מי שאוהב קונספירציות ניחן תמיד
בדמיון מפותח מאוד. אין שום בעיה לקבל השראה מקוד של MICROSOFT, ואני אתן לך דוגמה. נגיד שאני, תוכניתן WIN32 באחוזים גבוהים מאוד מהרזומה שלי, מפתח עכשיו משהו ל-KDE. מן הסתם ההיסטוריה שלי היא WIN32-ית ו-MFC-ית וכו'. הרי ברור לצפות שמה שאני אפתח "ייראה" כמו הקונבנציות של MS, כי לזה אני רגיל. יכול להיות גם שאקבל השראה מסוימת מכל מיני דברים שראיתי, ואיישם אותם בעצמי. זו לא גניבת קוד בשום צורה שהיא. אם אף אחד לא יעשה COPY PASTE מהקוד של MS, זו לא תהיה גניבת קוד. ולגבי הבעיות של מנהלי מאגרי קוד פתוח, הן לא מתחילות ומסתיימות ב-MICROSOFT. זה שטויות, ברק. בוא נגיד שאתה מנהל את GAIM, אני הצטרפתי אליך לפרויקט ונתתי מודול, ואחרי 3 שנים פתאום באה איזו חברה OUT OF THE BLUE ומאשימה את GAIM בגניבת קוד, כי המודול שהכנסתי הכיל COPY PASTE מהתוכנה שלהם, מה שבאמת עשיתי בזמנו. מי אשם? מי אחראי? מה עושים? MICROSOFT היא לא החברה הסגורה היחידה בעולם, והיא בטח לא החברה הסגורה היחידה בעולם שהקוד שלה מסתובב ברשת. קח את VALVE למשל. אם אני אלמד את מערכת ה-AI שלהם ואיישם אותה מחדש בקוד פתוח, אתה חושב שיהיה להם מה לעשות נגד זה? זה הרי המאבק הנצחי שבין פטנט (שהוא דבר גלוי) לבין שמירה סודית על מידע (נוסח נוסחת קוקה-קולה) שמסתמכת על כך שגורמים לא מורשים לא יגיעו אליו. MS ניסו לעשות את זה, נכשלו, ועכשיו זו הבעיה שלהם. אני לא רואה את המצב כמו שאתה רואה אותו. אני דווקא חושב שמיקרוסופט הולכת להפסיד המון. זה יתחיל בקהילות הקראקרים שימצאו את כל בעיות האבטחה שהם רק יוכלו למצוא. זה ימשיך במתקפת וירוסים שלא נראתה עדיין, ויסתיים באחת משתי אפשרויות. הראשונה, הסבירה יותר, ש-MS ישימו את מלוא משקלם על האבטחה, ויוציאו גרסה נורמלית סוף סוף. השניה, הפחות סבירה, היא שהלקוחות ינטשו במהירות הולכת וגוברת את המערכות השבירות שלהם, ויעברו ללינוקס. המגמה השניה תקרה, אגב, בכל מקרה, אבל בקצב איטי יחסית.