ואיך פותרים את זה?!

ואיך פותרים את זה?!

בס"ד אביבה, תודה על הטיפים של הפטרוזיליה. מה זה עציץ פטרוזיליה, קונים את זה? ואולי יש לך שם ספציפי לצמח בשרני? אבל הרבה יותר מורכב מזה, אני ישנה עם שני הקטנים שלי (3,4) באותו חדר. את יודעת, חד הורית וכל הבלה בלה הזה. בקיצור, אין לי אפשרות לישון בסלון. (ישנתי שם שנתיים ובעצם לא ישנתי. רוב הזמן הייתי ערה, כנראה כי הייתי מאד לא מוגנת שם. יש דלת דקה כזו ושומעים הכל כאילו חדר המדרגות בתןך הבית) בכל אופן, אני עם הילדים כעת ולמעשה החדר הפך לחדר שינה, יותר מאשר חדר משחקים. אבל יש ספרי ילדים ותמונות על הקירות. איך להתייחס לחדר? האם להסיר את הקישוטים ולעצב כמו חדר שינה? רגוע כזה ושקט? כרגע אנחנו ישנים בצורת "ח'ית" והילדה שלי על מזרון על הריצפה מתחת לחלון. הראש שלה לצד דרום ושלי ושל הבן שלי לצד מערב. גם הראש שלי מתחת לחלון. האם לשים ווילון? אטום? שקוף? תכלת? יותר מדי שאלות? האמת, שזה חסד התשובות שלך, משום שאין לי אפשרות כלכלית כרגע להזמין יועצת הבייתה וגם השינויים שאוכל לעשות מינוריים. מודה לך באמת מכל הלב ואם קשה מבול השאלות, אז יהיה בסדר אם תעני וואן אט אה טיים. להתכתב! רעיה.

DOLPHINREEF

New member
לגבי העציץ... בכל משתלה את יכולה

לרכוש אותו... מאוד זול לגבי שאר השאלות----> אביבה !

Ro Na

New member
מצטרפת לשאלה וגם...

האם זרעי פטרוזיליה גם כן יעשו את העבודה? אם כן באיזה אופן יש להניח אותם?

niya

New member
../images/Emo6.gifפשוט

לפזר אותם על עציץ עם אדמה ולהשקות מדי פעם... זה יעשה את העבודה

niya

New member
ולעייניך, רעיה

מקווה עבורך לטוב. ושתוכלי ליהנות משפע - כלכלי, רגשי, וכל העולה על רוחך. קבלי
מרחוק.

יופי שאת כאן, אז לאט לאט נעשה משהו

מה שאת מתארת הוא מצב זמני או משהו שימשך מכאן ואליך? אי אפשר לעצב חדר שמתאים לילדים וגם למבוגרים. זה לא הולך כך. את תצטרכי לחושב ולהגיע להחלטה מה את רוצה לעשות. מדוע שאלת דווקא על המחשב אם יש כל כך הרבה שאלות אחרות? מה עם יתר חלקי הבית? יש עוד דיירים בדירה?

הו הנה את, בדיוק כשכמעט ויתרתי!

בס"ד טוב. אז אם יש לך סבלנות (וגם לשאר משתתפי הפורום), אז הסיפור קצת(הרבה) יותר מורכב מזה. חזרתי בתשובה לפני 7 שנים. מחילונית פרועה לדוסית אדוקה. במהלך השנים הללו נישאתי, ילדתי שני ילדים מקסימים (ברוך ה'!) והתגרשתי. בתור חילונית למדתי עיצוב והייתי מאד יצירתית וחושנית. עם החזרה בתשובה עוללתי לעצמי משהו (וזה לא שהתורה דחפה אותי לזה, זו פשוט בחירה שלי או בריחה שלי, איך שתרצי) מאד עצוב. נעשיתי א נו ני מי ת. ביטלתי את כל מה שקשור ליצירתיות. חדלתי לשיר, לעצב, להתבטא ועקב גירושי הקשים, עסקתי בעיקר בהישרדות. לאחרונה, בעיקבות עבודה פנימית עם הספר הנפלא "דרך האומן" ועוד דברים שקרו לי, אני עוברת מטמורפוזה. ברגע שגיליתי את הפנג שואי, זה כל כך דיבר אלי. זה כל כך נשמע לי נכון ואמיתי, והרגשתי כמיהה למשהו ששייך אלי, בו ברגע התחלתי להרגיש תחושת סלידה מהחפצים בבית, מהוילונות המאובקים שמסתירים את החוץ והתחלתי במרץ לעשות פסח ולהעיף דברים. אני עושה המון המון דברים במקביל ומתפתחת מרגע לרגע. בתכל'ס, הבית הזה סיים את תפקידו לגבי וזה עניין של זמן (אולי הרבה זמן), עד שאעיז לזוז מפה. אם לגלות לך את המאווה הבאמת חזק שלי, זהו בית שקרוב לטבע, לאדמה, לראות את ילדי רצים יחפים בשדות, עם פאות וציציות מתבדרות ברוח ופנים משולהבות ואותי אופה לחמים בבגדי פשתן רחבים ובבית בסגנון ערבי, כשבעלי... לא, עדיין אין לי את התמונה הזו. עוד לא הגיע הזמן שלה.) לא התעייפת, נכון? כשמישהו פותח את הלב זה נורא כיף! בכל אופן, אני בינתיים כאן, בדירה השכורה (שקודם מאד אהבתי) והכל כך לא מושלמת והכל כך רחוקה מהאידיאל של הפנג שוואי ועם מליון טעויות בעיצוב החלל. ממה מתחילים? את יודעת מה מנחם אותי? שאנחנו היהודים, מעל לטבע, כך שגם אם כל הטעויות המרחביות אנרגטיות נעשות, עדיין אם הקב"ה רוצה - אפשר להרגיש נפלא! יחד עם זאת, מהרגע שהאינפורמציה על הפנג שוואי נקלטה בתודעתי, היא פשוט לא מנחה לי. וואו. זה היה ארוך...

