ובא לציון גואל.

אלדד28

New member
בוא נמשיך, ברק,

לא אמרתי שההדלפה נעשתה על ידי תומכי קוד פתוח. יכול להיות שכן, יכול להיות שלא. מה זה משנה? אגב, איזה תום לב? זה היה רק עניין של זמן עד שמישהו שיש לו את הקוד של WINDOWS מתחת ליד היה מפיץ אותו. הקוד הזה מסתובב בכל כך הרבה חברות, אוניברסיטאות וכו', שלא ברור לי איך הוא לא הודלף עד היום. לגבי התרחיש שנתת, זה לא קשור ל-MS. כל חברה בעולם יכולה לעמוד באותו המצב. אז מה? אז אולי נפסיק לפתח קוד פתוח כדי שאף אחד לא יראה שמעתיקים?

barakbl

New member
הבעיה היא אחרת לדעתי.

הבעיה שלמוצרי קוד פתוח יש נגישות לכלל. כל חברה יכולה לבצע בדיקות על הקוד ולשלוף דברים מועתקים אם יש כאלה. ע"ע התביעה של SCO, הם טוענים שיש קוד גנוב בלינוקס ולא מוכנים להראות את הקודים של המערכת שלהם לכלל (למרות שהם הפיצו אותו תחת NDAים חמורים ללקוחות שלהם). לצורך העניין: אם מייקרוסופט לקחה קוד GPLי, היא צריכה פשוט לשים אותו בין המקטעים שהיא לא מפיצה (שוב, אף חברה לא קיבלה עדיין 100 אחוז מהקוד של חלונות, אף חברה, רק למייקרוסופט יש 100 אחוז מהקוד). יותר מכך, מדובר בארגון מסודר, שיהיה קשה לדחוף אליו מקטעי קוד לא חוקיים, כי יש היררכיה ברורה וכו'.. יותר מכך, לפחות קודים פתוחים אי אפשר להכניס בלי שזה יתפס לפני שתהיה פאדיחה. צריך פשוט להפעיל מנועים שיעברו על הקוד (והיות שהקוד של לינוקס ידוע למייקרוסופט, אין להם בעיה לבדוק שאין קוד כזה בחלונות). המצב של אנשי קוד פתוח קשה בהרבה: 1. הם לא אמורים להיות נגישים לקוד של מייקרוסופט. בגלל שהם לא אמורים להיות נגישים הם לא יכולים לבדוק אם מישהו לא ידחוף קודים "בעייתים" (בעייתים = שם יפה לקוד מועתק/גנוב, או לפחות בעל השראה ברורה ואסורה מקוד של חברה אחרת). 2. אם הם יהיו נגישים הם עלולים בתת מודע לדחוף קודים שהם משחק באש... הבעיה שהיות והקוד פתוח קל מאוד יהיה לתפוס את זה. אני רק רוצה לציין שלא טענתי שמישהו כאן טען (במקרה שלנו אתה) שמי שהגניב את הקוד הוא תומך קוד פתוח, ניסיתי להעמיד רק את הדברים על דיוקם כמו שאני מבין אותם. וכמו שאני מבין אותם, ההדלפה של הקוד זה מכה למפתחי קוד פתוח. זה הדבר האחרון שהם היו צריכים שיקרה... הנזק מבחינת מייקרוסופט הוא מועט (שוב, הם נתנו את הקוד להמון דורשים, היה ברור שתבוא פאשלה כזאת פעם, ככה שסביר להניח שהם לא נתנו מקטעים שבאמת חשוב להם להגן עליהם), ומקסימום יתבטא באי אילו בעיות אבטחה בתקופה מסוימת בעתיד הקרוב. בשורה התחתונה, לא חושב שמישהו באמת הרוויח מהגניבה/דליפה של הקוד הזה.

