל כזה מציאותי ברכב? האם לא כדאי לבנות על תחבורה ציבורית? (לא לשכוח שיקולי תלות ברכב הפרטי, הוצ', סיכונים, אובדן, נזק וכיוב') איתי. יהיו עוד שאלות! תודה על הסבלנות מראש

shaishoo

New member
בגדול קטן

אוקי שותפים בגדול: אני מכיר כמה אנשים שעשו משהו דומה: 2 חברים שלי שהיו חברים מאוד טובים ובדרך בגלל שנמאס להם אחד מהשני והם גילו שלפעמים יש להם יותר מידי חילוקי דעות מה שיצר מצב שבשבוע שבועיים האחרונים הם לא דיברו אחד עם השני וגם לקח להם זמן מה בארץ עד שהמצב הסתדר מצד שני זוג חברים אחר שנפגשו בסוכנות היהודית וחתכו את כל ארה"ב ביחד בסבבה.... אז ההצעה תבחר את השותף בקפידה..כי ברגע ששכרת\קנית אוטו(מסובך טיפה אם אתה לא אזרח) אתם יחד עד הסוף (או מכירת\החזרת הרכב) !!!!! דרך אגב לגבי המסלול אני יודע שאי אפשר להיות בכל המקומות אבל 2 אזורים מדהימים אם אתה באריזונה אז לחתוך ליוטה יש להם פארקים משהו-משהו וזה על גבול אריזונה כמו ZION,BRAYCE (ברייס ממש מומלץ עמודים ורודים מדהימים !!!!!!!! והצבעים משתנים עם השמש, וזה כמה שעות מZION, ברייס בקצה של אריזונה) עוד מקום נחמד זה ניו-מקסיקו שם יש עדיין אינדיאנים מקוריים שלא מנהלים קאזינו אלא אורך חיים מסורתי, וגם יש שם את רוזזול ואת המקום שיצרו את הפצצה האטומית הראשונה (עושים גם סיור והקרינה חינם) לגבי פארקים שים לב שכניסה לפארק שעשועים באורלנדו עולה משהו כמו 50$-75 ויותר לאדם ליום !!! בחוף המערבי הפארקים המומלצים הם כמובן יוסמיטי, יש פארק יפה בצפון קליפורניה (סקוייה) אבל בטח לא תהיה שם, יש את מדבר המוות, תעבור שם עם הרכב בדרך מואגס ולל.א. זה בדרך, לגבי ל.א. אין הרבה מה לראות שם עיר נוראית, נחמד שאפשר ללכת להשתתף בתור קהל חינם בתוכניות (הזמנות מחולקות ליד התאטרון הסיני ובחוף וניס) , לי יצא להיות בגי-לנו שורה ראשונה, ויש לי ולחברה שלי תמונה איתו להוכיח את זה... סאן פרנסיסקו מדהימה,עיר כיפית, ויש באזור פארקים נחמדים כו ליד סנטה-רוזה (גייזר שמתפרץ כל 15 דק, עצי סאקוייה מאובנים) טוב שוב פעם בהצלחה ותהנה

genghis

New member
תודה רשמתי לפני ו...

עוד כמה עניינים.. לגבי ספרות - האם תספיק מהדורה מעודכנת של לונלי פלנט לטיול בסדר גודל כזה? תהיה - מאחר ומדבור בטיול גדול וארוך ובארץ שפע עם מחירים נמוכים האם יש סיבה לצאת בכלל מהארץ עם יותר מציוד מינימלי בלבד? (נעלים,סנדלים, לבנים, תרמיל סביר, ג'ינסיםו..זהו?) ועוד קטנה לגבי התחבורה - הבנתי שלינה ברכב עשויה להיות בעיה אלא בחניונים או בקמפינגים אך מה לגבי הרכב עצמו? האם בתנאים הקיימים הוא עשוי להגביל אותך יורת מהלהועיל לי? והכוונה - להגדיל עלויות, בירוקרטיה מסובכת, סיכונים של גניבה ונזק, אי יכולת מכירה, חוסר גמישות - חנייה בעיתית, שהייה ממושכת באתרים מסויימים וכו'. האם מלבד shaishoo יש למישהו ניסיון בסוג כזה של טיול בארה"ב? ועוד קטנה - מה תקציב משוער לטיול מסוג זה?בסדר גודל של 4 חודשים.. איתי

ארהב

קודם כל אתה מוזמן לאתר שלי יש הרבה טיפים שם ומסלולים שעשיתי ושאחרים שלחו אלי (ויומני מסע ותמונות ועוד הרבה דברים שיעזרו לך לתכנן) דבר שני חבל לפספס את ס.פ שהיא לדעתי אחת הערים היפות בארהב (הבנתי נכון מהדברים שלך שלא תהיה בה? דבר שלישי אכן חובה רכב ולתקופת זמן כל כך ארוכה שווה לקנות מחירים - תלוי בדרגת השינה שלך אבל מלונות הם בערך 40-60 דולר ברוב המקרים לחדר עם 2 מיטות זוגיות ועם שירותים ואמבטיה יש גם אכסניות וגם יש אופציה של קמפינג - תלוי מה הסגנון שלך דלק נכון ללפני חודש וחצי במערב מעל ה2 דולר לגלון ברוב המקומות במזרח מעט יותר זול אוכל זה ממש כלום ואפשר לאכול מאוד בזול כך שזה לא משהו ששורף תקציבים אם יהיו לך עוד שאלות אשמח לענות אור

genghis

New member
אתר מושקע ../images/Emo45.gif

האתר מצויין, אעבור עליו בצורה רצינית תהייה בטוח.. בכל אופן, לא הבנת נכון לצערי - כוונתי היא בהחלט להיות במערב כשסאן פרנסיסקו אמורה להיות פסגת האיזור.. האם רכב האם אין מגבלות בירוקרתיות לרכישת ואחזקת רכב? (ויזת תייר), איך ניתן להשמר מרמאויות ברכישה? ואיך ניתן להמנע מנוכלים כל זמן שאתה זקוק לסיוע ברכב? (נתקע וכו'..?) איתי

genghis

New member
ומה דעתכם על ...