רוב הבית בכיוון מערב.

בס"ד חוץ מהסלון, כל החדרים(מטבח, מרפסת מטבח, אמבטיה, שרותים, חדר ילדים וחתיכה קטנה ממרפסת הסלון - כולם בחלק המערבי). לזה התכוונת?

לא הבנתי!

בס"ד אני יודעת איפה המערב כי אני מתפללת לצד מזרח. למה את מתכוונת בשאלתך? תני לי דוגמא למה את מחפשת?

ובסוף, את העיקר שכחתי!

בס"ד אנחנו שלושה. שני חדרים. אני עובדת הרבה עם המחשב, שממוקם בסלון. עד לאחרונה כפי שציינתי לנתי בסלון והוא שימש כחדר אירוח, חדר עבודה וחדר שינה. לא מוצלח! מאז שאני ישנה עם הילדים (זהו חדר פנימי ומוגן), איכות השינה שלי השתפרה לעין ערוך! (גם המזרון הרבה יותר נורמלי). הבעיות העיקריות שמטרידות אותי: 1. אין הול. הדלת שלי בקומה הראשונה (דירה מס' 2 בניין 8), ממוקמת מול גרם המדרגות, כך שכל מי שעולה, עובר לידי. 2. הדלת ישנה, רעועה, מעץ. ניסו לפרוץ אותה מספר פעמים ובחסדי ה' לא הצליחו. 3. שומעים ה-כ-ל מבעד לדלת. גם מה שנעשה בתוך הדירה שלי. 4. יש לי תחושה חזקה של חוסר הגנה. האם כדאי להעמיד ארון מול הדלת, הלא הבנתי שהאנרגיה נכנסת משם, זה לא יחסום אותה? 5. בסלון יש וילון "זמני" בן 5 שנים, שהעלה אבק. אני מתכוונת להחליפו. חשבתי על הרבה בד בגוון תכלת, עם תוספת של וילונות כתומים. האם עדיף ירוק על תכלת? האם עדיף צבע בהיר? אטום? שקוף? עם הדפסים? חלק? מדובר על שטח רציני, כך שתהיה לו הרבה נוכחות בשטח. מפריע לי נורא התמונות על הקירות. הן כבר לא שייכות אלי יותר. אבל, המסמרים שיישארו מכוערים. מה עושים? יש עוד הרבה. אבל אולי כדאי להתחיל מההתחלה. תעני כשתוכלי. תודה מראש! ערב נעים!!!

על דלת הכניסה לבית

תלי מראת באגואה. כנסי לגלריות כדי לראות. זו מראה שמגינה על דיירי הבית.דבר נוסף הוא מתקן עם ראש אריה מברזל שיש עליו ידית שאפשר לדפוק על הדלת. האריה הזה מגן מצוין. אפשר לתלות על הדלת או לידה...רצוי על הדלת. אם אין שלט בדלת, אז מהרי ותלי, באדום, עם שמך המלא. שם מפחה קודם ואח"כ שמך הפרטי. אפשר "להקטין" רעשים ע"י צביעה של צבע תכלת בהיר בהיר. לא להעמיד ארון מול הדלת...אני רואה שאת ממש מוטרדת. עשי מה שהצעתי, זה יעזור. כל מה שיש עליו אבק, חייב לעבור ניקוי יסודי ביותר... או לעזוב את הבית.The sooner the better... כנ"ל התמונות שאינן שייכות אליך יותר. את עומדת בפני שינוי מאוד גדול בחייך, זה ממש ממש קורה עכשיו... הורידי את המסמרים, ותקני את החורים. צרי חלל חדש וריק מעט. זה יביא את הדברים החדשים. מה כיוון החלון בסלון? מה כיוון הכניסה לחדר שבו אתם ישנים? לאן את פונה כשאת נכנסת לחדר?

למעלה