אלדד28

New member
נכון להיום,

עקב קיום חוקי זכויות היוצרים לגבי הקוד כמו שהם, יש בעיה גדולה לקהיליית הקוד הפתוח, כמו שתיארת אותה מצוין. העניין הוא שהיות הקוד הספציפי של MS על הרשת לא משנה שום דבר בבעיה הזו. אז עוד חברה יכולה "להיגנב". אגב, אם עובד ב-MAINSOFT (לצורך העניין) היה מפתח מביתו איזשהו פרויקט קוד פתוח עם חלקים של הקוד של MS, היית יכול לדעת את זה? לא. אז בעצם, המצב היה יותר גרוע קודם, לא? עכשיו אתה, כאזרח שומר חוק, לפחות יכול לדעת אם אני מכניס לך קטעים של MS לקוד הפתוח שלך. עזוב, זה הכל שטויות. האימפקט ממילא לא יהיה כזה גדול. זה שהקוד של MS בחוץ, זה לא אומר שזה יעזור למתחרים. וזה שהקוד של MS בחוץ, זה לא אומר שאנשים בעולם יתחילו להיות חכמים ולעזוב את MS, או ש-MS יעבדו יותר קשה על האבטחה שלהם. HOLES מתגלים גם בלי הקוד. אז עכשיו יגלו אותם יותר מהר. MS ימשיכו לשים זין על העולם, כי העולם - כמו עדר של פראיירים - ממשיך לשלם להם כסף. לא נורא, גם זה ייגמר

עידו123456

New member
המצב דווקא יותר גרוע היום

כאחראי על פרוייקט קוד פתוח, אתה נמצא במלכוד - מישהו עלול להגיש לך קוד copy-paste מחלונות ואז: א) לא תבדוק אם יש התאמה ומייקרוסופט תפעיל עליך את העו"ד שלהם ב) תבדוק אם יש התאמה ואז תעלה השאלה - איך בדקת? בתור אזרח שומר חוק _אסור_ שיהיה לך על המחשב עותק של הקוד, עצם המצאותו ברשותך (שלא בתור עותק קשיח שניתן לך ע"י מישהו אחר שעבר על החוק) מהווה הפרה של זכויות היוצרים של מייקרוסופט. תיאורתית - מישהו עלול להכניס קוד כזה בכוונה תחילה ולהאשים אותך באחד מהסעיפים. לא שזה יקרה, אבל תיאורתית זה אפשרי.

אלדד28

New member
אבל אם מישהו יכניס קוד שאתה לא מכיר

לתוכנה שלך, גם אם תטען ש"לא ידעת", עדיין התוכנה שלך עוברת על החוק. אז מה? אז בוא נסגור את כל הפרויקטים, מחשש שמישהו זדוני יכניס להם קוד סגור...

עידו123456

New member
../images/Emo13.gif

חס וחלילה שקע! את זה לא אמרתי. להיפך אני חושב שצריכים לקום יותר פרוייקטים ושעה אחת קודם, רק אמרתי שתיאורתית המצב גרוע יותר, ולא אני לא מאמין בתיאוריית הקונספירציה - ממש לא נראה לי שמייקרוסופט יתבעו את אנשי הקוד הפתוח על הנושא הזה. אם לא הבהרתי את זה קודם - אז הנה אני מבהיר את זה עכשיו
.

אלדד28

New member
בדיוק.

יכולים להיות הרבה מכשולים בדרכו של הקוד הפתוח. אם נתעסק בהם, במקום לקדם את הקוד הפתוח, לא נגיע רחוק

barakbl

New member
מה זה לא יתבעו?

ברור שלא יתבעו על הדלפת הקוד (שוב, אני דווקא מאמין שמדובר בכשל אבטחה בתום לב, אבל זו דעתי והיא טובה כמו דיעה של מי שמאמין בקונספירציה או במעשה מכוון). אבל אם ימצא קוד משם את דרכו ללינוקס קרנל, ל glibc, או לספריה/אפליקציה כלשהי של קוד פתוח, מהר מאוד יתבעו... לפיכך, לדעתי, מסיפור הדליפה/הדלפה של הקוד אין כמעט מרוויחים (אולי רק קראקרים משועממים).

אלדד28

New member
יש עם זה שתי בעיות,

האחת - אני לא אוהב קונספירציות, והשניה - שהשוק מוכיח את מה שאני אומר

MotiAd

New member
בואו נסכם ונגיד ככה:...

