ואל על בשלהם

Sundancer

New member
ואל על בשלהם ../images/Emo31.gif

החברה המגעילה הזו ממשיכה בשלה. רק שמעו על תחרות אפשרית והם כבר נוקטים באמצעים לא הוגנים של מונופול. עכשיו הם מורידים מחירים בקו לניו יורק כדי לעשות לישראייר את התחרות לא כדאית. כך גרמו בעבר לארקיע להתקפל מהטיסות לתאילנד. אם ישראייר אכן יתקפלו, אז אל על יעלו מחירים ויתעללו בנוסעים כמו שרק הם יודעים... אני פשוט לא מתקרב לחברה הזו.

NewCanadian

New member
מי בכלל טס איתם?

אחותי טסה איתם מניו יורק לישראל להשתתף בחתונה של חברת ילדות. היא הייתה חייבת אל על כי היה לה מעט מאד זמן ולא יכלה להרשות לעצמה לבזבז יום שלם על עצירות ביניים באירופה וקונטיננטל יקרים פחד. היא מספרת שהמטוסים בשני הכיוונים היו 3/4 ריקים. לא פלא שאל על מפסידים כסף כמו דלי בלי תחתית.

sivani

New member
זה עוד כלום

אבא שלי טס איתם טיסת טורונטו-תל אביב-ואתה יודע מה הוא קיבל בתור המנה העיקרית בארוחת הצהריים? חתיכת סנדביץ' מקובצץ', כמו שעושים לילד בן 6 לבצפר.

Go West

New member
זה באמת לא נעים

אבל נשמע לי כמו איזה פנצ'ר חד פעמי. אני לא מוסמך להגיד כי לא טסתי איתם מזמן אבל ההורים שלי והאחים שלי טסים איתם מדי פעם ואין להם תלונות מיוחדות. אל תשכחי שבכל החברות השירות היתדרדר בזמן האחרון כדי להוריד עלויותץ לפי מה שהבנתי, בדרך כלל הבעייה הגדולה באל על זה דווקא שאר הנוסעים שמתנהגים בברבריות. הצוות בדרך כלל די משתדלים להיות בסדר.

Dry Martini

New member
אתה נשמע כמו אל על עצמם

אתה נשמע כמו אל על עצמם, להאשים את הנוסעים... אז נכון שיש גם בעייה של התנהגות הנוסעים אבל גם בחברה הם גועליים ומזלזלים בנוסעים. פעם אחת שברו לי מזוודה וכמובן שלא רצו לקחת שום אחריות. פעם אחרת עשיתי צ'ק אין מוקדם בארלוזורוב, (התאמצתי להגיע לשם באמצע היום במיוחד) כדי לקבל מושב בשורה של יציאה שהם כידוע יותר מרווחים. כשעליתי למטוס מצאתי מישהו יושב במקום שלי. ניגש אלי הדייל הראשי ואמר שהוא לוקח אותי למקום אחר. ישר הבנתי את הקטע, שהוא הולך להזיז אותי למקום אחר כדי לתת את המושב הנוח לחברים שלו. מבירור מהיר התברר שהם אפילו עובדי אל על! תודעת השירות באל על: לפגוע בלקוחות שמשלמים במיטב כספם לטובת העובדים שמקבלים כרטיסים חינם! דרך אגב, דיברו איתי מאד בגסות, כאילו שעושים לי איזו טובה שבכלל מטיסים אותי ושאני אגיד תודה שבכלל נותנים מושב אחר. כשהתעקשתי איימו עלי שיורידו אותי מהטיסה כי אי אפשר לעכב את המטוס בגלל זה. בסוף מצאו לי מושב נוח אחר אבל היה מאד לא נעים. אגב, אחרי זה מלא נוסעים ניגשו אלי לברך אותי שלא וויתרתי להם. כנראה שלהרבה אנשים יש בטן מלאה על החברה הזו. אז לא הייתה לי בחירה כי נסעתי מטעם העבודה שהיו לוקחים כרטיסים רק באל על בשביל המיילים אבל על חשבוני, בחיים אני לא טס אל על.

gozala

New member
יש דברים שצריך לדעת../images/Emo104.gif../images/Emo160.gif../images/Emo104.gif

על תודעת שירות: הנוסעים הם במקום הראשון!
הדיילים הראשיים: הם מדור אחר, "ותיקי החברה" אי אפשר (כמעט) לפטר אותם, אז אולי הם מרשים לעצמם קצת יותר מדי!
עובדי אל-על לא טסים חינם!!
לפעמים צריך להושיב במקום מסוים אדם מסוים... אולי איש בטחון ששומר עליך ואינך יודע?
באל-על המרחק בין הכיסאות הוא הרבה יותר גדול מאשר בחברות אחרות!
שעות הטיסה והנחיתה הנוחות
בעניין המשקל, טיסות ישירות ללא נחיתות ביניים, סע בחברה יותר זולה (כביכול) ותחוש את ההבדל!!
אני מדברת מתוך ניסיון!

