ובדיוק בפייסבוק

ו י ק י 3

New member
ובדיוק בפייסבוק

מופיע תחת "סטטוסים מצייצים" עם התגובה של אחד ההורים - אורי כ"ץ.

רזאי

New member
אלו הסטנדים היפים לנרות,

שמקשטים לנו את השולחן בארוחות חגיגיות/ רומנטיות

הבת שלי תגיב למשהו כזה כמו שהיא הגיבה כשהסבירו לה מה זה מזוזה- בבית שלנו, ההחלטה המשפחתית היא שאנחנו לא צריכים את זה.

אני חושבת ש"פמוטים" זה חידוש (אולי מתוך בערות) של העברית

החדשה, בת ימינו. העברית מן המקורות גורסת "פמוטות".

חוטהשני

New member
בעברית במקורות
למשל אומרים (או כותבים) נישואין ולא נישואים ועוד ועוד..

מדהים שבדיון (וגם בפורום) בו כל מי שיורד על מסורת ומורשת דווקא מדקדק בנושא הזה - ולא חושב שיש קצת שינויים בעברית. (זאת בעיני לא 'התקלקלות' של העברית אלא גם הליכה לעברית המדוברת יותר..)

בהליכה לעברית מדוברת יותר אין בעיניי כל פסול.

אלא בענין "פמוטות" איני רואה למה היה צריך לשנות. ולדעתי ההופעה של "פמוטים" היתה מתוך בערות. אבל איך אמרו חז"ל ?(שבדברים מסויימים יש לי עליהם בטן מלאה, כמו שאומרים בעברית של ימינו): "שבשתא כיוון דעל על." ז"א, שיבוש שנכנס ללשון, משאירים אותו.

חוטהשני

New member
אני חושבת שהסיבה שאומרים פמוטים
(ככה גם נהוג ב'בית ספרנו'...) היא שהמילה היא זכר והכלל הידוע שסיומת זכר היא בם'....
&nbsp
שבת שלום

ה"יוצאים מן הכלל" מרובים מאד, עד כדי קביעת כלל.

כמה מילים "ישר מן השרוול", מהיר, בלי התעמקות: תינוקות, פעוטות, שולחנות, חלונות, שמשות (רבים של "שמש". שהוא זכר בעברית. הנקבה היא "חמה"). מטבע (זכר, ביחיד) מטבעות. מזלג מזלגות. לב לבבות. מוח מוחות. מעין, מעינות. קיר, קירות.
וההיפך: דלעת (לשון נקבה) ברבים זה "דלועים". אשה ברבים נשים!! (למגינת לבי הרבה). בטן (נקבה ביחיד), בטנים.

iris mom of two

New member
תראי, אני האחרונה לרדת על מסורת ומורשת

זה אפילו מאד חשוב לי.
&nbsp
וכן, יש ימי ששי שאנחנו מדליקים נרות, ועושים קדוש. ויש ימי ששי שאנחנו נוסעים לבית הכנסת (הרפורמי). אבל יש הרבה ימי ששי שהתאור שתארתי מטה מתאים להם. היום למשל נאסוף את הבן אחרי האמון, נוריד אותו אצל חבר, ודרך יוזמה של בית הכנסת נצא לאכול עם חברים.
&nbsp
לכן, מכתב כזה מפריע לי. ההנחה שכולם עושים אותו דבר בימי שישי. קדוש וקבלת שבת. יש הרבה דרכים לקבל את השבת, וחלק מהם זה חופש מבשולים ולצאת למסעדה, או לנצל את העובדה שלא צריך לקום מוקדם למחרת. אצלנו בבית שגדלתי בו יום שבת היה מוקדש לים בקיץ, ולטיול ביערות הכרמל בחורף. מסורת שדי המשכתי פה בניכר רק בלי ים, יותר אגם או בריכה.
&nbsp
המכתב הזה לא מראה אופציות לדברים אחרים שאנשים נהנים מהם כתחילה לסופ"ש.

חוטהשני

New member
אני התייחסתי לנקודה
של הדקדקנות הכפייתית של כמה פה בפורום ללשון העברית ומצד שני זלזול מאד גדול באנשים מסורתיים/דתיים שאני חשה בפורום בימים האחרונים...
הדקדקנות במסורת מאד חשובה לאנשים דתיים - בדיוק כמו הדקדקנות בשפה... אז מי שמדקדק בשפה - לא מובן לי מדוע הוא מזלזל במי שמדקדק במצוות...

חוטהשני

New member
שפת דיבור היא ממש לא בערות...
להתייחס לאדם דתי כלא נאור זאת בהחלט בערות

(ככה אני לפחות מרגישה בפורום בשבוע האחרון...)

לעתים יש שיבושים הנובעים מבערות גרידא.

לדוגמה: בעדה מסוימת התחילו לומר "תינוקים" במקום "תינוקות" , שהיא העברית הנכונה של המקורות. אנשים אלה סבורים בבערותם שכל סיומת "ות" היא ניקבית בלבד.....

חוטהשני

New member
אבל הסיום של ות' לרבות וים' לרבים
הוא כלל בעברית... לא אני המצאתי אותו...
&nbsp
ותינוקים זה באמת עיוות של השפה...
&nbsp
ובעיני העיוות הזה צורם כמו שכתב בחדשות דיווח על הגשם משהו כמו זה "הגשם הפתיע את כולם למה החזאים אמרו שיהיה יום של שמש..."

למעלה