ובא לציון גואל.

MotiAd

New member
חחחחחחחחחחחח...

כן אהה. לא נורא מקסימום ישליכו אותי לצינוק עם לאפטופ וינצלו את הידע שלי כדי לעזור להם כמו האנלייזר. בכל מקרה אני לא מתכוון להפיץ את זה:(-P) (כן בטח) ואז אין להם שופ סיבה לעצור אותי. אני רק דיווחתי כמו שעשו הרבה אתרים אחרים. חושב הביטוי והמידע. (החופש לדעת איפה בוינדוס מסתתרים כל הדברים, חחח).

אלדד28

New member
לא לפי ההצהרה שלהם באתר -

אסור לך להוריד את הקוד....

stac

New member
לא שאני אומר איפה אפשר להשיג...

פשוט אני אומר שיש תוכנות שיתוף שמה שקורה שם בעצם שכולם משתפים קבצים :) למשל קאזה, רשת טורנט, חדרי IRC, רק מה יש מלא זיופים, מישהו הוריד כמה קבצים והם היו מזוייפים, אז הוא ממשיך לחפש :). חח אבל בחיית למי יש כח להסתכל על 600 מגה של קוד? :), וזה הכל בלי גראפיקה? כאילו אין מצב שאני מהדרר את זה כנראה חח,. מי שבאמת יכול אולי להרויח איכשהו מזה זה פרויקט REACTOS, הם כותבים WINNT CLONE, אבל גם כך היו משיגים תוצאות בלי הקוד, בטח מקרוסופט עכשיו סתם תאשים אותם שהשתמשו בבסיס הקוד שנגנב כשהם בעצם לא, טוב מה זה כל הרישומים יש בCVS, אז אפשר להוריד אשמות,

אלדד28

New member
כמו במקרה של HALFLIFE2,

המרוויחים העיקריים הם אלו שרוצים לפרוץ את התוכנה, שמסתמכת על security through obscurity. אז VALVE לקחו להם (תירוץ מצוין) חצי שנה, ו-MS אולי ייאלצו לתקן את כל הבעיות. אפשר לעשות SEARCH על STRCPY ועל STRCAT-ים למיניהם

barakbl

New member
כמה הערכות.

זה לא הקוד של חלונות, זה חלק מהקוד של חלונות. ככל שידוע כנראה הקוד דלף מקוד שניתן לחברה ישראלית מסוימת. הקוד שדלף יפגע בראש ובראשונה בקוד הפתוח.יש כאלה שכבר אומרים שזו קונספירציה. עכשיו, כל מי שעוסק בקוד פתוח יצטרך להזהר מאוד לא לשלב קודים שהועתקו מהקוד ההוא. מצד אחד, לאנשים כמו לינוס ומפתחים אחרים אסור, פשוט אסור, להציץ בקוד הזה, אם הם לא רוצים לקבל השראה שעלולה לגרום להם להכניס בטעויות קודים ודברים שהם ראו באותו קוד (ואם הם לא רוצים לקבל תביעת ענק במידה ויתפסו). מצד שני, הם לא לא יציצו, איך הם ידעו לוודות שקוד שנשלח על ידי מתכנתי קוד פתוח לא כולל העתקות קוד מאותו קוד שדלף לרשת? בקיצור: - מייקרוסופט מפסידה מעט מאוד. - אולי התוצאה תהיה קצת בעיות אבטחה לטווח הקצר. - אנשי קוד פתוח הפסידה בגדול. - קהילות גדולות של קראקרים למיניהם הולכים כנראה להנות.

gilad_no

New member
מה לגבי המצב ההפוך?

אם מגלים שיש שם קוד של לינוקס? מותר לתבוע את מייקרוסופט?

אלדד28

New member
ברור. הם מפירים את ה-GPL.

