ואם כבר שירה

Rivendell

New member
ואם כבר שירה

אז מי אוהב את רוברט פרוסט חוץ ממני?
אני יודעת שמלמדים אותו עד מיאוס בתיכונים, אבל הוא באמת משורר נהדר. אני מוסיפה כמה קישורים עליו, לכל המעוניין.

Boojie

New member
אני! אני!

יש פרסים?
רוברט פרוסט הוא עוד הוכחה שיש טעם ללמד שירה בתיכון. כשבודקים מי אוהב את רוברט פרוסט ולמה, בדרך כלל מגלים שהאנשים שאוהבים אותו למדו אותו לראשונה בתיכון.

neta2

New member
איזה קטע, התוודעתי אליו../images/Emo9.gif

רק לפני כמה חודשים, ושלשום עיינתי באיזה אתר אינטרנט כשעיני נתקלו בשמו.!! נהדר אכן
ולא, לא למדנו על זה בבי"ס, עד כמה שזכרוני אינו מטעני, ואולי הוא כן, זה היה ממש מזמן

הייזל

New member
גם אני

אבל אני למדתי רק שיר אחד וגם אותו בשיעורי אנגלית. והנה ציטוט שלו כמתנה:
"It takes all kinds of in and outdoor schooling To get adapted to my kind of fooling"​

Rivendell

New member
ואם כבר בציטוטים עסקנו

אז אי אפשר לנצח את Two roads diverged in a wood, and I-" I took the one less traveled by, And that has made all the difference " o
זה השיר הכ מוכר שלו אני חושבת ("the Road not taken") אבל אני בכלל לא בטוחה שהוא הכי טוב שלו. אני ממש ממליצה על הלינק של השירים, יש שם מבחר יפה.

lady_anne

New member
אוי זה שיר *כל כך* מקסים

אני חוזרת אליו לאורך השנים שוב ושוב, והוא מצליח לדבר לליבי כל פעם מחדש.

רוקירו

New member
גם אני!!

יוצא לי לחשוב המון על שתי השורות המסוימות האלה בהקשרים שונים. אולי זה לא המקום, אבל: אני חיייבת להגיד תודה למורה שלי לאניגלית בתיכון על זה שהיא לימדה אותנו ספרות אנגלית ולא סתם חוקים וכללים... אז תודה.

Arana

Well-known member
מנהל
לדעתי הכי מוכר הוא "Fire and Ice"

בגלל שהוא יותר קצר... גם אני התוודעתי לפרוסט בתיכון - למדתי 3 שירים שלו: Fire and Ice Two Roads (כמובן...) Stopping By Woods on a Snowy Evening לאחר מכן ביקשתי ממישהי שנסעה לחו"ל לחפש לי ספרים שלו, והיא הביאה לי ספר עם כל שיריו... מדי פעם אני פותחת בעמוד אקראי ומתענגת. אחד השירים האהובים עליי הוא "My November Guest". לדעתי יש לשירים שלו אווירה מאוד מיוחדת, זה עניין שקשה לי לתאר, אבל אתם בוודאי מבינים. ואם לא - ניסיון להסביר: למי שראה את "חומות של תקווה" (או קרא את הנובלה של סטיבן קינג עליה מבוסס הסרט - מומלץ, למרות שהעיבוד לסרט היה טוב מאוד), אנדי מכוון את רד למצוא משהו באיזשהו שדה, מתחת לעץ שליד חומת אבן. הוא מתאר את המקום "כאילו לקוח משיר של רוברט פרוסט". זו האווירה אליה התכוונתי.

Rivendell

New member
זה ממש נכון.

אני זוכרת שכשראיתי את זה בפעם הראשונה מאוד הזדהיתי עם האמירה הזאת
יש משהו מאוד אצילי בשימוש שלו בשפה עשירה ותיאורית. הוא פשוט יודע מה הוא עושה.

למעלה