Steppenwolf

New member
who cares?

I want best value for my money. I couldn't care less who they can lay off and why. If supporting this company is more important for you than your personal comfort, then bless you. El Al is cramping the largest nuber of passangers possible on any aircraft type. Fact. A while ago they claimed that they enlarged the space between seats but in fact they mounted shorter seat cushions. A close friend's father used to work for El Al as flight engineer-now retired. My friend was getting free tickets all of the time. Another fact. Once they let him fly even on a cargo plane! I don't boycott El Al like some of the people above but try to avoid them whenever possible.

odedee

New member
יש עוד כמה דברים שצריך לדעת.

עם כל הכבוד לאל-על, יש לי אליהם רגשות חצויים. אמנם מוביל לאומי עם אמצעי אבטחה טובים, מצד שני שירות לא מצטיין וחוייה בעייתית במקרים רבים. הקביעה שלך שהנוסעים הם במקום הראשון, היא כמעט משאלת לב באל-על. במקרים רבים הנימוס ויחסי האנוש של הדיילים יכלו להיות טובים יותר. לגבי "הדור האחר" של דיילים מבוגרים כבר ענו לך - זה לא צריך לעניין אף נוסע. זו בפירוש בעיה של אל-על, והיא צריכה לפתור אותה. עובדי אל-על לא טסים חינם? זה לא מה שאני יודע. אנחנו גרים ליד נתב"ג, השכנה שלנו היא דיילת באל-על והיא ובעלה טסים לנופש כל שנה. לא זכור לי אם ניתנים כרטיסים חינם לגמרי או בסכום סמלי, ואם בני זוג טסים בחינם או בתמורה נמוכה, אבל זו בהחלט אחת ההטבות של עובדי אל-על. אולי את אינך מודעת לה. בכל מקרה, לגיטימי לגמרי לתת הטבה כזו, אבל מובן שכרטיסים כאלה צריכים להיות מכורטסים כמו אצל כל נוסע, ולא ע"י צ'יפור סגל אל-על על חשבון נוסע שצריך לוותר על מקומו באופן מחפיר כזה. לפעמים צריך להושיב איש בטחון? לא נשמע כדבר הזה שנוסע שקיבל boarding pass יוקם ממקומו בלי סיבה טובה. איש ביטחון מקבל את מושבו מראש, לא מושיבים אותו במקום שהוקצה וכבר כורטס לנוסע אחר. המרחק בין כיסאות גדול יותר מאשר בחברות אחרות? הרבה יותר גדול??? איפה את חיה? בזמנו פורסם שבמטוסי אל על נאלץ היצרן לבצע שינויים מכניים מסויימים כדי לאפשר את ציפוף השורות כך שיידחסו יותר נוסעים בכל מטוס. הצפיפות בטיסות אל-על היא אחד הדברים היותר גרועים מבחינתי. שעות טיסה נוחות? לצערי נוכחתי במקרים רבים ובארצות שונות שאל-על היא בין החברות הבודדות שנוחתת או ממריאה משם בשעות הקטנות של הלילה, כשהשדה נטוש וממש לפני סגירה לשעות הלילה. אמנם מישראל יש לאל-על הרבה טיסות במועדים נוחים, אבל בהמראות מחו"ל לא חסרים לאל-על מועדי המראות משונים מאד. משקל? הקצאת המשקל לנוסע באל-על היא בחלק מהטיסות 20 קילו לעומת 25 בחברות אחרות. בטיסות לארה"ב ההקצאה היא 30 קילו אם אני זוכר נכון, לעומת שני תיקים של 32 קילו כל אחד בחברות האמריקאיות. טיסות ישירות? נסי פעם לטוס מז'נווה לישראל ותגלי את עצמך נוחתת בציריך בדרך. הרי מצחיק לטעון שלאל-על יותר טיסות ישירות מאשר לחברות אחרות. הכל תלוי ביעדו של הנוסע. אם אני טס ללוס אנג'לס למשל יהיו שני קטעי טיסה בכל מקרה, בין אם אטוס באל-על דרך ניו יורק, בבריטיש דרך לונדון או בקונטיננטל דרך ניוארק. כנ"ל בטיסה למונטריאול או סן פרנסיסקו וכולי. ועוד לא הזכרנו את תכנית הנוסע המתמיד המבישה של אל-על: החברה היחידה בעולם שחברות בתכנית שלה עולה כסף, ומבין המעטות שהמיילים בתוכנית שלה נמחקים אם אין משתמשים בהם בזמן קצוב. אינני יודע מתוך איזה ניסיון את מדברת, אבל גם לי יש ניסיון לא מבוטל, ויש באל-על הרבה מקום לשיפור. גם במחיר, גם בנוחות, גם בשירות.