אבל כמו תמיד זו שאלה של ביצה ותרנגולת. הם יכולים לטעון שזה קוד שהומצא אצלם והודלף בעבר החוצה.

gilad_no

New member
מעניין לראות,

אם באמת יתגלה משהו כזה, מעניין לראות מה יקרה.

barakbl

New member
מייקרוסופט לא טפשים

סביר להניח שיש קודים מ BSD שדלפו אליהם. את הקודים הללו מותר להם להכניס למערכת, כי הרשיון של bsd מתיר את זה למיטב הבנתי. לא מאמין שהם דחפו קודים GPLים. אם כן, סביר להניח שמדובר בקטעי קוד שהם לא משתפים עם גורמים חיצוניים... ככה שהם בטח לא דלפו.

אלדד28

New member
אה באמת?

ומה קרה אם, כמו בתרחיש שנתת, "מישהו" הכניס "משהו" בלי שאף אחד יראה?

barakbl

New member
אז עם סוללת העו"ד של מייקרוסופט

הם ימצאו איזה בעיה ברישוי GNU GPL, או שימצאו איזה סתירה מול הקוד של לינוקס, או יסדרו קומבינה אחרת כשלהי שתוציא אותם נקי פחות או יותר. אבל תאמת? נשמע לי קלוש (אל תדאג... מייקרוסופט פארנואידים מאוד, אין מצב).

אלדד28

New member
קודם כל,

אם אני לא טועה, זכורים לי מקרים שהם הואשמו בגניבות שונות ומשונות. שנית, אי אפשר לבדוק את כל הקוד, כל הזמן. גם אם עושים שם CODE REVIEW כל הזמן, זה לא יעזור. אם אני אבוא לשם ואכניס קוד מהחברה הקודמת, אף אחד לא יגלה את זה, ואחרי שנתיים יוכלו לתבוע אותם..... מה שכן, ברור ש-MS ייצאו מזה נקי.

אלדד28

New member
מי שאוהב קונספירציות ניחן תמיד

בדמיון מפותח מאוד. אין שום בעיה לקבל השראה מקוד של MICROSOFT, ואני אתן לך דוגמה. נגיד שאני, תוכניתן WIN32 באחוזים גבוהים מאוד מהרזומה שלי, מפתח עכשיו משהו ל-KDE. מן הסתם ההיסטוריה שלי היא WIN32-ית ו-MFC-ית וכו'. הרי ברור לצפות שמה שאני אפתח "ייראה" כמו הקונבנציות של MS, כי לזה אני רגיל. יכול להיות גם שאקבל השראה מסוימת מכל מיני דברים שראיתי, ואיישם אותם בעצמי. זו לא גניבת קוד בשום צורה שהיא. אם אף אחד לא יעשה COPY PASTE מהקוד של MS, זו לא תהיה גניבת קוד. ולגבי הבעיות של מנהלי מאגרי קוד פתוח, הן לא מתחילות ומסתיימות ב-MICROSOFT. זה שטויות, ברק. בוא נגיד שאתה מנהל את GAIM, אני הצטרפתי אליך לפרויקט ונתתי מודול, ואחרי 3 שנים פתאום באה איזו חברה OUT OF THE BLUE ומאשימה את GAIM בגניבת קוד, כי המודול שהכנסתי הכיל COPY PASTE מהתוכנה שלהם, מה שבאמת עשיתי בזמנו. מי אשם? מי אחראי? מה עושים? MICROSOFT היא לא החברה הסגורה היחידה בעולם, והיא בטח לא החברה הסגורה היחידה בעולם שהקוד שלה מסתובב ברשת. קח את VALVE למשל. אם אני אלמד את מערכת ה-AI שלהם ואיישם אותה מחדש בקוד פתוח, אתה חושב שיהיה להם מה לעשות נגד זה? זה הרי המאבק הנצחי שבין פטנט (שהוא דבר גלוי) לבין שמירה סודית על מידע (נוסח נוסחת קוקה-קולה) שמסתמכת על כך שגורמים לא מורשים לא יגיעו אליו. MS ניסו לעשות את זה, נכשלו, ועכשיו זו הבעיה שלהם. אני לא רואה את המצב כמו שאתה רואה אותו. אני דווקא חושב שמיקרוסופט הולכת להפסיד המון. זה יתחיל בקהילות הקראקרים שימצאו את כל בעיות האבטחה שהם רק יוכלו למצוא. זה ימשיך במתקפת וירוסים שלא נראתה עדיין, ויסתיים באחת משתי אפשרויות. הראשונה, הסבירה יותר, ש-MS ישימו את מלוא משקלם על האבטחה, ויוציאו גרסה נורמלית סוף סוף. השניה, הפחות סבירה, היא שהלקוחות ינטשו במהירות הולכת וגוברת את המערכות השבירות שלהם, ויעברו ללינוקס. המגמה השניה תקרה, אגב, בכל מקרה, אבל בקצב איטי יחסית.

