יש עוד כמה דברים שצריך לדעת.
עם כל הכבוד לאל-על, יש לי אליהם רגשות חצויים. אמנם מוביל לאומי עם אמצעי אבטחה טובים, מצד שני שירות לא מצטיין וחוייה בעייתית במקרים רבים. הקביעה שלך שהנוסעים הם במקום הראשון, היא כמעט משאלת לב באל-על. במקרים רבים הנימוס ויחסי האנוש של הדיילים יכלו להיות טובים יותר. לגבי "הדור האחר" של דיילים מבוגרים כבר ענו לך - זה לא צריך לעניין אף נוסע. זו בפירוש בעיה של אל-על, והיא צריכה לפתור אותה. עובדי אל-על לא טסים חינם? זה לא מה שאני יודע. אנחנו גרים ליד נתב"ג, השכנה שלנו היא דיילת באל-על והיא ובעלה טסים לנופש כל שנה. לא זכור לי אם ניתנים כרטיסים חינם לגמרי או בסכום סמלי, ואם בני זוג טסים בחינם או בתמורה נמוכה, אבל זו בהחלט אחת ההטבות של עובדי אל-על. אולי את אינך מודעת לה. בכל מקרה, לגיטימי לגמרי לתת הטבה כזו, אבל מובן שכרטיסים כאלה צריכים להיות מכורטסים כמו אצל כל נוסע, ולא ע"י צ'יפור סגל אל-על על חשבון נוסע שצריך לוותר על מקומו באופן מחפיר כזה. לפעמים צריך להושיב איש בטחון? לא נשמע כדבר הזה שנוסע שקיבל boarding pass יוקם ממקומו בלי סיבה טובה. איש ביטחון מקבל את מושבו מראש, לא מושיבים אותו במקום שהוקצה וכבר כורטס לנוסע אחר. המרחק בין כיסאות גדול יותר מאשר בחברות אחרות? הרבה יותר גדול??? איפה את חיה? בזמנו פורסם שבמטוסי אל על נאלץ היצרן לבצע שינויים מכניים מסויימים כדי לאפשר את ציפוף השורות כך שיידחסו יותר נוסעים בכל מטוס. הצפיפות בטיסות אל-על היא אחד הדברים היותר גרועים מבחינתי. שעות טיסה נוחות? לצערי נוכחתי במקרים רבים ובארצות שונות שאל-על היא בין החברות הבודדות שנוחתת או ממריאה משם בשעות הקטנות של הלילה, כשהשדה נטוש וממש לפני סגירה לשעות הלילה. אמנם מישראל יש לאל-על הרבה טיסות במועדים נוחים, אבל בהמראות מחו"ל לא חסרים לאל-על מועדי המראות משונים מאד. משקל? הקצאת המשקל לנוסע באל-על היא בחלק מהטיסות 20 קילו לעומת 25 בחברות אחרות. בטיסות לארה"ב ההקצאה היא 30 קילו אם אני זוכר נכון, לעומת שני תיקים של 32 קילו כל אחד בחברות האמריקאיות. טיסות ישירות? נסי פעם לטוס מז'נווה לישראל ותגלי את עצמך נוחתת בציריך בדרך. הרי מצחיק לטעון שלאל-על יותר טיסות ישירות מאשר לחברות אחרות. הכל תלוי ביעדו של הנוסע. אם אני טס ללוס אנג'לס למשל יהיו שני קטעי טיסה בכל מקרה, בין אם אטוס באל-על דרך ניו יורק, בבריטיש דרך לונדון או בקונטיננטל דרך ניוארק. כנ"ל בטיסה למונטריאול או סן פרנסיסקו וכולי. ועוד לא הזכרנו את תכנית הנוסע המתמיד המבישה של אל-על: החברה היחידה בעולם שחברות בתכנית שלה עולה כסף, ומבין המעטות שהמיילים בתוכנית שלה נמחקים אם אין משתמשים בהם בזמן קצוב. אינני יודע מתוך איזה ניסיון את מדברת, אבל גם לי יש ניסיון לא מבוטל, ויש באל-על הרבה מקום לשיפור. גם במחיר, גם בנוחות, גם בשירות.