צפיפות? באל על? ../images/Emo12.gif

כבר בטיסה הראשונה של ה-777 החדש שלהם (שהוכנס לשירות כמה שנים טובות אחרי חברות אחרות) פרץ מרד בקרב המסכנים במחלקת תיירות ותוך כדי טיסה הם ארגנו עצומה שהוגשה למכובדים שישבו בביזנס ובפירסט קלאס ובקיצור, מי שרוצה להרגיש כמו בשוק הכרמל – צפוף, מסריח, צעקני, ודוסים מתנדנדים בכל פינה - שיטוס אל על. מי שרוצה טיסה נעימה שיטוס בקונטיננטל

הדילים צריכים לעבור קורס בהתנהגות

גם לנו הייתה חויה לא נעימה עם חברת התעופה הלאומית של ישראל. אנחנו טסנו עם אל-על (טורונטו-תל אביב) בתחילת ינואר שני הורים עם שני ילדים קטנים 6 , ושנה. מהדלים לא קיבלנו שום התיחסות, או הצעת עזרה עם הילדים פרט בתחילת לשקית נליון לחיתולים שנתנה בתחילת הטיסה. הדלים עברו מספר פעמים חלוקת אוכל, שתיה וכ"ו... ראו את חוסר העונים שלנו התעלמו, גם שבאתי להחזיר את המגש (חס ושלום) לפני שהדילים באו לאסוף, קיבלתי התיחסות זועתית מהדייל שלא כללה דיבור אלא פרצופים. (איך אני מעיזה לקום מהמקום ועוד לפריע לו במטבח), אני מאוד נפגעתי. אך זה שום דבר לעומת ההתנצלות שלו שבאה אחרי שנודע לו שאיזה נוסעת ממחלקת תירים נעלבה ממנו. ההתנצלות הייתה יותר מעליבה. צוות אל על צריכים ללמוד איך להתנהג, ואיך להתנצל עם אם יש טיסה מלאה בישראלים מעצבנים!

איפה כתוב שדיילים צריכים לשמש

כשרותי ביבי סיטר?כשאת הולכת למסעדה, המלצר משעשע לך את הילדים? מחליף להם חיתולים? או אולי מאכיל אותם במקומך? קצת פרופורציה. כמה שנוריד את רמת הציפיות יהיה לנו יותר קל לקבל שירות. נכון שפעם בדיילים באל על היום הרבה פחות מדיילים בחברות זרות אבל זה היה מזמן. היום עושים הכל באל על על מנת שהטיסה תהיה נוחה. רק שלשום אספתי נוסעים מטיסה כזו שרק היו מלאי הכרה על השירות הטוב והטיסה הנעימה שחוו. בואו נסתכל רגע על עצמנו הנוסעים.. ונחשוב.. האם אנחנו פחות מעצבנים? למהזה תמיד כשנכנסים למטוס של חברת אל על "מרגישים בבית" מן השניה הראשונה באוויר. נסעתי בהמון חברות במשך השנים. בשום טיסה אפילו לא אלה למזרח הרחוק , אין טיילת כזו לאורך כל שעות הטיסה, אין דרישות מיוחדות ואף אחד לא חושב שהדייל הוא כלי השרת של הנוסע. נשים דברים בפרופורציות הנכונות יקל עלינו . טיסה נעימה.

Steppenwolf

New member
Expectations

If you lower your expectation enough, you will find even a rowboat satisfactory. But if you pay a lot of money, why not enjoying a normal company?

gozala

New member
דודה ../images/Emo51.gif ../images/Emo160.gif../images/Emo104.gif../images/Emo160.gif../images/Emo104.gif

על כך שהצגת גם את הצד השני של המטבע כי אל-על היא החברה הלאומית שלנו וכל אחד רואה את מה שהוא רוצה לראות, יש גם חצי מלא בכוס הזו.
זה שטסים עם מטוס חצי ריק (קרה לי בהלוך לטורונטו) עלי רק מעיק. כשאתם טסים אל-על אתם קונים "כחול לבן", מפרנסים את עובדי מדינת ישראל ולא עובדים של חברה זרה.
האם גם לחברות הזרות עולה הביטחון כמו שעולה לחברת טיסה ישראלית? וברגע שישראל ננטשת ע"י כל החברות הזרות עם החשש ממלחמה, מי החברה שתישא על כנפיה את היציאה והכניסה מהמדינה?