אני לא מדבר מתוך ידע...../images/Emo26.gif

אלא רק מהרהורי-לב, אבל... אם אני הייתי CIA, NSA או משהו בסגנון - אני מניח שהקוד של Windows היה מאוד מועיל לי. הייתי מוצא את כל הפרצות ומשתמש בהם כדי לצוטט למי שבא לי (ע"ע NSA). ואם התמזל מזלי ויש לי גם ארגון יומינטי כשרוני (ע"ע CIA) הייתי עושה מאמצים עילאיים כדי לגייס לי סוכן מקרב אנשי מייקרוסופט (או אפילו מנהליו) כדי שיספק לי עותק של הקוד, ואולי אפילו ישתול בו קטעי-קוד שיכולים לסייע לי. ברגע שהקוד הזה נחשף לעיני-כל, הפרצות נחסמות, ההשתלות נחשפות והעיניים (או האוזניים) נאטמות..

gilad_no

New member
"הדוב והדרקון"

של קלנסי. בספר עושים בדיוק את זה. תקראו (גם בלי קשר לדיון)

"הדוב והדרקון"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo26.gif

מי זה טנט ומי זה היידן???

barakbl

New member
אלדד,

לא טענתי שיש קונספירציה, רק אמרתי שיש כאלה שטוענים את זה, ויש הגיון מה בטיעון הזה. בכל מקרה, סביר להניח שמדובר בסתם תקלה. קוד שדלף בגלל חור אבטחה, או מחשב שלא היה מאובטח או סיבה אחרת, וסביר להניח שהכל קרה בתום לב. מה שניסיתי לאמר זה, שבניגוד לרושם שיש מי שמנסה ליצור, סביר להניח, שלאנשי קוד פתוח ותומכי לינוקס, אין ולא היתה שום סיבה/מניע לגרום לזה. זה משחק לא לטובת התומכים בקוד פתוח, בוודאות גבוהה. בקשר לשאילת רעיונות מפרויקטים אחרים, יש לא מעט במה שאתה אומר, אבל צריך לזכור, שהפרויקט שממקד את מיטב תשומת הלב, זה הקרנל. לא בכדי, התביעה הכי גדולה כרגע נגד הקוד הפתוח היא נגד מפתחי הקרנל על ידי SCO. קח סצנריו: אחרי שהקוד הזה הודלף, מחר משתמש אנונימי, ממדינה אנונימית בוא נגיד ישראל, שולח קוד לקרנל או אפילו ל פרויקט KDE והקוד הזה גנוב מהקודים של מייקרוסופט. איך בדיוק אפשר יהיה לדעת את זה ולהמנע מהשימוש באותו קוד? אתה יודע באיזה מהירות אפשר יהיה לעלות על זה? אני מניח שלגופים שונים יש רובוטים שסורקים קודים, ומוצאים קודים גנובים (לא מן הנמנע ש SCO משתמשת בכלים כאלה במשפט, למשל). עכשיו, תגיד לי, זה נראה לך קונספירטיבי מדי שמי שישלח את אותו קוד בעייתי יהיה עובד בחברה מסוימת שיש לה אינטרס לפגוע בלינוקס (לאוו דווקא מייקרוסופט, כל חברה שיש לה אינטרס נגדי). מה שאני מנסה לאמר, המפסידים העיקריים הם תומכי קוד פתוח בסיפור הזה.

למעלה