רכבות הAMTRAK??? האם הן זולות מספיק בשביל להצדיק נסיעה בהן בטיול כזה <? אם הן מגיעות רק לערים הגדולות או שהן עוברות (ועוצרות) גם בCountry side? איתי

sela v

New member
אני חושב שהם יקרות

הכי זול זה האוטובוסים. תסתכל באתר של Greyhound, מוכרים שם Pass לטיול באוטובוסים זה נראה לי תהיה הדרך הכי זולה בשבילך לראות את ארה"ב אלא אם כן יהיו לך שותפים אחרת לבד באוטו זה לא זול. בכלל לטייל בארה"ב זה לא זול.

ארהב

תודה אגב (ואני בחורה....איזה גבר היה קורא לעצמו מאמא עוף???) בקשר לרכב - אני לא ממש יודעת את תהיליכי הקניה כי תמיד שכרתי או שהיה לי כבר מוכן שהגעתי הרכב (כי אבא עבד בחול נגיד והשאיר לי תרכב שלו לטיול) אבל זה אפשרי כי הרבה עושים את זה - תשאל מישהו שקנה מה הפרוצדורה בקשר לרמאויות בקניה אם אתה מבין קצת אז יופי - אם לא ניתן לקבל שירות כזה שמוסכניק מלווה אותך ובודק לך תרכבים . כמובן שיש סכנה שאם נתקעים אז יש עלויות נוספות - באופן כללי שווה לקנות רכב רק שזה הפרש משמעותי מההשכרה (ולהרבה זמן זה יוצא משמעותי) אור

sela v

New member
מחיר אכסניה

זה 15-25 דולר עבור מיטה בחדר משותף ללילה. בקמפינג לא ישנתי אז אין לי מושג. האם אתה מעוניין לעשות טרקים?

genghis

New member
אני מעוניין...

לגוון גם בטראקים, דגש של לגוון מכיוון שאני רוצה לראות בעיקר את הערים - פעם ראשונה ביבשת
זו אחת הבעיות עליהן חשבתי - האם הרכב הפרטי מגביל אותך במקרה זה.. איתי.

sela v

New member
בערים בד"כ צריך לשלם על חניה

אבל אני לא מכיר כל כך איך זה בארה"ב. לא שלא נהגתי שם, אבל לא זוכר בעיות חניה בסיאטל. איפה שכן היה קשה למצא חניה זה בשיקגו שם השארתי נדמה לי תמורת תשלום את האוטו באיזה מלון והסתובבתי ברגל, ולמחרת ישנתי במלון קצת מחוץ למרכז (יותר זול) ונכנסתי עם רכבת לעיר. כמו שאמרתי אתה רוצה לסע ל-4 חודשים, ואני הסתובבתי שבוע עם אוטו ופעם אחת זה היה על חשבון העבודה. זה עסק יקר, גם אם יחסית הדלק והמכונית יותר זולים מהארץ, אבל המרחקים הם עצומים, ואם יש לך סבלנות להתעסק בלקנות ולמכור אוטו... כרטיס אוטובוס לחודשיים עולה 500 דולר בערך אני מאמין שבאוטו לבד את אותו דבר יעלה לך לפחות פי 3. אם אתה לא מתכוון לטייל לפחות עם עוד מישהו וגם אז זה לא יצא זול, לא ממליץ על לקנות אוטו.

genghis

New member
הממ... תודה. מעורר מחשבה

עוד לא ממש עברתי על האתר של גרייהאונד... 500 דולר לחודשיים חופשי חופשי??? נשמע טוב

sela v

New member
רק הצצתי באתר שלהם

לא בדקתי לעומקו את הכרטיס שהם מציאים ותנאיו.

genghis

New member
האם מישהו שמע...

על חברות השכרת רכב שזקוקות לשירות נהיגת רכביהם לצורך העברתם ממקום למקום? כלומר ניתן לנצל את השירות הזה לרכב מושכר חופשי-תנועה- ואלי אפילו שכר! האם העניין רלוונטי בארה"ב או באירופה? כמובן שאדרש לעמוד בלוח זמנים אך בכל מקרה העניין כדאי ביותר - האם יש דברים בגו? איתי.

לא נראה לי מומלץ

לטיול בדרך כלל זה ממש להעביר את הרכב בכמה ימים אין לך זמן להתחיל להסתובב איתו ולטייל לך איפה שתרצה.....

genghis

New member
נכון אבל...

אם יש לך יעד.. אז אולי עדיף לחפש סידור כזה ואז עניין גבול הזמן אפילו לטובתך... כמובן יעד מוחלט לא באיזור שתעדיף לחפש מקומות חדשים בעצמך ולעצור איתי.

sela v

New member
ממש לא

לא יודע אם זה עוד קיים היום, אבל נדמה לי שזה היה להעביר מכוניות ממזרח ארה"ב למערבה בזמן מינימלי, משהו שמצריך מספר שעות נהיגה שלא יספיק לך לעשות עוד משהו בדרך. לא שמעתי שעושים את זה מעיר אחת קרובה למשל 10 שעות מעיר אחרת.

למעלה