ואלהלה......מזה?

Sensual Venom

New member
ואלהלה......מזה?

יש כאן מישהו שיודע אולי מזה ואלהלה? זה נורא חשוב לי... תודה

white prophet

New member
valhalla

ואלהלה, או ואלהול, הוא ארמון האלים במיתולוגיה הנורדית הנמצא בעיר אסגרד. הוא נחשב לאחד ממשכניו של אודין, ראש הפנתיאון הנורדי. לגבי פירוש השם. ואל פירושו אל, והלה (halla=hall) פירושו אולם. כלומר שפירוש השם הוא "אולם האל" או "משכן האלים". -הנביאה הלבנה.

Envenom

New member
וואלה.

לא הבנתי בהתחלה מה זה ולהאלה.. אבל עכשיו הבנתי למה הכוונה- ומיתולוגיה נורדית זה דווקא אחד מהתחומים החזקים שלי
אניוואי! Valhalla, כמו שצוין למעלה מורכב משני מילים שהן ואל ו-הלה (אני לא אחזור על הפירוש) אך בניגוד למה שנהוג לחשוב שוולהאלה הוא משכן\ארמון\מקדש, הוא דווקא יותר אזור. כמו האולימפוס ביוון, לדוגמא. זה היה בעיקר מקום משכנו של אודין, ונהוג להאמין שמשם באה החכמה. בוולהאלה גם הוחזקה קרן ולהאלה (קרן= שופר, רק יותר גדול) שכביכול כל המחזיק בה או נושף בה יזכה לחכמה גדולה. בחלק מהתרבויות הנורדיות גם נהוג היה להאמין שלשם הולכות נשמות כל המתים. אף פעם לא שמעתי על אסגרד, אישית.. זה נשמע לי יותר שם אנגלי, או אירי. רוב שמות המקומות הגדולים (והערים החשובות) היו מסתיימים ב-heim אבל לא נפתח על זה דיון.

white prophet

New member
אסגרד

אסגרד היא דווקא כן עיר, או כמו שאמרת, יותר "אזור" שבו שכנו האלים. ואלהלה, שכחתי להוסיף, יכול להתפרש גם כ"משכן ההרוגים" מאחר ואודין, מהיותו אל המוות והמלחמה, היה בוחר את החזקים בלוחמים, ולאחר שנהרגו בקרב היו אלה עולים לואלהלה, לשרת את אודין (שזה היה נחשב לכבוד הכי גדול אצלם). -הנביאה הלבנה.

Envenom

New member
נכון

שחכתי באמת להוסיף את הקטע הקטן הזה חיחי מזכיר קצת שאהידים, לא? =\

white prophet

New member
תראה...

אף אחד לא מכחיש שלנורדים (ועם דגש ענק על הויקינגים) הייתה מסורת מאד אלימה וברוטאלית יחסית... בהחלט מזכיר במשהו את השאהידים, רק שהלוחמים היו צריכים להיהרג בקרב (ולא בהתפוצצות באוטובוס), ובדרך כלל הם היו מקבלים על כך סימן כאשר אלות מסוימות (אני שונאת שאני שוכחת את השם הספציפי) היו נגלות אליהן לפני הקרב. אם כבר, אז אפשר לקרוא להם פדאיון. -הנביאה הלבנה.

white prophet

New member
ואלהלה לא ארמון?!

פתאום שמתי לב שהגדרת את ואלהלה כ"אזור" (אני מודה, לא קראתי לעומק את ההודעה). ואלהלה, כמעט בכל המיתוסים הנורדים, מתואר כארמון העשוי מחניתות, מגינים וחרבות. -הנביאה הלבנה.

white prophet

New member
אודין

מאמר קליל יחסית על אודין, ראש הפנתיאון, ובפנים נכלל אזכור קצר אודות ואלהלה: http://www.magick.co.il/forum/viewtopic.php?t=4522 -הנביאה הלבנה.

Envenom

New member
לא, הוא לא ארמון.

ולהאלה עצמו הוא אזור, שבתוכו בנוי המבנה שתיארת (מגינים, חרבות, וכו'). אני לא זוכר כרגע את השם, אבל זה שימש כ"בית" אישי לאודין, בעוד שהאזור ולהאלה עצמו היה מה שנקרא "פתוח למבקרים". לארמון המגינים והחרבות, לעומת זאת, לא הורשה אף אחד להיכנס למעט הכוהן הראשי. ולהאלה הוא איזור. אם אני זוכר נכון- עמק שמסתיים בהר (הר געש לא פעיל אם אני לא טועה) ועליו ארמון המגינים והחרבות. ולארמון הזה היה שם אחר. אני אחפש בספרים שלי ואחזור אליך..

למעלה