ובדיוק בפייסבוק

ו י ק י 3

New member
נ.ב - כששיתפתי בפייס

&nbsp
היתה שם מכרה שכמעט הרגה אותי...העיתוי בסמוך לפיגוע הזוועתי הרתיח אותה...

אנשים נרצחו על אמונתם.
זה מזעזע בכל מקרה

&nbsp
פה העליתי את זה רק בגלל הקשר לשרשורים הקודמים....
&nbsp
אין לי שום דבר נגד דתיים, אני דוגלת ב"איש באמונתו יחיה.." וחבל לי שאחרים לא.
המצוות היחידות שחשובות לי הן אלו ש"בין אדם לחברו".
מעבר לזה, הגבלות אוכל, לבוש ושאר ירקות, הן קשקוש בעיני, סורי.

לאונידס

Active member
את סתם שונאת דת ודתיים

מה כבר יקרה לכם אם תלמדו קצת יהדות
לא, יותר טוב במקום ארוחת שבת שההורים יעבדו ואף אחד לא יודע מה קורה עם הילדים
ראית איך הילדות שלכם מתלבשת? חצי ערומות
ככה זה אצלכם, אין כיבוד אב ואם
המשפחות שלכם נהרגו בשואה ואתם ככה מזלזלים במסורת
&nbsp
מה כבר יש להגיד על זה? מרגיש כמו בתקופה שהילדים היו בגן והיה צריך לחגוג יום משפחה כשכמובן המשפחה צריכה להיות ״חוקית״ אבא אמא ותמונות מהחתונה, כשאני משמש אבא תותב לחבר של הילד שלי בן לאמא יחידנית.
אז אם אין לי מה להגיד חשבתי שאולי אני אחסוך למצדדי הכפיה האורטודוקסית ואתמצת לכבודם את התירוצים, אם שכחתי כמה אני מתנצל.

לדעתי גם להתלבש חשוף בצורות מיניות גסות זה מכוער, וגם להתלבש

כך שכל הגוף מכוסה וגם הראש(!) זה מטומטם.
הורים שמזניחים את חינוך הילדים עושים רע, אבל גם הורים שכופים על הילדים ללכת אך ורק בדרכם, עם כל החומרות הדתיות(האויליות לעתים תכופות) ולא נותנים להם בחירה וחופש נשימה, גם הם עושים רע. וידוע שכאשר ילד/ה חרדית עוזב/ ת את הדת ומתחלנ/ת, ההורים החרדים יושבים שבעה כמו על מת, ומנתקים כל קשר!! זו התנהגות הורית מוסרית לדעתך?
מה שייך הרצח בשואה למסורת? הרבה מהנרצחים היו חילונים, ואף מתבוללים. בכלל מה הקשר? הלאומיות היהודית תמשיך ותהיה חזקה, עכשיו כשיש לנו מדינה, ואנו מדברים בעברית ויוצרים תרבות עברית, אף אם הדת והמסורת יהיו חלשות. למעשה, החרדים בכלל לא מכירים במדינה היהודית ובתרבות העברית החילונית..... הם מנותקים מהלאום היהודי, הם חיים בגטו, גיאוגרפי ורוחני כאחד.

לאונידס

Active member
המדהים/עצוב הוא שאנשים כמו הפנתרית לקחו אותי ברצינות

כל כך רגילים למה שנראה במקום נורמלי כבדיחה לא מוצלחת שהתשובות הנ"ל נראות להם רציניות.

מירי,

New member
ציניות אמורה להיות על הקו הדק....

תתפלא, תשובות כאלה (כמו שאתה כתבת) אתה יכול למצוא גם בין מי שמגדירים עצמם חילוניים- אבל לא בציניות.

valeta

New member
הבקשה של הגננת בעיקר מעציבה

כי היא חושפת עולם פנימי דל ומוגבל. לפי הגננת הזו ברור שיש שולחן שבת, ברור שיש משפחה גרעינית "שלמה", ברור שישנה סעודת שבת כלשהי, ברור לה מהם הכלים שיש בכל בית, וברור לגמרי שזה הרגל כל כך בסיסי ומהותי שאין שום בעיה לדווח עליו ולעסוק בו. היא מסמנת מהו "התקן" הנכון, או מהי ברירת המחדל. היא לא מעלה בדעתה שום אפשרות אחרת. רגע החסד היחיד שהיא מעניקה להורים הוא בפסקה הקצרה בסוגריים שמי שחוגג אחרת מוזמן לשתף. אילו המטלה הזו הייתה מנוסחת במילים אחרות "הי לכולם, נשמח אם תוכלו לשתף אותנו במנהגים או בעיסוקים שלכם בסוף השבוע", אז זה היה יותר נסבל.
והאמת שזה מטריח ומטופש, לא מבינה את הצורך האובססיבי של גננות לחפור לילדים על חיי הבית שלהם. שיעשו בגן קבלת שבת, שישירו, יאכלו חלה מתוקה ויעזבו את כולנו בשקט עד יום ראשון. פרוייקטים של גזירות ובריסטולים שיעשו בגן.

למעלה