זו בדיוק הנקודה

דווקא כרואים זוג הורים עם ילדים קטנים , אפשר לבוא ולשאול אם צריך עזרה, כמו למלא בקבוק בשתיה, או לשטוף מוצץ שנפל, לקחת מגשים וזבל גם לפני תום הארוחה, שיש לך תינוק בידים זה ממש לא קל... אנחנו לא קיבלנו שום עזרה, שום התיחסות, אלא ההפך, כל פעם שעברו לידנו הם העירו את הילדים שלנו בקריאו "תה? קפה?"

AmandAm

New member
חכמים גדולים!

נראה אתכם יום אחד מתמודדים עם לחץ פיזי ונפשי שכזה. שמעתי אישית סיפורים של חברה דיילת שאם היו מבטיחים לה טרמפולינה שתנחת עליה, נשבעת שהיתה קופצת מהמטוס בכמה משמרות...... סתם לדוגמא... במקרה אחד ניגשה להגיש שתייה.. עם עגלת המשקאות ועוד לפני שהספיקה להגיד לבחור "מה תרצה לשתות"?.. הוא הסתכל עליה ואמר.. קולה! בלי בבקשה.. בלי להסתכל עליה אפילו.. פשוט.. קולה...! נו באמת... וזו רק דוגמא קטנה. בטיסה שאיתה הגענו לטורנטו אחד הנוסעים הרביץ לתיירת עם העיתון שהיה לו ביד על ראשה כי כיוונה את הכיסא שלה למצב שינה... הדייל חשב שהוא מתעלף.... ותחשבו על זה... ואולי הבעיה היא שאפשר פשוט לבקש.. ויפה!!!??? במקום להגיד... "אפשר לבוא ולשאול אם צריך עזרה.. פשוט לבקש בנימוס. המסקנה: כדור שינה אחד יסדר את כל הבלגן.
כמה טוב שבאת הביתה.....

Dry Martini

New member
זה בצחוק או ברצינות?

הדיילים לא נמצאים על המטוס בדרך לנופש, הם עובדים. וכשעובדים לא הכל חייב להיות כייף! תנחשי מה, גם אצלי בעבודה נתקלתי באנשים לא סימפטיים ואני מדבר על מקרים הרבה הרבה יותר גרועים מזה שלא אמרו "בבקשה". ואם מבחינת החברה שלך, זה שלקוח לא אמר את מילת הקסם כדי לקבל את מה ששילם עבורו כחלק מהכרטיס, אז אולי היא צריכה לחשוב על קריירה אחרת, משהו שלא קשור בשירות לקוחות.

Steppenwolf

New member
That happened to me once

The jerk behind me had a problem with the fact that I reclined the back of my seat and made a scene. I offered to help him off the plane at 33,000 feet above the Mediterranean. He decided to stay. I think he picked right.

nobody1

New member
לא בהכרח! אני נותן ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

טסנו כל המשפחה לניו יורק באל על.להפתעתנו האוכל היה מצויןובשפע והשרות היה מעל ומעבר לאורך כל זמן הטיסה!

sweet pita

New member
אני חייבת להסכים

השירות באל על מתחת לכל ביקורת. כבר לפני כמה שנים נשבעתי שלעולם לא אטוס יותר אל על ואני אחסוך לכם את הנביחה שקיבלתי מדיילת בת 12 בטיסה מפריז כי ביקשתי אקמול..... מה שכן, כל אחד זכותו המלאה לטוס בחברה שהוא רוצה ולקנות מה שהוא רוצה. אני לא מרגישה רגשות אשם על המוביל הלאומי כי מבחינתי זה כמו להכנס לבית קפה בתל אביב ולבהות בפרצוף של מלצרית עם מסטיק בשני המקרים אני מוותרת. שלא נדבר על הסיפור שצריך לשלם כדי להיות נוסע מתמיד (אהה?) בקיצור תודה ושלום יש מספיק חברות תעופה שם בחוץ. שמתם לב? אף אייקון של מטוס! גאווה.

AmandAm

New member
מעניין אותי לדעת.. אלה שלא נוסעים

באל - על ... איזה חברות חלופיות הייתם ממליצים.. יתרונות.. חסרונות.. בתודה מראש M&M

למעלה