נשפוט עוד יומיים/חודשיים/שנה בערך. אי אפשר היום לדעת מה יקרה למה ואיך. אני מניח שעם כל התרחישים שהוצגו פה אפשר להגיד שמייקרוסופט לא תשרוד וייקח לה הרבה מאוד זמן להשתקם ולחזור לפעילות סדירה, כדי לשחזר ולבנות מערכת נורמלית ועובדת ומוגנת. אולי זה אפילו יגרום להם לשינוי אידיאולוגיה, נניח להתחבר ל-Red Hat, ולעבוד בשיתוף איתם? (חחחח רק המחשבה על זה גורמת לי פרץ צחוק אדיר), או שהם יממשו את הפוטנציאל שלהם באפל ויתחילו לתמוך מקינטוש לשמחתי על חשבון אינטל (סיכוי מאוד לא טוב כי למשתמשים עדיין תהיה חומרת אינטל אבל אולי גם היום הזה יגיע). ובנוגע להצפת הקוד בדרך כזאת או אחרת זה יקרה. אומרים פה כמה חברה שאין סיכוי שיקום האנונימי ההוא שיפיץ את הקוד. זה אפשרי לחלוטין ואפילו בהכרח יקרה. אל תשכחו שאנשים כאלו הם אלו שגרמו לצרות הכי צרורות בכל תהליך בהיסטוריה. ובכל מקרה זה יוביל לדבר טוב כנראה בכל דרך שמסתכלים על זה. וזה נראה כמו פיתוח תרחיש בחיל מודיעין לקראת איזו מלחמה או התרחשות היסטורית משהו. בכל מקרה זה דבר חשוב מאוד שקורה עכשיו והיסטורי ללא שום ספק לפחות לפי דעתי.

barakbl

New member
אויש איזה הגזמות

מייקרוסופט תשרוד את זה, אל תדאג, והיא לא תזדקק לתקופה ארוכה של שיקום. מבחינת מייקרוסופט, מעז יצא מתוק, אתה תראה. זה משחק היטב לידיהם לטווח הארוך.

MotiAd

New member
חחחח....

נראה. כמו שאמרתי רק העתיד ישפוט. אולי תצא בסוף גם תמיכה סופית למערכת קבצים NTFS בלינוקס. זה גם יהיה נחמד מאוד. שלא לדבר על שרת סמבה יותר פונקציונלי. אולי גם WINE יהיה תואם וינדוס בדיוק? חחחחח.

barakbl

New member
מה נסגר איתך היום?

"שרת סמבה יותר פונקציונלי". wtf? מה בדיוק לא פונקציונלי בסמבה? למיטב הבנתי משתלב פרפקט עם חלונות. מהיר, יציב ועובד היטב. "גם תמיכה סופית למערכת קבצים NTFS בלינוקס" - זה בדרך, לקריאה זה כבר עובד ב 100 אחוז, לכתיבה זה ממש בדרך (בקרנל 2.6 כבר יש תמיכה כזאת או אחרת שאינה נחשבת למסוכנת). יתירה מכך, אפשר להשתמש ב captive פתרון חופשי שמשתמש ב WINE כדי לספק תמיכה בנושא. הבנתי שעובד מצוין. לא ניסיתי.

אלדד28

New member
../images/Emo32.gif הבעיה עם NTFS היא,

שבגלל שזה "סטנדרט" PROPRIETARY, אי אפשר לדעת מה MS עושים בין גרסאות. מספיק שינוי קטנטן, ומערכת הלינוקס שיש לך עשויה לזבל לך את כל הדיסק. אז יבואו כל תומכי ה-WIN32 ויצעקו שלינוקס חרא. בגלל זה אין תמיכה לכתיבה ל-NTFS, ואם יהיה משהו כזה, יובהר למשתמשים שהם לוקחים סיכון כי MS יכולים לשנות את הפורמט כרצונם.

אלדד28

New member
אתה יכול להגיד את זה על כל דבר

ועל שום דבר (אני מתייחס לקטע של הטווח הארוך). זה לא מה שישבור את מיקרוסופט. אם זה "ישחק לידיהם" או לא, זו שאלה של איך העולם יגיב לזה שהקוד בחוץ, ואיך MS יגיבו לזה שהקוד בחוץ. CHAOS מוחלט, והכל יכול להיות.

למעלה