וּמקבלים...

לשונאי10

New member
וּמקבלים...

מכירים את הפרסומת לאי־איי־ג'י שעושה אבי קושניר? הוא אומר: "מצטרפים לביטוח ישיר... וְמקבלים..." והקריין מתקן אותו שיש לומר "וּמתקנים" (מה שנכון), ותגובת קושניר: "מה זה משנה?" - מכירים? אז אותי הפרסומת מעצבנת! זה משנה ועוד איך! מה דעתכם?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא משנה לקבלה... ../images/Emo13.gif

ואני לא מכירה את הפרסומת, אני מאזינה בעיקר לגל"צ.

לשונאי10

New member
לקבלה לא, לעברית - כן. ../images/Emo13.gif

אם בטלוויזיה משדרים שהעברית לא חשובה, אז מה לנו כי נלין על העברית של הנוער?

לשונאי10

New member
ולכן -

הלגלוג על העברית כמו שעושה הפרסומת - פוגעת בהּ ובחשיבותהּ.

sailor

New member
לא, היא פוגעת בנוקדנות ובנוקדנים בלבד

קרא קצת את משחקי הלשון של שלונסקי ושל ביאליק, הם לא שונים בהרבה אם כי מנוסחים הרבה יותר טוב.

לשונאי10

New member
אין כאן עניין של משחקי לשון

(וּמי כמוני אוהב משחקי לשון), אלא של זלזול בעברית התקנית. וכֿרגיל, אנחנו חלוקים.

trilliane

Well-known member
מנהל
היא לא משדרת, היא מייצגת מציאות קיימת

שלא היא המציאה.

לשונאי10

New member
לא המציאה אבל

השפיעה עליה מאוד. לטלוויזיה יש כוח, ואם הטלוויזיה בכללותהּ משדרת זלזול בעברית (בלי קשר לפרסומת זו), אז גם הדוברים יזלזלו בהּ.

trilliane

Well-known member
מנהל
טלוויזיה? ../images/Emo12.gif הייתי בטוחה שמדובר בפרסומת רדיו

נו טוב, גם בשידורי הטלוויזיה איני צופה...
אין לי מושג אילו פרסומות משודרות בימינו. אני מסכימה איתך שלטלוויזיה יש השפעה, אבל אני חוששת שאתה מפריז בה עד מאוד. אותם אנשים שאתה רואה בטלוויזיה (שדרנים, קריינים, מפיקים, תסריטאים) הם ברובם הגדול בני דורי, כלומר, גדלו על ערוץ אחד ויחיד של טלוויזיה חינוכית ביום והערוץ הראשון בלילה, עם יועצים לשוניים ועברית מוקפדת לעילא ולעילא. והנה, חרף עובדה זו, העברית שבפיהם אינה כזאת... את המסקנה אשאיר לך.

לשונאי10

New member
רואים שהרבה זמן לא צפית בטלוויזיה

מזמן אין בה שדרנים, קריינים, מנחים ומגישים שלמדו והעברית בפיהם מוקפדת. רוב המנחים בה הם יוצאי תכניות ראליטי כאלה ואחרות דוגמת אלירז שדה ועוד, שלא למדו הנחיה, לא למדו תקשורת ועברית תקנית, וכך נראית גם ההגשה שלהם. רק היום פורסמה כתבה בעניין, הנה: http://celebs.walla.co.il/?w=/3601/1853921&ref=nf

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שפספסת אותי לגמרי...

אני יודעת מי הם המנחים בטלוויזיה. אני מנסה לומר שהם אנשים שגדלו על טלוויזיה עם עברית מוקפדת, וחרף עובדה זו גדלו להיות אנשים עם עברית לא מוקפדת. גם אז ההקפדה לא הייתה טבעית אלא תוצאה של יועצי לשון; ההבדל הוא שהיום פחות מקפידים, נכון. מה שאני מנסה לומר לך הוא שההקפדה לא עזרה. אתה טוען שהטלוויזיה משפיעה, ואני מראה לך הוכחות בשטח: הדור שגדל על הטלוויזיה החינוכית המוקפדת לא צמח להיות דור של דוברי עברית מוקפדת. ברור לי שהעברית המוקפדת נעימה לאוזני הקפדנים; אודה על האמת, היא גם נעימה לאוזניי. אבל אתה טוען שהיא משפיעה בלי לספק הוכחות לכך, בשעה שאני כן סיפקתי הוכחות לכך שטענתך אינה עומדת במבחן המציאות.

לשונאי10

New member
אני ממש לא בטוח במה שאת אומרת

איני בטוח שאלירז שדה, למשל, גדל על עברית תקנית נדמה לי שבבית שלו העברית לא הייתה חשובה בעליל. . בכל מקרה, גם אם גדל על עברית תקנית - זה תלוי באופי ובאישיות של האדם, ובחינוך שקיבל בבית. אין ספק שהטלוויזיה משפיעה על העברית, כשבטלוויזיה מדברים בשגיאות גם הדוברים ידברו בשגיאות. יש פשוט גל כזה עכשיו, של רדידות וסגידה לחובבנות, גל שאני מקווה מאוד שיחלוף. המנחים שנמצאים היום בטלוויזיה לא רק שלא מקפידים על העברית, אלא הם לא יודעים הנחיה מהי, חסרה בהם מקצועיות, ונדמה שהכול מותר היום בטלוויזיה. רמת העברית היא חלק מזה. כשבטלוויזיה אומרים, למשל, סמס במקום מסרון - ברור שהדוברים יאמרו גם הם סמס. אבל אם בטלוויזיה יאמרו מסרון, אז בציבור תיקלט המילה (אולי לא בכולם, אבל בהרבה). זו רק דוגמה קטנה.

sailor

New member
מה הפעולה ל-SMS בעברית?

לסמס. יש לך הצעה טובה יותר? זו הסיבה שלא משתמשים במילה המגונה ממגדל השן. אם לא הבנת, זה מה שנקרא שפה חיה ובועטת. כמו שבעטו בזמנו בסח רחוק של אב"י וכולנו מטלפנים למורת רוחו.

לשונאי10

New member
למסרר

ואם בטלוויזיה יאמרו למסרר (או לשלוח מסרון) ומסרון ולא יכתבו זאת בקטן בפרסומות שהלועזית בהן שולטת, אז ילמדו שזו המילה לתיאור הפעולה. הכול תלוי בתקשורת.

trilliane

Well-known member
מנהל
פה אתה צודק: התקשורת יכולה להחדיר מילים לשפה

והיא עושה זאת (לאו דווקא מילים מבית מדרשה של האקדמיה). אבל זה לא קשור לצורת ההגייה תקנית שבה פתחת את דבריך.

sailor

New member
העם, נקעה רגלו מהסררה הזו

ורובו ככולו מעדיף לסמס. עובדה.

למעלה