וּמקבלים...

trilliane

Well-known member
מנהל
זו הייתה הקצנה לצורך המליצה.

לא, לא חשבתי שאתה חי בשברון לב; אבל עובדה שזה מפריע לך ומרגיז אותך, ונדמה לי שגם מתסכל אותך. ניסיתי לומר שזה לא עומד להשתנות... אז אתה יכול להשלים עם העובדה הזו (בצער) או להמשיך להתעצבן כל ימי חייך... (לא יודעת אם "להתעצבן" זו המילה הנכונה, אתה יכול להחליף אותה בהרגשה אחרת).

לשונאי10

New member
הבנתי את ההקצנה ../images/Emo13.gif

ועדיין, אני עצוב שזה המצב, שמזלזלים בעברית.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו כבר פרשנות שלך; אני לא רואה בכך זלזול.

sailor

New member
ברור שלא חסרים, יש יותר מדי

שכואב להם שהעברית חיה ובועטת ומעירים על כך לכל העם ואשתו.

לשונאי10

New member
אולי לך זה כואב שהעברית חיה ובועטת

לי זה ממש לא כואב, זה משמח אותי מאוד.

sailor

New member
אז למה אתה מצר על כך

שדוברים ילידים ממציאים צורות התבטאות חדשות לבקרים, או שאתה לא מבין מה זו שפה חיה.

לשונאי10

New member
איני מצא על כך

אלא על הזלזול בלשון - זלזול שאינך מכיר בו. אני מברך על צורות חדשות ויפות, אני גם חושב שיש צורות שהאקדמיה צריכה לאשר. מה שחורה לי הוא הזלזול בלשון, המסר שכאילו העברית לא חשובה, האנגלוז שהשתלט על העברית. חידושי לשון אינם מפריעים לי, מלח, אני מברך עליהם, כאמור.

trilliane

Well-known member
מנהל
היופי הוא בעיני המתבונן...

אני קוראת עכשיו את "לשון בני אדם" של חיים בלנק. אם לא קראת – מומלץ. הוא מדבר בדיוק על הדברים שאתה מתלונן עליהם... (רק שהוא אינו מחזיק בגישתך).

לשונאי10

New member
לא מכיר. תודה.

לשונאי10

New member
ועוד -

אני מצר על הדלות הלשונית שהעברית נכנסה אליה, כשלמעשה היא עשירה ביותר.

sailor

New member
אבל בדלות הלשונית אשם בעיקר החינוך

מזה דורות (לפחות ב-50 שנים האחרונות שאני מכיר), כי במקום ללמד את התלמידים לכתוב קצר, לענין ובמדויק (מה שמצריך שמוש באוצר מלים גדול) מלמדים אותם שעדיף למרוח יותר עמודים במלל ריק ודל כי זה מקנה ציון גבוה יותר.

buffer

New member
אני לא כל כך מסכים עם הטענה שלך

א. שהטעויות (זאת אומרת, הפער בין הדקדוק הפורמלי ולדקדוק של העברית המדוברת בפועל) הינן בעיה שדורשת פתרון. אני חושב שמבחינה פרקטית שפות מתפתחות ואם נוצרות התפתחויות שגורמות בעיות פרקטיות (נניח עמימות בלתי-מכוונות) אז הדוברים מספיק אינטלגנטים כדי להבהיר את כוונתם לזולת מבלי להזדקק לדקדוק שנתפס ארכאי. ב. שאנחנו במצב של דלות לשונית. ייתכן הפער בין דוברי עברית ישראלית לבין העברית הארכאית יוצר מצג שכזה, אבל זאת טעות אופטית. זאת לא העברית של הדור שדלה. באותה מידה יכולת לומר שהלטינית של הדור הנוכחי דלה וגם היוונית שלהם לא משהו. העברית עשירה במקומות אחרים וחדשים, ומתפתחת בכיוונים שונים ומנוגדי לדרך העתיקה. זה מרחיק אותנו משפת התנ"ך אבל מקרב אותנו אל יתר העמים הנורמלים. להתלונן על כך זה כמו להתלונן שמוסיקת שנות ה-80 פסה מהעולם.

trilliane

Well-known member
מנהל
היי, מוזיקת האייטיז לא עברה מהעולם! ../images/Emo46.gif

מזמינה אותך להתחבר לנגן המוזיקה שלי ולהיווכח בטעותך.

buffer

New member
זה היופי של הנגן שלך../images/Emo125.gif

אצלו גם מוסיקה שעידנה חלוף חלף לו עודנה אלמותית.

trilliane

Well-known member
מנהל
כל אמנות טובה היא אלמותית... ../images/Emo8.gif (תאורטית)

טוב, יורוטראש פופ אייטיז לא הייתי מגדירה כ"אמנות" בדיוק כפי שסוכריות גומי אינן "אוכל" אבל זה עדיין כיף שלא עבר מהעולם (לאנשים שנהנים מזה, כמובן).

GnomeBubble

New member
העברית התקשרה אלי אתמול

ובקשה ממני למסור לך שזה לא משנה לה.

למעלה